Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitter απειλεί να μηνύσει τη Meta για το Threads

    Το Twitter απειλεί με νομικές ενέργειες εναντίον της Meta για τη νέα "Twitter killer" πλατφόρμα της, κατηγορώντας την ότι έχει στρατολογήσει πρώην υπαλλήλους για να δημιουργήσει ένα ακριβές αντίγραφο.

     

    Την Τετάρτη, η μητρική εταιρεία του Instagram, Meta, παρουσίασε το Threads, ένα text-based "σύντροφο" του Instagram που μοιάζει με το Twitter και άλλες text-based κοινωνικές πλατφόρμες. Λίγες ώρες αργότερα, ένας δικηγόρος του Twitter, ο Alex Spiro, έστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Mark Zuckerberg, κατηγορώντας την εταιρεία για "συστηματική, εσκεμμένη και παράνομη υπεξαίρεση των εμπορικών μυστικών και άλλων πνευματικών δικαιωμάτων του Twitter".


    "Το Twitter σκοπεύει να επιβάλει αυστηρά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του και απαιτεί από τη Meta να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί εμπορικά μυστικά του Twitter ή άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες", έγραψε ο Spiro στην επιστολή που απέκτησε αποκλειστικά το Semafor. "Το Twitter διατηρεί όλα τα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου, μεταξύ άλλων, του δικαιώματος να ζητήσει τόσο αστικές αποζημιώσεις όσο και ασφαλιστικά μέτρα χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση για να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω διατήρηση, αποκάλυψη ή χρήση της πνευματικής του ιδιοκτησίας από τη Meta".
    Ο Spiro κατηγόρησε τη Meta ότι προσέλαβε δεκάδες πρώην υπαλλήλους του Twitter, οι οποίοι "είχαν και συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στα εμπορικά μυστικά του Twitter και σε άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες".


    Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Meta ανέθεσε στους εν λόγω υπαλλήλους να αναπτύξουν "την εφαρμογή "Threads" της Meta με τη συγκεκριμένη πρόθεση να χρησιμοποιήσουν τα εμπορικά μυστικά και άλλη πνευματική ιδιοκτησία του Twitter προκειμένου να επιταχύνουν την ανάπτυξη της ανταγωνιστικής εφαρμογής της Meta, κατά παράβαση τόσο της πολιτειακής και ομοσπονδιακής νομοθεσίας όσο και των συνεχιζόμενων υποχρεώσεων των εν λόγω υπαλλήλων έναντι του Twitter".

     

    Ο Andy Stone, διευθυντής επικοινωνίας της Meta, δήλωσε στο Semafor ότι οι κατηγορίες του Twitter είναι αβάσιμες.

    "Κανείς από την ομάδα μηχανικών του Threads δεν είναι πρώην υπάλληλος του Twitter - αυτό απλά δεν ισχύει", δήλωσε.

    Σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε μετά την αρχική δημοσίευση αυτής της ιστορίας την Πέμπτη, ο Musk έγραψε ότι "ο ανταγωνισμός είναι μια χαρά, η εξαπάτηση δεν είναι".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.