Jump to content

ergotelis

Premium Members
  • Posts

    2.618
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by ergotelis

  1. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Γιατί είναι λιθίου, οποιαδήποτε λιθίου μπορεί υπό συνθήκες να είναι επικίνδυνη, όσο πιο επώνυμη είναι(σχετικό και αυτό πάντα) και όσο δυνατόν περίσσότερες προστασίες υπάρχουν(στους φορτιστές, στους φακούς/κινητά/λαπτοπ & στη μπαταρία πάνω) ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες να συμβεί έκρηξη, η οποία είναι και βίαια.Για να είμαστε 100% σίγουροι θέλουν πέραν από συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασίας, προστασία από υποεκφόρτιση, υπερφόρτιση, βραχυκύκλωμα και ταχεία εκφόρτιση.
  2. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Όχι, ποτέ(και να έπρεπε που να τρέχω Ελ Βενιζέλος μένω Ηράκλειο Κρήτης). Ακόμη και να χρειαστεί να πληρώσω που έχει γίνει 3(!) φορές(εκτός τα 3ευρα) τα πληρώνω στο ταχυδρομείο.Μια φορά μόνο με πήρανε τηλέφ να τους στείλω τιμολόγιο(απόδειξη paypal έστειλα) γιατί δε ξέραν να τα τιμολογήσουν(2 λάπτοπ)
  3. ergotelis

    Cree Led Φακός

    ακόμη και τα μικρά?Εγώ δέματα μέχρι 2κιλά δε με έχουν χρεώσει ποτέ 3ευρα, πάνω από 2 κιλά εκτός Ευρώπης νομίζω τη τελευταία διετία πληρώνω πάντα.
  4. ergotelis

    Cree Led Φακός

    εγώ πάλι δεν έχω πληρώσει ποτέ τίποτα για φακό σε τελωνείο(δε θα σας πω πόσες φορές έχω αγοράσει ), εντύπωση μου κάνει που πλήρωσες...!
  5. ergotelis

