Jump to content

ergotelis

Premium Members
 • Posts

  2,618
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ergotelis

 1. Γιατί είναι λιθίου, οποιαδήποτε λιθίου μπορεί υπό συνθήκες να είναι επικίνδυνη, όσο πιο επώνυμη είναι(σχετικό και αυτό πάντα) και όσο δυνατόν περίσσότερες προστασίες υπάρχουν(στους φορτιστές, στους φακούς/κινητά/λαπτοπ & στη μπαταρία πάνω) ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες να συμβεί έκρηξη, η οποία είναι και βίαια.Για να είμαστε 100% σίγουροι θέλουν πέραν από συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασίας, προστασία από υποεκφόρτιση, υπερφόρτιση, βραχυκύκλωμα και ταχεία εκφόρτιση.
 2. Όχι, ποτέ(και να έπρεπε που να τρέχω Ελ Βενιζέλος μένω Ηράκλειο Κρήτης). Ακόμη και να χρειαστεί να πληρώσω που έχει γίνει 3(!) φορές(εκτός τα 3ευρα) τα πληρώνω στο ταχυδρομείο.Μια φορά μόνο με πήρανε τηλέφ να τους στείλω τιμολόγιο(απόδειξη paypal έστειλα) γιατί δε ξέραν να τα τιμολογήσουν(2 λάπτοπ)
 3. ακόμη και τα μικρά?Εγώ δέματα μέχρι 2κιλά δε με έχουν χρεώσει ποτέ 3ευρα, πάνω από 2 κιλά εκτός Ευρώπης νομίζω τη τελευταία διετία πληρώνω πάντα.
 4. εγώ πάλι δεν έχω πληρώσει ποτέ τίποτα για φακό σε τελωνείο(δε θα σας πω πόσες φορές έχω αγοράσει ), εντύπωση μου κάνει που πλήρωσες...!
 5. Λογαριασμό παιδιά με προπληρωμένη κάρτα visa elektron και web banking για παρακολούθηση των κινήσεων και άμεση ενημέρωση των χρεώσεων. Η καλύτερη λύση.
 6. To πρόβλημα δεν είναι το αν είναι καλής ποιότητας πλαστικό αλλά το πως θα κάνουμε θερμοαπαγωγή. Τα led, ιδίως αν καίνε κάμποσα Watt, ζεστένονται πολύ και αποδίδουν και αντέχουν μόνο με καλή ψύξη. Με πλαστικό σώμα δε γίνεται τίποτα για κάτι πολύ δυνατό, απλά μπορείς να περιοριστείς σε μια λύση με ικανοποιητική ένταση, λίγο παραπάνω από την υπάρχουσα αλλά με πάρα πολύ περισσότερη διάρκεια ( 10x ++ )
 7. Φίλε μου το σώμα είναι μεταλλικό ή πλαστικό; Αν είναι πλαστικό δε κάνεις πολλά πράγματα...Αν είναι μεταλικό μια φωτογραφία θα βοηθούσε πολύ..
 8. Θα σου πρότεινα αυτόν εδώ, αγοράζεις και 6χ eneloop και ένα ταχυφορτιστή και κάνεις πολύ καλό πακέτο. http://www.shiningbeam.com/servlet/the-175/ITP-A6-Polestar-Cree/Detail Το συγκεκριμένο κατάστημα στέλνει άμεσα και θα το έχεις σε 3-4 μέρες, εγώ που μένω Κρήτη πάντα τόσο μου κάνουν να έρθουν τα πράγματα από εκεί(δε ξέρω γιατί τόσο γρήγορα μη ρωτάτε). Τον έχω ξαναπροτείνει, είναι ό,τι πιο αποδοτικό και ποιοτικό θα βρεις σε αυτά τα χρήματα. Με τα ίδια χρήματα δεν αγοράζεις κάποιον άλλο φακό με περισσότερα από 350 lumen αντίστοιχης ποιότητας. Τώρα αν θες κάτι σε μικρότερο, το συζητάμε πάλι.Σίγουρα με μικρότερη απόδοση, αλλά με μεγαλύτερη φορητότητα.
 9. Καταρχήν Goblin έχεις τη δυνατότητα για αγορά από Ελλάδα ή και από εξωτερικό? Παιδιά, για τους 2χΑΑ maglite , ομολογώ πως δε βρήκα κάποια αξιόλογη μόντα στη παρούσα στιγμή. Θα το ξαναψάξω να σας πω νεότερα.
