Jump to content

mathewgx

Premium Members
  • Posts

    179
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by mathewgx

  1. Dell 3542 έχω , το λάθος διορθώθηκε. Ευχαριστώ.
  2. Κάποιο caddy 9.5mm που επιβεβαιωμένα λειτουργεί καλά από Ελλάδα ;
  3. Μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω το κατάλληλο hdd caddy και έναν οικονομικό αλλά καλό ssd sata3 , για να αλλάξω τον εργοστασιακό hdd ενός Dell Inspiron 15 3542 ; Ο εργοστασιακός δίσκος θα μπεί στην θέση του dvd drive (αμ έχω καταλάβει καλά από τα specs , ο το dvd συνδέεται με sata 2 , άρα ο ssd θα πρέπει να μπει στην θέση του σκληρού). Θα προτιμούσα το hdd candy να είναι από Ελλάδα , γιατί δεν έχω εμπειρία από ebay. Έχω επισυνάψει τα specs ώστε να μου πείτε το κατάλληλο μέγεθος ssd και hdd candy που θα χρειαστώ. Ευχαριστώ. specs.pdf
  4. mathewgx

    Dell recovery media

    Αν είναι έτσι δεν το χρειάζομαι. Επειδή στον δίσκο είδα 4-5 διαμερίσματα (π.χ. το ένα γύρω στα 8gb για επαναφορά) νόμιζα ότι θα δημιουργηθούν αυτόματα από το recovery media.​ Άσε που νόμιζα ότι ήταν δωρεάν. Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση.
  5. mathewgx

    Dell recovery media

    Με ενδιαφέρει αν μπορεί να επαναφέρει και τα διαμερίσματα του δίσκου π.χ. για το backup and recovery. Θα ηταν χρήσιμο όταν βάλω ssd. Πως μπορώ να το παραγγείλω ; Δεν κατάλαβα την απάντηση σου.
  6. Διάβασα κάπου ότι στις ΗΠΑ μπορείς να παραγγείλεις από την Dell ένα dvd/usb για επαναφορά του λειτουργικού στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Ξέρει κανείς αν γίνεται και για την Ελλάδα : Έχει παραγγείλει κανείς ;
  7. mathewgx

    Γνώμες για Toshiba Satellite C50D-B-109

    Δεν είναι διαθέσιμο.
  8. mathewgx

    Γνώμες για Toshiba Satellite C50D-B-109

    Δυστυχώς μέσω ψηφιακής αλληλεγύης δεν έχω πολλές επιλογές. Τα περισσότερα έχουν εξαντληθεί , ίσως είναι και η μόνη επιλογή αυτή τη στιγμή.
  9. Καλημέρα παιδιά. Πρόκειται να αγοράσω το Toshiba Satellite C50D-B-109 μέσω ψηφιακής αλληλεγγύης http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-toshiba-satellite-c50d-b-109-156-e1-21004gb500gbhd-8210/prod6810065pp/ , αλλά βλέπω ότι οι κριτικές είναι πολύ αρνητικές για τον επεξεργαστή του. Είναι κάποιος κάτοχος εδώ να μου πει αν όντως το laptop είναι τόσο αργό που σέρνεται ; Ευχαριστώ.
  10. mathewgx

    Αποκτήστε καινούριο laptop με 90€ !!!

    Μία ερώτηση. Στο laptop που έχω (Lenovo g50-30) , στα χαρακτηριστικά λέει ότι η σύνδεση ood είναι sata 1.0 Αν βγάλω το optical drive και περάσω έναν ssd δεν έχω μεγάλο περιορισμό στην ταχύτητα του ; Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση ; π.χ. να βάλω τον ssd στην θέση του σκληρού και τον σκληρό στην θέση του optical ;
  11. mathewgx

    Επιλογή laptop από ψηφιακή αλληλεγγύη.

    Ok. Γενικά η Lenovo είναι αξιόπιστη μάρκα σε αυτή την κατηγορία τιμής ; Λίγο που περιεργάστηκα τα laptop μου έδωσαν μία εικόνα "κινεζιάς". Στο πρόγραμμα ψηφιακής αλληλεγγύης ; Μπορείς να δώσεις Link ?
  12. Παιδιά , μία βοήθεια πριν την παραγγελία από e-inclusion. Ποιο από τα παρακάτω θα διαλέγατε : http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-lenovo-g50-45-80e300mlgm-156-mayro/prod6840219pp/ http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/146576-lenovo-g50-30 Λογικά το πρώτο είναι καλύτερο (έχει και 6gb ram) , αλλά έχω αμφιβολίες για την cpu.
  13. mathewgx

    Προβλημα με μπλε οθονη.