    Cree Led Φακός

    To πρόβλημα δεν είναι το αν είναι καλής ποιότητας πλαστικό αλλά το πως θα κάνουμε θερμοαπαγωγή. Τα led, ιδίως αν καίνε κάμποσα Watt, ζεστένονται πολύ και αποδίδουν και αντέχουν μόνο με καλή ψύξη. Με πλαστικό σώμα δε γίνεται τίποτα για κάτι πολύ δυνατό, απλά μπορείς να περιοριστείς σε μια λύση με ικανοποιητική ένταση, λίγο παραπάνω από την υπάρχουσα αλλά με πάρα πολύ περισσότερη διάρκεια ( 10x ++ )
  6. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Φίλε μου το σώμα είναι μεταλλικό ή πλαστικό; Αν είναι πλαστικό δε κάνεις πολλά πράγματα...Αν είναι μεταλικό μια φωτογραφία θα βοηθούσε πολύ..
  7. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Θα σου πρότεινα αυτόν εδώ, αγοράζεις και 6χ eneloop και ένα ταχυφορτιστή και κάνεις πολύ καλό πακέτο. http://www.shiningbeam.com/servlet/the-175/ITP-A6-Polestar-Cree/Detail Το συγκεκριμένο κατάστημα στέλνει άμεσα και θα το έχεις σε 3-4 μέρες, εγώ που μένω Κρήτη πάντα τόσο μου κάνουν να έρθουν τα πράγματα από εκεί(δε ξέρω γιατί τόσο γρήγορα μη ρωτάτε). Τον έχω ξαναπροτείνει, είναι ό,τι πιο αποδοτικό και ποιοτικό θα βρεις σε αυτά τα χρήματα. Με τα ίδια χρήματα δεν αγοράζεις κάποιον άλλο φακό με περισσότερα από 350 lumen αντίστοιχης ποιότητας. Τώρα αν θες κάτι σε μικρότερο, το συζητάμε πάλι.Σίγουρα με μικρότερη απόδοση, αλλά με μεγαλύτερη φορητότητα.
  8. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Καταρχήν Goblin έχεις τη δυνατότητα για αγορά από Ελλάδα ή και από εξωτερικό? Παιδιά, για τους 2χΑΑ maglite , ομολογώ πως δε βρήκα κάποια αξιόλογη μόντα στη παρούσα στιγμή. Θα το ξαναψάξω να σας πω νεότερα.
  9. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Υπάρχουν παιδιά έτοιμες μόντες αλλά δε ξέρω κατά πόσο σας συμφέρει...Είναι ακριβές σχετικά, επίσης τι maglite διαθέτετε? 2χΑΑ?
  10. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Ρε συ Jeeper, ο μόνος λόγος που έκανα το παραπάνω πόστ ήτανε γιατί είδα ότι υποστήριζεις επανηλλειμένως τους συγκεκριμένους φακούς(και όσους φέρνει χαρακτηριστικά το letsbuy.gr) χωρίς να πιστεύω πως είναι οι καλύτεροι και μάλιστα διαβάζοντας τις καλύτερες πηγές. Εσύ δεν ανέφερες πουθενά μια πηγή που να λένε ότι είναι οι καλύτεροι. Μπορεί να πέσω και έξω. Θα δεχτώ ευχαρίστως μια διαφορετική άποψη που να δείχνει το λάθος της δικιάς μου. Επίσης, δεν είναι κακό να έχεις δικό σου μαγαζί ούτε κακό είναι να ακούς άλλους που έχουν μια εμπειρία. Πόσο μάλλον τα μέλη του φόρουμ που έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις. Εγώ ανήκω στο κοινό αυτό και αν ήσουν επιχειρηματίας στο χώρο αυτό θα σου έδινα ευχαρίστως κάποιες προτάσεις. Ακόμη, δεν έχω μαγαζί ούτε πρόκειται απλά ξέρω 2-3 πράγματα και απαντώ σε απορίες.Η γνώμη μου δεν είναι δεσμευτική απλά προτείνω τι θα έκανα(ή έχω κάνει ήδη) στη θέση του καθενός. Πόσταρα από eshop, αλλά αν τυχόν πρόσεξες, όχι από κάποιο συγκεκριμένο πάντα. Προσωπικά έχω αγοράσει από 10αδες διαφορετικά eshop,ανάλογα τι θέλω και από που με συμφέρει.Επίσης απλά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα αυτά που μου αρέσουν και θεωρώ(πιθανόν και οι περισσότεροι) καλύτερα. Στην Ελλάδα έχω δει 2(ηλεκτρονικά) μαγαζιά που πουλάνε φακούς, το letsbuy.gr και το batteries.gr. Σε καταστήματα δεν έχω μπει ποτέ που δε πουλάνε ηλεκτρονικά, άλλωστε εδώ κάτω δεν υπάρχουν. Στο παρελθόν έχω στηρίξει αν δεις από ποστ μου προϊόντα των 2 αυτών site με τη προϋπόθεση ότι κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει από το εξωτερικό. Όταν λες φωτίζει στα 1000μέτρα, πως το κρίνεις? Από τα λόγια του κατασκευαστή; Γιατί μιλώντας με συγκεκριμένα δεδομένα υπάρχουν πολύ καλύτεροι φακοί που φωτίζουν συγκριτικά πιο μακριά από αυτό το μοντέλο και αποδίδουν περισσότερο. Επίσης, έχεις δει κινέζικες "μούφες"? Όχι αυτές που πουλάνε εδώ οι πλανόδιοι...μιλάμε για φακούς που κοστίζουν πιο πολύ από τους ledlenser.... Α και κάτι τελευταίο, αν μου δείξεις το άδικο των προτάσεων μου να ξέρεις ότι θα με βάλεις σε έξοδα πάλι!Άτιμη οικονομική κρίση&καταναλωτική κοινωνία!
  11. ergotelis