 10. Υπάρχουν παιδιά έτοιμες μόντες αλλά δε ξέρω κατά πόσο σας συμφέρει...Είναι ακριβές σχετικά, επίσης τι maglite διαθέτετε? 2χΑΑ?
 11. Ρε συ Jeeper, ο μόνος λόγος που έκανα το παραπάνω πόστ ήτανε γιατί είδα ότι υποστήριζεις επανηλλειμένως τους συγκεκριμένους φακούς(και όσους φέρνει χαρακτηριστικά το letsbuy.gr) χωρίς να πιστεύω πως είναι οι καλύτεροι και μάλιστα διαβάζοντας τις καλύτερες πηγές. Εσύ δεν ανέφερες πουθενά μια πηγή που να λένε ότι είναι οι καλύτεροι. Μπορεί να πέσω και έξω. Θα δεχτώ ευχαρίστως μια διαφορετική άποψη που να δείχνει το λάθος της δικιάς μου. Επίσης, δεν είναι κακό να έχεις δικό σου μαγαζί ούτε κακό είναι να ακούς άλλους που έχουν μια εμπειρία. Πόσο μάλλον τα μέλη του φόρουμ που έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις. Εγώ ανήκω στο κοινό αυτό και αν ήσουν επιχειρηματίας στο χώρο αυτό θα σου έδινα ευχαρίστως κάποιες προτάσεις. Ακόμη, δεν έχω μαγαζί ούτε πρόκειται απλά ξέρω 2-3 πράγματα και απαντώ σε απορίες.Η γνώμη μου δεν είναι δεσμευτική απλά προτείνω τι θα έκανα(ή έχω κάνει ήδη) στη θέση του καθενός. Πόσταρα από eshop, αλλά αν τυχόν πρόσεξες, όχι από κάποιο συγκεκριμένο πάντα. Προσωπικά έχω αγοράσει από 10αδες διαφορετικά eshop,ανάλογα τι θέλω και από που με συμφέρει.Επίσης απλά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα αυτά που μου αρέσουν και θεωρώ(πιθανόν και οι περισσότεροι) καλύτερα. Στην Ελλάδα έχω δει 2(ηλεκτρονικά) μαγαζιά που πουλάνε φακούς, το letsbuy.gr και το batteries.gr. Σε καταστήματα δεν έχω μπει ποτέ που δε πουλάνε ηλεκτρονικά, άλλωστε εδώ κάτω δεν υπάρχουν. Στο παρελθόν έχω στηρίξει αν δεις από ποστ μου προϊόντα των 2 αυτών site με τη προϋπόθεση ότι κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει από το εξωτερικό. Όταν λες φωτίζει στα 1000μέτρα, πως το κρίνεις? Από τα λόγια του κατασκευαστή; Γιατί μιλώντας με συγκεκριμένα δεδομένα υπάρχουν πολύ καλύτεροι φακοί που φωτίζουν συγκριτικά πιο μακριά από αυτό το μοντέλο και αποδίδουν περισσότερο. Επίσης, έχεις δει κινέζικες "μούφες"? Όχι αυτές που πουλάνε εδώ οι πλανόδιοι...μιλάμε για φακούς που κοστίζουν πιο πολύ από τους ledlenser.... Α και κάτι τελευταίο, αν μου δείξεις το άδικο των προτάσεων μου να ξέρεις ότι θα με βάλεις σε έξοδα πάλι!Άτιμη οικονομική κρίση&καταναλωτική κοινωνία!
 12. Υπάρχει ήδη κάμποσο καιρό....Πάντως εγώ προσωπικά πάλι προτιμώ τα ξένα...
 13. jeeper,ειλικρινά χωρίς να θέλω να σε θίξω, αλλά επειδή σε έχω δει πολλές φορές να ποστάρεις λινκ από το συγκεκριμένο κατάστημα για τους συγκεκριμένους φακούς, έχεις καμία σχέση με αυτό? Καλές δουλειές να έχεις σου εύχομαι, αλλά να κοιτάξετε να φέρετε και άλλες μάρκες που αξίζουν ακόμη περισσότερο (τυχαίνει να το έχω ψάξει πολύ το θέμα) και αν θες βοήθεια θα σου δώσω!
