
mathewgx
-
Posts
179 -
Εγγραφή
-
Τελευταία Επίσκεψη
Content Type
Forums
Ειδήσεις
Reviews
Αγγελίες
Blogs
Gallery
Posts posted by mathewgx
-
-
το navigation της google δε σου κάνει; Έχει φωνητικές οδηγίες, τους χάρτες του google maps (μέρος αυτού είναι άλλωστε), αυτόματο επανυπολογισμό διαδρομής
Φωνητικες οδηγιες ; Εισαι σιγουρος ; Εμενα δεν εχει.
Απο τα υπολοιπα , πολυ απλο και γρηγορο ειναι το don't panic. Υπολογιζει γρηγορα την διαδρομη , καθως και τις διορθωσεις. Δεν χρειαζεται internet παρα μονο την πρωτη φορα , για να φορτωσει τους χαρτες. Μειονεκτημα του τα λιγα poi που εχει (τουλαχιστον για Ελλαδα).
Κορυφαιο , θα συμφωνησω , ειναι το sygic. Το copilot δεν με ενθουσιασε , τουλαχιστον στην επαρχια δεν εχει ενημερωμενους χαρτες.
-
Για να απαντησω σε προηγουμενη μου ερωτηση , εδω : http://www.techpowerup.com/articles/other/157 μπορειτε να δειτε αν εχετε σωστο alignment. Εμενα παντως το 2ο μου το βγαζει misaligned, δεν ξερω αν υπαρχει προβλημα η' οχι.
Αν καποιος εχει την καλοσυνη , ετσι για να μου φυγει η ιδεα , προγραμματα οπως το cyberlink powerdvd η' το nero σας ανοιγουν ακαριαια (οπως π.χ. το notepad) η' εχουν μια καθυστερηση 1sec ;
Επισης , επειδη διαβαζω αντικρουομενες αποψεις , τελικα το superfetch στον postville το αφηνουμε ανοικτο η' οχι ;
-
1
-
-
Παιδια μπορει να με βοηθησει καποιος να κανω σωστο alignment στον δισκο. Ειδα το σχετικο θεμα στο ocz forum , αλλα μιας και δεν ξερω πολυ καλα αγγλικα μπερδευτηκα.
Αυτο που καταλαβα ειναι οτι απο το recovery disk των win 7 θα πρεπει με την εντολη diskpart να κανω ενα νεο partition με align 32 (η' 64).
Στη συνεχεια , οταν παω να εγκαταστησω τα win 7 και διαλεγω το partition που δημιουργηθηκε θα πρεπει να κανω format η' οχι ; Καπου διαβασα για format με 4096κ , ισχυει αυτο ;
Τελος , μετα την εγκατασταση των windows μπορω με καποιο τροπο να ελεγξω αν εχει γινει σωστα το alignment ΄
Ευχαριστω και συγνωμη που επανερχομαι σε ενα θεμα που εχει ξανασυζητηθει.
-
Εδω τα δικα μου :
Σε σχεση με το προηγουμενο post , ενδιαφερον προκαλει τα σχεδον αντιστροφα αποτελεσματα στα 16 και 64 writes.
Μετα απο περιπου 2μερες συμβιωσης με τον postville, οι εντυπωσεις μου σε σχεση με τον velociraptor δεν ηταν αυτες που περιμενα (οπως συνεβη και με τον vertex). Αυτην την "αμεσοτητα" που ηθελα να δω δεν υπαρχει. Ακομη και στο ανοιγμα "ελαφριων" προγραμματων , οπως windows media player, outllook , word , nero , υπαρχει ακομη αυτη η καθυστερηση του 1sec οπως και με τον velociraptor.
To boot time βελτιωθηκε κατα 5sec , ενω η κυριοτερη διαφορα ειναι οτι εξαφανιστηκε αυτη η αδρανεια των λιγων sec αμεσως μετα την εναρξη του λειτουργικου.
Σε γενικες γραμμες περιμενα περισσοτερα.
-
1
-
-
-
Εχθες παρελαβα τον postville και μετα απο clean install windows 7 ειχα αυτα τα αποτελεσματα :
Αυτο που με ανησυχει ειναι τα σκαμπανεβασματα. Ειναι φυσιολογικα ;
Να σημειωσω οτι περασα το τελευταιο firmware, ειμαι με ahci + ms drivers (εκανα και Trim απο το Intel toolbox) , ενω ο δισκος ειναι γεματος με 10gb.
-
-
Το write-cache buffer flushing είναι καλό να το έχουμε απενεργοποιημένο αν δεν έχουμε UPS στο πισι; Φυσικά για υπολογιστή σπιτιού, όχι για critical μπιζνες.
