Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Δικαστήριο απορρίπτει τη προσφυγή της Sonos κατά της Google ύψους 32,5 εκατομμυρίων δολαρίων

      Τα Google ηχεία σας μπορεί να αποκτήσουν ξανά κάποιες χαμένες λειτουργίες

    Η Google και η Sonos έχουν εμπλακεί σε μια διαμάχη για διπλώματα ευρεσιτεχνίας εδώ και χρόνια, με τη Sonos να ισχυρίζεται ότι η Google παραβιάζει την πνευματική της ιδιοκτησία γύρω από τη διανομή ήχου και τη διαχείριση έξυπνων ηχείων. Στην πορεία του χρόνου, η Google αναγκάστηκε να αφαιρέσει μερικά χαρακτηριστικά από τα τηλέφωνα Android και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ένας δικαστής της Καλιφόρνιας έριξε τώρα αυτή την προηγούμενη ετυμηγορία από το παράθυρο, λέγοντας ότι οι εν λόγω πατέντες δεν ήταν εκτελεστές.

     

    Όπως καλύπτεται από το Reuters, η απόφαση από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ William Alsup ήρθε ήδη από την περασμένη Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου. Τα εν λόγω διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκαν για πρώτη φορά το 2006 και κάλυπταν τον ήχο πολλαπλών δωματίων, με τη Sonos να δηλώνει ότι εφηύρε την ιδέα. Η Google ισχυρίζεται ότι η Sonos απλώς προσπάθησε να συνδέσει αναδρομικά μια νεότερη αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας του 2019 με την παλαιότερη για να την κάνει να φαίνεται παλαιότερη, και φαίνεται ότι ο δικαστής Alsup συμφωνεί με την εταιρεία, λέγοντας ότι τα προϊόντα της Google στις αρχές του 2015 προέβλεπαν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του 2019, καθιστώντας τα έτσι άκυρα.

     

    Το Reuters επικαλείται τον Alsup λέγοντας:

    "Αυτή δεν ήταν μια περίπτωση ενός εφευρέτη που οδήγησε τη βιομηχανία σε κάτι νέο. Αυτή ήταν μια περίπτωση που η βιομηχανία πρωτοστάτησε με κάτι νέο και, μόνο τότε, ένας εφευρέτης βγήκε για να πει ότι αυτός είχε σκεφτεί πρώτος την ιδέα"

     Η Sonos διαφωνεί έντονα με την απόφαση και δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

     

    Η Sonos κατέθεσε για πρώτη φορά τη μήνυσή της κατά της Google το 2020, αφού συνεργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με τη Google για να καταστεί δυνατή η μετάδοση περιεχομένου από συσκευές Android σε ηχεία Sonos. Ο συνεχιζόμενος αγώνας είχε κάποιες πραγματικές επιπτώσεις για τους χρήστες, με τα ηχεία της Google να χάνουν μόλις τον περασμένο μήνα τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πολλαπλές ομάδες ηχείων ταυτόχρονα. Επίσης, δεν μπορείτε πλέον να ελέγχετε την ένταση του ήχου για τα ομαδοποιημένα ηχεία και η ρύθμιση νέων ηχείων μπορεί να γίνει περίπλοκη ή αδύνατη για ορισμένους ανθρώπους με τηλέφωνα Pixel στις ΗΠΑ. Όλα αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου μιας και η Google θα πρέπει απλώς να πληρώσει τη Sonos για να κάνει τα προϊόντα της να λειτουργούν ξανά σωστά ή να επιστρέψει τα χρήματα στους ιδιοκτήτες.

     

    Με τον δικαστή να ανατρέπει προηγούμενες αποφάσεις, είναι πιθανό ότι κάποια χαμένα από καιρό χαρακτηριστικά μπορεί να επιστρέψουν σύντομα. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Sonos ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να δούμε μια ικανοποιητική λύση για όσους έχουν ηχεία Google Home και Nest. 


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.