    Cree Led Φακός

    jeeper,ειλικρινά χωρίς να θέλω να σε θίξω, αλλά επειδή σε έχω δει πολλές φορές να ποστάρεις λινκ από το συγκεκριμένο κατάστημα για τους συγκεκριμένους φακούς, έχεις καμία σχέση με αυτό? Καλές δουλειές να έχεις σου εύχομαι, αλλά να κοιτάξετε να φέρετε και άλλες μάρκες που αξίζουν ακόμη περισσότερο (τυχαίνει να το έχω ψάξει πολύ το θέμα) και αν θες βοήθεια θα σου δώσω!
  12. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Κοίτα, οι Κινέζοι έχουν master στις απατεωνιές. Για να είσαι σίγουρος ότι έχει κάποιας μορφής κύκλωμα προστασίας, πρέπει στο κάτω μέρος της μπαταρίας, στο -, να ξεχωρίζει κάτι πέραν από το κυρίως σώμα μέσα στο περιτύλιγμα της. Πρέπει να έχει ένα δισκάκι λίγο πιο μικρής διαμέτρου, όπου το περιτύλιγμα θα στενεύει. Για μέτρησέ τες από περιέργεια για το μήκος τους με ένα χάρακα, αν είναι κάπου 67-68mm μάλλον θα είσαι οκ. Οι λιθίου, έχουν ένα καλό σα μπαταρίες,αρχίζουν με απότομη πτώση τάσης,μετά από ένα σημείο και ύστερα, έχουν αρκετά καλή εκφόρτιση. Οπότε δε μπορείς να είσαι σίγουρος αν έχει κύκλωμα.Μπορεί να έχει κύκλωμα που δεν επιτρέπει πάνω από 3αμπ να περάσουν, καθώς και να κλείνει αν πέσει η τάση κάτω από ένα σημείο. Είναι απλό κύκλωμα αυτό, που μακάρι να υπάρχει, σώζει από πολλά προβλήματα. Από κει και πέρα αν το έχει σίγουρα για τα λεφτά του φακού αξίζει με τα 1000!
  13. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Εγώ δε θα έκανα αυτό το συνδυασμό με τίποτα...Ο φακός που αναφέρεις φαίνεται να είναι χωρίς κύκλωμα, ό,τι ρεύμα παίρνει από τη μπαταρία το δίνει κατευθείαν στο led. Επίσης οι μπαταρίες αυτές δεν έχουν κύκλωμα προστασίας... Με λίγα λόγια ένα βραχυκύκλωμα και πας κατευθείαν για έκρηξη...Και επιπλέον, αν ξεχάσεις να τον κλείσεις τότε θα σκοτώσεις τις μπαταρίες... Επίσης, σίγουρα αρχικά θα ανάβει πολύ αλλά μετά θα πέφτει αρκετά η φωτεινότητα...Αν είχες τη δυνατότητα μέτρησης θα το έβλεπες. Το μάτι δεν είναι αντικειμενικός κριτής. Κάνε ένα τέστ με το πολύμετρο διαρκώς συνδεδεμένο και θα το δεις. Σίγουρα στο μισάωρο ~2amp παραμένουν καλά για τα λεφτά του πακέτου δε λέω, αλλά τουλάχιστον να χρησιμοποιείτε προστατευόμενες μπαταρίες... Με αυτό το πόστ ήθελα να σου πω πως ό,τι φαίνεται ωραίο δεν είναι απαραίτητα καλό και ασφαλές. Να πάρετε τα μέτρα σας γιατί μπορεί να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων...
  14. ergotelis

    Αποστολή δέματος από ΗΠΑ

    Τα μικρά συνήθως δε τα ανοίγουν γιατί βαριούνται/υπερβολικό φόρτο εργασίας. Ωστόσο μιά φορά θα τη πληρώσεις για όλα...
  15. ergotelis

