Jump to content

topmarios

Members
  • Posts

    33
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Σέρρες
  • Ενδιαφέροντα
    Αυτοκίνητα, Η/Υ

Πρόσφατοι Επισκέπτες

73 Εμφανίσεις προφίλ

topmarios's Achievements

  1. topmarios

    Windows 11 Update Errors

    Καλησπέρα παιδιά, μετά από 1 χρόνο παλεύοντας με το θέμα, ακόμα δεν μπορεί να γίνει το update. Βγάζει αυτό το σφάλμα διαρκώς: 2023-10 Συγκεντρωτική ενημέρωση για Windows 11 για συστήματα που βασίζονται σε x64 (KB5031358) Σφάλμα εγκατάστασης - 0x800f0900 Έχω δοκιμάσει τα πάντα και βλέπω το format ως μοναδική λύση....δυστυχώς...
  2. topmarios

    Ξαφνικά νεκρό Desktop?

    Λοιπόν, άνοιξα σήμερα τον υπολογιστή και ως εκ θαύματος, άνοιξε κανονικά, με λίγη καθυστέρηση μέχρι να μπει στο λογαριασμό μου όμως. Εκεί, διαπίστωσα ότι δεν υπήρχαν ούτε οι συντομεύσεις μου στην επιφάνεια εργασίας, ούτε όλα τα εικονίδια από τα προγράμματα, ούτε και καρφιτσωμένα στην κάτω μπάρα. Υποθέτω ότι κάποιο πρόβλημα εμφανίστηκε με το συγκεκριμένο προφίλ μου μάλλον, μιας και είναι η σύνδεση με τον λογαριασμό Microsoft και όχι τοπικός. Άρα κάπως πρέπει να κάνω επιδιόρθωση του. Στους άλλους 2 λογαριασμούς των παιδιών (επίσης συνδεδεμένοι με Microsoft), όλα δουλεύουν ρολόι. Κουφό λίγο...
  3. topmarios

    Ξαφνικά νεκρό Desktop?

    Καλησπέρα, ναι, το sad face αυτό υποδείκνυε συν το ότι πίστευα ότι με ένα απλό plug & play του τροφοδοτικού, είχα λύσει το πρόβλημα. α) Που να θυμάμαι τι είχε το PC όταν το πήρα, εγώ απλώς έκανα τα update σε 11άρια όταν βγήκαν...μπορώ να μπω στο BIOS και να δω τι έχει τώρα και να το γράψω. β) Μόλις κάνω νέο bootable USB των Win11 23H2 x64 GR με το RUFUS για προσπάθεια επιδιόρθωσης με αυτό. Ευχαριστώ!
  4. topmarios

    Ξαφνικά νεκρό Desktop?

    Λοιπόν, κούμπωσα το 8pin βύσμα (στο κέντρο του, προεξέχουν 2 κενές θέσεις του βύσματος δεξιά & δύο αριστερά) με την ένδειξη CPU στην υποδοχή ΑΤΧ της μητρικής. Άνοιξε ο υπολογιστής κανονικά, οπότε θεωρώ δεν έχουμε άλλη βλάβη σε Hardware. Όμως, έκανα login στο λογαριασμό μου και έβγαλε μήνυμα επιδιόρθωσης των Windows, να κάνω επανεκκίνηση. Έκανα επανεκκίνηση, και έβγαλε μπλε οθόνη, να γίνει επιδιόρθωση του υπολογιστή. Ξεκινάει αυτόματα η προσπάθεια επιδιόρθωσης, Stage 1, Stage 2, complete 100%, κάνει επανεκκίνηση και πάλι βγάζει να γίνει επιδιόρθωση του υπολογιστή με επιλογές: Α.) Από το Cloud Β.) Από τοπικό μέσο. Ο SSD έπαθε ζημιά από το παλιό τροφοδοτικό λέτε; Θα συνεχίσω αύριο, δεν γίνεται με τα παιδιά μέσα που κοιμούνται.
  5. topmarios

    Ξαφνικά νεκρό Desktop?

    Ήταν 4αρι κι αυτό... Στη μητρική με το κόκκινο πλαίσιο στη φώτο, είναι 4pin η υποδοχή. Εκεί να κουμπώσει αυτό το βύσμα από το τροφοδοτικό που γράφει CPU λοιπόν; Τι λάθος έκανα; Αφού δεν άνοιξε ο υπολογιστής έτσι που το είχα. Δηλαδή ζημιά έκανα; Που;
  6. topmarios

    Ξαφνικά νεκρό Desktop?

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, άρα αυτό που γράφει CPU. Οπότε αύριο θα το δοκιμάσω ξανά, τώρα κοιμούνται τα τέκνα στο δωμάτιο.
  7. topmarios

    Ξαφνικά νεκρό Desktop?

    Λοιπόν, νέα δοκιμή έκανα, έβγαλα το βύσμα PCI-E από την μητρική και πατώντας το κουμπί power, άνοιξε ο υπολογιστής, δηλαδή ανάβει το λαμπάκι του Power, δουλεύει ο ανεμιστήρας της CPU, δίνει ρεύμα από πίσω στις συνδέσεις USB (πληκτρολόγιο και ποντίκι) αλλά δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη. Πως γίνεται αυτό; Η σύνδεση αυτή στην μητρική που γράφει ATX, στην οποία ήταν συνδεδεμένο βύσμα από το προηγούμενο τροφοδοτικό, τι κάνει; Από το νέο τροφοδοτικό, ποιο αντίστοιχο βύσμα να κουμπώσω, το CPU ή το PCI-E;
  8. topmarios

    Ξαφνικά νεκρό Desktop?

