Jump to content

Dr.Paneas

Premium Members
  • Posts

    6.635
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Dr.Paneas

  1. 17 ώρες πριν, το μέλος Χρυσουλα έγραψε:

    Δεν ρωτάω πως βάζω σχόλια , η ερώτηση μου είναι μήπως ξέρει κανείς πως δηλώνω τα σχόλια μέσα σε συνάρτηση.

     

    Τα σχόλια τα αγνοεί ο compiler. Ο ρόλος τους είναι να τα διαβάζει ο προγραμματιστής, όχι ο υπολογιστής. Συνεπώς δεν μπορείς να "δηλώσεις" τα σχόλια πουθενά. Ομως στην άσκηση που σας έβαλε ο καθηγητής θα πρέπει να "διδάξεις" στο πρόγραμμά σου να διαβάζει τα σχόλια! Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει να τα μετατρέπει από κεφαλαία σε μικρά και από μικρά σε κεφαλαία! Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Αυτό είναι το πρόβλημα που έχεις να λύσεις.

     

    Σκέψου, πώς περίπου μοιάζει ένα σχόλιο; Ξεκινάει με //

    Οπότε όπου βλέπεις // σημαίνει ότι δεξία από αυτό, ό,τι υπάρχει θα είναι σχόλιο, μέχρι το τέλος της γραμμής.

    Επίσης, άλλα σχόλια ξεκινάνε με /* και τελειώνουν με */ οπότε ο,τιδήποτε ανάμεσά τους είναι σχόλιο.

    Αφού λοιπόν μάθεις στο πρόγραμμά σου να αναγνωρίζει τα σχόλια, το επόμενο βήμα είναι η επεξεργασία αυτών (από κεφαλαία σε μικρά, και από μικρά σε κεφαλαία)

     

    Επίσης, αν θες να πας ένα βήμα παραπέρα και να πάρεις καλό βαθμό, μπορείς να γράψεις και unit tests, όπου τεστάρεις το προγραμμά σου και τις συναρτήσεις που έγραψες, για να δεις αν όντως κάνουν αυτό που πρέπει. Αν θες να εντυπωσιάσεις τον καθηγητή ακόμα περισσότερο, θα μπορούσες να κάνεις mocking τα tests, δηλαδή να μην χρειάζεται να γράψεις και να διαβάσεις αρχείο από τον δίσκο για το test, αλλά από ένα virtual filesystem που τρέχει στην RAM ;)

    • Like 4
  2. shameless plug: ειχα γράψει στο παρελθόν ένα CI που δημοσιεύει ειδήσεις σχετικές με το διάστημα σε ένα blog μου, σε δύο γλώσσες, από διαφορετικά ειδησιογραφικά sites, αν σας ενδιαφέρει https://drpaneas.net/starlordgr/public/ για να τα έχετε συγκεντρωμένα :) ανανεώνεται κάθε 3 ωρες.

    • Like 2
  3. FΥΙ: Πριν κανα 2 εβδομάδες έγραψα έναν ελληνικό news aggregator για αστρονομικα/διαστημικά νέα. Ανανεώνεται κάθε 30 λεπτά.

    STARLORD.GR

    Συλλέκτης Διαστημικών Ειδήσεων

     

    το https://github.com/drpaneas/astrobot κανει το parsing και push στο https://github.com/drpaneas/starlordgr το οποίο κάνει publish το html με το netlify. Ο κώδικας είναι γραμμένος στο πόδι, γιατί δεν είναι και κανα σοβαρο project. Ωστόσο αν σας ενδιαφέρουν τα συγκεκριμένα νέα, είναι μία καλή πηγή ενημέρωσης. Αν γυρισετε την γλώσσα (πανω δεξιά) στα αγγλικά του έχω βάλει να τραβάει και από ξένα site.

     

    Σε άλλα νέα, ετοιμαζόμαστε για το φεγγάρι πάλι, βρήκαμε νερό :D

     

     

    • Like 3
  4. Δοκίμασα να κάνω

    πριν 19 ώρες, το μέλος bullseyemambo έγραψε:

    Υπόψιν ότι αυτό δεν συνέβαινε με το παλιό bios.

     

    πριν 19 ώρες, το μέλος bullseyemambo έγραψε:

    Υποψιάζομαι ότι μάλλον φταίει το Bios.

     

    πριν 19 ώρες, το μέλος bullseyemambo έγραψε:

    Μήπως ξέρει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει; 

    Βάλε το προηγούμενο bios και try again ;)

    • Like 1
  5. πριν 22 ώρες, το μέλος azazil1190 έγραψε:

    Η msi gaming x που ειχα απιστευτα ησυχη σε θόρυβο με 100% τα φαν δεν την ακουγες με θερμοκρασιες αρκετα καλες εννοείται καμία σχέση με την f.e  και κραταγε τα ρολογακια της σταθερα 2.076 για καθε μερα αλλα τα 2126 της f.e με την καμια δεν τα ειχε

    Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου και το feedback. Προσωπικά με ενδιαφέρει να είναι αθόρυβη, δεν με νοιάζει τόσο το benchmark score. Παιχνίδια θέλω να παίζω σε 2Κ αναλύσεις και να μην αλλάξω κάρτα για τα επόμενα 5 χρόνια, οπότε μάλλον βρήκα την υλοποίηση που μου ταιριάζει.

