Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το LastPass δεν απαιτεί πλέον κωδικό πρόσβασης για πρόσβαση στο λογαριασμό σας

    Επειδή χρησιμοποιείτε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης δεν σημαίνει ότι θέλετε να εισάγετε κωδικούς πρόσβασης κάθε φορά που συνδέεστε. Τώρα πλέον, δεν χρειάζεται να το κάνετε. Το LastPass κυκλοφόρησε μια επιλογή πρόσβασης στο "θησαυροφυλάκιό" σας χρησιμοποιώντας μια σύνδεση χωρίς κωδικό πρόσβασης — είναι ο πρώτος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης με αυτήν τη δυνατότητα, σύμφωνα με την εταιρεία. Με παραχώρηση άδειας πρόσβασης μέσω της εφαρμογής LastPass Authenticator για κινητά ο χρήστης μπορεί να ενημερώνει τις πληροφορίες λογαριασμού στον ιστό χωρίς να γίνει εισαγωγή του κύριου κωδικού πρόσβασής.

    Η προσέγγιση βασίζεται σε τεχνολογία χωρίς κωδικό πρόσβασης συμβατή με το FIDO. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη τόσο σε προσωπικούς όσο και σε επαγγελματικούς χρήστες. Το LastPass επίσης υπόσχεται στον μέλλον να διαθέσει επιλογές σύνδεσης εκτός της εφαρμογής Authenticator, όπως η χρήση βιομετρικών σαρώσεων ή τη χρήση κλειδιού ασφαλείας υλικού.

    Μπορεί να φαίνεται περίεργο να βασίζεστε σε μια εφαρμογή τηλεφώνου για να ελέγξετε τους κωδικούς πρόσβασης στον υπολογιστή σας και το LastPass ήδη αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στην επέκταση για φυλλομετρητές ιστού. Ωστόσο, αυτό υπόσχεται να κάνει τη ζωή των χρηστών ευκολότερη. Μπορεί επίσης να  πείσει τους χρήστες να χρησιμοποιούν έναν ισχυρότερο κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό τους, γνωρίζοντας ότι σπάνια θα χρειαστεί να τον πληκτρολογήσουν.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.