Jump to content

minast

Premium Members
 • Content Count

  5,283
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About minast

 • Rank
  TheLab Guru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Αγόρασε 2m, επειδή το εργοστασιακό ήταν κοντό .
 2. Ποιά ανάγκη θέλησες να καλύψεις με την διπλή πρίζα; Θα γεφυρώσεις και τις δύο μεταξύ τους, ή θα κάνουν διαφορετική δουλειά; Μία συνηθισμένη χρήση της διπλής πρίζας είναι για να παίρνουμε στην μία μόνο το σήμα της DSL και στην άλλη να έχουμε μόνο τηλέφωνο και να στέλνουμε και στα άλλα τηλέφωνα του σπιτιού. Εάν θέλεις κάτι τέτοιο, προφανώς γίνεται λίγο πιο σύνθετο.
 3. Δυστυχώς δεν υπάρχει τέλεια λύση για το πρόβλημά σου. Μέχρι τώρα η Vodafone δεν δίνει κωδικούς VoIP για ρύθμιση σε δική μας συσκευή, επομένως κρατάς υποχρεωτικά αυτήν του παρόχου. Υπάρχουν κάποια Asus, TP-Link κλπ "φιλικά" routers με υποτυπώδες QoS (per device και per protocol) που έχουν και καλό WiFi, αλλά δεν ξέρω εάν θα σε ικανοποιήσουν. Αν πας (με αυτή τη σειρά) σε Edgerouter ή Mikrotik, θα έχεις πολύ πιο παραμετροποιήσιμο QoS, αλλά πιθανόν να μη σε ικανοποιεί το WiFi (ή να μην έχεις καν) μέσα στο budget που ζητάς.
 4. Παρά τον χαμό από παραπλήσιες κάρτες, το μεσαίο κομμάτι της αγοράς έχει να δείξει κάποιες βελτιώσεις τιμής/απόδοσης. Μπορεί να μην είναι πολύ φιλικό στον καταναλωτή, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι αδιάφορο...
 5. Πλέον η διαφορά στην υποστήριξη δεν είναι αξιόλογη... Πριν ~διετία, ο ΟΤΕ είχε το προβάδισμα σε χρόνους αναμονής σε τηλεφωνικά κέντρα, και ανταπόκρισης σε βλάβες. Τώρα οι διαφορές είναι πολύ μικρότερες, ακόμη και αγνοώντας τις εργασιακές αλλαγές που ετοιμάζονται στον ΟΤΕ και προκάλεσαν την απεργία των 3 εβδομάδων. Εκεί που θα έχεις ένα μικρό προβάδισμα με ΟΤΕ είναι σε περίπτωση βλάβης στο δίκτυο, οπότε και θα εμπλακεί ο ΟΤΕ, ακόμη κι αν είσαι σε άλλο πάροχο.
 6. Η γραμμή σου δεν είναι συμμετρική (πχ 50/50). Γι' αυτό το up/down έχουν και διαφορετικά χαρακτηριστικά απαιτούμενης ισχύος. Τα χαρακτηριστικά της είναι καλύτερο από καλά. Τα 110/11 είναι αυτά που σου έχει κλειδώσει ο πάροχος, αλλά χωρίς να αλλάξεις τίποτα, θα μπορούσες να έχεις 140/60. Η VDSL έχει ήδη σχετικά χαμηλή καθυστέρηση. Εξάλλου, όσο αυξάνει ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων, αυξάνει και η πιθανότητα εμφάνισης ενός σφάλματος, αλλά και η επίδρασή του όταν εμφανιστεί. Γι' αυτό είναι συνηθισμένο να δουλεύουν σε interleaved, τουλάχιστον στο κατέβασμα. Αν νομίζεις ότι θέλεις ακόμη μικρότερο ping, ζήτα να στο γυρίσουν σε fast...
 7. Χρόνια πολλά και καλορίζικη Τα dBm είναι ως προς 1mW. Τα αρνητικά είναι λιγότερο, τα θετικά περισσότερο. Εν γένει χαμηλό output power σημαίνει καλή γραμμή, χαμηλό crosstalk, κλπ. Βεβαίως αυτό το καταλαβαίνεις και από πολύ καλά νούμερα attenuation και noise margin, και τελικά το attainable rate. Το interleaved στο κατέβασμα είναι συνηθισμένο στις VDSL, μην σε προβληματίζει. Ούτως ή άλλως πρέπει να έχεις χαμηλή καθυστέρηση.
