Jump to content

kert

Premium Members
  • Posts

    229
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

kert's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. kert

    Intel SSD

    Συμφωνω σε αυτα που λες , αλλα για παραδειγμα με εναν διπλοπυρηνο ειδαμε ολοι διαφορες. Το συστημα δεν κολουσε ακομη και με πολλα προγραμματα ανοικτα, η κωδικοποιηση ταινιων και μουσικης γινοταν πολυ πιο γρηγορα , τα παιχνιδια δεν κολλουσαν κτλ. Νιωσαμε δηλαδη την αλλαγη σε συγκεκριμμενα πραγματα. Και την ενιωσαν και οι μεσοι χρηστες ( η αδερφη του μπατζανακη της θειας σου , καταλαβαινεις και εσυ οτι δεν ανηκει στην καταγορια αυτη , βαλτ'την στους αρχαριους). Και ρωτω για μια ακομη φορα συγκεκριμμενα , μπορεις να μας περιγραψεις τις διαφορες που ειδες στο desktop ; Δεν προσπαθω να δημιουργησω εντυπωσεις , ουτε να πεισω κανεναν να μην αγορασει ssd. Απλα την απογοητευση μου εκφραζω.
  2. kert

    Intel SSD

    Αυτο μου κανει εντυπωση σε οσα εχω διαβασει για τους ssd. Οι περισσοτεροι δηλωνουν εντυπωσιασμενοι , αλλα οταν τους ρωτας συγκεκριμμενα για τις διαφορες που βλεπουν αυτοι απαντουν γενικα. @jax7480 μην το παιρνεις προσωπικα , δεν αναφερομαι μονο σε εσενα. Απλα πιστευω οτι οι αποψεις για τους ssd δεν ειναι ακομη οσο αντικειμενικες θα επρεπε , ειναι στη μεση ο ενθουσιασμος για ενα καινοτομο προιον , το φαινομενο placebo αλλα και η δικαιολογηση των χρηματων που δαπανηθηκαν. Θα ηθελα να μου πει καποιος οτι "ξερεις , με τον intel ανοιγω το powerdvd σαν να ηταν minimized , κωδικοποιω μια ταινια γρηγοροτερα κατα 30% (ξερω οτι δεν γινεται , παραδειγματα αναφερω)" κ.τ.λ. Οοσ αφορα τα video στο youtube που ανεβηκαν απο εναν φιλο παραπανω , πραγματι ειναι εντυπωσιακα αλλα τι με ενδιαφερει αν ανοιγουν 1εκατομμυριο προγραμματα ταυτοχρονα ; Ποσες φορες σου χρειαστηκε αυτο σε καθημερινη βαση ; Ολα αυτα τα λεω γιατι ακουγοντας ο μεσος χρηστης (δεν ξερω αν υπαρχει κατι τετοιο οπως ο μεσος χρηστης , απλα αναφερομαι στον χρηστη που δουλευει office , σερφαρει στο διαδικτυο , ακουει μουσικη , κωδικοποιει ταινιες και "καιει" δισκακια , η πλειοψηφια δηλαδη των χρηστων) οτι οι ssd "σπερνουν" θα τρεξει να αγορασει και στη συνεχεια θα κλαιει τα λεφτα του. Και αυτο το λεω με απογοητευση γιατι πραγματικα περιμενα με αγωνια αυτην την καινουργια τεχνολογια , ειχα την αισθηση οτι θα ηταν η δευτερη φορα που θα βλεπαμε μια εκτοξευση των επιδοσεων στην χρηση του ηλ. υπολογιστη (η πρωτη ηταν οταν κυκλοφορησαν οι intel core duo). Οταν εδωσα 240υρω για να παρω τον velociraptor δεν το μετανιωσα , δεν ειδα τις επιδοσεις που περιμενα αλλα καλυφθηκα σε ενα ποσοστο 70%. Μετα την εμπειρια που ειχα με τον vertex ειδα το 10% αυτων που περιμενα. Ελπιζω μονο ο intel να ειναι εμφανως καλυτερος απο τον vertex σε θεματα αποκρισιμοτητας του συστηματος. Μαλλον θα περιμενω λιγο ακομη μεχρι τα πραγματα να ξεκαθαρισουν και να παρουν μια πιο αντικειμενικη μορφη. Τελος , σας παραθετω την αποψη ενος αγοραστη intel postville απο newegg , αναμεσα σε αλλες διθυραμβικες κριτικες : "I had been waiting for almost two years to buy an SSD, and with all the hype surrounding them it made it very difficult for me to resist purchasing. Keeping that in mind, while I think the upgrade was worth the 225.00 dollars I paid, I believe other reviewers pumped up these products far beyond what they actually rate. They're fast, but they wont blow your mind or anything. Its probably worth waiting for a cheap and reliable 200+gb version to be released probably next year sometime. If you have an old laptop and you're expecting this upgrade to significantly speed up your system, I would definately purchase a new notebook instead. Why? You need to have a decent chipset to get the maximum performance from this drive. Also, a new processor will do more for you in the long run." http://www.newegg.com/Product/ProductReview.aspx?Item=N82E16820167016
  3. kert

