Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft τερματίζει τις υπηρεσίες Money και Wolfram Alpha data types στο Excel

    Σε ένα email που εστάλη στους συνδρομητές του Microsoft 365, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διακόπτει το Microsoft Money και τους τύπους δεδομένων Wolfram Alpha στο Excel από το επόμενο έτος, αναφέρει ο δικτυακός τόπος XDA Developers.
    Το Money στο Excel ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά που διαφήμισε αρκετά η Microsoft όταν μετονόμασε τις συνδρομές του Office 365 σε Microsoft 365. Το Money, επέτρεπε να εισάγετε εύκολα δεδομένα από την τράπεζά σας για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τα οικονομικά σας. Αυτό συνέβη μόλις πριν από δύο χρόνια, επομένως ο κύκλος ζωής του δε θα είναι μεγαλύτερος των τριών ετών. Οι χρήστες του Microsoft 365 μπορούν να το χρησιμοποιούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023 και τα υπάρχοντα δεδομένα δεν θα εξαφανιστούν, απλά δεν θα μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα δεδομένα σε αυτό. Η Microsoft προσφέρει αντίθετα μια δωρεάν δοκιμή 60 ημερών του Tiller στους χρήστες που θα αναζητήσουν μια παρόμοια υπηρεσία, αλλά αυτό σημαίνει ότι τελικά ο χρήστες θα ξοδέψει περισσότερα χρήματα σε άλλη μια συνδρομή, που αν δεν διακοπτόταν η λειτουργία του Money, δε θα την είχε ανάγκη.

    Η άλλη δυνατότητα που διακόπτεται είναι οι τύποι δεδομένων Wolfram Alpha, οι οποίοι είναι επίσης αρκετά πρόσφατοι. Η Microsoft τα παρουσίασε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2020 και θα σταματήσουν να λειτουργούν στις 11 Ιουνίου του επόμενου έτους, επομένως και αυτά θα διαρκέσουν λιγότερο από τρία χρόνια. Το Excel παρουσίαζε πάνω από 100 τύπους δεδομένων Wolfram Alpha και φαινόταν να είναι μια μεγάλη επένδυση για τη Microsoft, αλλά τελικά εγκαταλείπεται. Αυτή η έλλειψη υποστήριξης σημαίνει ότι η ανανέωση δεδομένων, η παρακολούθηση συνδέσμων και οι περισσότερες άλλες δυνατότητες που σχετίζονται με τα δεδομένα Wolfram Alpha θα σταματήσουν να λειτουργούν. Εκτός από αυτές τις δυνατότητες, η Microsoft τερματίζει επίσης τα οφέλη των  συνεργατών της, τα οποία θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν εκπτώσεις σε ορισμένα προϊόντα από συνεργάτες της Microsoft, στους συνδρομητές του Microsoft 365. Η οριστική διακοπή τους θα είναι στις 30 Ιουνίου 2023, αλλά μέχρι τότε, οι χρήστες του Microsoft 365 μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις διαθέσιμες προσφορές.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.