Μπορει να απαντησει καποιος σε αυτη την ερωτηση ; Υπαρχουν διαφορες στην ταχυτητα ;
-
Εν αναμονη του νεου μου postville , τελικα τι ειναι καλυτερο ; Ahci με ms drivers , ahci με intel και intel toolbox η' να το αφησω ide να τελειωνω ;
-
Χθες δοκιμη σε υπολογιστη φιλου (με τον 80αρη που τσιμπησα απο το eshop).
το μηχανημα, Rampage II Gene, Core i7 @ 3200, 6GB RAM, GTX260.
Το λειτουργικο φρεσκοεγκατεστημενο σχετικα, με μονο τα απαραιτητα για αρχη (IDM,καρτες δικτυου, gadgets,windows live messenger και καρτες ηχου).
WD 500AAKS απο την στιγμη που εφυγε το post screen μεχρι την στιγμη που φορτωσε messenger:
1 λεπτο και 24 δευτερα.
Postville 80G: 21 δευτερα.
Εκτος αν ο 500αρης AAKS της WD ειναι τοσο πιο αργος απο τον 640αρη.
Για να κανει 1,5 λεπτο boot με τον WD , μαλλον δεν ειναι ρυθμισμενο καλα το λειτουργικο σου. Στον υπολογιστη του αδερφου μου , με τον ιδιο σκληρο , bootαρει σε 40sec και με πιο αργο επεξεργαστη. Στον δικο μου , ο veloci θελει 14-15δευτερολεπτα (μετρημενα με το bootimer , βλ. σχετικη ενοτητα) , ενω ο postville χρειαστηκε 12. Ε! , δεν την λες και μεγαλη διαφορα.
Με G2 το Photoshop ανοίγει όπως το notepad σε κανονικό δίσκο...Τώρα αν αυτό δεν είναι βελτίωση (προσωπικά δεν ξέρω πιο βαρύ πρόγραμμα στο boot από το PS) τότε τι να πω...
Σ'αυτο εχεις δικιο. Αν χρησιμοποιεις τον υπολογιστη σου για "βαρειες" ασχολιες η' αν εχεις laptop , τοτε ναι , ο ssd ειναι μονοδρομος. Στο μεσο χρηστη οχι απλα δεν χρειαζεται , αλλα δεν θα αισθανθει μεγαλες διαφορες στην προσωπικη του χρηση. Μπορει σε μερικους να ειναι αυτονοητο , αλλα καλο ειναι να διευκρινιζεται.
-
Καλά πάει, αλλά δεν έπαθα και το σοκ σε απόδοση που περίμενα, που να δικαιολογεί τέτοιο χαμό για το ποιος θα πρωτοπάρει έναν. Ίσως φταίει η σύγκριση με τον velociraptor. Επίσης για μένα τα 80 Gb παραμένουν τραγικά λίγα για να χωρέσουν και windows και προγράμματα στα οποία η ταχύτητα θα κάνει τη διαφορά.
Ακριβως αυτα που ελεγα καιρο πριν και επεσαν ολοι να με φανε (η εμπειρια μου ηταν με ocz vertex) , περιμενα να ειναι καλυτερα τα πραγματα με τον postville. Τελικα η αναβαθμιση απο velociraptor σε ssd δεν αξιζει και τοσο πολυ. Περιμενα περισοοτερα απο τους ssd , κυριως αυτο το "ακαριαιο" ανοιγμα των εφαρμογων που θα εδινε την εντυπωση οτι ολα τρεχουν απο την μνημη , αλλα η αισθηση μου ηταν πως ηταν απλα πιο γρηγορη , σε καμμια περιπτωση στο βαθμο που ηθελα.
Οσο περναει ο καιρος , οι κρισεις γινονται πιο αντικειμενικες. Καιρος ηταν...
-
Παραλειψη μου , αναφερομουν στον ocz vertex 32gb με 129ευρω. Για μενα ειτε 32gb ειτε 80gb δεν εχουν διαφορα , μιας και θα χρησιμοποιηθει για λειτουργικο και μου αρκουν και 20gb. Απλα δεν ξερω αν αξιζει η διαφορα χρηματων.
-
Παιδια , επειδη σκεφτομαι και εγω να μεταβω σε ssd , μπορει να μου πει καποιος αν εχει δουλεψει με vertex και intel και να μου πει αν εχει δει σημαντικες διαφορες σε πραγματικες συνθηκες (οχι benchmarks). Ειμαι σιγουρος οτι ο Intel ειναι καλυτερος , αλλα αναρωτιεμαι αν αξιζει τα επιπλεον χρηματα.
Αποκτήστε καινούριο laptop με 90€ !!!
In Παρουσιάσεις Μελών
Μία ερώτηση.
Στο laptop που έχω (Lenovo g50-30) , στα χαρακτηριστικά λέει ότι η σύνδεση ood είναι sata 1.0
Αν βγάλω το optical drive και περάσω έναν ssd δεν έχω μεγάλο περιορισμό στην ταχύτητα του ;
Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση ; π.χ. να βάλω τον ssd στην θέση του σκληρού και τον σκληρό στην θέση του optical ;