    Αποστολή δέματος από ΗΠΑ

    *0,21 της αξίας του δέματος...Τώρα πόσο αξίζει το δέμα σου...Εξαρτάται από το αν έχει μαζί του απόδειξη ή από το πόσο θα το εκτιμήσουν αυτοί...(Η εκτίμησή τους γίνεται βάσει ενός συστήματος ηλεκτρονικού καταλόγου που συνήθως έχει τη πρώτη τιμή λανσαρίσματος του προϊόντος)
  16. ergotelis

    Αποστολή δέματος από ΗΠΑ

    έχει η usps ένα Online καλό κουμπιουτεράκι. Δοκίμασέ το για να μάθεις ακριβώς! Από Αμερική πάνω κάτω 7 μέρες(το πολύ 14) να περιμένεις!
  17. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Jetbeam M2S! Τον είδες? Αλλιώς το RL-2088... Έχει ωραία γραμμική απόδοση... Για τον άλλο με τα πολλά τα led δε θα στον πρότεινα, πολλά led, Πολλά connections, μεγάλη τάση λειτουργίας... ιδίως αν δε ξέρεις από κολλητήρια καλία να μείνεις μακριά... @schumifer: Ό,τι σου αρέσει καλύτερα με ΑΑ μπαταρίες: http://www.4sevens.com/product_info.php?cPath=297_355&products_id=2044 http://www.shiningbeam.com/servlet/the-188/**NEW**-ITP-SC2-Eluma/Detail http://www.shiningbeam.com/servlet/the-189/**NEW**-ITP-A2-EOS/Detail το δεύτερο μαγαζί έχει μεταφορικά 6 δολλάρια εξτρα το πρώτο τζάμπα, κάπου πόσταρα και τα κουπόνια τους δε τα θυμάμαι τώρα!
  18. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Είναι το ίδιο πράγμα με τις 18650, μόνο που στην ουσία είναι 2-3mm πιο μακρουλές και έχουν μερικά mah παραπάνω, άντε 100. @daytime dreamer: Μια σύντομη περίληψη για τις μπαταρίες λιθίου, οι 18650 είναι οι γνωστές μπαταρίες που χρησιμοποιούν τα λάπτοπ. Όταν λέμε ότι ένα λάπτοπ έχει μπαταρία 6cell, εννοούμε ότι έχει 6 τέτοιες. Βέβαια να ξέρετε ότι δε παίρνουν όλα τα λάπτοπ 18650, σχεδόν όλα όμως. Όσον αφορά το όνομα: 14500: 14χιλ πλάτος 50χιλ μήκος. Είναι το αντίστοιχο της ΑΑ. 18650: 18χιλ πλάτος 65χιλ μήκος. οι κλασσικές που λέμε. Βέβαια να ξέρετε πάντα είναι μεγαλύτερες στο μήκος, συνήθως παραπάνω 2-3 χιλ γιατί τους ενσωματώνουν ένα κύκλωμα προστασίας από υπερφόρτιση+υπερβολική εκφόρτιση, βραχυκυκλώματα και θερμοκρασίας. Τουλάχιστον οι πιο ακριβές τα διαθέτουν όλα αυτά, συγκεκριμένα της AW, ενώ οι πιο κλασσικές ultrafire /trustfire Κτλ έχουν τα 2 πρώτα μόνο. Και προσοχή όχι όλες, πρέπει να αναφέρεται σαν Protected, και στον πόλο "-" να φαίνεται ότι προεξέχει κάτι. Γενικά πρέπει να είστε άτυχοι για να πάθετε ατύχημα με οποιονδήποτε φακό. Επειδή όμως αν γίνει ατύχημα, μπορεί να είναι σοβαρό, καλό είναι παίρνετε τα μέτρα σας. Ένας επώνυμος φακός με καλές μπαταρίες εκμηδενίζουν το κίνδυνο αυτό. Το σημαντικότερο, είναι να έχετε protected μπαταρίες, αν το σηκώνει το πορτοφόλι σας μπαταρίες από την AW και κατά δεύτερον επώνυμο φακό. Μερικοί κινέζικοι είναι αξιόλογοι, το μόνο πρόβλημα με αυτούς είναι μη τυχόν το κύκλωμά τους είναι μούφα και βραχυκυκλώσει. Οι καλοί φακοί, σε αντίθεση, στο κύκλωμα του φακού περιλάμβάνουν προστασίες θερμοκρασίας, βραχυκυκλωμάτων και υποεκφόρτισης των μπαταριών. Γενικά, ισχύει ό,τι ισχύει με όλες τις συσκευές που παίρνουν μπαταρίες λιθίου. Απλά επειδή οι υψηλής απόδοσης