    • Like 1
  6. Μία ώρα πριν, το μέλος colt3003 έγραψε:

    Δυστυχώς η μόνη λύση, όσο ωμη και να φαντάζει, είναι το να κατέχει έκαστος τον οπλισμό του. Ο ψυχάκιας μπορεί ίσως να αποκλειστεί αρχικά απο μια νόμιμη κατοχή, αυτό όμως δεν θα στέκεται εμπόδιο για πολύ. Είναι μεγάλο κρίμα να μη μπορεί ο καθένας να αμυνθεί απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Αυτό δεν είναι λύση...

     

    Εγω ειμαι υπερ να σταματήσεις την οπλοκατοχή για όλους, είτε είναι ψυχάκιδες είτε όχι.

    Επίσης για να αμυνθείς χρειάζεσαι κάτι σαν ασπίδα/αλεξίσφαιρο γιλέκο κλπ -- όχι όπλο.

  7. Όταν έχεις δει μια ταινία που σου άρεσε, όσο ξανά ακούς την μουσική την συνδέεις με σκηνές και χαρακτήρες της ταινίας, με αποτέλεσμα η μουσική να σου αρέσει πολύ περισσότερο από όσο αν την άκουγες στο άσχετο, χωρίς να ξέρεις τι μουσική είναι αυτή.

     

    προφανώς :)

  8. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί μερικοί ξενερώνουν με την μουσική στο νέο Star Wars. Ναι, δεν έχει κάτι καινούριο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακή σε σημείο που να σε κάνει να ξενερώσεις.

     

    Για παράδειγμα, έχω βάλει το παρακάτω στο repeat στην δουλειά και ανατριχιάζω:

     

    • Like 2
  9. Άνετα το ξανάβλεπα σήμερα κιόλας το Episode VII. Και μόνο που με έκανε να νομίζω ότι βλέπω τα παλιά με νέα γραφικά είναι μεγάλη υπόθεση.

     

    εγώ θα πάω αύριο για 3η προβολή. Για να πω την αλήθεια: θα πάω πιο πολύ για να δω τι είναι αυτό το Cinemagnum που το διαφημίζουν ως την μεγαλύτερη οθόνη στην Ευρώπη. Κάτι για 600^m2 που ισοδυναμεί περίπου με 7οροφη πολυκατοικία. Επειδή δεν εχω εχω ξαναπάει σε αντίστοιχο, τι καλύτερο από το να δω το νέο Star Wars σε αυτές τις τεράστιες διαστάσεις :D

    • Like 2
  10. Τα 5hgz που ποσταρα στο τελος ειναι κατι σαν extreme configuration που μπορει να γινει απο bios το οποιο κανει 2 restarts και optimize των απαραιτητων ρυθμισεων για να παιξει εκει που του οριζεις. Εγω δεν αλλαξα ουτε ρευματα ουτε τπτ. Δεν επαιξα ουτε ετρεξα κατι στα 5 για να πω θερμοκρασιες και μετρησεις.

     

    Μην χρησιμοποιεις auto stuff για overclocking, πόσο μαλλον για extreme oc. Το πιο πιθανο ειναι οτι κανει over-voltage για να πετύχει την συχνότητα που του έβαλες -- με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να σου κάψει τίποτα.

    • Like 2
  11. Πολυ καλός οδηγος: http://www.tecmint.com/free-online-linux-learning-guide-for-beginners/

    Προετοιμασία για Linux Foundation Certified Engineer: http://www.tecmint.com/installing-network-services-and-configuring-services-at-system-boot/

    Προετοιμασία για Linux Foundation Certified Sys-Admin: http://www.tecmint.com/sed-command-to-create-edit-and-manipulate-files-in-linux/

    Προετοιμασία για Red Hat Certified System Administrator: http://www.tecmint.com/rhcsa-exam-reviewing-essential-commands-system-documentation/

    Προετοιμασία για  Red Hat Certified Engineer: http://www.tecmint.com/how-to-setup-and-configure-static-network-routing-in-rhel/

    • Like 1
  12. Οταν συνηθισεις το χειριστήριο δεν θα χρειαστείς ποντίκια και τέτοια, μην ακούς χαζομαρες η κονσόλα είναι αριστη αγορα πού δεν χρειάζεται κάθε λίγο και λιγακι αναβάθμιση hardware για να παίξεις ενα παιχνίδι.

     

    η διαφορα σε First person Shooting games ειναι τεράστια όμως, το mouse στο PC (το mouse στο PS4 εχει lag) θα είναι πάντα πιο γρήγορο. Εκτός των άλλων είναι και θέμα drivers: ειχα αυτή την συζήτηση με έναν προγραμματιστή της nvidia (πορωμένος fps gamer) και εκραζε τις κονσόλες για αυτο τον λόγο.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.