Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    O Google Chrome 85 φέρνει σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις και στη διεπαφή χρήστη

    O Google Chrome, εκτός από το ότι είναι ο δημοφιλέστερος browser, φημίζεται και για τους πόρους που απορροφά από ένα σύστημα, ειδικά τη μνήμη. Η Google φαίνεται ότι θέλει να βελτιώσει τις επιδόσεις του browser καθώς και το UI τόσο στη desktop όσο και στη mobile έκδοση.

     

    Με το νέο update η Google ισχυρίζεται ότι το φόρτωμα των σελίδων μπορεί να γίνει μέχρι και 10% ταχύτερα. Για να επιτευχθεί αυτό η Google χρησιμοποιεί τεχνικές που αποκαλεί "Profile Guided Optimization" και "Tab Throttling". Η πρώτη τεχνική αναφέρεται σε κώδικα που μεταγλωττίζεται και μπορεί να τρέξει ταχύτερα για διάφορες συνηθισμένες διεργασίες. Η δεύτερη τεχνική, όπως φαίνεται και από το όνομά της, επιτρέπει το throttling των διεργασιών παρασκηνίου που δεν βλέπει ο χρήστης κάποια δεδομένη χρονική στιγμή. Με αυτές τις τεχνικές η Google ισχυρίζεται ότι προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και εξοικονόμηση μνήμης.

     

     

    Για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, έρχονται βελτιώσεις στην εναλλαγή tabs που όλοι μας γνωρίζουμε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο. Τώρα οι χρήστες θα μπορούν να ανοίξουν το tab menu που θα δείχνει μια ευκολόχρηστη προεπισκόπηση των tabs ώστε ο χρήστη να μπορεί να τα εναλλάσσει. Εάν ο χρήστης προσπαθήσει να εισάγει ένα URL που είναι ήδη ανοικτό στο παρασκήνιο, τότε θα του δίνεται η επιλογή να γυρίσει σε αυτό το tab και όχι να το φορτώσει εκ νέου. Επίσης, για τον διαμοιρασμό ενός URL θα υπάρχει, πλέον, η δυνατότητα QR code

     

    tab-switch-qr-code.jpg

     

    Για τους desktop χρήστες, ο νέος Google Chrome εισάγει το tab grouping με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν ομάδες tabs με ξεχωριστό όνομα και χρώμα. Επίσης θα μπορούν να ταξινομούν τα groups με βάση το είδος, την προτεραιότητα ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.