Jump to content
 • yanni
  yanni

  Συνεργασία της ESET με Europol και προσφορά στο ΚΕΘΕΑ

  Η ESET μας απέστειλέ δύο δελτία τύπου αυτές τις μέρες. Στο πρώτο μας ενημερώνει για την συμμετοχή της στην Συμβουλευτική Ομάδα της Europol για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ενώ στο δεύτερο για την συνεχιζόμενη προσφορά της sto ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων – www.kethea.gr).

   

  Ακολουθούν τα δύο δελτία τύπου.

   

   

  Η ESET, κορυφαία εταιρία IT ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχει στην Συμβουλευτική Ομάδα της Europol για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

  21 Αυγούστου 2018: – Η ESET, o ηγέτης της IT ασφάλειας που εδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί πλέον μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας της Europol για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Η ESET εκπροσωπείται από τον παλαίμαχο της βιομηχανίας IT ασφάλειας και ερευνητή της ESET, Righard Zwienenberg. Οι εργασίες της Συμβουλευτικής Ομάδας πραγματοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την καταπολέμηση των Εγκλημάτων στον Κυβερνοχώρο της Europol (European Cybercrime Centre - EC3).

   

  «Η αποστολή της ESET είναι να προστατεύει εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες, παράλληλα με το να εκπαιδεύει και να ευαισθητοποιεί για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Κατά περίπτωση, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις αρχές για τη δίωξη των κυβερνοεγκληματιών. Πλέον θα είμαστε καταλληλότερα προετοιμασμένοι να προσφέρουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες στην ομάδα, όποτε η εμπειρία και η γνώσεις μας μπορούν να χρησιμεύσουν στην προστασία των χρηστών του διαδικτύου και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των εγκληματικών δραστηριοτήτων», σημειώνει ο Righard Zwienenberg, ο Senior Research Fellow της ESET που κατάγεται από τη Χάγη, την έδρα του αρχηγείου της  Europol. «Η ESET συμμετέχει στη Συμβουλευτική Ομάδα ως η μεγαλύτερη εταιρία IT ασφάλειας με έδρα την Ευρωπαϊκή Ένωση που αποτελεί συνεργάτη της Europol και σύμβουλο σχετικά με εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, πράγμα που μας κάνει ακόμα πιο περήφανους για αυτή την ευκαιρία», πρόσθεσε ο Righard Zwienenberg.

   

  Η Europol ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την καταπολέμηση των Εγκλημάτων στον Κυβερνοχώρο με στόχο την ενδυνάμωση της επιβολής του νόμου ενάντια στο κυβερνοέγκλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, κατά συνέπεια, την προστασία πολιτών, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων στην Ευρώπη από εγκλήματα στο Διαδίκτυο. Από την ίδρυσή του, το Κέντρο έχει συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σημαντικές επιχειρήσεις και εκατοντάδες εργασίες που έχρηζαν άμεσης λειτουργικής υποστήριξης. Η Europol είναι ο αρμόδιος οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή του νόμου. 

   

  «Από την αρχή της λειτουργίας του το 2013, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την καταπολέμηση των Εγκλημάτων στον Κυβερνοχώρο έχει συνεργαστεί με εταιρίες IT ασφάλειας για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την ESET, μαζί με τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες, για να αντιμετωπίσουμε τις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις της κακόβουλης δραστηριότητας στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Steven Wilson, επικεφαλής του Κέντρου EC3 της Europol. 

   

  Η ESET συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου όποτε χρειάζεται προκειμένου να παραπεμφθούν εγκληματίες του κυβερνοχώρου στη δικαιοσύνη, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται - εντός ή εκτός της Ευρώπης. Τον Δεκέμβριο του 2017, οι ερευνητές της ESET συνεργάστηκαν με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της Europol, για να καταρρίψουν μια σημαντική επιχείρηση botnet γνωστή ως Gamarue. Η φήμη της ESET πηγάζει από την διαφάνεια που χαρακτηρίζει τις ενέργειές της εδώ και 30 χρόνια, γεγονός που αναγνωρίζουν οι πελάτες και οι συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο.