 14. Κοίτα, οι Κινέζοι έχουν master στις απατεωνιές. Για να είσαι σίγουρος ότι έχει κάποιας μορφής κύκλωμα προστασίας, πρέπει στο κάτω μέρος της μπαταρίας, στο -, να ξεχωρίζει κάτι πέραν από το κυρίως σώμα μέσα στο περιτύλιγμα της. Πρέπει να έχει ένα δισκάκι λίγο πιο μικρής διαμέτρου, όπου το περιτύλιγμα θα στενεύει. Για μέτρησέ τες από περιέργεια για το μήκος τους με ένα χάρακα, αν είναι κάπου 67-68mm μάλλον θα είσαι οκ. Οι λιθίου, έχουν ένα καλό σα μπαταρίες,αρχίζουν με απότομη πτώση τάσης,μετά από ένα σημείο και ύστερα, έχουν αρκετά καλή εκφόρτιση. Οπότε δε μπορείς να είσαι σίγουρος αν έχει κύκλωμα.Μπορεί να έχει κύκλωμα που δεν επιτρέπει πάνω από 3αμπ να περάσουν, καθώς και να κλείνει αν πέσει η τάση κάτω από ένα σημείο. Είναι απλό κύκλωμα αυτό, που μακάρι να υπάρχει, σώζει από πολλά προβλήματα. Από κει και πέρα αν το έχει σίγουρα για τα λεφτά του φακού αξίζει με τα 1000!
 15. Εγώ δε θα έκανα αυτό το συνδυασμό με τίποτα...Ο φακός που αναφέρεις φαίνεται να είναι χωρίς κύκλωμα, ό,τι ρεύμα παίρνει από τη μπαταρία το δίνει κατευθείαν στο led. Επίσης οι μπαταρίες αυτές δεν έχουν κύκλωμα προστασίας... Με λίγα λόγια ένα βραχυκύκλωμα και πας κατευθείαν για έκρηξη...Και επιπλέον, αν ξεχάσεις να τον κλείσεις τότε θα σκοτώσεις τις μπαταρίες... Επίσης, σίγουρα αρχικά θα ανάβει πολύ αλλά μετά θα πέφτει αρκετά η φωτεινότητα...Αν είχες τη δυνατότητα μέτρησης θα το έβλεπες. Το μάτι δεν είναι αντικειμενικός κριτής. Κάνε ένα τέστ με το πολύμετρο διαρκώς συνδεδεμένο και θα το δεις. Σίγουρα στο μισάωρο ~2amp παραμένουν καλά για τα λεφτά του πακέτου δε λέω, αλλά τουλάχιστον να χρησιμοποιείτε προστατευόμενες μπαταρίες... Με αυτό το πόστ ήθελα να σου πω πως ό,τι φαίνεται ωραίο δεν είναι απαραίτητα καλό και ασφαλές. Να πάρετε τα μέτρα σας γιατί μπορεί να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων...
 16. Τα μικρά συνήθως δε τα ανοίγουν γιατί βαριούνται/υπερβολικό φόρτο εργασίας. Ωστόσο μιά φορά θα τη πληρώσεις για όλα...
 17. *0,21 της αξίας του δέματος...Τώρα πόσο αξίζει το δέμα σου...Εξαρτάται από το αν έχει μαζί του απόδειξη ή από το πόσο θα το εκτιμήσουν αυτοί...(Η εκτίμησή τους γίνεται βάσει ενός συστήματος ηλεκτρονικού καταλόγου που συνήθως έχει τη πρώτη τιμή λανσαρίσματος του προϊόντος)
 18. έχει η usps ένα Online καλό κουμπιουτεράκι. Δοκίμασέ το για να μάθεις ακριβώς! Από Αμερική πάνω κάτω 7 μέρες(το πολύ 14) να περιμένεις!
 19. O λόγος που προτιμάς τις λάμπες πυρακτώσεως είναι το υψηλό CRI(color rendering index). Σε λίγο καιρό αυτό θα υπάρχουν λάμπες led που θα αποδίδουν όπως οι πυρακτώσεως με πολύ περισσότερη οικονομία, όχι τόση βέβαια όσο άλλες λάμπες led που θα υπάρχουν. Ήδη υπάρχουν τέτοια led ωστόσο είναι δύσκολο να τα βρεις, ακριβά, και με σχετικά χαμηλό efficancy για led.
