Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Sony αποκαλύπτει αισθητήρα εικόνας 247 Megapixel, αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού στο τομέα της φωτογραφίας

      Ο νέος αισθητήρας μεσαίου φορμά ανεβάζει τον πήχη της ανάλυσης και της απόδοσης

    Η Sony Semiconductor Solutions (SSS) έχει προκαλέσει κύματα στον κόσμο της φωτογραφίας με την ανακοίνωση της τελευταίας καινοτομίας της: έναν πρωτοποριακό αισθητήρα εικόνας μεσαίου format, μεγέθους 247 megapixel. Συγκρίσιμος σε μέγεθος με αισθητήρες που βρίσκονται σε κορυφαίες ψηφιακές πλάτες από μάρκες όπως η Phase One και η Hasselblad, ο αισθητήρας IMX811 υπόσχεται απαράμιλλη ανάλυση και απόδοση. Με παραλλαγές διαθέσιμες τόσο σε έγχρωμη όσο και σε μονόχρωμη μορφή, ο αισθητήρας προορίζεται προς το παρόν για "βιομηχανική" χρήση, αλλά ο πιθανός αντίκτυπός του στην καταναλωτική φωτογραφία δημιουργεί σημαντικό ενδιαφέρον.

     

    sony-catalog-chart-1-800x387.webp

     

    Φωτογράφοι και ειδικοί της βιομηχανίας αναλύουν με ανυπομονησία τις προδιαγραφές του αισθητήρα IMX811, γοητευμένοι από τις δυνατότητές του. Διαθέτοντας μετατροπέα A/D 16 bit και κύκλωμα PGA 24 dB, ο αισθητήρας είναι έτοιμος να προσφέρει εκπληκτική ποιότητα εικόνας σε αξιοσημείωτες ταχύτητες. Ακόμη και με έξοδο 16-bit, ο αισθητήρας μπορεί να αποτυπώσει φωτογραφίες 247 megapixel σε 5,3 καρέ ανά δευτερόλεπτο, προσφέροντας πρωτοφανή ευελιξία και αποτελεσματικότητα για τη φωτογράφηση μεσαίου format.

     

    sony-catalog-chart-2-800x430.webp

     

    Αν και η άμεση εφαρμογή του νέου αισθητήρα παραμένει αβέβαιη, υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με την ενσωμάτωσή του σε μελλοντικές φωτογραφικές μηχανές μεσαίου φορμά ή ψηφιακές πλάτες. Παλαιότερες περιπτώσεις "βιομηχανικών" αισθητήρων της Sony που μεταναστεύουν σε καταναλωτικές φωτογραφικές συσκευές τροφοδοτούν την αισιοδοξία των ενθουσιωδών. Ο συνδυασμός υψηλής ανάλυσης απεικόνισης, προηγμένης επεξεργασίας και εντυπωσιακής ταχύτητας τοποθετεί τον αισθητήρα IMX811 ως έναν πιθανό παίκτη που θα αλλάξει το παιχνίδι στον κόσμο της φωτογραφίας, διευρύνοντας τα όρια του εφικτού στην τεχνολογία των αισθητήρων εικόνας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Sony
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.