   

  Με πελάτες σε περισσότερες από 200 χώρες και τοποθεσίες, η ESET αποτελεί πραγματικά ένα διεθνή οργανισμό που προστατεύει πολλά εκατομμύρια endpoint σε εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις χιλιάδες μεγάλους οργανισμούς παγκοσμίως. Οι ομάδες R&D της εταιρίας απαρτίζονται από μερικούς από τους πιο παραγωγικούς και διάσημους ερευνητές παγκοσμίως, και εργάζονται σε διάφορα σημεία σε όλον τον κόσμο. Αυτή η ποικιλόμορφη ομάδα επαγγελματιών έχει κατακτήσει πολυάριθμα βραβεία για τις έρευνες και τις ανακαλύψεις της κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών δεκαετιών, συντελώντας στην αναγνώριση της ESET ως ηγέτη της IT ασφάλειας.

   

   

  Η ESET εξασφαλίζει ένα ασφαλές IT περιβάλλον στο ΚΕΘΕΑ

  27 Αυγούστου 2018: - Ένα ασφαλέστερο τεχνολογικό περιβάλλον φρόντισε να εξασφαλίσει για ακόμη μία χρονιά η ESET στο ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων – www.kethea.gr). Η εταιρία προσέφερε στο μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα 400 άδειες της πολυβραβευμένης λύσης ESET Endpoint Protection Standard, που υπόσχονται την αδιάλειπτη, ομαλή και ταχεία λειτουργία των IT συστημάτων του οργανισμού.

   

  «Το 2017, το ΚΕΘΕΑ υποστήριξε 14.588 ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ουσίες, αλκοόλ, τζόγο, internet, δίνοντάς τους τη δυνατότητα θεραπείας, συμβουλευτικής, κοινωνικής επανένταξης. Τόσο εκείνοι, όσο και οι οικογένειές τους στηρίζονται μέσα από ένα πανελλαδικό δίκτύο 120 δομών, που απευθύνεται σε ενήλικες, εφήβους, άστεγους χρήστες, μετανάστες, κρατούμενους, αποφυλακισμένους. Η ESET φροντίζει να βρίσκεται διαρκώς στο πλάι του ΚΕΘΕΑ με λύσεις που διασφαλίζουν ένα απόλυτα ασφαλές και λειτουργικό IT περιβάλλον, ώστε ο οργανισμός να συνεχίζει απρόσκοπτα το σημαντικό έργο που επιτελεί», σημειώνει  ο κ. Νεόφυτος Νεοφύτου, Διευθύνων Σύμβουλος της ESET Middle East, Hellas & Cyprus.

   

  Η πολυβραβευμένη λύση ESET Endpoint Protection Standard, αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες επιλογές για πολυεπίπεδη προστασία από το malware και ολοκληρωμένη προστασία των endpoint. Με ανώτερη τεχνολογία εντοπισμού και υποστήριξη virtualization εξαλείφει όλων των ειδών τις απειλές. Το ESET Endpoint Protection Standard παρέχει αποδεδειγμένη προστασία ενώ αφήνει περισσότερους πόρους του συστήματος για βασικά προγράμματα από τα οποία εξαρτώνται οι τελικοί χρήστες καθημερινά, μπλοκάροντας παράλληλα μη εξουσιοδοτημένες συσκευές. Χάρη στην αναγνωρισμένη τεχνολογία ESET NOD32®, με τις λειτουργίες Exploit Blocker και Advanced Memory Scanner, είναι σε θέση να εξουδετερώνει όλες τις εξελιγμένες απειλές, ενώ είναι διαχειρίσιμη μέσω του ESET Security Management Center.

   


  Πηγή

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...