Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το DLSS της Nvidia έρχεται στα παιχνίδια στο Linux

    Το επερχόμενο Steam Deck της Valve, τρέχει σε Linux και το επίπεδο συμβατότητας Proton του επιτρέπει να παίζει επίσης παιχνίδια γραμμένα για το λογισμικό των Windows. Τώρα, η Valve πρόσθεσε επίσημα υποστήριξη για DLSS της Nvidia στο Proton, φέρνοντας πιθανώς μεγάλες βελτιώσεις στα FPS και λιγότερο flicker σε παιχνίδια που υποστηρίζουν την τεχνολογία.

    Το Proton 6.3-8 είναι η πρώτη σταθερή έκδοση που περιλαμβάνει υποστήριξη για DLSS, μετά την αρχική κυκλοφορία σε beta εκδόσεις τον Οκτώβριο, αν και φαίνεται ότι θα πρέπει να ορίσει από το χρήστη η παράμετρος PROTON_ENABLE_NVAPI=1 και dxgi.nvapiHack = False για να ενεργοποιηθεί.

    Το DLSS δεν θα έρθει στο Steam Deck που τροφοδοτείται από την AMD, φυσικά, καθώς απαιτεί proprietary επεξεργαστή μηχανικής εκμάθησης της Nvidia, αλλά πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το Steam Deck θα υποστηρίζει την υποδεέστερη τεχνολογία FSR της AMD.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.