Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple υπογράφει νέα συμφωνία με την Arm που εκτείνεται μέχρι το 2040

      Η νέα συμφωνία της Apple με την Arm καλύπτει την τεχνολογία πίσω από τα τσιπ των iPhone και Mac για πολλά χρόνια ακόμα

    Η Apple σύναψε συμφωνία με την Arm η οποία εκτείνεται μέχρι το 2040, όπως αναφέρει το Reuters. Μια γνωστοποίηση που αναφέρει τη συμφωνία εμφανίστηκε στα νέα έγγραφα που κατέθεσε η Arm στο πλαίσιο της προγραμματισμένης δημόσιας εγγραφής της. Η δήλωση σχετικά με τη συμφωνία δεν έχει πολλές πρόσθετες λεπτομέρειες.

    "Έχουμε συνάψει μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία με την Apple που εκτείνεται πέραν του 2040, συνεχίζοντας τη μακροχρόνια σχέση συνεργασίας μας με την Apple και την πρόσβαση της Apple στην αρχιτεκτονική Arm"

    ανέφερε η Arm στο έγγραφο. Δεδομένου όμως του πόσο πολύ η Apple βασίζεται στα σχέδια της Arm για τα προσαρμοσμένα τσιπ που τροφοδοτούν τα πιο δημοφιλή και κερδοφόρα προϊόντα της, όπως το iPhone, το Mac, το iPad και το Apple Watch, εκτός από το επερχόμενο Vision Pro, αυτό σηματοδοτεί ότι η Apple σχεδιάζει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογική πλατφόρμα της Arm για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.


    Δεν είναι μόνο η Apple που έχει μακροπρόθεσμο ενδιαφέρον για την Arm. Στα έγγραφά της, η Arm ανέφερε επίσης ότι ορισμένες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των AMD, Apple, Google, Intel, Nvidia, Samsung και TSMC, έχουν "εκδηλώσει ενδιαφέρον" για την αγορά μετοχών της Arm "έως και συνολικά" 735 εκατομμυρίων δολαρίων.

     

    Η δημόσια εγγραφή της Arm ακολουθεί την αποτυχημένη προσπάθεια της Nvidia να την αγοράσει από τη μητρική SoftBank. Εκείνη η συμφωνία ανακοινώθηκε το 2020, αλλά απορρίφθηκε το 2022 λόγω "σημαντικών ρυθμιστικών προκλήσεων", καθώς αντιμετώπισε έντονο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΕ και των ΗΠΑ.


    Φωτογραφία: The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.