Jump to content

minast

Premium Members
 • Content Count

  5,849
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

1 Follower

About minast

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ακριβώς αυτό ισχύει, είναι η περίπτωση FTTC που ανέφερα παραπάνω. Ο χαλκός παραμένει υπό την ιδιοκτησία και διαχείριση του ΟΤΕ βέβαια, οπότε σε περίπτωση καλωδιακού προβλήματος πάλι τον χρειάζεσαι. Όπως και να έχει, είτε μιλάμε για FTTC είτε όχι, οι τιμές είναι γνωστές για όλους τους παρόχους. Μάλιστα αυτή τη στιγμή για νέο συμβόλαιο μπορεί να πετύχει καλύτερη τιμή από αυτή που του πλάσαραν.
 2. Μονομερής αλλαγή προγράμματος και αύξηση παγίου δεν υφίσταται. Στις σπάνιες περιπτώσεις που επηρεάζεσαι από κάποια κατάργηση προγράμματος, αύξηση χρέωσης εκτός παγίου, κλπ μπορείς πάντα να αποχωρήσεις αζημίως με φορητότητα προς πάροχο της επιλογής σου. Βέβαια οι πιθανότητες είναι ότι και η Nova δεν θα σου δώσει την ίδια τιμή όταν πλησιάζει η λήξη του συμβολαίου σου. Από την άλλη, εάν τώρα παίρνεις δίκτυο από Αστικό Κέντρο και ενεργοποιηθεί διαθεσιμότητα από καμπίνα (FTTC), θα έχεις πρόσβαση σε μεγαλύτερη ταχύτητα για σχετικό μικρό επιπλέον κόστος. Όπως και να έχει, η συμβουλή για όλες τις
 3. Η απουσία του Σταμάτη έρχεται συνέχεια στο μυαλό μου κάθε φορά που μπαίνω στο φόρουμ. Κάθε φορά ελπίζω για μια στιγμή ότι έχει γίνει λάθος, και θα εμφανιστεί ξανά με τον τόσο χαρακτηριστικό του τρόπο. Θα ήθελα να τον είχα γνωρίσει από κοντά. Η αβίαστη εκτίμηση και αγάπη που βγαίνει από όλους μας, λένε πολλά για τον χαρακτήρα του. Θα μας λείψει πολύ.
 4. minast

  COVID-19

  Ναι, υπήρξε βελτίωση πρωτοκόλλων από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα. Είναι αυτονόητο για μια καινοφανή ασθένεια. Αυτά με το "κάψιμο" από το οξυγόνο είναι ψεκασμένα. Δεν πέταξαν ξαφνικά στα σκουπίδια δεκαετίες ιατρικής γνώσης και το ανακάλυψε ο μπαρμπα-Μήτσος απο την Κωλοπετινίτσα. Η δεύτερη παράγραφος είναι τόσο antivax που θα ήταν αστείο, εάν δεν ήταν τραγικό.
 5. Ένα απλό παράδειγμα είναι η χρήση chiller. Ρίχνει την θερμοκρασία της ψυχρής επιφάνειας κάτω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα το Δθ να είναι μεγαλύτερο, άρα ανεβαίνει ο ρυθμός μεταφοράς θερμότητας.
 6. minast

