Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η IBM ανακοίνωσε τον κβαντικό υπολογιστή Osprey στα 433 qubit

    Η IBM θέλει να ανεβάσει κατηγορία στους κβαντικούς υπολογιστές της με επιδόσεις πάνω από 4.000 qubits έως το 2025. Προς το παρόν, πρέπει να αρκεστούμε σε σημαντικά μικρότερα συστήματα και σήμερα, η IBM ανακοίνωσε την κυκλοφορία του κβαντικού επεξεργαστή Osprey, ο οποίος διαθέτει 433 qubits, από τα 127 qubits του επεξεργαστή Eagle του 2021. Και με αυτό, η αργή αλλά σταθερή πορεία προς έναν κβαντικό επεξεργαστή με εφαρμογές πραγματικού κόσμου συνεχίζεται.

     

     

    «Ο νέος επεξεργαστής 433 qubit ‘Osprey’ μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο σημείο όπου οι κβαντικοί υπολογιστές θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δεν είχαν επιλυθεί στο παρελθόν», δήλωσε ο Darío Gil, ανώτερος αντιπρόεδρος της IBM και διευθυντής Έρευνας. «Ανεβαίνουμε συνεχώς και προάγουμε την κβαντική τεχνολογία μας σε υλικό, λογισμικό και ενοποίηση με τα υπάρχοντα συμβατικά συστήματα, για να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας, σε συνδυασμό με τους συνεργάτες και τους πελάτες μας παγκοσμίως. Αυτή η εργασία θα αποδειχθεί θεμελιώδης για την επερχόμενη εποχή του κβαντοκεντρικού υπερυπολογιστή».

     

    osprey_gif.gif

     

    Ο κβαντικός οδικός χάρτης της IBM περιλαμβάνει δύο επιπλέον στάδια — τους επεξεργαστές Condor στα 1.121 qubit και Flamingo στα 1.386 qubit το 2023 και το 2024 — πριν σχεδιάσει να φτάσει στο στάδιο των 4.000 qubit με τον επεξεργαστή Kookaburra το 2025. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει γενικά καταφέρει για να λειτουργήσει αυτός ο οδικός χάρτης, αλλά ο αριθμός των qubits σε έναν κβαντικό επεξεργαστή είναι προφανώς μόνο ένα μέρος ενός πολύ μεγάλου και πολύπλοκου παζλ, με μεγαλύτερους χρόνους συνοχής και μειωμένο θόρυβο να είναι εξίσου σημαντικοί.

    Η εταιρεία επίσης σήμερα παρουσίασε λεπτομερώς το Quantum System Two - βασικά τον κβαντικό κεντρικό υπολογιστή της IBM - το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί πολλούς κβαντικούς επεξεργαστές και να τους ενσωματώνει σε ένα ενιαίο σύστημα με συνδέσεις επικοινωνίας υψηλής ταχύτητας. Η ιδέα εδώ είναι να ξεκινήσει αυτό το σύστημα μέχρι το τέλος του 2023.


    Πηγή
    Φωτογραφία: ΙΒΜ
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.