Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD σημειώνει δύο μεγάλες νίκες: Η Oracle επιλέγει MI300X, και η IBM ζητά FPGAs

      Η AMD θα εξυπηρετεί δύο μεγάλους παρόχους cloud, υποστηρίζουν δημοσιεύματα.

    Σε αντίθεση με την αντίπαλό της Nvidia, η AMD δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει σημαντικά την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ), αλλά φαίνεται ότι η εταιρεία πρόκειται να κερδίσει ορισμένα σημαντικά συμβόλαια με κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών cloud. Όπως προκύπτει, η Oracle πρόκειται να χρησιμοποιήσει τις GPUs Instinct MI300X AI και HPC της AMD για τις υπηρεσίες cloud της, αναφέρει η MT Newswires επικαλούμενη την UBS. Και η IBM αναμένεται να χρησιμοποιήσει τις λύσεις Xilinx FPGA της AMD για εργασίες με ΤΝ, αναφέρει το Medium.

     

    Η υποδομή cloud της Oracle παλεύει με τις ελλείψεις GPU της Nvidia, επηρεάζοντας τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξή της, όπως σημειώνει η UBS. Παρόλα αυτά, η Oracle παραμένει αισιόδοξη, σχεδιάζοντας σημαντική επέκταση της ανάπτυξης της H100 GPU μέχρι το 2024 και την ανάπτυξη των επεξεργαστών Instinct MI300X της AMD ως εναλλακτική λύση.

     

    Η Oracle φέρεται να έχει αποφασίσει να μην παρακάμψει τις ελλείψεις GPU για ΤΝ και HPC ξεκινώντας το δικό της πρόγραμμα ανάπτυξης επεξεργαστών, καθώς θα χρειαστούν χρόνια για αυτό να καρποφορήσει. Αντ' αυτού, η εταιρεία θέτει στο στόχαστρό της τις προσφορές Instinct MI300X της AMD, οι οποίες υπόσχονται να προσφέρουν τρομερό επίπεδο επιδόσεων. Ο γίγαντας του cloud αναμένεται να είναι από τους πρώτους που θα αναπτύξουν αυτούς τους επεξεργαστές στις αρχές του 2024.

     

    Η Oracle δεν είναι η μόνη εταιρεία που κοιτάζει πέρα από την Nvidia για τις προσπάθειες AI που καταβάλλει. Η νέα πλατφόρμα εξαγωγής συμπερασμάτων AI της IBM χρησιμοποιεί το τσιπ NR1 AI της NeuReality, το οποίο κατασκευάζεται με την τεχνολογία διεργασίας κλάσης 7nm της TSMC. Η AMD διαδραματίζει σημαντικό ρόλο παρέχοντας τα εξαρτήματα FPGA που είναι απαραίτητα για τη λύση AI της NeuReality, μια συνεισφορά που πρόκειται να επωφεληθεί χάρη στην ισχυρή υποδομή που έχει δημιουργήσει η πλατφόρμα συμπερασματικής ΤΝ της IBM. Η Foxconn αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή διακομιστών AI που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία το τέταρτο τρίμηνο του 2023.


    Πηγή
    Φωτογραφία: AMD
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.