Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Meta εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσουν το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη λόγω θεμάτων επεξεργασίας δεδομένων

    Εάν η Meta δεν έχει την επιλογή να μεταφέρει, να αποθηκεύει και να επεξεργάζεται δεδομένα από τους Ευρωπαίους χρήστες της σε διακομιστές που εδρεύουν στις ΗΠΑ, το Facebook και το Instagram ενδέχεται να σταματήσει τη λειτουργία του σε ολόκληρη την Ευρώπη, προειδοποίησε ο ιδιοκτήτης των κολοσσών των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης στην ετήσια έκθεσή του.

    Το βασικό ζήτημα για το Meta είναι οι διατλαντικές μεταφορές δεδομένων, που ρυθμίζονται μέσω της λεγόμενης ασπίδας προστασίας και άλλων μοντέλων συμφωνιών που χρησιμοποιεί ή χρησιμοποίησε η Meta για την αποθήκευση δεδομένων από Ευρωπαίους χρήστες σε αμερικανικούς διακομιστές. Οι τρέχουσες συμφωνίες για τη διευκόλυνση της μεταφοράς δεδομένων βρίσκονται επί του παρόντος υπό αυστηρό έλεγχο στην ΕΕ.

    Στην ετήσια έκθεσή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η Meta προειδοποιεί ότι εάν δεν υιοθετηθεί ένα νέο πλαίσιο και δεν επιτρέπεται πλέον στην εταιρεία να χρησιμοποιεί τα τρέχοντα πρότυπα συμφωνιών "ή εναλλακτικές", η εταιρεία "μάλλον" δεν θα είναι πλέον σε θέση να προσφέρει πολλά από τα «σημαντικότερα προϊόντα και τις υπηρεσίες» της, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram, στην ΕΕ, σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης, όπως το iTWire, η εφημερίδα The Guardian και το Side Line Magazine.

    Η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ χωρών και περιοχών είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή των υπηρεσιών της και τη στοχευμένη διαφήμιση, τονίστηκε από την εταιρία Meta. Για αυτό το λόγο, χρησιμοποιούσε προηγουμένως το διατλαντικό πλαίσιο μεταφοράς δεδομένων που ονομάζεται ασπίδα προστασίας προσωπικών δεδομένων ως νομική βάση για την πραγματοποίηση αυτών των διαβιβάσεων δεδομένων. Ωστόσο, αυτή η συνθήκη ακυρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Ιούλιο του 2020, λόγω παραβιάσεων της προστασίας δεδομένων. Έκτοτε, η ΕΕ και οι ΗΠΑ τόνισαν ότι εργάζονται για μια νέα ή ενημερωμένη έκδοση της συνθήκης.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.