Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Στον Καναδά η πρώτη πόλη που χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για θέρμανση

    Το Βόρειο Βανκούβερ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο που θερμαίνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από εξόρυξη bitcoin, έναν καινοτόμο τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής δημιουργώντας ταυτόχρονα κρύπτονομίσματα και χρήσιμη θερμική ενέργεια.

    Η εταιρεία ηλεκτρισμού της πόλης συνεργάζεται με την MintGreen, μια Καναδική εταιρία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, για να δημιουργήσει ανανεώσιμη και καθαρή ενέργεια για την πόλη, εξορύσσοντας το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα χρησιμοποιώντας τα ιδιόκτητα "Digital Boilers", τα οποία ανακτούν περισσότερο από το 96% της ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιείται για εξόρυξη bitcoin με τη μορφή θερμικής ενέργειας.

    Στην εξόρυξη Bitcoin, υπολογιστές υψηλής ισχύος χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση εικονικών συναλλαγών νομισμάτων. Το Bitcoin λειτουργεί σε αυτό που είναι γνωστό ως blockchain, ουσιαστικά ένα δημόσιο βιβλίο, το οποίο περιέχει το ιστορικό κάθε συναλλαγής. Οι υπολογιστές που εξορύσσουν κρυπτονομίσματα, λύνουν περίπλοκα μαθηματικά προβλήματα προκειμένου να προσθέσουν νέα μπλοκ στην αλυσίδα και με τη σειρά τους ανταμείβονται με το ψηφιακό διακριτικό, καθιστώντας την προσπάθεια κερδοφόρα.

    Τα "Digital Boilers θα εξορύσσουν κρυπτονομίισματα σε πλήρη φόρτο για 365 ημέρες το χρόνο και θα παρέχουν θερμότητα σε 100 οικιστικά και εμπορικά κτίρια στο Βόρειο Βανκούβερ.

    Στην αιτιολόγησή της για επένδυση στη νέα τεχνολογία θέρμανσης, η πόλη επικαλέστηκε την Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στις αρχές του τρέχοντος έτους που προειδοποιεί για τις «ακραίες» επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που έρχεται.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.