Jump to content

minast

Premium Members
 • Content Count

  5,472
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About minast

 • Rank
  Λαμπατέρ

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Προσωπικά δεν με τρελαίνει modular πρέσα καλωδίων. Έχω χρησιμοποιήσει επώνυμη για πολλές δεκάδες (εκατοντάδες?) πρεσαρίσματα και δεν βρήκα κανένα προτέρημα σε σχέση με μονολιθική. Κάποια στιγμή ένας συνεργάτης έριξε στο πάτωμα το αφαιρούμενο RJ45, το οποίο έσπασε. Το επόμενο κόστιζε όσο μία νέα πρέσα και ήταν τόσο σφιχτό που μάγκωναν όλα τα κλιπάκια. Ποτέ ξανά για εμένα...
 2. Είναι τα πρώτα μηνύματα του θέματος που παρατέθηκε. Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει, αλλά φαίνεται ότι βολεύουν για να βιδώνεις υπό γωνία. Μια και είναι καταργημένα και άρα πιο δυσεύρετα, είπα να μην βάλω άλλο ένα πράμα στην wishlist .
 3. Ο όρος βάσει του οποίου ζητούν αποζημίωση είναι ανωτέρα βία. Πιθανόν είναι ο λιγότερο προκλητικός του συμβολαίου Θεωρώ ότι έχουν λόγο να ζητήσουν χρήματα, ειδικά αφού μέρος της κίνησης επηρεάστηκε και από ενέργειες του Δημοσίου για προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Επιπλέον όμως θεωρώ ότι το Δημόσιο οφείλει να διαπραγματευτεί το ποσό στο ελάχιστο δυνατό και αφού τεκμηριωθεί πλήρως.
 4. Φαντάζομαι ότι θα αποκτήσει και δικό του θέμα, αλλά μέχρι τότε: Τα προβλήματα της Intel φαίνεται να αυξάνονται, μετά από πρόσφατη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων της εταιρείας:
 5. Για ξύλα φτάνει και περισσεύει. Αν έχεις και άλλα της ίδιας οικογένειας (για να μοιράζονται τις μπαταρίες), ακόμη καλύτερα. Καλό είναι να βάζεις παλμικά bits στο παλμικό για να μην τα πάρεις στο χέρι .
 6. 30/07 έγινε και η αναμενόμενη εκτόξευση ενός νέου Αρειανού Rover, του Perseverance. Μέρος της αποστολής του θα είναι και η αναλυτικότερη αναζήτηση ζωής. Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον Altas V της εκτόξευσης: Launch MARS.NASA.GOV The Mars 2020 spacecraft with its Perseverance Rover will launch on an Atlas V-541 rocket from Launch Complex 41 at Cape Canaveral Air Force... Αξιοσημείωτο ότι το σκάφος γύρισε σε safe mode αμέσως μετά την εκτόξευση, αλλά επέστρεψε σε κανονική λειτουργία πολύ σύντομα. Λένε ότι είχαν θέσει πολύ στενά όρια θερμοκρασίας και "αγχώθηκε" όταν κρύωσε απότομα, μπαίνοντας στην σκιά της Γης.
 7. Την πετυχημένη συνταγή που περιγράφεις την υλοποίησε επιτυχώς το Elite Dangerous, με κλάσμα των χρημάτων και του χρόνου ανάπτυξης. Για περισσότερο περιεχόμενο έβγαλαν και expansion. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και μήνες έχουμε βαρεθεί ακόμη και να γκρινιάζουμε στο χωριστό θέμα που έχουμε για το Star Citizen .
 8. Μία επιπλέον επιλογή που μπορείς να κοιτάξεις είναι μικρά DC UPS, όπως αυτά που δίνει ο ΟΤΕ εάν τους γκρινιάξεις για συναγερμό κλπ. Παρ' όλο που έχουν μικρότερη μπαταρία, είναι πιο αποδοτικά επειδή παίρνουν δίνουν μόνο DC τάση. Ενδεικτικά: https://www.cosmote.gr/eshop/global/gadgets/productDetailsTangible.jsp?productId=ger_20376508
 9. Δεν ξέρω εάν πρέπει να πεθανει, και μάλιστα οδυνηρά, αλλά προσωπικά θα προτιμούσα να μην υπάρχει. Βοηθάει στην απόφαση ότι προσωπικά δεν μου είναι χρήσιμο. Ξεκίνησα να αναλύω τα μειονεκτήματα, αλλά ο Linus το έχει περιγράψει καλά, έστω και λίγο πιο γλαφυρά απ' ότι θα επέλεγα :). Κάτι που δεν σχολιάζει ο Linus, μια και δεν είναι δικό του πρόβλημα, είναι ότι ταυτόχρονα όλοι οι x86 δέχονται ασφυκτική πίεση από πιο "ελαφρές" σε εντολές αρχιτεκτονικές, όπως ARM. Είναι άραγε η λύση η ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευση σε επεκτάσεις; Νομίζω πως όχι, αλλά το πρόβλημα δεν είναι προφανές.
 10. Στην εισαγωγή σου δεν θα διαφωνήσει κανείς. Στο υπόλοιπο είναι αδόκιμο να είσαι τόσο αφοριστικός. Όπως όλα τα τεχνολογικά θέματα, κάθε λύση έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα powerlines είναι ένα ακόμη εργαλείο. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που μπορεί να είναι προτιμότερο από τις εναλλακτικές, παρά τα όποια μειονεκτήματά του.
 11. Έχω δοκιμάσει TP-Link, D-Link και Devolo, από φτηνά έως αρκετά ακριβά. Δεν έχω βρει κάποιο που να μπορώ να προτείνω ως 100% αξιόπιστο σε δύσκολες εγκαταστάσεις. Ειδικά σε ένα αρκετά προβληματικό σημείο, όπως το δικό σου, είχα μεγαλύτερη σταθερότητα με φτηνότερα (αλλά νεότερα) TP-Link παρά με ακριβότερα Devolo.
 12. minast

  COVID-19

  Κάπως έτσι βγήκε και η έκφραση Covidiot... (Από το Ελληνικό "ιδιώτης" βεβαίως).
 13. minast

  COVID-19

  Αν οι ασθενείς είναι μέσα στην χώρα, δεν έχει καμία σημασία εάν είναι εισαγόμενοι ή ντόπιοι. Προφανώς και η απαίτηση μάσκας μόνο στα SM αποτελεί ημίμετρο, και το ιδανικό για την αποτροπή της εξάπλωσης θα ήταν όλοι να φοράνε μάσκα παντού. Δεν είναι ιατρική απόφαση, αλλά πολιτική. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού... Επίτρεψέ μου να μην εμπλακώ στη συζήτηση για το αν μας προστατεύει, ή γιατί νομίζεις ότι αυστηροποίησαν τη χρήση της...
 14. minast

  COVID-19

  Ποιοί; Αυτοί που το επέβαλαν μόνο για τα σούπερμάρκετ, ή αυτοί που με την αδιαφορία τους το έκαναν απαραίτητο;
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.