Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Facebook ενθαρρύνει τη ρητορική μίσους με σκοπό το κέρδος, σύμφωνα με πληροφοριοδότη

    H πληροφοριοδότης πίσω από τη διαρροή ενός τεράστιου όγκου εσωτερικών εγγράφων του Facebook στη Wall Street Journal, Frances Haugen, αποκάλυψε την Κυριακή στην εκπομπή "60 λεπτά", περισσότερες από τις εσωτερικές λειτουργίες της ισχυρότερης πλατφόρμας κοινωνικών μέσων στον κόσμο. Μαζί με τις αποκαλύψεις, αποκάλυψε και την ταυτότητά της, ότι δηλάδη ήταν πίσω από την διαρροή εγγράφων του Facebook. H Haugen περιέγραψε μια εταιρεία τόσο αφοσιωμένη στη βελτιστοποίηση προϊόντων που χρησιμοποίησε ακόμα και αλγόριθμους που ενισχύουν τη ρητορική μίσους.

    "Πληρώνει για τα κέρδη του με την ασφάλειά μας", δήλωσε ο Haugen στον οικοδεσπότη της εκπομπής "60 λεπτά", Scott Pelley.

    Σύμφωνα με ένα διαγραμμένο προφίλ LinkedIn, η Haugen ήταν διαχειριστής προϊόντων στο Facebook που είχε ανατεθεί στην ομάδα Civic Integrity. Επέλεξε να αποχωρήσει από την εταιρεία το 2021 μετά τη διάλυση του ομίλου. Είπε ότι δεν «εμπιστεύεται ότι είναι πρόθυμοι να επενδύσουν αυτό που πραγματικά πρέπει να επενδυθεί για να μην είναι επικίνδυνο το Facebook».

    Στη συνέχεια, διέρρευσε μια κρυφή εσωτερική έρευνα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την ελπίδα να οδηγήσει σε καλύτερη ρύθμιση της εταιρείας. Σημείωσε ότι είχε εργαστεί σε πολλές εταιρείες, όπως η Google και το Pinterest, αλλά ότι "ήταν πολύ χειρότερα στο Facebook" λόγω της επιθυμίας της εταιρείας να θέσει τα κέρδη της πάνω από την ευημερία των χρηστών της

    "Υπήρχε σύγκρουση ... μεταξύ του τι ήταν καλό για το κοινό και τι ήταν καλό για το Facebook", είπε η Haugen στην εκπομπή, "και το Facebook επέλεξε ξανά και ξανά να βελτιστοποιεί για τα δικά του συμφέροντα - όπως να βγάζει περισσότερα χρήματα".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.