φακοί τραβάνε αρκετό ρεύμα, τις ζορίζουν κατιτοίς παραπάνω, οπότε καλό είναι να παίρνετε τα μέτρα σας. Btw το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχει μπαταρίες λιθίου επαναφορτιζόμενες! Ο συγκεκριμένος ultrafire με το Οstar είναι καλύτερος από μοντέλα P7/ Mc-E, αλλά κάπως ακριβός κατά τη γνώμη μου. Δε πρέπει να αποδίδει όσο λέει, αλλά πρέπει να είναι περίπου στα 1000 lumen. Κάποτε μπορεί να άξιζε αλλά τώρα που βγήκαν τα SST υπάρχουν μοντέλα καλύτερων εταιριών με παρόμοια χρήματα που αποδίδουν εξίσου καλά. Για παράδειγμα ο Jetbeam M2S και θα κυκλοφορήσουν αρκετά περισσότερα. http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?t=212508 ένα λινκ για τον jetbeam. http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=236451 δες ένα συγκριτικό απέναντι σε ένα από τα καλύτερα μοντέλα με P7 για τον ultrafire ostar.
  19. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Ναι αλλά τραβάει 3Amp από τις μπαταρίες...πολύ μεγάλο χάσιμο ενέργειας που πάει στο κύκλωμα.... Κοίτα πρέπει να είναι καλύτερος από κάποιους άλλους αλλά για τόσο μεγάλα ρεύματα δε ξέρω αν θα τον εμπιστευόμουν...Επίσης αμφιβάλλω αν οι κινέζοι βρήκαν και αγόρασαν για τους φακούς τους τη καλύτερη έκδοση των sst50 ,που αποδίδει όσο αναγράφουν, γιατί να τα βρεις είναι σχετικά δύσκολο. Πρέπει να πήραν χειρότερη έκδοση, που ωστόσο, αν του δίνεις 4amp, σίγουρα θα φαίνεται καλύτερο από ένα p7 στα 2amp. Απλά 3amp από 2χ18650 είναι πάλι πολύ που λένε...Αν καεί το κύκλωμα με την ενέργεια που περισσεύει και βραχυκυκλώσει πας full για έκρηξη με μέτριες μπαταρίες...
  20. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Και όμως είναι απάτη, θα γίνω πιο συγκεκριμένος: ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αποδίδει 900 lumen με P7/ MC-E. Το μεγαλύτερο που έχει διαπιστωθεί είναι περίπου 750 lumen. Ακόμη και πολύ καλύτερης ποιότητας φακοί. Δεύτερον, με μια 18650 που τροφοδοτείται, πέραν από το θέμα της ασφάλειας, είναι αδύνατο η μπαταρία να μπορέσει να δίνει στο led ενέργεια για να αποδίδει έστω και 700 lumen συνεχώς για πάνω από 15 λεπτά. Μετά θα έχεις συνεχώς μειωμένη απόδοση, ίσως γίνεται αντιληπτό και πιο νωρίς αυτό, όχι μόνο λόγω πτώση τάσης της μπαταρίας αλλά και λόγω της θερμότητας. Όσον αφορά το θέμα ασφαλείας, έχω και εγώ 10αδες λιθίου, γενικά είναι λίγο δύσκολο να γίνει καμιά έκρηξη αλλά όχι απίθανο. Στο συγκεκριμένο φακό, για να αποδίδει τα "ας πούμε" 900 lumen, πρέπει να τραβάει 3amp από τη μπαταρία. Η 18650 μπορεί να τα δίνει χωρίς πρόβλημα, αλλά ζεστένεται μετά από αρκετή χρήση, τόσο στο εσωτερικό της όσο και λόγω του led. Σε μια ζεστή νύκτα εγώ δε θα τον άναβα... Παρεμπιπτόντως η Xtar είναι σχετικά καλή μάρκα, αλλά δε παύει όταν βλέπω 1χ18650 P7 φακό να είμαι σίγουρος ότι θα κινείται στη μετριότητα. Το ότι αποδίδει πολύ καλύτερα από τους άλλους, αν είναι ιδίως p7 και οι άλλοι, είτε θα με ανησυχούσε(τραβάει υπερβολικά πολύ ρεύμα,μόνο αρχικά ωστόσο) είτε θα συμπέρανα ότι οι άλλοι ήτανε τελείως μούφα.
  21. ergotelis

