Jump to content

minast

Premium Members
  • Posts

    7.726
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    6

3 Followers

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

minast's Achievements

  1. minast

    Ποια τηλεοπτική σειρά παρακολουθείτε 2.0 (TVLab)

    Το Shogun είναι remake του 1980, που είναι μεταφορά από βιβλίο. Βασικά η ιστορία είναι ό,τι είδαμε. Δεν έχει άλλο
  2. Εάν κρίνουμε από τις ήδη υπάρχουσες, θα έχει και επιλογή να δείχνεις σε μικρότερο μέγεθος στο κεντρικό τμήμα της οθόνης. Σίγουρα υπάρχει και κόσμος που θέλει μία καλή οθόνη, και που δεν έχει GPU τέρας για να οδηγεί μεγάλες αναλύσεις.
  3. minast

    Ποια τηλεοπτική σειρά παρακολουθείτε 2.0 (TVLab)

    Η καλύτερη σειρά που κυκλοφορεί είναι το Shogun, αλλά ακόμα δεν έχω δει το τελευταίο
  4. minast

    Οι αγορές μας..!!

    Λογικά Ryzen 9 7900X3D.
  5. minast

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Το VR είναι το νέο 3D. Ούτε η Apple φαίνεται να έχει το μαγικό άγγιγμα Apple Cuts Vision Pro Shipments as Demand Falls 'Sharply Beyond Expectations' WWW.MACRUMORS.COM Apple has dropped the number of Vision Pro units that it plans to ship in 2024, going from an expected 700 to 800k units to just...
  6. minast

    κλωνοποίηση δίσκου

    Εξαρτάται από το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσεις, αλλά εν γένει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εάν είναι δίσκος λειτουργικού και αφήσεις τα μεγέθη των partitions αυτόματα, σιγουρέψου ότι δεν θα μικρύνουν υπερβολικά τα UEFI, recovery, κλπ που μπορεί να έχει.
  7. minast

    Intel 10nm CPUs - LGA1700

    Λάθος κατασκευής ή λάθος χρήστη; Θα μπορούσε κανείς να το απορρίψει ως κακό overclocking, αλλά πλέον οι γραμμές δεν είναι τόσο ξεκάθαρες...
  8. minast

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v8

    Του έχεις βάλει κάμερες; Τον βλέπεις κι όταν βλέπει... άλλα θεάματα;
  9. Δεν έχει "κωδικούς", μια κανονική κάρτα SIM χρειάζεται, με ρυθμισμένο APN για δεδομένα. Συνδέεται συνεχώς στο δίκτυο, όπως και ένα τηλέφωνο.
  10. Α. Μπορείς να βάλεις κεραία στο μπαλκόνι και το ρούτερ μέσα, να επιλέξεις 5G router εξωτερικού χώρου, ή να τα βάλεις όλα σε ένα ηλεκτρολογικό κουτί στο μπαλκόνι και να περάσεις Ethernet ή ασύρματο δίκτυο μέσα. Γενικά οι κεραίες έχουν μικρό μήκος καλωδίου, γιατί έχει μεγάλες απώλειες. Β. Σίγουρα θα επηρεαστεί από την χρήση άλλων. Ειδικά εάν μένεις σε τουριστική περιοχή, θα δεις μεγάλη εποχική διακύμανση όταν συνδέεται πολύς κόσμος πάνω στην κεραία σου. Γ. Εννοείται ότι απαιτεί σύνδεση κινητής. Αυτό σημαίνει: Είτε μία χωριστή σύνδεση, είτε κάποια extra SIM συνδεδεμένη με υπάρχουσα σύνδεση. Σημειώνω βέβαια ότι εδώ και λίγο καιρό η Cosmote έχει σταματήσει να δίνει extra SIM σε πακέτο με απεριόριστα, και η Vodafone μετά τα 300GB στον ίδιο μήνα ρίχνει την ταχύτητα. Δεν θυμάμαι εάν η Nova δίνει πραγματικά απεριόριστα. Εάν θέλεις, λογικά μπορείς να βρεις σε κατάστημα frog σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη μία προσφορά με 120€ για απεριόριστα δεδομένα για έναν χρόνο. Μία άλλη επιλογή είναι και το Speedbooster της Cosmote. Μπαίνει σαν προσθήκη δικτύου κινητής σε σταθερή σύνδεση. Και αυτό έχει κάποιο περιορισμό δεδομένων, πάνω από τον οποίο ρίχνει την επιπλέον ταχύτητα της κινητής στα 15Mbps.
  11. Ακόμη κι όταν έκλεισαν servers σε παλιά AC και ο κόσμος έχασε για πάντα αγορασμένα αντικείμενα, θεωρώ ότι θα ήταν τεχνικά τετριμμένο να σπρώξουν ένα patch για να τα δώσουν σε όλους που έχουν το παιχνίδι, χωρίς να χρειάζεται επιβεβαίωση από servers. Απλά δεν τους νοιάζει.
  12. minast

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Νέες απολύσεις από Google, και μεταφορά θέσεων (μεταξύ άλλων και προς Ευρώπη). reuters.com WWW.REUTERS.COM
  13. minast

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v8

  14. minast

    FRITZ!Box 5530 Fiber Review - Με τη δύναμη του Fiber

    Μερικές σημειώσεις για το παραπάνω: Βάσει κανονισμού της ΕΕΤΤ το σημείο τερματισμού της γραμμής είναι μετά το ONT, επομένως το ΟΝΤ παραμένει υπό την ευθύνη και διαχείριση του παρόχου. Οι επιλογές λοιπόν είναι: να πάρουμε All-in-one ONT/router από τον πάροχο όπως το 5530 να πάρουμε χωριστό ONT και να συνδέσουμε πάνω του το WAN του router μας να κάνουμε spoof τον σειριακό αριθμό του ONT σε δικό μας εξοπλισμό (υπό προϋποθέσεις, με ή χωρίς τις ευλογίες του παρόχου) Παρότι είναι πολύ ευπρόσδεκτο ότι ο ΟΤΕ δίνει/έδινε δωρεάν το 5530 στις Gbit συνδέσεις του, δυστυχώς έχουν υπάρξει αναφορές ότι δεν καταφέρνει τόσο καλά όσο το μεγάλο αδερφάκι του σε συνθήκες κορεσμού της γραμμής με πολλά πακέτα. Στην πράξη, τα Fritz!box είναι πολύ βολική επιλογή για ONT spoofing, ακόμη κι αν δεν είναι πολύ συνεργάσιμος ο πάροχος. Υπό προϋποθέσεις (εξαρτάται και από ποιο OLT έχουμε στην άλλη άκρη) μπορεί να δουλέψει με όλους τους παρόχους. Η τηλεφωνία παραμένει ακόμα πρόβλημα για χρήση δικού μας εξοπλισμού στην Nova, αν και το παλεύουν. Πάντως έχουν υπάρξει χρήστες που έχουν δουλέψει και την τηλεφωνία, αποκτώντας ανεπίσημα τους κωδικούς της από άλλο ρούτερ του παρόχου. Ο ΟΤΕ έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτική χρήση XGPON σε μικρό αριθμό χρηστών. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας απαιτητικός χρήστης θα το φτάσει στα όριά του ακόμη και με Gbit GPON, δεν θα σκεφτόμουν καν να το δοκιμάσω σε γραμμή 10Gbps .
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.