Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Google I/O: Τι να περιμένετε και πώς να το παρακολουθήσετε ζωντανά σήμερα

      Το Pixel Fold έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του και περιμένουμε να δούμε ακόμα περισσότερα από την Google σήμερα.

    Η αντίστροφη μέτρηση για το Google I/O 2023 έχει σχεδόν τελειώσει. Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας πραγματοποιείται σήμερα και θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμο, ειδικά με τον ισχυρό ανταγωνισμό στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης από τη Microsoft και την OpenAI. 

     

    Καθώς η Google προετοιμάζεται για την εκδήλωση της Τετάρτης, εξακολουθεί να παίζει με το ChatGPT της OpenAI. Η OpenAI πρόλαβε την Google στην κυκλοφορία ενός chatbot με τεχνητή νοημοσύνη στην αγορά στα τέλη του περασμένου έτους και η Google πασχίζει να αντιδράσει με κάτι εξίσου σημαντικό. Το Bard, η απάντηση της Google στο ChatGPT, αποδείχθηκε μέτριο σε σύγκριση με αυτό. Οι επενδυτές είχαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το AI κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κλήσης κερδών της Google. Και η ανανεωμένη αναζήτηση AI της Bing, η οποία στηρίζεται στο ChatGPT, δίνει στην Google κάποιο ανταγωνισμό στην επιχείρηση αναζήτησης στο διαδίκτυο, με την Bing να σημειώνει αύξηση σχεδόν 16%.  Αν και είναι πιθανό η Google να αφιερώσει σημαντικό χρόνο για να επικεντρωθεί στις δικές της εξελίξεις AI, φαίνεται επίσης ότι η εταιρεία θα αφιερώσει χρόνο σε νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου πτυσσόμενου τηλεφώνου της και των ενημερώσεων του Pixel Tablet. 

     

    Μετά από χρόνια φημών, οι οπαδοί του Android θα δουν επιτέλους ένα πραγματικό Fold Pixel της Google στο φετινό I/O.

    Όταν πρόκειται για υλικό, η Google σπάνια ντρέπεται να αποκαλύψει νωρίς τα τελευταία της προϊόντα. Στην ανεπίσημη γιορτή του Πολέμου των Άστρων, την 4η Μαΐου, η Google, μέσω ενός tweet, δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο στο διαδίκτυο με το hashtag #PixelFold. Ο λογαριασμός Made by Google στο Twitter έγραψε στο Twitter "May the Fold Be With You", ένα λογοπαίγνιο με την κλασική ατάκα του Star Wars, "May the Force be with you".

     


    Το βίντεο δείχνει μια κομψή και σχετικά λεπτή πτυσσόμενη συσκευή να αιωρείται στον αέρα. Όταν ξεδιπλώνεται, έχει ένα πιο ογκώδες σχέδιο, μια απόκλιση από τη μακριά και στενή αισθητική του Samsung Galaxy Z Fold 4. Φαίνεται να είναι πιο κοντά στο Oppo Find N. Αυτό σημαίνει ότι όταν είναι κλειστό, θα έχει μια πιο παραδοσιακή αναλογία διαστάσεων smartphone 18:9, αντί για το μακρύ σχήμα candy bar του κλειστού Z Fold 4. Και όταν ανοίγει, θα είναι περισσότερο τετράγωνο παρά ορθογώνιο. Τα bezels στην εσωτερική οθόνη φαίνεται να είναι πιο ογκώδη από τα αναδιπλούμενα της Samsung. Οι φήμες που αναφέρθηκαν από το Front Page Tech λένε ότι το Pixel Fold θα κυκλοφορήσει μόνο σε μαύρο (obsidian) ή λευκό (κιμωλία). Η τιμή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι πιο κοντά στην περιοχή των 1.800 δολαρίων και θα κυκλοφορήσει στις 27 Ιουνίου. Μια φήμη που ελπίζουμε να μην είναι αληθινή είναι ότι το Pixel Fold θα χρησιμοποιεί ένα πολύ παλαιότερο σύστημα κάμερας, όπως αυτό που βρίσκεται στο Pixel 5 από το 2020, σύμφωνα με το 9to5Google. Δεδομένου ότι το σημερινό Pixel 7 Pro διαθέτει μια εξαιρετική, σχεδόν επιπέδου DSLR, κάμερα, ένα τηλέφωνο άνω των 1.000 δολαρίων το 2023 που χρησιμοποιεί μια κάμερα τριών ετών πριν, θα ήταν μια μεγάλη απογοήτευση.