    Cree Led Φακός

    http://www.shiningbeam.com/servlet/the-175/**NEW**-ITP-A6-Polestar/Detail Με τη προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιείς ένα σετ 6 ΑΑ καλών μπαταριών επαναφορτιζόμεων και ένα καλό φορτιστή... Ο συγκεκριμένος κανει μια χαρά για μέχρι 100 μέτρα περίπου(υπάρχουν και άλλη με τη μισή συνολική φωτεινότητα που κάνουν για 300 μέτρα) με πολύ καλή συνολική απόδοση, δε νομίζω οτι υπάρχει κάτι καλύτερο αυτή τη στιγμή σε αυτά τα χρήματα...
  22. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Χωρίς να το πολυσκεφτόμουν θα αγόραζα akoray... μόνο αν ήθελα να του κάνω μόντα θα αγόραζα μαγκλιτε...
  23. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Kοίτα, εφόσον είναι ίδιοι πηρύνες έχουν την ίδια απόδοση, εφόσον είναι της καλύτερης διαλογής(top bin). Παρόλα αυτά, λέγεται πως η Cree, μιας και είναι δικός της ο πηρύνας και φυσικά τον ξέρει καλύτερα, κάνει προσεκτικότερη διαλογή και έχει υψηλότερα στάνταρτ. Ενημερωτικά, δε πρέπει να είναι μόνο 700Lumen, τα καλύτερα κάπου στα 800lumen φτάνουν...
  24. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Είναι led με τον ίδιο πηρύνα, της Cree, μόνο που το P7 έχει μεγαλύτερη σιλικόνη και είναι μεγαλύτερο. Γενικά το MC-E είναι καλύτερο led, αλλά επειδή θα βάλεις 3 μαζί led ίσως θα ήταν καλύτερα τα 3 p7 που θα ψύχονταν καλύτερα γιατί θα εφάπτεται μεγαλύτερη επιφάνεια με το heatsink. Ωστόσο τίποτα δεν είναι αποδεδειγμένο. Από την άλλη πάλι, τα MC-E έχουν καλύτερο quality control από όσο λέγεται και γενικά η Cree είναι πιο σοβαρή εταιρεία. Πάρε καλύτερα MC-E, η τωρινή διαφορά τιμής τους δε δικαιολογεί να αγοράσεις P7.
  25. ergotelis

    Cree Led Φακός

    Καλές 18650 είναι οι AW(οι καλύτερες και ακριβότερες) και eagletac που έχει ο 4sevens. Από τις ultafire, υπήρχαν κάποιες καλές αλλά είδα ότι τις ανακατέψανε πάλι, οπότε καλύτερα trustfire και συγκεκριμένα αυτές http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.20392 Ωστόσο αν υπήρχε μια που θα μπορούσες να εμπιστευτείς είναι η AW.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.