Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Από PixelBook Go σε... PixelBook Gone

    Η Google έχει την τάση να εμφανίζει νέα προϊόντα/υπηρεσίες, να καινοτομεί και στη συνέχεια να τα εγκαταλείπει σχετικά γρήγορα. Υπάρχει ένας ολόκληρος ιστότοπος, το Killed by Google, που είναι αφιερωμένος στην τεκμηρίωση όλων των νεκρών έργων της Google. Ακόμη και το Stadia, η άλλοτε πολλά υποσχόμενη υπηρεσία παιχνιδιών cloud της Google, μπορεί και αυτή σιγά σιγά να κατευθύνεται στο "νεκροταφείο", μετά από χρόνια αποτυχίας να ανταγωνιστεί το xCloud της Microsoft και το GeForce Now της Nvidia.

    Πέρα από τις αποτυχίες στο λογισμικό, η Google, αντιμετωπίζει αποτυχίες και στο υλικό (hardware που λένε και στο χωριό μου). Αναφορικά με τις "επιτυχίες" της Google στο υλικό,  η εταιρία άφησε το Pixelbook, να "σαπίζει" χωρίς ανανέωση υλικού από το Pixelbook Go του 2019.

    Χωρίς να υπολογίζουμε το πρωτότυπο Chromebook με σχεδιασμό αναφοράς Cr-48, η Google έχει κυκλοφορήσει συνολικά τέσσερις φορητούς υπολογιστές με Chrome OS. Υπήρχε το αρχικό Chromebook Pixel του 2013 και το 2015 Pixel 2 (δεν πρέπει να συγχέεται με τα τηλέφωνα που ονομάζονται Pixel). Στη συνέχεια, το 2-σε-1 Pixelbook το 2017 και το 2019, το Pixelbook Go. Το μοτίβο για ανανέωση φαινόταν να είναι κάθε δύο χρόνια. Η φετινή εκδήλωση του Pixel 6 ήρθε και έφυγε χωρίς να υπάρχει καμία λέξη για νέο Pixelbook. Και σύμφωνα με ένα πρόσφατο σχόλιο που έγινε στο συνέδριο της Qualcomm από τον Chrys Tsolaki, υπεύθυνο λιανικής συνεργατών της Google για Chromebook, δεν θα υπάρξει Pixelbook ούτε το 2022.

    Όταν ρωτήθηκε εάν η Google εργάζεται σε ένα νέο Pixelbook, ο Chrys Tsolaki είπε «Τον επόμενο έτος [2022] δεν θα υπάρξει τίποτα. Στο μέλλον, δεν ξέρω». Δεν είναι ακριβώς μια επίσημη δήλωση, αλλά είναι μάλλον σίγουρο ότι σύντομα θα φάμε πάλι κόλλυβα από την Google.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.