Jump to content

chomwitt

Members
  • Posts

    15
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

chomwitt's Achievements

  1. chomwitt

    Πίθανες ατέλειες σε καινούργιο cpu waterblock;

    Χωρις να εχω εμπειρια , ελπιζω να ειναι οπως λες η ανασφαλεια του πρωταρη. Αν και να σου θυμισω , πχ το θεμα με της σωστης σχετικης τοποθετησης του ψυγειου ως προς την αντλια σε ΑΙΟ που προεκυψε προσφατα το 2020 απο το βιντεο του καναλιου gamernexus: Stop Doing It Wrong: How to Kill Your CPU Cooler (AIO Mounting Orientation) Βεβαιο η συνεχεια Ask GN 114: My AIO Will Explode? Tubes Down Don't Reach? Cavitation? Custom Loops? (που περιεργως εχει το 1/20 των θεατων.. ! μετριασε λιγο τον πανικο) . Το θυμιζω για να τονισω οτι 15 χρονια? water cooling σε PC και ξαφνικα βγαινει προς τα εξω οτι ακομα και επωνυμες εταιριες σου δινουν λαθος οδηγιες για κατι βασικο οπως η τοποθετηση μιας ετοιμης λυσης). Οποτε θα ελεγα οτι η εμπειρη ματια μπορει να βλεπει τι ειναι ουσιαστικο και τι χασιμο χρονου αλλα για τον αρχαριο ισως υπαρχει ενας ογκος πληροφοριων που θα μπορουσε να αποθαρρυνει καποιον απο το να προσπαθησει. Απο την αλλη αν σκεφτεσαι για υδροψυξη πιθανως εισαι ηδη εμπειρος σε βασικα θεματα στησιματος ενος pc οποτε το σκηνικο αυτο απλα θα σε καθυστερησει ή θα σε κανει ισως ποιο προσεχτικο στα βηματα σου απο τι θα επρεπε.
  2. chomwitt

    Πίθανες ατέλειες σε καινούργιο cpu waterblock;

    Να προσθεσω, οτι οταν αρχισα να μελεταω για την υδροψυξη συνηθως υπαρχει διαχυτο ενα αγχος να το 'υπερασπισουν' οι θιασωτες επειδη οπως λενε οι υπερμαχοι της αεροψυξης ειναι μια μικρη τρελα να βαζεις νερο να κανει βολτες διπλα σε ηλ.εξαρτηματα μεγαλης αξιας και αρκει μια μικρη διαρροη για να παθεις μεγαλη ζημια. Παραλληλα διαβαζεις αναλυσεις που χρειαζονται γνωσεις χημειας για να καταλαβεις γιατι καποιοι συνδυασμοι μεταλλων μπορει να σου δημιουργησουν ηλεκτροχημική( γαλβανική διάβρωση) ή απλη διαβραση. Δηλαδη εισεπραξα οτι αν εξαιρεσεις τις εταιρειες που σου υποσχονται μια ευχαριστη και απροβληματιστη εμπειρια οι σχετικες κοινοτητες σου μεταφερουν ενα αγχος και μια κουλτουρα προσοχης σε λεπτομεριες. Αυτος ειναι εν μερη ο λογος που μου κακοφανηκε πως δινεις ενα 'βρωμικο' εξαρτημα (αξιας κοντα στα 70ε) . Το αναλογο πχ ποιο θα ηταν στους σωληνες ' η στο ψυγειο ; Τι ειναι μικρο αναξιο προσοχης , οταν πχ μια μικρη ρωγμουλα μπορει να σου δωσει πχ μια διαρροουλα ; Μαλιστα μου κανει εντυπωση οτι προωθητικα βιντεακια εταιρειων προσπαθουν να μεταδωσουν μια αμεριμνη διαδικασια αλλα αν διαβασεις ακομα πολλες φορες και τα δικα τους εγχεριδια καταλαβαινεις οτι τουλαχιστον το open-custom loop ειναι (κατα τη γνωμη μου) δουλεια απαιτητικη θα ελεγα.
  3. chomwitt

    Πίθανες ατέλειες σε καινούργιο cpu waterblock;

    Μετά απο ενα αρκετα αργο response time υποστηριξης που μου το δικαιολογησαν λογο φορτου δεχτηκαν να μου κανουν refund χωρις να θελουν να το επιστρεψω. (30ευρω τα ταχυδρομικα). Σε πεντε μερες θα μου πουνε ποσο refund μου δινουνε.. (ηταν μερος κιτ), και ..μετα μαλλον θα παραγειλλω καποιο λιγο ποιο καινουργιο , το οποιο θα κανει μια εβδομοδα ... οποτε απο 11 ιανουριου που εκανα τη παραγγελια καλο μαρτη .. Μαλλον δινω ενα δικιο στο επιχειρημα εναντια στο watercooling.. πολλα parts = αυξημενη πιθανοτητα κατι να παει στραβα. Χρειαζεσαι ενα μικρο redundancy ισως γιατι αν στηριζεσαι σε μεταφορες με το εξωτερικο μπορει να μεινες χωρις pc. Η απορια δεν μου λυθηκε τι ηταν αυτα τα σημαδια παντως..
  4. chomwitt