 20. To συγκεκριμένο μαγαζί με χάλασε απίστευτα πολύ σήμερα... Παρήγγειλα ένα βιβλίο x3....πλήρωσα με paypal. Επειδή έβαλα κατά λάθος τη δικιά μου διεύθυνση ενώ ήτανε για φίλο, τους έστειλα email. Μου απάντησαν, ακύρωσαν τη παραγγελία και επέστρεψαν τα χρήματα. Πάω να ξαναπαραγγείλω και βλέπω τη τιμή του βιβλίου αυξημένη κατά 3 ευρώ!!!Αν είναι δυνατόν λέω!! Τελίκα τσαντίστηκα και παρήγγειλα από το amazon που έβγαινε το ίδιο ουσιαστικά, μετά την αύξηση.... Από μένα φάγανε ένα μεγάλο Χ Η πλάκα είναι ότι έχω και ss, τα είχα τραβήξει για να τα δείξω στο φίλο μου...
 21. Οχι claim ακριβώς, στείλε του μνμ και αν σου πει μα και μου κάνε dispute. Negative feedback πρέπει να είναι η τελευταία σου επιλογή.
 22. Στη περίπτωση τη δικιά μου το ζήτησαν οι ίδιοι οι υπάλληλοι στο αεροδρόμιο στην Αυστραλία... Φαντάζομαι πως έτσι πρέπει να γίνεται παντού. Άλλωστε αν αγοράσεις κάτι από ebay Aμέρικα, δε πληρώνεις φόρους στις ΗΠΑ.
 23. Jetbeam M2S! Τον είδες? Αλλιώς το RL-2088... Έχει ωραία γραμμική απόδοση... Για τον άλλο με τα πολλά τα led δε θα στον πρότεινα, πολλά led, Πολλά connections, μεγάλη τάση λειτουργίας... ιδίως αν δε ξέρεις από κολλητήρια καλία να μείνεις μακριά... @schumifer: Ό,τι σου αρέσει καλύτερα με ΑΑ μπαταρίες: http://www.4sevens.com/product_info.php?cPath=297_355&products_id=2044 http://www.shiningbeam.com/servlet/the-188/**NEW**-ITP-SC2-Eluma/Detail http://www.shiningbeam.com/servlet/the-189/**NEW**-ITP-A2-EOS/Detail το δεύτερο μαγαζί έχει μεταφορικά 6 δολλάρια εξτρα το πρώτο τζάμπα, κάπου πόσταρα και τα κουπόνια τους δε τα θυμάμαι τώρα!
 24. Είναι το ίδιο πράγμα με τις 18650, μόνο που στην ουσία είναι 2-3mm πιο μακρουλές και έχουν μερικά mah παραπάνω, άντε 100. @daytime dreamer: Μια σύντομη περίληψη για τις μπαταρίες λιθίου, οι 18650 είναι οι γνωστές μπαταρίες που χρησιμοποιούν τα λάπτοπ. Όταν λέμε ότι ένα λάπτοπ έχει μπαταρία 6cell, εννοούμε ότι έχει 6 τέτοιες. Βέβαια να ξέρετε ότι δε παίρνουν όλα τα λάπτοπ 18650, σχεδόν όλα όμως. Όσον αφορά το όνομα: 14500: 14χιλ πλάτος 50χιλ μήκος. Είναι το αντίστοιχο της ΑΑ. 18650: 18χιλ πλάτος 65χιλ μήκος. οι κλασσικές που λέμε. Βέβαια να ξέρετε πάντα είναι μεγαλύτερες στο μήκος, συνήθως παραπάνω 2-3 χιλ γιατί τους ενσωματώνουν ένα κύκλωμα προστασίας από υπερφόρτιση+υπερβολική εκφόρτιση, βραχυκυκλώματα και θερμοκρασίας. Τουλάχιστον οι πιο ακριβές τα διαθέτουν όλα αυτά, συγκεκριμένα της AW, ενώ οι πιο κλασσικές ultrafire /trustfire Κτλ έχουν τα 2 πρώτα μόνο. Και προσοχή όχι όλες, πρέπει να αναφέρεται σαν Protected, και στον πόλο "-" να φαίνεται ότι προεξέχει κάτι. Γενικά πρέπει να είστε άτυχοι για να πάθετε ατύχημα με οποιονδήποτε φακό. Επειδή όμως αν γίνει ατύχημα, μπορεί να είναι σοβαρό, καλό είναι παίρνετε τα μέτρα σας. Ένας επώνυμος φακός με καλές μπαταρίες εκμηδενίζουν το κίνδυνο αυτό. Το σημαντικότερο, είναι να έχετε protected μπαταρίες, αν το