Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ρωσικό δικαστήριο απαγόρευσε το Instagram και το Facebook ως «εξτρεμιστικές» υπηρεσίες

    Δικαστήριο της Μόσχας απαγόρευσε τη Δευτέρα το Facebook και το Instagram ως «εξτρεμιστικές» οργανώσεις, αφού οι αρχές κατηγόρησαν τον αμερικανικό τεχνολογικό γίγαντα Meta ότι ανέχτηκε τη «ρωσοφοβία» κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

    Το περιφερειακό δικαστήριο του Tverskoi δήλωσε ότι συμφώνησε με αίτημα των εισαγγελέων για την απαγόρευση των δύο πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης για «εξτρεμιστικές δραστηριότητες», αλλά ότι η υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp της Meta δεν θα απαγορευθεί επειδή δεν είναι δημόσια πλατφόρμα.

    Η κίνηση είναι μέρος των σαρωτικών προσπαθειών της Μόσχας να πατάξει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εν μέσω της στρατιωτικής της δράσης στη φιλοδυτική Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Δευτέρας, η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB κατηγόρησε την Meta ότι εργάστηκε ενάντια στα συμφέροντα της Μόσχας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

    «Οι δραστηριότητες του οργανισμού Meta στρέφονται εναντίον της Ρωσίας και των ενόπλων δυνάμεών της», δήλωσε στο δικαστήριο ο εκπρόσωπος της FSB, Igor Kovalevsky, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Ζητάμε (το δικαστήριο) να απαγορεύσει τις δραστηριότητες της Meta και να εφαρμόσει άμεσα αυτήν την απόφαση»


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.