Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft μπλοκάρει πλέον τις μακροεντολές του Office VBA από προεπιλογή

    Η Microsoft προχωράει στον αποκλεισμό των μακροεντολών της Visual Basic for Applications (VBA) από προεπιλογή σε διάφορες εφαρμογές του Office. Νωρίτερα φέτος, ανακοινώθηκε ότι η Microsoft σχεδιάζει να εμποδίσει τους χρήστες του Office να ενεργοποιούν εύκολα συγκεκριμένο περιεχόμενο σε αρχεία που έχουν ληφθεί από το διαδίκτυο και περιλαμβάνουν μακροεντολές, σε μια κίνηση βελτίωσης της ασφάλειας έναντι κακόβουλων αρχείων.

    Η Microsoft είχε δοκιμάσει αυτήν την αλλαγή πριν από μια προγραμματισμένη ενημέρωση σε όλους τους χρήστες του Microsoft 365 τον Ιούνιο, αλλά ξαφνικά επανέφερε τον αποκλεισμό στις 30 Ιουνίου. Η BleepingComputer αναφέρει ότι η Microsoft ειδοποίησε τους διαχειριστές IT την περασμένη εβδομάδα ότι επαναφέρει το μπλοκ μακροεντολών VBA βάσει σχολίων από χρήστες του Office που δοκιμάζουν τις αλλαγές. "Εκτιμούμε τα σχόλια που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής και εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε αυτήν την εμπειρία", αναφέρει ένα μήνυμα του Microsoft 365. Η ασυνήθιστη επαναφορά εξέπληξε ορισμένους χρήστες του Microsoft 365, καθώς πολλοί περίμεναν χρόνια τη Microsoft να είναι πιο επιθετική όσον αφορά τον αποκλεισμό μακροεντολών από αρχεία του Office. Οι χάκερ στοχεύουν τακτικά έγγραφα του Office με κακόβουλες μακροεντολές και το Office συνήθως προτρέπει τους χρήστες να κάνουν κλικ για να ενεργοποιήσουν τις μακροεντολές που εκτελούνται με ένα απλό κουμπί. Οι προγραμματισμένες αλλαγές της Microsoft σήμαιναν ότι οι χρήστες του Office θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τις μακροεντολές μόνο επιλέγοντας μια επιλογή κατάργησης αποκλεισμού στις ιδιότητες ενός αρχείου.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Alex Castro / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.