Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το OpenAI θα κυκλοφορήσει το δικό του Python SDK

      Η έκδοση αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε beta και η OpenAI αναζητά σχόλια πριν από την κυκλοφορία.

    Το OpenAI παρουσίασε την έκδοση Beta του Python SDK, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της πρόσβασης στο OpenAI API για προγραμματιστές Python. Η βιβλιοθήκη OpenAI Python προσφέρει έναν απλουστευμένο τρόπο αλληλεπίδρασης των εφαρμογών που βασίζονται στην Python με το OpenAI API, παρέχοντας παράλληλα την ευκαιρία για πρώιμες δοκιμές και ανατροφοδότηση πριν από την επίσημη κυκλοφορία της έκδοσης 1.0.

     

    Δείτε το αποθετήριο στο GitHub.

     

    Εξορθολογίζει τη διαδικασία ενσωμάτωσης παρέχοντας προκαθορισμένες κλάσεις για πόρους API, που αρχικοποιούνται δυναμικά από τις απαντήσεις API, εξασφαλίζοντας συμβατότητα σε διάφορες εκδόσεις API του OpenAI.

     

    Αυτή η έκδοση Beta είναι απαραίτητη για να δώσει στους χρήστες μια προεπισκόπηση της επερχόμενης μεγάλης ενημέρωσης, της έκδοσης 1.0, η οποία θα εισάγει σημαντικές αλλαγές. Το OpenAI ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να εξερευνήσουν την έκδοση Beta και να μοιραστούν τα πολύτιμα σχόλιά τους για να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της τελικής έκδοσης.

     

    Για να χρησιμοποιήσουν τη βιβλιοθήκη, οι προγραμματιστές πρέπει να τη ρυθμίσουν με το ιδιωτικό τους κλειδί API του OpenAI, το οποίο μπορούν να λάβουν από την πλατφόρμα προγραμματιστών του OpenAI. Αυτό μπορεί να γίνει είτε θέτοντας τη μεταβλητή περιβάλλοντος 'OPENAI_API_KEY' είτε απευθείας μέσα στον κώδικα χρησιμοποιώντας το 'openai.api_key'.

     

    Η βιβλιοθήκη OpenAI Python διευκολύνει διάφορες εργασίες, όπως:

    • Ολοκλήρωση συνομιλίας: Για μοντέλα συνομιλίας όπως το gpt-3.5-turbo και το gpt-4.
    • Συμπληρώσεις: Για μοντέλα κειμένου όπως τα babbage-002 και davinci-002.
    • Ενσωματώσεις: Για τη μέτρηση της ομοιότητας ή της συνάφειας κειμένου.
    • Λεπτομερής ρύθμιση: Για την εκπαίδευση μοντέλων σε συγκεκριμένα δεδομένα.
    • Έλεγχος: Για τον έλεγχο της συμμόρφωσης του περιεχομένου με τις πολιτικές του OpenAI.
    • Δημιουργία εικόνων (DALL-E): Για τη δημιουργία εικόνων βάσει προτροπών.
    • Ήχος (Whisper): Για λειτουργία μετατροπής ομιλίας σε κείμενο.

     

    Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ.

     

    Η έκδοση Beta περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για προαιρετικές εξαρτήσεις, όπως Weights & Biases και βιβλιοθήκες δεδομένων όπως numpy και pandas.

     


    Οι προγραμματιστές μπορούν να βρουν αναλυτική τεκμηρίωση και παραδείγματα κώδικα στο OpenAI Cookbook για διάφορες εργασίες, όπως ταξινόμηση, ομαδοποίηση, αναζήτηση κώδικα, προσαρμογή των embeddings, απάντηση ερωτήσεων, συστάσεις, οπτικοποίηση των embeddings και πολλά άλλα.

    Η έκδοση Beta του OpenAI Python SDK εισάγει σημαντικές βελτιώσεις, όπως αυτόματη επανάληψη σφάλματος με backoff, σωστούς ορισμούς τύπων για μεγαλύτερη σαφήνεια του κώδικα και τη δυνατότητα ενσάρκωσης ενός πελάτη για πιο ευέλικτη χρήση.

    Αυτό έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες πριν από το πρώτο συνέδριο προγραμματιστών του OpenAI, το OpenAI DevDay.


    Πηγή
    Φωτογραφία: analyticsindiamag.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.