Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η νέα έκδοση του Firefox αφαιρεί τις παραμέτρους παρακολούθησης από τις διευθύνσεις URL

    Το Mozilla Firefox 102 κυκλοφόρησε σήμερα με μια νέα δυνατότητα απορρήτου που αφαιρεί παραμέτρους από διευθύνσεις URL που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση σας στον ιστό. Πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Marketo, Olytics και HubSpot, χρησιμοποιούν προσαρμοσμένες παραμέτρους ερωτήματος URL για την παρακολούθηση των κλικ σε συνδέσμους.

    Για παράδειγμα, το Facebook προσθέτει μια παράμετρο ερωτήματος fbclid σε εξερχόμενους συνδέσμους για να παρακολουθεί τα κλικ, με ένα παράδειγμα μιας από αυτές τις διευθύνσεις URL που φαίνεται παρακάτω.

     

    https://www.example.com/?fbclid=IwAR4HesRZLT-fxhhh3nZ7WKsOpaiFzsg4nH0K4WLRHw1h467GdRjaLilWbLs

     

    Με την κυκλοφορία του Firefox 102, η Mozilla πρόσθεσε τη νέα δυνατότητα «Αποκοπή παραμέτρων ερωτήματος» (Query Parameter Stripping) που αφαιρεί αυτόματα διάφορες παραμέτρους ερωτημάτων που χρησιμοποιούνται για παρακολούθηση από διευθύνσεις URL όταν τις ανοίγετε, είτε κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο είτε απλώς επικολλώντας τη διεύθυνση URL στη γραμμή διεύθυνσης.

    Μόλις ενεργοποιηθεί, ο Mozilla Firefox θα αφαιρεί τώρα τις ακόλουθες παραμέτρους παρακολούθησης από τις διευθύνσεις URL όταν κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή επικολλάτε μια διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεων:

    • Olytics: oly_enc_id=, oly_anon_id=
    • Drip: __s=
    • Vero: vero_id=
    • HubSpot: _hsenc=
    • Marketo: mkt_tok=
    • Facebook: fbclid=, mc_eid=

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ρύθμιση της Ενισχυμένης προστασίας παρακολούθησης σε "Αυστηρή" μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά τη χρήση συγκεκριμένων τοποθεσιών. Εάν ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα και διαπιστώσετε ότι οι ιστότοποι δεν λειτουργούν σωστά, απλώς επαναφέρετέ την στο Τυπικό (απενεργοποιεί αυτήν τη δυνατότητα) ή στην προσαρμοσμένη ρύθμιση, για την οποία θα απαιτηθούν κάποιες τροποποιήσεις.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.