  COVID-19

  Δεν συζητάμε να φάμε DDT για να δείξουμε ότι είναι ασφαλές. Η τεχνολογία των εμβολίων είναι εξαντλητικά μελετημένη. Αν κάποιος δεν θέλει τα "καινοτόμα" mRNA, υπάρχουν τα πιο κλασικά ιικού φορέα. Πράγματι υπάρχει ελαφρά αυξημένη αβεβαιότητα με τα εμβόλια κορωνοϊού σε σχέση με προϋπάρχοντα λόγω των συμπιεσμένων δοκιμών, αλλά είναι σε εντελώς διαφορετική τάξη μεγέθους από τους γνωστούς κινδύνους του ιού. Βρίσκω την ενίσχυση των "επιφυλακτικών" απόψεων υπερβολική, και σχετιζόμενη περισσότερο με το αντιεμβολιαστικό κίνημα παρά με πραγματικά δεδομένα.
 7. Δεν έχω λόγια... Μπορεί να μην το ήξερα από κοντά, αλλά θα μου λείψει σαν φίλος.
 8. Εξαρτάται από τον δίσκο, το πιο συνηθισμένο νούμερο είναι T8, ενίοτε ασφαλείας.
 9. Σχεδόν από όλες τις απόψεις η Dark Rock είναι προτιμότερη. Πάντως έχε υπόψη σου ότι όλες οι ψύκτρες (είτε αέρα είτε υγρού), μεταφέρουν θερμότητα από την θερμή επιφάνεια στην ψυχρή. Με εξαίρεση "εξωτικές" λύσεις, η χαμηλότερη θερμοκρασία του συστήματος είναι η θερμοκρασία περιβάλλοντος, στην οποία προσπαθούν να κατέβουν. Αυτό ισχύει και για την τωρινή σου ψύκτρα, και για τις δύο άλλες που κοιτάς. Τώρα ποια έχεις;
 10. Χαρίζεται δικτυακή κάμερα AirLive WL-5420 μαζί με το CD της. Χωρίς τροφοδοτικό, αλλά με καλώδιο τροφοδοσίας 5V από molex. Ηράκλειο Κρήτης, αποστολές δεν γίνονται.
 11. Τελεσίγραφο στην καρακάξα να επισκευάσει την προβληματική καλωδίωση, ή φέρνεις ηλεκτρολόγο και το κόβεις από το νοίκι. Ούτε τρυπάνια, ούτε τσάμπα προσωπική δουλειά από εσένα.
 12. Εφόσον όταν αφαιρέσεις τη SIM συμπεριφέρεται σωστά, φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στη δρομολόγηση των κλήσεων πάνω από το δίκτυο κινητής. Τόσο για τη ρύθμιση του ρούτερ, όσο και για τη διάγνωση του προβλήματος, δυστυχώς δεν έχεις πολλά εργαλεία στη διάθεσή σου. Πάρε ξανά στην τεχνική υποστήριξη και επισήμανέ τους τη νέα πληροφορία.
 13. Εννοεί firewall πίσω από το modem, που σε bridge mode δεν παρέχει κάποια προστασία. Είτε διαλέχεις ΑΤΑ + software PBX είτε διαλέξεις κάποιο fritz, set and forget θα είναι. Τους κωδικούς τους δίνει ακόμα ο ΟΤΕ, απλά σε fritz δεν χρειάζεται, γιατί τους παίρνει αυτόματα, όπως τα Speedport. Εν γένει, εφόσον πάρεις τους κωδικούς VoIP και κάνεις register τηλεφωνία, δεν περιμένεις να σου τους κλέψει πίσω το modem/router του παρόχου. Μεταξύ 7530 και 7590 είναι απλή απόφαση: H βασική έλλειψη του 7530 είναι ότι δεν μπορείς να του κουμπώσεις την PSTN γραμμή (δεν έχει FXO). Εάν έχεις VoIP, δεν
 14. Όλα τα πρόσφατα fritz παίρνουν το ίδιο international firmware που έχει προφίλ για ΟΤΕ και Vodafone, ακόμη και η Wind τα χρησιμοποιεί σε κάποιες συνδέσεις. Δεν υπάρχει καμία πρακτική διαφορά με αυτά που πωλούνται εδώ, το οποίο σημαίνει ότι μεταξύ άλλων ο πάροχος έχει πρόσβαση απομακρυσμένης ρύθμισης επιλογών όπως η τηλεφωνία. Τούτου λεχθέντος, έχω δει μεμονωμένες αναφορές προβλήματος, στο οποίο δεν μπορούσε να βοηθήσει η τεχνική υποστήριξη. Προσωπικά θα έπαιρνα από ebay χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά αυτό δεν αποτελεί συμβουλή αγοράς για άλλον, ειδικά για εταιρική χρήση.
 15. Οι τιμές πράγματι ανεβοκατεβαίνουν τρελά, πχ την περασμένη εβδομάδα είχε το Πλαίσιο την LG 27GL850 399€ με δώρο το Cyberpunk . Κοίτα και την Gigabyte M27Q με πολύ όμοιες προδιαγραφές. Για πάνω από 400€ υπάρχουν και άλλες επιλογές, αλλά νομίζω με αυτές που έχουν αναφερθεί είσαι καλά. Για την τελευταία σου ερώτηση, σε 2D μπορείς να έχεις καρφωμένα 144Hz, ή όποια άλλη συχνότητα υποστηρίζεται από GPU/οθόνη. Το πρόβλημα σε 3D είναι ότι δεν θα μπορούν να παράγονται από την GPU συνεχώς τόσα fps όσα έχεις καρφώσει στην οθόνη. Η ασυμφωνία fps εικόνας kai fps οθόνης είναι που παράγ
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.