Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    To Adobe Flash λαμβάνει την τελευταία του ενημέρωση, καθώς οδεύει προς την καθολική κατάργηση

    Καθώς πλησιάζουμε στη μέρα που το (Αdobe) Flash περιεχόμενο θα καταργηθεί οριστικά και καθολικά από το διαδίκτυο, η Adobe κυκλοφόρησε την τελευταία ενημέρωση για το σχετικό web plugin. Πρόκειται για τις εκδόσεις Flash Player 32 και AIR 32 που συνοδεύονται από την ακόλουθη ανακοίνωση:

     

    " H σημερινή μέρα σηματοδοτεί την τελική προγραμματισμένη κυκλοφορία του Flash Player για όλες τις περιοχές εκτός της ηπειρωτικής Κίνας. Θέλουμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να ευχαριστήσουμε όλους τους πελάτες και τους προγραμματιστές μας που έχουν χρησιμοποιήσει και δημιουργήσει εκπληκτικό περιεχόμενο Flash Player τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Είμαστε περήφανοι που το Flash διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη περιεχομένου ιστού σε κινούμενα σχέδια, διαδραστικότητα, ήχο και βίντεο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε στην επόμενη εποχή των ψηφιακών εμπειριών".

     

    Όπως ανέφερε στο παρελθόν η εταιρεία, η Adobe θα σταματήσει την υποστήριξη του Flash μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Ακριβώς μια εβδομάδα αργότερα, στις 12 Ιανουαρίου 2021, όλο το περιεχόμενο Flash θα αποκλειστεί από την εκτέλεση στο Flash Player. Σε μια κάπως χιουμοριστική σημείωση, η Adobe αναφέρει ότι "συνιστά ιδιαίτερα" σε όλους τους χρήστες να απεγκαταστήσουν το Flash Player για να "βοηθήσουν στην προστασία των συστημάτων τους". Ακόμη και σήμερα, η Adobe αναγνωρίζει ότι το Flash είναι ένα χάος γεμάτο σφάλματα, αν και αποτέλεσε ένα από τα βασικά λογισμικά της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που οδήγησε σε συμβιβασμούς ασφάλειας σε εκατομμύρια συστήματα.

     

    large.flash-page.jpg

     

    Ο θάνατος του Flash προετοιμάζεται εδώ και μια δεκαετία και αυτό πιστώνεται κυρίως στον ιδρυτή της Apple, Steve Jobs, που ήταν και ο βασικός καταλύτης για την κατάργηση του ευρύτατα διαδεδομένου, αλλά άκρως προβληματικού, λογισμικού. Σε μια ανοικτή επιστολή το 2010 με τίτλο "Σκέψεις για το Flash", ο ίδιος ο Jobs επιχειρηματολογούσε κατά του εν λόγω λογισμικού αναφέροντας την ιδιοταγή φύση του, τα προβλήματα ασφάλειας και τις δυσανάλογες απαιτήσεις του που συντελούσαν στην ταχύτερη εξάντληση της μπαταρίας των laptop.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.