σηκώνει το πορτοφόλι σας μπαταρίες από την AW και κατά δεύτερον επώνυμο φακό. Μερικοί κινέζικοι είναι αξιόλογοι, το μόνο πρόβλημα με αυτούς είναι μη τυχόν το κύκλωμά τους είναι μούφα και βραχυκυκλώσει. Οι καλοί φακοί, σε αντίθεση, στο κύκλωμα του φακού περιλάμβάνουν προστασίες θερμοκρασίας, βραχυκυκλωμάτων και υποεκφόρτισης των μπαταριών. Γενικά, ισχύει ό,τι ισχύει με όλες τις συσκευές που παίρνουν μπαταρίες λιθίου. Απλά επειδή οι υψηλής απόδοσης φακοί τραβάνε αρκετό ρεύμα, τις ζορίζουν κατιτοίς παραπάνω, οπότε καλό είναι να παίρνετε τα μέτρα σας. Btw το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχει μπαταρίες λιθίου επαναφορτιζόμενες! Ο συγκεκριμένος ultrafire με το Οstar είναι καλύτερος από μοντέλα P7/ Mc-E, αλλά κάπως ακριβός κατά τη γνώμη μου. Δε πρέπει να αποδίδει όσο λέει, αλλά πρέπει να είναι περίπου στα 1000 lumen. Κάποτε μπορεί να άξιζε αλλά τώρα που βγήκαν τα SST υπάρχουν μοντέλα καλύτερων εταιριών με παρόμοια χρήματα που αποδίδουν εξίσου καλά. Για παράδειγμα ο Jetbeam M2S και θα κυκλοφορήσουν αρκετά περισσότερα. http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?t=212508 ένα λινκ για τον jetbeam. http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=236451 δες ένα συγκριτικό απέναντι σε ένα από τα καλύτερα μοντέλα με P7 για τον ultrafire ostar.
 25. Όταν πας αγοράζεις κάτι, πρέπει να πληρώνεις ΦΠΑ. Από τη στιγμή που δεν είσαι μόνιμος κάτοικος της χώρας που επισκέφτηκες, κατά την έξοδο από το αεροδρόμιο πρέπει να δηλώσεις τι αγόρασες από εκεί, ώστε να σου επιστρέψουν το φόρο που σου αναλογεί. Όλες οι χώρες πρέπει να το κάνουν αυτό, τώρα κατά πόσο γίνεται σε όλες τις χώρες θα σας γελάσω. Τουλάχιστον από Αυστραλία έτσι έγινε. Όχι άμεσα, αλλά κατατέθηκαν σε ένα δικό μας λογαριασμό μετά από κάμποσες μέρες ο φόρος. Βέβαια στην Ελλάδα, δεν ζητήθηκε τπτ να πληρώσουμε, δε το πήραν χαμπάρι, άρα για το προϊόν(apple mp3) αυτό δε πληρώθηκε πουθενά φόρος. Τώρα αν χάνουν φόρο ή όχι,δε μπορώ να σου απαντήσω συνολικά, γιατί όσοι επιστρέφουν στην Αυστραλία(μόνιμοι κάτοικοί της) με αγορές από το εξωτερικό θα φορολογηθούν κατά την είσοδό τους στη χώρα. Άρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πάντως είναι λάθος να πληρώσεις φόρο και στα δυο κράτη. @ Αλεξις, Στην είσοδο στην Ελλάδα, πρέπει να σου φορολογήσουν ό,τι δεν είχες μαζί σου κατά την έξοδο. Φυσικά, όπως έγραψα πιο πάνω, αυτό πρέπει, άσχετα που δε γίνεται πάντοτε. Εδώ μπορεί να το δούνε και να μη ξέρουν τι είναι εφόσον δεν εισάγεται ακόμη και να βαριούνται να ασχοληθούν μαζί του. Αν έχουν όρεξη ωστόσο θα στο φορολογήσουν, για αυτό οι πιο πολλοι ταξιδιώτες προσπαθούν να κάνουν τις πάπιες. Εν ολίγοις είναι θέμα τύχης! Τέλος, έχω ακούσει για κάποιους που παίρνουν μαζί τους ένα κουρέλι(ή χαλασμένο) λάπτοπ στο ταξίδι τους για Αμέρικα και γυρνάνε με ένα αστέρι.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.