Jump to content

minast

Premium Members
 • Content Count

  4,976
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About minast

 • Rank
  TheLab Guru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Όλα τα πρόσφατα μόντεμ/ρούτερ της AVM (όσα παίρνουν έκδοση >=7) μπορούν να πάρουν προφίλ DT/OTE για να κατεβάζουν αυτόματα τις ρυθμίσεις του παρόχου, συμπεριλαμβάνοντας και την τηλεφωνία.
 2. Ακόμη κι αν ήταν προσχεδιασμένο από την AMD, είναι ανόητο να το διατυμπανίζουν. Μερικοί στην AMD χρειάζονται λίγο καλύτερο φίλτρο στην εικόνα που βγάζουν προς τα έξω...
 3. Όταν δείχνει ότι δεν λειτουργεί, τί σήμα έχει; Κόκκινο "x", κίτρινο θαυμαστικό, κάτι άλλο; Όταν δείχνει ότι δεν λειτουργεί, τί σήμα έχει; Κόκκινο "x", κίτρινο θαυμαστικό, κάτι άλλο;
 4. Προσωπικά μου αρέσει η "τσαχπινιά" της XT περισσότερο από το blockiness της σκέτης. Ειδικά με τα ξεκλείδωτα BIOS είναι πολύ συμπαθητικές κάρτες, ακόμη και με blower. Μεγειές και μετακινήστε το παρόν ελεύθερα .
 5. Έχουν καταντήσει ήδη . Αυτό το παραμύθι με την οπτική και τις εγγυημένες ταχύτητες το πουλάνε πλέον και οι τρεις πάροχοι σε απλές ADSL και VDSL.
 6. Νίκο δεν πρόσεξες τί έγραψα, το εξηγώ μάλιστα στο υπόλοιπο της φράσης που παρέθεσες. Εάν έχεις έναν τελικό ενισχυτή που δεν καταλαβαίνει πολυκάναλο σήμα και του ταΐσεις AC3, δεν πρόκειται να παίξει τίποτα. Αυτή είναι μία περίπτωση (γι' αυτό έγραψα προαιρετικά) που πρέπει να παρεμβάλεις κάτι που αποκωδικοποιεί AC3 για να το μετατρέψεις σε στερεοφωνικό που θα μπορέσει να ενισχύσει ο τελικός.
 7. Οι Realtek NICs δεν είναι κακές, κυρίως απέκτησαν κακό όνομα επειδή παλιότερα είχαν θέματα με drivers, ειδικά σε FreeBSD. Από απόδοση, δεν υστερούν ιδιαίτερα σε σχέση με τις φτηνές Intel NICs, ειδικά σε Windows ή Linux. Για servers, NAS, κλπ έχει νόημα μια καλή κάρτα δικτύου, πχ αν θέλεις παραπάνω από μία θύρες, jumbo frames, hardware offloading, κλπ. Για καθημερινή χρήση σε ένα απλό Desktop, μια χαρα είναι οι συνηθισμένες Realtek. Για τα ίδια χρήματα και όλες τις άλλες παραμέτρους ίδιες, μάλλον θα προτιμούσα Intel. Αν χρειαζόταν παραπάνω χρήματα ή έχανα κάτι άλλο, δεν θα το κοιτούσα καν.
 8. Παρότι δεν είναι πολύ σχετικό με το θέμα, η κάρτα είναι απλά η πηγή. Για να ακούσουμε κάτι, χρειάζεται (προαιρετικά) αποκωδικοποιητής και υποχρεωτικά ενισχυτής και ηχεία. Ο αποκωδικοποιητής χρειάζεται στην περίπτωση που το σήμα δεν είναι απλό στερεοφωνικό, και χρειάζεται επεξεργασία πριν φτάσει στον τελικό ενισχυτή. Εφόσον η κάρτα παραμένει ίδια, η ερώτησή σου ανάγεται στο εάν ο ενισχυτής και τα μεγάφωνα της μίας περίπτωσης είναι