    Πίθανες ατέλειες σε καινούργιο cpu waterblock;

    Οδοντογλυφιδα δεν νομιζω να χωρουσε. αυτα τα στιγματα φαινονται σαν καλυπτουν επιφανειες και στο περασμα με την οδοντοβουρτσα+σαπουνονερο δεν φυγανε ακριβως αλλα επεκταθηκανε και αραιωσανε (το χρωμα τους) . Γ'αυτο λεω μου θυμιζουν κατι σαν γρασο. Παντως αφου ουτε αυτοι ξερουν τι ειναι (κατι που ειλικρινα δεν το πιστευω... και με προδιαθεσε αρνητικα για το προιον) ξεκινησα τη διαδικασια RMA . Να πω οτι μετα απο ραγισμενα ποδαρακια σε tray κμε, χτυπημενο midtower , ηρθε και αυτο και με εξουθενωσε. Παρε φωτο , ανοιξε support ticket , περιμενε καθε φορα τις απαντησεις . Μια 'φαση' πολυ ασχημη. Αντιλαμβανομαι οτι ζουμε σε δυσκολες εποχες (στη παραγωγη ημιαγωγων, διαταραχη supply chains κτλ) αλλα προσωπικα φοβαμαι οτι ειτε ο ποιοτικος ελεγχος εχει πεσει πχ λογο υποστελεχωσης στα εργοστασια της κινας , ειτε υπαρχει και σπρωξιμο προιοντων που εχουν ελαττωματακια.
  5. chomwitt

    Πίθανες ατέλειες σε καινούργιο cpu waterblock;

    Μου προτεινουν να το κρατησω και να δω πως παει και δεν ξερουν τι ειναι και δεν υπαρχει διαθεσιμο plate οποτε πρεπει να κανω rma ολο το block. Οποτε.. απο τη μια παραξενα αγνωστης ταυτοτητας στιγματα , απο την αλλη απουσια ανταλλακτικων , αρχίσα να αισθανομαι σαν χαβουζα και θα το επιστρεψω . Για κανενα μηνα βλεπω να κανω δουλεια με μια καλη ψυκτρα αερος. (πιστή παρολο που θελω να την παροπλισω .. ) Εντωμεταξυ εχει δικιο ο @fatalara ηδη απο το πολυ τριξιμο με την οδοντοβουρτσα αρχισαν τα fins σε μερικα σημεια να χανουν το χρωμα τους. Ισως το παρακανα στο ζεστο νερο δεν ξερω . (η εταιρεια μου προτεινε να το καθαρισω , αλλα οπως βλεπω το λεκε (σαν να επεσε καφες !) δεν ειμαι σιγουρος οτι η τριχα της οδοντοβουρτσας μπορει να κανει δουλεια)
  6. chomwitt

    Πίθανες ατέλειες σε καινούργιο cpu waterblock;

    Μετα και απο προτροπη της εταιριας (αφου τους εστειλα και ποιο κοντινη φωτο) το καθαρισα με οδοντοβουρτσα και ζεστο νερο με σαπουνι. Ετριβα για δεκα λεπτα αλλα πολυ μικρη προοδο. Ζητησα να μου το αλλαξουν. Γρασο ειναι αυτο το πραγμα..; τι να πω. Μολις καταλαβα και το λαθος στοι τιτλο του θεματος. ειναι cpu water block οχι gpu. Το εβαλα και κατω απο ζεστο νερο . Εντωμεταξυ τυχαια το ανακαλυψα. Το block ηταν ετοιμο για intel αλλα για amd επρεπε να το ανοιξεις για να αλλαξεις ενα πλαισιο στερεωσης αλλιως αυτο το 'πραγμα' θα το ειχα να κανει βολτες στο loop. Ειμαι υπερβολικος; Η φωτο ειναι απο φτηνο usb μικροσκοπιο.
  7. chomwitt

    Πίθανες ατέλειες σε καινούργιο cpu waterblock;

    Δεν εχω εμπειρια , και σε τοσο στενη περιοχυη μονο οδοντοβουρτα , αλλα βρηκα αναφορες που απο σκληρη οδοντοβουρτσα εφυγε κομματακι της επινικελωσης. Περιμενω την απαντηση της εταιριας. Μην μου πειτε μονο να χρησιμοποιησω αποσταγμενο γιατι δεν υπαρχει στην πολη μου. Ζητησα σε φαρμακειο και μου εδωσαν purified water.
  8. chomwitt

    Πίθανες ατέλειες σε καινούργιο cpu waterblock;

    Φοβάμαι μην είναι καμια επιστροφη .Χωρις πλακα τελευταια εχω τρομαξει με τις παραγγελιες. Τα μίσα που εχω λαβει ειχαν ελαττωματα.
  9. chomwitt

    Πίθανες ατέλειες σε καινούργιο cpu waterblock;

