Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Samsung Electronics είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον κόσμο

    Η Samsung Electronics κατέχει τον μεγαλύτερο αριθμό διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως. Αυτό προέκυψε από μια πρόσφατη συλλογή δεδομένων από τους Bankless Times. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το χαρτοφυλάκιο πατεντών της Samsung ανέρχεται στις 90.146. Οι οικογένειες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας είναι μια συλλογή παγκόσμιων καταθέσεων πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη καινοτομία.

    Η δραστηριότητα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας είναι μια ζωτική μέτρηση για τους επενδυτές, τους αναλυτές και τους μελετητές. Αποκαλύπτει την οικονομική υγεία μιας επιχείρησης καθώς το χαρτοφυλάκιο πνευματικής ιδιοκτησίας της χαρακτηρίζει την αξία της.

    Το μέτρο δείχνει τις στρατηγικές και την αποτελεσματικότητα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) οποιασδήποτε εταιρείας, την ανταγωνιστικότητά της εντός του χώρου της και την υποκείμενη αξία της.

     

    1645462705-global-top-10-patent-families-holders-in-2021.jpg


    Η έρευνα συνέκρινε 250 παγκόσμιες εταιρείες. Αποκάλυψε ότι οι ασιατικές εταιρείες κυριαρχούν στις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας. Από αυτές, οι κινεζικές εταιρείες κατέλαβαν έξι από τις δέκα θέσεις. Αντίθετα, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα είχαν από μία εταιρεία, ενώ η Ιαπωνία δύο.

    Η Ακαδημία Επιστημών της Κίνας (CAS) κατέλαβε τη δεύτερη θέση με πάνω από 78.000 πατέντες. Στην τρίτη και τέταρτη θέση ακολούθησαν η Midea Group και η Huawei Investment and Holding, με την πρώτη να κατέχει περίπου 58 χιλιάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας ενώ η Huawei έχει σχεδόν 48 χιλιάδες.

    Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Αμερικής στην πρώτη δεκάδα, η IBM κατέλαβε την όγδοη θέση. Το μεγαθήριο της τεχνολογίας της πληροφορικής κατέχει σχεδόν 42.000 δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι ιαπωνικές εταιρείες Canon και Panasonic ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα με 40.706 και 37.538 πατέντες, αντίστοιχα.

    Από τα παραπάνω φαίνεται ότι η Κίνα κατέχει το 29% των 250 οικογενειών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως. Συγκριτικά, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία έχουν 24 και 19 τοις εκατό η καθεμία. Η κυριαρχία της Κίνας είναι ενδεικτική μιας σοβαρής επένδυσης στην πνευματική ιδιοκτησία που καθοδηγείται από μια κουλτούρα Ε&Α (Έρευνας και Ανάπτυξης).

    Όσον αφορά τις ΗΠΑ, η έκθεση έδειξε σε ποιους τομείς οι εταιρείες έχουν δώσει προτεραιότητα. Οι τομείς με σημαντικές επενδύσεις είναι η τηλεϊατρική, τα τρόφιμα και η γεωργία και ο μετριασμός της κλιματικής αλλαγής. Εκτός από αυτά, υπάρχει επίσης σημαντικό ενδιαφέρον για την προώθηση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Εδώ οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στην παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των αγαθών από τις γραμμές παραγωγής έως τον τελικό καταναλωτή.

    Επιπλέον, η μελέτη αποκάλυψε ότι ο αριθμός των χορηγιών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ μειώνεται. Την τελευταία δεκαετία, οι χορηγήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μειώθηκαν κατά περίπου 7%. Επίσης, μειώθηκαν κατά 1% το 2021 σε σχέση με το 2020. Ομοίως, οι δημοσιευμένες εφαρμογές πνευματικής ιδιοκτησίας μειώθηκαν από περίπου 413 χιλιάδες σε 410 χιλιάδες, μια πτώση 1%.

    Οι αναλυτές πιστεύουν ότι διάφοροι παράγοντες εξηγούν τη μείωση των εφαρμογών και της απόκτησης πνευματικής ιδιοκτησίας. Ένα από αυτά είναι η οικονομική ύφεση που προκαλείται από τον COVID-19. Ωστόσο, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν το απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον για να συνεχίσουν να καινοτομούν.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.