Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν λογισμικό πρόβλεψης στρατιωτικών ενεργειών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την οργή της Κίνας

    Η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ στον Ειρηνικό έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για να προβλέψει πώς θα αντιδράσει η κινεζική κυβέρνηση σε στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ στην περιοχή. Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν πωλήσεις στρατιωτικού υλικού, στρατιωτική δραστηριότητα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και ακόμη και επισκέψεις μελών του Κογκρέσου σε κρίσιμες περιοχές όπως η Ταιβάν. 
    Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς ενημερώθηκε για το νέο εργαλείο κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού των Ηνωμένων Πολιτειών στη Χαβάη την Τρίτη. "Με το φάσμα της σύγκρουσης και τα σύνολα προκλήσεων να εκτείνονται σε γκρίζα ζώνη. Αυτό που βλέπετε είναι η ανάγκη να εξετάσουμε ένα πολύ ευρύτερο σύνολο δεικτών, να τα συνδυάσουμε και μετά να κατανοήσουμε την αλληλεπίδραση των απειλών", είπε η Χικς σε μια συνέντευξη σε στρατιωτικό αεροσκάφος καθ' οδόν προς την Καλιφόρνια.

    Το εργαλείο υπολογίζει τη «στρατηγική τριβή», δήλωσε αξιωματούχος της άμυνας. Εξετάζει δεδομένα από τις αρχές του 2020 και αξιολογεί σημαντικές δραστηριότητες που είχαν επηρεάσει τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Το σύστημα, θα βοηθήσει το Πεντάγωνο να προβλέψει εάν ορισμένες ενέργειες θα προκαλέσουν μια μεγάλη κινεζική αντίδραση. Τον Οκτώβριο, ο κινεζικός στρατός καταδίκασε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά για αποστολή πολεμικών πλοίων μέσω του στενού της Ταιβάν, λέγοντας ότι απειλούσαν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Το περιστατικό και άλλα παρόμοια έχουν τροφοδοτήσει τη ζήτηση για το εργαλείο, για να διασφαλίσουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν θα αναστατώσουν ακούσια την Κίνα με τις ενέργειές τους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.