    Intel SSD

    Νομιζω οτι για laptop δεν τιθεται θεμα , συμφωνουμε ολοι οτι ο ssd ειναι η καλυτερη επιλογη αυτη τη στιγμη. Αλλα στο desktop διατηρω τις επιφυλαξεις μου (και αναφερομαι ξανα στον μεσο χρηστη). Περα απο τα παιχνιδια , που ειδες διαφορες τοσο εμφανεις που να δικαιολογουν μια τετοια αγορα ;
  4. kert

    Intel SSD

    Ναι , αλλα ρωταω συγκεκριμμενα. Σε καθημερινη χρηση που φαινονται οι διαφορες ; Εχεις δικιο. Περιμενουμε τις εντυπωσεις σου...
  5. kert

    Intel SSD

    Μπορεις να αναφερεις ακριβως τι διαφορες βλεπεις ;
  6. kert

    Intel SSD

    Νομιζω οτι το ερωτημα δεν ειναι αν αξιζουν τα 200ευρω (καθαρα υποκειμενικο θεμα) αλλα αν πραγματι θα δει καποιος διαφορες και που. Προσφατα δοκιμασα εναν vertex 32gb στον υπολογιστη ενος φιλου μου και απογοητευτηκα. Ναι , τα windows 7 bootαραν 5-6sec πιο γρηγορα , τα προγραμματα και oi drivers εγκαθιστανται πιο γρηγορα αλλα οχι τοσο οσο περιμενα. Και για να σας προλαβω , ο vertex ηταν καλα ρθυμισμενος , με ολα τα tweaks και μαλιστα στα benchmarks εβγαζε λιγο καλυτερα αποτελεσματα απο τα δημοσιευμενα στο διαδικτυο. Μαλιστα , οταν γυρισα σπιτι μου , στον πιστο μου velociaraptor , δεν ενιωσα καμμια "στερηση" , μαλλον η εμπερια μου αυτη με εκανε να τον εκτιμησω πιο πολυ. Θα περιμενα να κανω ενα "κλικ" και να ανοιγει στιγμιαια μια εφαρμογη (π.χ. outlook , cyberlink powerdvd) αλλα απλα ανοιγαν πιο γρηγορα. Ενδεικτικα στον velociraptor το convertxtodvd παορνει περιπου 4sec για να ανοιξει και να φορτωσει τα δεδομενα του , ενω στον vertex κατι λιγοτερο απο 3. Πιστευω οτι για το μεσο χρηστη δεν αξιζει ακομη η αναβαθμιση , αν ομως χρησιμοποιει προγραμματα οπως το photoshop η' αν εχει laptop τοτε αξιζει και με το παραπανω. Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι αν καποιος εδω μεσα εχει δοκιμασει τον vertex και τον intel και μπορει να μας πει αν ο intel εχει καλυτερη αποκριση στο ανοιγμα των προγρσμματων.
  7. kert

    Boot Up Time Challenge!

