Jump to content

xaotikos

Members
  • Posts

    44
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

xaotikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Thanks guys, το δύσκολο τελικά είναι να βρεις αξιόπιστη θήκη με usb3... Μάλλον προς raidsonic ή sharkoon μου φαίνεται θα κοιτάξω και fingers crossed.
  2. Ευχαριστώ για την απαντηση. Το σκεπτικό μου στο να πάω στη θήκη με εσωτερικό είναι πως μπορώ να βάλω άλλο σκληρό μέσα (όπως είπα παραπάνω) αναλόγως τις ανάγκες. Επίσης στους εξωτερικούς δεν γνωρίζω τι σκληρό έχει μέσα (τουλάχιστον στους wd). Τέλος, αν βάλω έναν black εσωτερικό (ή αντίστοιχο) παίρνω 5 χρόνια εγγύηση που είναι βασικό για εμένα, υπάρχει κάτι τέτοιο σε εξωτερικό; Υ.Γ και αν χτύπα ξύλο πάθει κάτι ο σκληρός, στον εσωτερικό προσπαθείς για recovery, στον εξωτερικό τον κανιβαλίζεις αν θέλεις τα αρχεία σου και χάνεις την εγγύηση ή τον στέλνεις για αλλαγή κ χάνεις τα αρχεία σου.
  3. Καλησπέρα. Ψάχνομαι να πάρω έναν εξωτερικό δίσκο για backup 2-3tb. Προς το παρόν έχω έναν WD black 1Tb σε μια θήκη sharkoon usb2 που δεν μου έχει βγάλει κανένα θέμα και από ταχύτητα πιάνει σταθερά 30+MB/sec. Στο άμεσο μέλλον θέλω να πάρω ένα NUC με Usb3. Το σκεπτικό μου είναι να πάρω μία θήκη usb3 για να βάλω τον 1Tb στο NUC και να κάνω τις μεταφορές ταινίες κλπ εκεί και να βάλω στη sharkoon που έχω τον backup ο οποίος θα δουλεύει μόνο κατά το backup. Ξέρει κανείς κάποια θήκη usb3 με καλό γρήγορο controller κατά προτίμηση από Ελλάδα? Τι σκληρό προτείνεται για τον backup δισκο? thanx
  4. xaotikos

    Intel SSD

    thanx both :happy2:
  5. xaotikos

    Intel SSD

    ωραία...περίφημα...μήπως μπορώ να κάνω κάτι τώρα? έχω διαβάσει για αλλαγή IDE<->AHCI με αλλαγή ενός κλειδιού στην registry, με RAID?
  6. xaotikos

    Intel SSD

    Εγώ έκανα το update αν και με κατατρόμαξε γιατί την πρώτη φορά μου έβγαλε ένα error οτι δεν μπορούσε να διαβάσει από το A:\-CD- αλλά στην δεύτερη έβγαλε ότι το update πέρασε κανονικά. Όλα αυτά αφού το είχα γυρίσει σε IDE για να κάνω το update. Αφού τελείωσε το ξαναγύρισα σε RAID που το είχα (χωρίς να φτιάξω RAID στην ουσία) Διαβάζω όμως ότι για να δουλέψει το trim πρέπει να μπουνε MS drivers. Για ρίξτε μια ματιά στο attachment...έχω intel, δεν έχω rollback. ΠΩΣ στο διάολο περνάω MS drivers?? ASUS maximus formula είναι το motherboard. Thanx!
  7. xaotikos

    Intel SSD

    Δεν ήμουν στο pc για να το ενεργοποιήσω άμεσα :bigsmile: Το ενεργοποίησα πάλι και ήρθαν οι επιδόσεις στα ίσια τους, λίγο χαμηλότερα από το fresh install. Η τελευταία ερώτηση σχετικά με τους drivers ισχύει...επίσης προτείνετε κάποιο συνδυασμό drivers για win7 σε Asus maximus formula?
  8. xaotikos

    Intel SSD

    Πριν περάσω οτιδήποτε είχα αυτές τις ταχύτητες στο write. Από τα tips που διάβασα, απενεργοποίησα superfetch, indexing καθώς και το write cache στα properties του δίσκου. Μήπως το τελευταίο ευθύνεται? Πως βλέπω τελικά τι drivers έχω στο chipset/sata/κλπ...γιατί παντού microsoft βλέπω πέρα από το Matrix Storage...
  9. xaotikos

    Intel SSD

    Πέρασα drivers για win7 από asus για τπ chipset (Intel_Chipset_V9111019_Win7) Matrix Storage (IMSM_V890102) και έβαλα μερικά από τα προγράμματα που χρησιμοποιώ... Μπορεί κανείς να πει γιατί έχω τόσο μεγάλη διαφορά στο write???? Πως μπορώ να ελέγξω τελικά τι driver έχω στο chipset που επηρεάζει το sata?
  10. xaotikos

    Intel SSD

    Να και ο δικός μου 80gb G2R5 σε Asus maximus formula, fresh install Win7 x64 σε AHCI mode.
  11. xaotikos

    Intel SSD

    Από ένα γρήγορο search αυτά πρέπει να κάνουμε έτσι? http://www.thelab.gr/showthread.php?p=1062698435#post1062698435 Είναι κάτι άλλο?
  12. xaotikos

    Intel SSD

    Μόλις παρήγγειλα από eshop!! Ρε παιδιά υπάρχουν κάπου μαζεμένα το τι να προσέχεις, τι να απενεργοποιήσεις, τι να ενεργοποιήσεις και γενικά τι να κάνεις σε έναν καινούριο SSD και ας πούμε εγκατάσταση win7?? Είναι πολλές οι 67 ριμαδοσελίδες για διάβασμα αν και έχω διαβάσει τις περισσότερες...
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.