    Περιμενω να μου απαντήσει και η εταιρεία. Είναι βάση χαλκού και επινικελωμένη. Σκέφτηκα μήπως αν ειναι καποιά επιφανειακή χημίκη αντίδραση αν έμμεινε πολύ καιρό στο κουτί.
  10. Είναι αναμενόμενο να παρατηρούμε τέτοια σημάδια σε καινούργιο waterblock ; Αναφέρομαι στα μαυρα στίγματα-γραμμές στα fins.
  11. Τα εικονιζόμενα φλασάκια τα είχα πάρει για καλά. Η επωνυμία γνωστή. Με ελάχιστη χρήση και τα δυο (τα ειχα για iso images λειτουργικων) δεν τα αναγνωρίζονται απο windows10 , linux ή δινει σφαλμα ανάγνωσης. Εβγαλα με δυσκολια το πλαστικο καλλυμα καθωτι ειχε αρκετη κολλα. Μπροστα μαλλον ειναι ελεγκτης SM3267 τα διακριτικα της μνημης TCGSTBP-0S03 (με το πρωτο T να μη φαινεται καλα) Περιεργως για τη μνήμη δεν βρήκα specs στο διαδικτυο. Αναρωτιέμαι αν τόση κόλλα μπορεί να επηρεάσει αρνητικα. Μήπως συνθήκες καύσωνα; Πρέπει να τα έχω 5 χρόνια.
  12. Ηρθε ο μετρητης. Οντως το καθε PC 'καταναλωνει' 100W και φτάνει στα 200W με απαιτητικα GPU παιχνιδια. Θα βαλω και ένα καλυτερο surge protector πολυπριζο και ισως ξαναδοκιμασω. Ειναι ισως σχετικος και ο χρονος που εχω αφησει κλειστο το PSU γιατι για μερικες ωρες κλειστο δεν εχω προβλημα. Οποτε η εξηγηση με τους πυκνωτες που πιθανως να εχουν αποφορτιστει πληρως μετα απο πολλες ωρες μου φαινεται λογικη. Το κλεινω για να μη μπορει να το ανοιξει καποιος που δεν ξερει @slalom
  13. Ευχαριστω για τις ιδεες. Νομιζω οτι το ποστ του @BloodMage δινει μια πιθανη εξηγηση. Οντως συμβαινει τη πρωτη φορα . Μετα σηκωνω την ασφαλεια και το PSU ανοιγει. Ξέχασα να πω οτι υπαρχει στη γραμμη επισης : ενας εκτυπωτης (αλλα 12 Watt συμφωνα με τα specs). συνολικα 3 οθονες. (ας πουμε 100W το μέγιστο) ενα adsl modem ενα pi zero ένα τηλεφωνο. Η ασφαλεια ειναι μαλλον 10αρα. Αν αυτό σημαίνει 2.3KW τοτε θεωρητικα μπορει να αντεξει το πολυ 3 PC. Το προβλημα ειναι οτι φοβαμαι να δοκιμασω παλι να ανοιξω το ενα PSU με το αλλο ηδη ανοιχτο γιατι το να κλεινει αποτομα δεν ειναι οτι καλυτερο για ηλ.εξαρτηματα . Οποτε οντως προσανατολιζομαι να ερθει ειδικος να κανει τις δοκιμες. Περιμενω και ενα μετρητη ισχυος πριζας για να εχω μια καλυτερη εικονα για το ρευμα στις σχετικες πριζες.
  14. Τον πηρα τηλεφωνο. Υποψιαζεται τον υπολογιστη και το πολυπριζο του . Θα δοκιμασω αλλο πολυπριζο.
  15. Καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Δυο υπολογιστες παρνουν ισχυ απο την ίδια γραμμή του πίνακα αλλά απο διαφορετικες πρίζες. Στον έναν (Α) το τροφοδοτικό είναι 750W στον αλλο (Β) 600W. Συμβαινει το εξης: Ενώ εχω ανοιχτό τον Β αν παω να ανοίξω απο τον διακόπτη (του τροφοδοτικού) τον Α(750W) τοτε πέφτει η ασφάλεια . Αυτο μου εχει συμβει 4-5 φορες σε ενα μηνα. Οι αλλες πριζες που ειναι στη γραμμη δεν εχουν εκείνη τη στιγμή φορτίο. Επισης ο B ειναι σε surge protector πολυπριζο, o A σε απλο πολυπριζο. Με προβληματιζει γιατι οι Α,Β ειναι πολλες ωρες την ημερα ανοιχτοί μαζι και ανυσηχω για τη σταθεροτητα της γραμμης και κατα πόσο μπορει να προκαλέσει μελλοντικα θέματα. Υπάρχει περιπτωση τη στιγμή που ανοιγω το Α τροφοδοτικό να 'τραβαει' στιγμιαια το μέγιστο της ισχύς; Και μια παραπλευρη απορια. Πόσους υπόλογιστες μπορει να 'αντέξει' μια γραμμη; ΥΓ: Υπάρχει λόγος που κλείνω τον Α και απο το τροφοδοτικο.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.