    Ναι, συγνώμη, λάθος δικό μου, έτσι είναι όπως τα λες: Α) CPU = 4+4 Β) PCI-E = 6+2 Είχα κουμπωμένο στη μητρική το Β. Λες να πήρα και την μητρική στο χέρι; Με το κουμπί power δε βγάζω άκρη αλλά δεν έχει λογική να φταίει αυτό. Τροφοδοτικό πήρα αυτό: https://www.skroutz.gr/s/47555671/CoolerMaster-500W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Wired-80-Plus-Gold-MPW-5001-ACAAG-NL.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Υ.Γ: Δεν μπορώ να κάνω και edit το προηγούμενο post μου.
  9. topmarios

    Ξαφνικά νεκρό Desktop?

    Καλησπέρα, ήρθε το μεσημέρι επιτέλους το τροφοδοτικό και το εγκατέστησα τώρα το απόγευμα. Δυστυχώς δεν ανοίγει πάλι το PC, αλλά έχω και μια αμφιβολία για την σύνδεση του τροφοδοτικού με την μητρική. Στο παλιό τροφοδοτικό, υπήρχε έξοδος με καλώδιο που κατέληγε σε 4pin βύσμα το οποίο κούμπωνε στην μητρική στο σημείο που γράφει ΑΤΧ 12V. Στο νέο τροφοδοτικό δεν υπάρχει τέτοια έξοδος με καλώδιο που να καταλήγει σε 4pin βύσμα. Υπάρχουν 2 τύπου βύσματα με 6pin, που χωρίζουν τα 2pin και γίνονται 4pin + 2pin, με αυτά των 4pin ως εξής: Α) Με την ένδειξη CPU, αλλά το πλαϊνό κλιπ κουμπώματος όχι στο μέσον της πλευράς (δεν κουμπώνει). Β) Με την ένδειξη PCI, αλλά με το πλαϊνό κλιπ κουμπώματος στο μέσον της πλευράς (κουμπώνει). Ποιο πρέπει να κουμπώσω εκεί; Έχω βάλει το B, μπας και έχω βάλει το λάθος γιαυτό και δεν ανοίγει; Τα νεύρα μου.... Υ.Γ: Η φώτο από το βύσμα του προηγούμενου τροφοδοτικού.
  10. topmarios

    Ξαφνικά νεκρό Desktop?

    Α, σωστά, δεν το σκέφτηκα, ας το κλείσω για καλό και για κακό. Εκ παραδρομής για την οθόνη, με καλώδιο τροφοδοτείται.
  11. topmarios

    Ξαφνικά νεκρό Desktop?

    Μόλις δοκίμασα τον SSD, μέσω 2,5" HDD/SSD to USB Case Enclosure, τον σύνδεσα σε laptop και βλέπω τα αρχεία του (και τα 2 partition του κλπ). Οπότε δεν έχει πρόβλημα ο δίσκος, ευτυχώς. Θεωρώ ότι ούτε η μητρική, αφού ανάβουν τα πληκτρολόγιο-ποντίκι-οθόνη, δηλαδή παίρνουν ρεύμα από τις θύρες USB της μητρικής βλέπω.
  12. topmarios

    Ξαφνικά νεκρό Desktop?

    Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Όπως έγραψα και πιο πάνω, έτοιμο σύστημα ήταν και δεν επέλεξα το συγκεκριμένο τροφοδοτικό. Επίσης, η μητρική δεν έχει δυστυχώς λαμπάκι για να δω εάν δουλεύει, θα ξεκινήσω με την αλλαγή του τροφοδοτικού (όταν δεήσει να παραδοθεί από τους απαράδεκτους) και προσευχή να μην έχει χαλάσει και κάτι άλλο. Θα δοκιμάσω σήμερα το δίσκο ssd σε άλλο desktop που έχω και θα δω εάν έχει πάθει τίποτα. Εν αναμονή και του νέου τροφοδοτικού λοιπόν...
  13. topmarios

    Ξαφνικά νεκρό Desktop?

    Καλησπέρα, ακόμα δεν έχω παραλάβει το τροφοδοτικό από τους απαράδεκτους, οπότε εν αναμονή είμαι για το ζήτημα.
  14. topmarios

    Ξαφνικά νεκρό Desktop?

    Ευχαριστώ, αύριο (λογικά) παραλαμβάνω το τροφοδοτικό και το Σαββατοκύριακο θα γίνει η "εγχείρηση". Σε ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικότατες οδηγίες, όπως και όλους τους παραπάνω που μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν! Αύριο λογικά παραλαμβάνω το νέο τροφοδοτικό, οπότε το Σαββατοκύριακο θα γίνει η "εγχείρηση" και βλέπουμε.
  15. topmarios

    Ξαφνικά νεκρό Desktop?

    Όταν πατώ το power, δεν κάνει απολύτως τίποτα, νεκρό, σαν να μην είναι καν στο ρεύμα το κουτί. Γιαυτό αποκλείω τον SSD και εστιάζω στο PSU πρώτα και μετά στην μητρική. Βέβαια, στο αρχικό κείμενο που έγραψα, με προβληματίζει το τελευταίο σημάδι λειτουργίας του: "... έκλεισε μόνος του ξαφνικά. Όταν πάτησα το κουμπί εκκίνησης για να ανοίξει λοιπόν, άνοιξε κι έδειχνε στην οθόνη ότι δεν βρίσκει λειτουργικό, insert boot media κλπ."
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.