 8. Κάτι τέτοιες ειδήσεις βλέπει και ανησυχεί https://www.polygon.com/pc/2020/1/12/21062897/uk-gamer-saved-by-friend-in-texas-online-gaming-pc
 9. Χρησιμοποιώ χρόνια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και μπορώ να πω ότι βρίσκω σημαντική διαφορά σε σχέση με την χειροκίνητη. Την ίδια γνώμη έχω αποκομίσει και από άλλους που έχουν κάνει την αλλαγή. Σημειώνω όμως ότι δεν αντικαθιστά άλλες μεθόδους φροντίδας, όπως το οδοντικό νήμα. Δύο βασικές σχολές υπάρχουν: Αυτές που παρέθεσες και οι αντίστοιχες της Oral-B που είναι και λίγο πιο δημοφιλείς. Οι άλλες είναι κλώνοι αυτών. Δεν έχω δοκιμάσει στην πράξη της Philips, καλό είναι να διαβάσεις reviews για Philips vs Oral-B, γιατί έχουν διαφορά στον τρόπο λειτουργίας. Αν πάρεις Oral-B, προτείνω σειρές 2000 / 2500 με μπαταρία λιθίου (πρόσεχε, γιατί με παραπλήσιο όνομα μπορεί να βρεις και NiMH). Δεν αξίζε να πας σε χαμηλότερο μοντέλο όπως πχ η Vitality που βρίσκεις σε όλα τα σουπερμάρκετ Οι ακριβές με bluetooth κλπ δεν δικαιολογούν το κόστος τους.
 10. Σχεδόν σίγουρα θα είναι international, αλλά αυτό θα πρέπει να το επιβεβαιώσεις με το συγκεκριμένο κατάστημα που θα επιλέξεις. Δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι κάθε κατάστημα του skroutz πουλάει το ίδιο. Με την τελευταία έκδοση firmware δεν χρειάζεσαι κωδικούς VoIP. Θα διαλέξεις προφίλ ΟΤΕ, θα πάρει αυτόματα ρυθμίσεις δικτύου και με λίγη τύχη θα πάρει και τις ρυθμίσεις VoIP. Εάν δεν τις πάρει αυτόματα, θα μιλήσεις με τεχνική υποστήριξη και θα ζητήσεις να στο ρυθμίσουν απομακρυσμένα (αναφέροντας ότι έχεις συμβατό εξοπλισμό).
 11. Το Like δεν ήταν "καλά του κάνανε του κερατά", ήταν "ευχαριστώ για την παράθεση"
 12. Εάν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου, είναι καλό να μας πεις ακριβώς τί δεν σε ικανοποιεί στο Speedport. Μία καλή επιλογή είναι όλα τα πρόσφατα FRITZ!Box (όσα παίρνουν firmware 7+). Είναι αξιόπιστα, και έχουν προφίλ ΟΤΕ για να ρυθμίσουν αυτόματα τη VoIP τηλεφωνία. Βεβαίως ο ΟΤΕ συνεχίζει να δίνει στοιχεία ταυτοποίησης VoIP για routers που δεν το υποστηρίζουν αυτόματα, απλά χρειάζεται λίγο περισσότερο κόπο.
 13. Εγώ από την άλλη, δεν θα είχα πάρει είδηση αν δεν ήταν τα memes .
 14. Η πιο συνηθισμένη υποδοχή είναι Μ.2, αλλά μπορεί να συναντήσεις και U.2. Μ.2 έχουν όλες οι σύγχρονες μητρικές και είναι και σχεδόν όλοι οι NVMe δίσκοι της αγοράς. Βεβαίως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και PCIe κάρτα με υποδοχή M.2, ή απευθείας PCIe NVMe δίσκο.
 15. Και δεύτερο που έχει τις λέξεις κλειδιά Ιράν, αεροπλάνο, κατάρριψη. Πάντως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγει συμπέρασμα, ας δούμε τί θα γίνει και με τα μαύρα κουτιά.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.