Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα Windows αποκτούν επιτέλους εγγενή υποστήριξη RAR

      Χρειάστηκαν δεκαετίες, αλλά η Microsoft πλέον υποστηρίζει περισσότερες μορφές zip, συμπεριλαμβανομένων των 7z, tar & gz

    Σε μια κίνηση που μπορεί να σηματοδοτεί την αρχή των έσχατων καιρών, η Microsoft ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προσθέτει εγγενή υποστήριξη για τις μορφές συμπίεσης αρχείων 7z και rar. Πρόκειται για μια σεισμική κίνηση που κυριολεκτικά περιμέναμε δεκαετίες.

     

    Αυτή η ενσωμάτωση της υποστήριξης των Windows για το 7z και το rar, πιθανώς μπορεί και να σημαίνει το τέλος της μορφής zip, που μας ακολουθούσε χρόνια τώρα. Στη νεότερη ενημερωμένη έκδοση των Windows 11, που ανακοινώθηκε σήμερα στο ετήσιο συνέδριο Build της Microsoft, υπάρχουν ένα σωρό νέες λειτουργίες που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη,  καθώς επίσης αναφέρθηκε στο blog των προγραμματιστών ότι 

    προστέθηκε εγγενής υποστήριξη για πρόσθετες μορφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των tar, 7-zip, rar, gz και πολλών άλλων που χρησιμοποιούν το έργο ανοικτού κώδικα libarchive. Τώρα μπορείτε να έχετε βελτιωμένη απόδοση των λειτουργιών αρχείων κατά τη συμπίεση στα Windows

    Η παραπάνω προσθήκη είναι αυτό που χρειάζονται τα Windows· μια λογική προσθήκη στη βασική λειτουργικότητα που κάνει το λειτουργικό σύστημα ευκολότερο και πιο ευχάριστο στη χρήση.  Η ενημερωμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει στα Insider preview builds των Windows "αργότερα αυτή την εβδομάδα".


    Πηγή
    Φωτογραφία: Konami, WinRar
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.