προτιμότερα από τον ενισχυτή και τα μεγάφωνα της άλλης. Συνήθως η ζυγαριά γέρνει υπέρ των hi-fi και εις βάρος των PC speakers, αλλά καλό είναι την απόφαση να την πάρεις εσύ. Για να μην έχεις πρόβλημα με τον εξωτερικό ενισχυτή, πρέπει να εξασφαλίσεις ότι θα του στείλεις σήμα που καταλαβαίνει ο αποκωδικοποιητής του, πχ Dolby Digital AC3 5.1. Αυτό το επιλέγεις από τις ρυθμίσεις της κάρτας.
 9. Προφανώς δεν υπάρχει VDSL 24, και η περιγραφή του υπαλλήλου ήταν παραπλανητική. Η πιο άμεση δυνατότητα που έχεις, είναι να κάνεις καταγγελία στην ΕΕΤΤ και στον Συνήγορο του Καταναλωτή. Πρέπει βέβαια να αποφασίσεις και τί θέλεις: Να γυρίσεις στη Vodafone, να εξασφαλίσεις κάποια επιπλέον έκπτωση, να έχεις κάποιο 4G booster μαζί με το σταθερό, κλπ... Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει ακόμη VDSL στην περιοχή σου, αλλιώς θα στο έδιναν.
 10. Ορίστε και η πρώτη γκάφα: https://arstechnica.com/gadgets/2019/07/raspberry-pi-4-uses-incorrect-usb-c-design-wont-work-with-some-chargers/ Βεβαίως είναι λαθάκι που έχουμε δει και σε άλλες υλοποιήσεις USB-C, αλλά στο Pi θα έλπιζε κανείς να το έκαναν σωστά εξαρχής, ή να το έπιαναν στο στάδιο των δοκιμών. Προσωπικά, μαζί με την αναμονή για υποστήριξη λογισμικού, δεν με χαλάει να περιμένω "διορθωμένη" έκδοση...
 11. Εδώ είναι οι εκχωρημένες συχνότητες ανά πάροχο. https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Antennas_EMR/health/BaseStationRdt/GRNetworks/ Υπάρχουν κοντινές συχνότητες, αλλά όχι τόσο ώστε να προκαλούν σημαντικές παρεμβολές υπό κανονικές συνθήκες. Περισσότερο τείνω να πιστέψω ότι έχεις κακή κεραία, ή άσχετο πρόβλημα. Δυνατότητα σύνδεσης στα 5GHz να υποθέσω ότι δεν υπάρχει;
 12. Όλες καλές είναι... Με τις τρέχουσες τιμές, προσωπικά θα προτιμούσα την σκέτη RX 5700 και μετά την σκέτη RTX 2060, που είναι σχετικά προσιτές.
 13. Ως μικρή επιβεβαίωση των παραπάνω, βλέπω ότι με stock UEFI (και όχι αυτό που έδιναν στον τύπο για τις δοκιμές) πιάνει χωρίς πρόβλημα το ονομαστικό all cores boost. Επίσης φαίνεται να υπάρχουν ακόμη θεματάκια με τον chipset driver σe Windows.
 14. Εγώ θα ήμουν πιο αφοριστικός στο συμπέρασμα, και θα έλεγα εάν έχεις ήδη 8ης-9ης γενιάς Intel, τον κρατάς. Για όλα τα άλλα, πας AMD Πάντως δεν νομίζω ότι είμαι υπεραισιόδοξος αν περιμένω να δούμε λίγη ακόμη βελτίωση απόδοσης, ειδικά κοιτώντας την ιστορία των Zen+. Λίγο βελτιστοποίηση των μητρικών και παντρέματος μνήμης, λίγο του scheduler των Windows, λίγο νέες ψύκτρες... θέλω να πιστεύω ότι θα τσιμπήσουν λίγο πάνω τους επόμενους μήνες.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.