    Ο velociraptor συνεχισει να με εκπλησει. Εδω με Win 7 RTM x32 , με ολα τα προγραμματα που χρησιμοποιω καθημερινα και Norton Internet Security 2010.
  8. kert

    Official Windows 7 Thread

    Απενεργοποιησε το windows search , αν δεν το χρειαζεσαι. Επισης , μετα απο μερικα reboots , οταν στρωσει το superfetch ο δισκος θα δουλευει λιγοτερο.
  9. kert

    Official Windows 7 Thread

    Οχι , ειναι εκει απο την αρχικη εκδοση των vista.
  10. kert

    Official Windows 7 Thread

    Στα vista χρησιμοποιουσα το freemem.exe που βρισκεται στον φακελο c:/windows , στα 7 υπαρχει αλλα δεν βλεπω να κανει κατι.
  11. kert

    Official Windows 7 Thread

    Ειναι απιστευτο το τι μπορει να κανει το marketing μιας εταιριας. Μας πλασαρουν το ιδιο προιον , με ελαχιστες διαφορες για τον μεσο χρηστη και ξαφνικα ανακαλυφθηκε το καλυτερο λειτουργικο. Πολυ θα ηθελα να μαθω σε ποιες χαοτικες διαφορες αναφερεσαι. Χρησιμοποιω τα vista απο οταν βγηκαν και εχω δοκιμασει ολες τις beta εκδοσεις των win 7 μεχρι και την rtm και μπορω να πω οτι τα 7 ειναι λιγο ελαφρυτερα (δεν δεσμευουν ολη τη μνημη οπως τα vista , οχι απαραιτητως καλο) και εχουν βελτιωμενο prefetcher. Απο εκει και περα καμμια αλλαγη , καμμια νεα δυνατοτητα (για τον μεσο χρηστη παντα , δεν ξερω ποσοι θα χρησιμοποιησουν το bitlocker για παραδειγμα). Θα εχει πλακα να βγει η microsoft και να πει οτι τα νεα windows δεν ειναι τιποτα αλλο παρα τα vista sp3. Περισσοτερες αλλαγες ειχαν τα vista σε σχεση με τα xp , εκει πραγματι ειχες στα χερια σου κατι νεο. Υπηρξε μια προκαταληψη σε σχεση με τα vista και υπαρχει και ενας ενθουσιασμος με τα win 7 , και τα 2 αδικαιολογητα κατα τη γνωμη μου. Παρ'ολα αυτα , τα 7 ειναι σιγουρα ενα βημα μπροστα (μισο βημα για την ακριβεια). Θα περιμεναμε ομως και κατι νεο , οπως π.χ. καλυτερη αξιοποιηση των τετραπυρηνων επεξεργαστων.
  12. kert

    Intel SSD

    Επειδη , φανταζομαι , πολλοι θα ηθελαν να ξερουν τι διαφορες θα δουν σε καθημερινη χρηση με εναν ssd , μπορεις να μας πεις ποσο κανει να ανοιξει το convertxtodvd ; Για παραδειγμα , σε εμενα με q6600 3,6ghz , 4gb μνημης και velociraptor 300gb κανει γυρω στα 2''. Θα περιμενα με εναν ssd (και μαλιστα τον intel) να ανοιγει πριν καλα κανεις click. Ειναι ετσι ;
  13. kert

    Intel SSD

    Ακριβως. Υπαρχουν κι αλλες επιλογες οπως π.χ. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320653.
  14. kert

    Intel SSD

    Ναι , αλλα επειδη 250ευρω ειναι ενα ποσο που δεν δινεται ευκολα , η αμεσως πιο καλυτερη αγορα ποια ειναι ;
  15. kert

    Intel SSD

    Επειδη οι εξελιξεις στο χωρο των ssd αλλαζουν μερα με τη μερα , ποιος θα λεγατε οτι ειναι ο πιο value for money αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα ; Και οταν λεω value for money , εννοω ο πιο οικονομικα συμφερων αλλα παραλληλα και αυτος που ειναι πραγματικα ssd , αυτος που πραγματικα θα κανει τον υπολογιστη να πεταει. Καθως η πλειοψηφια των χρηστων δεν μπορει να δωσει τρελα λεφτα για την αποκτηση τους , θα παρακαλουσα οι απαντησεις σας να περιοριστουν στις κατηγοριες 32 και 64gb. Ευχαριστω. Αν μπορει καποιος moderator ας μεταφερει το μυνημα μου εδω : http://www.thelab.gr/showthread.php?t=65371&page=2.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.