Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google αντιμετωπίζει δίλημμα με κανάλια YouTube που τάσσονται υπέρ της Ρωσίας

    Καθώς οι κυρώσεις στη Ρωσία αυξάνονται μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, το YouTube δέχεται πιέσεις να καταργήσει ή να διακόψει τους εμπορικούς δεσμούς με ορισμένα από τα πιο παραγωγικά φιλορωσικά κανάλια της πλατφόρμας.
    Ο διαδικτυακός γίγαντας του βίντεο έχει τεράστια απήχηση στη Ρωσία και είναι εδώ και πολύ καιρό μια δημοφιλής πλατφόρμα τόσο για τους κυβερνητικούς επικριτές όσο και για τα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζονται από το κράτος. Τώρα όμως αξιωματούχοι στις Η.Π.Α., στο Η.Β. και η Ευρώπη συζητούν περιορισμούς που θα μπορούσαν να στοχεύουν ομάδες και άτομα με τεράστιο κοινό στην πλατφόρμα, δημιουργώντας ένα δίλημμα για την επιχείρηση που ανήκει στην Alphabet. Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για παράδειγμα, θα στοχεύουν τον Vladimir Solovyov, έναν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δημοσιογράφο που βρίσκεται πίσω από ένα κανάλι YouTube με περισσότερους από 1 εκατομμύριο συνδρομητές. Έκθεση της ΕΕ που εκδόθηκε την Τετάρτη ανέφερε ότι «ο Σόλοβιοφ είναι γνωστός για την εξαιρετικά εχθρική του στάση απέναντι στην Ουκρανία και τον έπαινο της ρωσικής κυβέρνησης». Μια ζωντανή ροή βίντεο διάρκειας τεσσάρων ωρών που δημοσιεύτηκε τη νύχτα στο κανάλι του στο YouTube σχετικά με τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού είχε πάνω από 2,7 εκατομμύρια προβολές μέσα στις πρώτες εννέα ώρες.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden απαγόρευσε την προμήθεια «αγαθών, υπηρεσιών ή τεχνολογίας» σε οντότητες που δραστηριοποιούνται στις αυτονομιστικές περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ της Ουκρανίας. Ένα τηλεοπτικό δίκτυο που συνδέεται με τους αυτονομιστές του Ντόνετσκ έχει περισσότερους από 200.000 συνδρομητές στο YouTube και έχει δημοσιεύσει πάνω από 25 βίντεο σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία την εχθές.

    Το YouTube έχει διαφημιστικές συνεργασίες με εταιρείες και πρόσωπα στη Ρωσία που έχουν συμπεριληφθεί σε κυρώσεις, σύμφωνα με την Omelas, μια εταιρεία γεωπολιτικών αναλύσεων. Αυτοί οι δεσμοί δεν παραβιάζουν τους υφιστάμενους νόμους, αλλά δείχνουν πόσο βαθιά είναι η εμπορική σχέση της Google με ομάδες κοντά στην κυβέρνηση της Ρωσίας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.