Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google ετοιμάζει πρόγραμμα περιήγησης σε iOS που βασίζεται στη Blink αντί του WebKit που απαιτεί η Apple

      Η Google επιμένει ότι το έργο είναι ένα εργαλείο εσωτερικών δοκιμών και δεν δείχνει το μεσαίο δάχτυλο στο Κουπερτίνο

    Οι προγραμματιστές του Chromium της Google άρχισαν να εργάζονται σε ένα πειραματικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού για το iOS της Apple χρησιμοποιώντας τη μηχανή Blink. Αυτό είναι απροσδόκητο, επειδή η τρέχουσα έκδοση του Chrome για iOS χρησιμοποιεί τη μηχανή απόδοσης WebKit της Apple. Η Apple απαιτεί από κάθε πρόγραμμα περιήγησης για το iOS να χρησιμοποιεί το WebKit και οι Οδηγίες αναθεώρησης του iOS App Store ορίζουν, "Οι εφαρμογές που περιηγούνται στον ιστό πρέπει να χρησιμοποιούν το κατάλληλο πλαίσιο WebKit και το κατάλληλο Javascript WebKit". Έτσι, το έργο της Google, δεν θα επιτρεπόταν στο iOS εάν μετατρεπόταν σε πρόγραμμα περιήγησης έτοιμο για κυκλοφορία. Ωστόσο, η Google, για κάποιο λόγο, το επιδιώκει.

    Οι κανόνες της Apple είναι ένα σημείο τριβής μεταξύ των ανταγωνιστών και της κοινότητας ανάπτυξης ιστού εδώ και χρόνια. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι περιορισμοί του προγράμματος περιήγησης της Apple – που μετατρέπουν κάθε πρόγραμμα περιήγησης iOS σε κλώνο Safari, λίγο πολύ – καθιστούν τις εφαρμογές Ιστού λιγότερο ικανές και λιγότερο ελκυστικές. Αυτό οδηγεί τους προγραμματιστές στη σύνταξη εγγενών εφαρμογών πλατφόρμας για iOS, πάνω στις οποίες η Apple κρατάει τα "κλειδιά" και το "πορτοφόλι".

    Τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο, η αυταρχική πλατφόρμα της Apple έχει γίνει πιο εύθραυστη καθώς οι νομικές και κανονιστικές προκλήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί. Η τελευταία αμφισβήτηση της εξουσίας της Apple προήλθε από την Εθνική Διοίκηση Τηλεπικοινωνιών και Πληροφοριών των ΗΠΑ (NTIA), η οποία εξέδωσε μια έκθεση που ζητά αλλαγές στο οικοσύστημα εφαρμογών για κινητά για την προώθηση του ανταγωνισμού. Η έκθεση της NTIA απηχεί ανησυχίες που εγείρονται από άλλες ρυθμιστικές αρχές, όπως η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου και οι αρχές ανταγωνισμού στην Αυστραλία και την Ιαπωνία. Επιπλέον, ο Ευρωπαϊκός νόμος για τις ψηφιακές αγορές, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος, αναμένεται να αναγκάσει την Apple να επιτρέψει τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων και ίσως να αλλάξει την απαίτηση για το WebKit της.

    Η Google προφανώς γνωρίζει την πιθανότητα εκκρεμών αλλαγών, αλλά η εταιρεία επιμένει ότι δεν υπάρχει τίποτα ακόμα. Ο δημιουργός της αναφοράς σφάλματος που περιγράφει το έργο εξήγησε: "Αυτή η πειραματική εφαρμογή θα χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση γραφικών και καθυστερήσεων εισόδου παρέχοντας ίχνη για ανάλυση", προσθέτοντας ότι η εφαρμογή content_shell είναι "μόνο πειραματική, όχι ένα σφάλμα εκκίνησης για ένα προϊόν για το ευρύ κοινό. "


    Πηγή
    Φωτογραφία: macrumors.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.