     

    Η Google συνήθως βρίσκει χρόνο στο I/O για να παρουσιάσει μια φθηνότερη έκδοση της περσινής premium συσκευής Pixel. Οι φήμες δείχνουν ότι το Pixel 7A θα αποκαλυφθεί στο I/O. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι κατά 50 δολάρια ακριβότερο από το περσινό Pixel 6A στα 499 δολάρια. Δεδομένου ότι το κανονικό Pixel 7 μπορεί να το έχει κανείς για 599 δολάρια, η σειρά Α ίσως να κόβει λίγο πολύ την τιμή, αν η φήμη αποδειχθεί αληθινή. Γενικότερα η αίσθηση είναι ότι πρέπει να περιμένουμε σταδιακές αναβαθμίσεις σε όλο το φάσμα του Pixel 7A. Ακριβώς όπως και οι άλλες συσκευές της σειράς A, πιθανότατα θα διαθέτει το ίδιο τσιπ Tensor που βρίσκεται στις αντίστοιχες ναυαρχίδες, ενώ θα φέρει επίσης βελτιώσεις στην κάμερα, την οθόνη και την κατασκευή.

     

    Η Google πιθανότατα θα αποκαλύψει επίσης περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Pixel Tablet, το οποίο εμφανίστηκε για λίγο σε μια πλέον διαγραμμένη καταχώριση του Amazon Japan την Κυριακή. Η εταιρεία έχει ήδη πει ότι θα είναι διαθέσιμο για αγορά φέτος και με το dock του - το οποίο θα πωλείται ξεχωριστά, ενδεχομένως για 129 δολάρια σύμφωνα με μια άλλη πρόσφατη καταχώριση του Amazon - μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως έξυπνη οθόνη. Δεδομένου ότι η Google έχει τερματίσει την υποστήριξη λογισμικού για τις έξυπνες οθόνες τρίτων κατασκευαστών, κάποιοι μπορεί να αισθάνονται απαραίτητο να αναβαθμιστούν.

     

    Τέλος, αναμένουμε ότι η Google θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος κινητής τηλεφωνίας της, ενώ η beta έκδοση του Android 14 είναι ήδη διαθέσιμη αυτή τη στιγμή για τις συσκευές Pixel. Η Google δήλωσε ότι θα φέρει μεγαλύτερη συμβατότητα αναδιπλούμενων συσκευών και tablet στο Android 14, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για καλά νέα, καθώς η εμπειρία του Android σε μεγαλύτερες οθόνες μοιάζει σαν να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Εκτός από αυτό, η Google έχει ήδη μιλήσει για τη δορυφορική συνδεσιμότητα. Αναμένετε επίσης τις συνήθεις σταδιακές βελτιώσεις στην ταχύτητα, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την ευκολία χρήσης. Πιθανότατα, η Google δεν θα φύγει από την παρουσίαση χωρίς να δώσει στους θαυμαστές της μια μικρή γεύση από την επόμενη ναυαρχίδα smartphone της, το Pixel 8, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια. Δεδομένου ότι οι συσκευές Pixel τείνουν να διαρρέουν στο διαδίκτυο μήνες πριν από την κυκλοφορία τους, φαίνεται ότι η Google βρήκε καλύτερο να το πειράξει εκ των προτέρων παρά να ασχοληθεί με τις διαρροές πριν από την κυκλοφορία.

     

    Το φετινό Google I/O θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου, με την κεντρική ομιλία να ξεκινά στις 10 π.μ. PT. Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν livestream, μπορείτε να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα του Google I/O ή να συντονιστείτε στο YouTube. Το φετινό I/O θα είναι επίσης το πρώτο από το 2019 με παρουσία δημοσιογράφων. 


    Πηγή
    Φωτογραφία: Google
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.