    Από ότι φαίνεται η πηγή του προβλήματος είναι όντως η κάρτα γραφικών. Μπορείτε να μου προτείνετε μια κάρτα γραφικών γύρω στα 50ευρώ για βασική χρήση ;Αναλογικά η 9600gt που έχω τώρα με καλύπτει απόλυτα. Θα προτιμούσα Nvidia , να έχει έξοδο HDMI (αν είναι δυνατό) και να μην καταλώνει πολύ ρεύμα.
  14. mathewgx

    Προτάσεις για νέα σύνθεση.

    Δεν εννοούσα οικονομική υπέρβαση . αλλά υπέρβασης "ιδεολογίας"... Άρα κάθομαι σε Intel.
  15. mathewgx

    Προτάσεις για νέα σύνθεση.

    Το o/c δεν θα έλεγα ότι είναι "τζάμπα επιδόσεις". Περισσότερο ταιριάζει με τα "δωρεάν" λεπτά ομιλίας. Προπληρωμένο είναι τόσο για το Κ στον επεξεργαστή όσο και στη μητρική. Ναι , το κατάλαβα. Είχα μείνει στην εποχή των 775. Από ό,τι κατάλαβα, με rendering ταινιών εννοεί απλή μετατροπή αρχείων για να βλέπει ταινίες, και όχι κάποια βαρύτερη ενασχόληση=επεξεργασία κ.λπ. Σωστά κατάλαβες , δεν το είχα διευκρινήσει. Εννοώ μετατροπή ταινιών σε avi για θέαση στην τηλεόραση. Για να κάνω την υπέρβαση .... αν πάω σε amd σύστημα τι μου προτείνετε ; Υπάρχουν πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα σε σχέση με Intel ;
  16. mathewgx

    Προβλημα με μπλε οθονη.

    Ναι , σε safe mode δουλευει παντα κανονικα. Εχθες και αφου μετα από αλλεπαλληλα restarts μπηκε στα windows , ο internet explorer αρχιζε να βγαζει λαθη και η οθονη 2 φορες εσβησε και ξανααναψε. Εκανα ένα stress test με το gpu caps , το αφησα να τρεξει για λιγο , και δεν εβγαλε κανενα σφαλμα ουτε ζεσταθηκε η καρτα. Σκεφτηκα μηπως δεν καθοταν καλα η καρτα γραφικων πανω στη μητρικη , την ξαναεβαλα και τωρα δουλευει κανονικα , αλλα θα περιμενω να δω στην συνεχεια.
  17. mathewgx

    Προτάσεις για νέα σύνθεση.

    Για τον επεξεργαστή και τις μνήμες συμφωνώ απόλυτα. Είναι αυτά που κοίταγα και εγώ. Για τροφοδοτικό θα επιμείνω στις (φθηνότερες) επιλογές μου. Δεν νομίζω ότι χρειάζομαι κάποιο καλύτερο. Μένει λοιπόν η μητρική. Περιμένω και άλλες προτάσεις , όπως π.χ. την ASUS Z97-A RETAIL - , για την οποία διάβασα κάπου. Επίσης , αν τελικά επιλέξω να μην κάνω overclocking τι θα μου προτείνατε για cpu - mobo ; Θα γλιτώσω χρήματα έτσι ;
  18. mathewgx

    Προβλημα με μπλε οθονη.

    Δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ ένα άλλο τροφοδοτικό. Εκτός κι αν βρω κανένα καλό μεταχειρισμένο πακετάκι 775 , πάω για νέο σύστημα. Έχω ανοίξει σχετικό θέμα εδώ http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/protaseis-gia-nea-synthesi-136968.html. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
  19. Καλησπέρα παιδιά. Μετά από χρόνια έφτασε η ώρα για νέο υπολογιστή. Η χρήση του θα είναι γενική , δλδ office , surfing , rendering ταινιών , όλα δηλαδή εκτός από gaming. O υπολογιστής που έχω τώρα αποτελείται από : q6600 στα 3,4 , gigabyte ep45-ud3r , 4gb corsair dominator 1066 , NVidia 9600gt , Samsung 930 και ένα τροφοδοτικό chieftek 450w. Από όλα τα παραπάνω θα κρατήσω τον ssd και την κάρτα γραφικών. Δυστυχώς έχω προβλήματα με restarts και κολλήματα και από τη στιγμή που τα 775parts είναι δυσεύρετα , η αγορά νέου συστήματος είναι μονόδρομος (αν και αυτό που έχω με καλύπτει πλήρως). Τι σκέφτομαι να πάρω : 1) Επεξεργαστής : Σίγουρα τετραπύρηνος και σίγουρα Intel. Από εκεί και πέρα το χάος. έχω να ασχοληθώ με τις νέες εξελίξεις χρόνια (γύρω στα 5 ) , οπότε έχω χάσει τη μπάλα. Θα κάνω o/c (όχι τίποτα τρελό , στα επίπεδα του q600 από 2,4 στα 3,6). Ο λόγος έιναι ότι γιατί όχι αφού μπορώ και βέβαια για να γλιτώσω χρήματα βάζοντας έναν πιο οικονομικό cpu που μπορεί να χρονιστεί πιο ψηλά. Όπως καταλάβατε λοιπόν ψάχνω το best value for money. 2) Ψύκτρα : Θα χρησιμοποιήσω την thermalright true extreme 120 που έχω , σε συνδυασμό με αυτό εδώ eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής. 3) Μητρική : Φαντάζομαι ότι θα μου προτείνετε Z97. Αυτό που θέλω είναι σταθερότητα , αξιοπιστία και καλές δυνατότητες overclocking. Αν είχε e-sata και wifi ακόμη καλύτερα. Λαμπάκια, panels και ιστορίες δεν με ενδιαφέρουν. 4) Μνήμες : Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά . 8gb , τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς. 5) Τροφοδοτικό : Είμαι μεταξύ http://www.e-shop.gr/product?id=PER.640645 και XFX PRO SERIES 550W PSU - . 6) Κάρτα γραφικών : Όπως είπα θα κρατήσω την NVidia 9600gt. Πιστεύετε ότι η ενσωματωμένη στην cpu κάρτα θα είναι καλύτερη ; Όριο χρημάτων είναι τα 500ευρώ , με ένα μαξιλαράκι 50ευρώ για μία εξαιρετική περίπτωση. Αν είναι και 50ευρω χαμηλότερα ακόμη καλύτερα Περιμένω λοιπόν με αγωνία τις προτάσεις σας , στον πρώτο μου υπολογιστή η βοήθεια σας ήταν καταλυτική. Ευχαριστώ.
  20. Μια βοηθεια παιδια , σε ένα πρόβλημα που ανιμετωπιζω εδώ και λιγο καιρο με ένα pc που αποτελείται από q6600 , gigabyte p45-d3r , 4gb Corsair Dominator 1066 , Nvidia 9600gt και Samsung 830 πανω σε windows 8.1. Αρχικα ο υπολογιστης δεν εσβηνε τελειως , δηλαδή ενώ τα windows τερματιζαν η μητρικη επαιρνε ρευμα και επρεπε να την κλεισω από το power button. Σιγα σιγα αρχιζε ο υπολογιστης να μην μπαινει στα windows. Συγκεκριμμενα , μετα το logo και αμεσως πριν μπει στην επιφανεια εργασιας εδειχνε μπλε οθονη. Τον τελευταιο καιρο , αυτό γινεται ολο και πιο συχνα , με αποτέλεσμα να πρεπει να κανω επανελλημενα restarts για να μπει στα windows. Εδώ να τονισω ότι παντα ξεκιναει κανονικα σε safe mode. Επισης , το πρόβλημα με τον τερματισμο συνεχιζει να υπαρχει , ενώ εχω παρατηρησει ότι μερικες φορες και ενώ εχω κλεισει το pc από το power buttor , οι usb θυρες συνεχισουν να παιρνουν ρευμα (εχω ένα usb wifi stick , το οποιο συνεχιζει να αναβοσβηνει με τον υπολογιστη κλειστο). Τι εχω ελεγξει μεχρι τωρα ; Τον σκληρο δισκο με διαφορα προγράμματα , όλα δειχνουν ok. Τις μνημες : όλα ενταξει στο memtest (το αφησα 3ωρες) , εχω αλλαξει θεσεις , εχω ξεκινησει με μονο μια αλλα το πρόβλημα συνεχιζεται. Drivers και λειτουργικο : Επανεφερα ένα Image win 7 που ειχα , αλλα παλι τα ιδια. Εδώ να σημειωσω ότι το κουτι εμφανιζει στατικο ηλεκτρισμο , πραγμα που δεν θυμαμαι παλιοτερα. Επισης , τα προβλήματα των επανεκιννησεων εμφανίζονται τυχαια , π.χ. μπορει να ξεκιναει κανονικα για 4-5 φορες και μετα καθολου. Την άλλη μερα ξανα από την αρχη.. Πιστευω ότι το το πρόβλημα εχει να κανει με : τροφοδοτικο , μνημες , μητρικη (με αυτή τη σειρα) , αλλα δεν μπορω να τα αλλαξω όλα. Εχετε καμμια ιδεα τι μπορω να κανω ώστε να βρω την πηγη του προβληματος ; Ευχαριστω.
  21. mathewgx

    Android Apps

    Φωνητικες οδηγιες ; Εισαι σιγουρος ; Εμενα δεν εχει. Απο τα υπολοιπα , πολυ απλο και γρηγορο ειναι το don't panic. Υπολογιζει γρηγορα την διαδρομη , καθως και τις διορθωσεις. Δεν χρειαζεται internet παρα μονο την πρωτη φορα , για να φορτωσει τους χαρτες. Μειονεκτημα του τα λιγα poi που εχει (τουλαχιστον για Ελλαδα). Κορυφαιο , θα συμφωνησω , ειναι το sygic. Το copilot δεν με ενθουσιασε , τουλαχιστον στην επαρχια δεν εχει ενημερωμενους χαρτες.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.