Jump to content

Aggelos Koumaniotis

Members
  • Posts

    7
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Aggelos Koumaniotis

  1. Δεν υπάρχει καμία διακλάδωση , κυριολεκτικά η μια άκρη του καλωδίου μπαίνει στον πίνακα της πολυκατοικίας και στην άλλη έχω βάλει rj11 βύσμα το οποίο πάει μέσα στο ρούτερ. Εχω χρησιμοποιήσει το ζεύγος πορτοκαλι/λευκό-πορτοκαλί. Θα δω τι θα μου πει και αύριο ο τεχνικός. Φαντάζομαι θα έχει εργαλείο να μετρήσει και το noise margin στον πίνακα της πολυκατοικίας μήπως το πρόβλημα είναι ανάμεσα στο καφάω και εκεί.
  2. Λοιπόν επανέρχομαι να πω τον πόνο μου μήπως κάποιος έχει ιδέα. Μια φορά στις 5 μέρες πρπ το Noise Margin πέφτει απο τα 6-8 db όλο και πιο χαμηλά μέχρι που πέφτει το dsl link. Μετά επανέρχεται και ξαναπέφτει για κάνα 2ωρο , είναι κάθε φορα μεσημέρι απο τις 2μιση μεχρι τις 4μιση περίπου. Περιμένω τον τεχνικό της vodafone αλλα φαντάζομαι θα μου πει ότι στον πίνακα της πολυκατοικίας όλα είναι καλα και οτι είναι δικό μου θέμα. Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να προκαλεί αυτό το θόρυβο και πως να το αντιμετωπίσω ? Εχω σκεφτεί να αλλάξω το u/utp cat6 καλώδιο που έχω απο τον πίνακα στο ρουτερ με κάποιο shielded αλλα η αλήθεια είναι ότι αυτό αν μπορώ να το αποφύγω θα το ήθελα. Αν χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο pair του cat6 που έχω υπάρχει περίπτωση να κάνει διαφορά? Σας ευχαριστώ όλους.
  3. Ειναι σίγουρα πολύ καλύτερα απο πριν τρέξω το καλώδιο αλλά ακόμα περίπου μια φορά την εβδομάδα θα χάσει το dsl link και θα το βρει ξανα μονο του μεσα σε ενα λεπτό. Εντάξει δεν ειναι τόσο σοβαρό πρόβλημα, η ερώτηση ηταν κυρίως απο περιέργεια, σας ευχαριστώ όλους.
  4. Εχω το zte H267A που θεωρητικά ειναι το καλό απο αυτά που δίνει η Vodafone. Τι μπορεί να προκαλεί τα crc?
  5. Έβαλα καλώδιο δικτύου cat6 που απλα χρησιμοποίησα ενα ζεύγος του. Το έβαλα στην ρεκλετα με το ειδικό εργαλείο που κανει κλικ (συγγνώμη δεν γνωρίζω το ονομα του) και φαίνεται να εχει πατήσει καλα. Εχω αποσυνδέσει πλήρως το παλιό καλώδιο. Τον τερματισμό στο φυσακι τον έκανα με την ειδική πενσα , δεν ξέρω πως θα μπορούσα να εχω κανει κάποιο λάθος εκει. Λες να κόψω ένα μικρό κομμάτι καλωδίου και να ξανακάνω τις συνδέσεις; Επίσης να σημειώσω οτι απο όταν άλλαξα καλώδιο οι ταχύτητες ειναι οι ίδιες που φτάνουν στην ρεκλετα(τοτε που ειχε κάνει μέτρηση ο τεχνικός της Vodafone) και ειμαι ικανοποιημένος με αυτές , εγώ ρωτάω κυρίως για τα crc και fec errors που ειναι σχεδόν πάντα στις δεκάδες χιλιάδες
  6. Παιδιά καλημέρα, Εγω ειχα συχνά θέματα με αποσυνδέσεις και χαμηλό συγχρονισμό. Ο τεχνικός μου είπε οτι ήταν θεμα της καλωδίωσης της πολυκατοικίας ενώ και έβλεπα και εγω τις μετρήσεις. Οπότε έτρεξα ένα καλώδιο μέσω φωταγωγού απευθείας απο το patch panel της πολυκατοικίας στο ρούτερ. Οι ταχύτητες έφτιαξαν απευθείας καθώς πήγα απο τα 80 στα 112 (στο ρούτερ), όμως παρατηρώ ότι εχω αρκετά errors στο ρούτερ , τι μπορεί να φταίει για αυτό; Ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.