Jump to content

cebit

Premium Members
 • Content Count

  318
 • Joined

Everything posted by cebit

 1. Ψάχνω για το γραφείο ένα keyboard σαν αυτό που θέλεις και εσύ. Κατέληξα σε Cherry G80-3000 με Βlue switches και μαύρο σώμα. To έχω βρει εδώ: Cherry G80-3000 G80-3000LSCGB-2 4025112066290 | eBay Το layout είναι British, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου προσωπικά.
 2. Ducky Shine 2 θα βρείς στο UK: TheCoolingShop.com - PC Cooling Fans, CPU Coolers and Watercooling Υποθέτω θα φέρουν και τα Shine 3 όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα.
 3. Από https://www.thecoolingshop.com παρήγγειλα δύο (ένα για μένα και ένα για το έτερον ήμισυ) Ducky 9008 Shine 2 , blue LED, blue Cherry MX. 150 λίρες το ένα + 20 λίρες περίπου Parcelforce, σύνολο ~400 ευρώ. Στο site λένε ότι για την πρώτη παραγγελία η διεύθυνση αποστολής δεν μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή που έχει ο πελάτης registered στο Paypal ή στην πιστωτική. Επειδή ήθελα διαφορετική διεύθυνση, τους έστειλα scanned ένα λογαριασμό ΔΕΗ, τον οποίο δέχτηκαν ως αποδεικτικό. Για το Mac μηχανάκι, λιγουρεύομαι το Matias Tactile Pro 3.
 4. Πριν από αρκετά χρόνια είχε κυκλοφορήσει ένα viral videάκι που έδειχνε: -Έναν τύπο να παίζει ξύλο. -Σε platform style. -Ασπρόμαυρο. -Γραμμένο σε flash. -Minimal Vector γραφικά. Οι χαρακτήρες στην πράξη φαινόταν σαν <<σκελετοί>> ζωγραφισμένοι από 6-χρονο, αλλά με ταλέντο. Ένας κύκλος για κεφάλι, και άλλες τέσσερις-πέντε γραμμές για το σώμα, με τις αρθρώσεις included. -Bonus rounds. Ψάχνω και δεν μπορώ να το βρω.
 5. Χαρίζεται συστηματάκι Pentium 166mmx, με οθόνη 15" SONY trinitron και πληκτρολόγιο. Mouse δεν έχω, έχετε υπόψη ότι δέχεται σειριακό. Σκληρός γύρω στα 4GB, μνήμη 32MB EDO. Κλασσικό floppy 3.5" Κάρτα γραφικών έχει S3 VIRGE DX στον PCI, με 4MB V-RAM. Κάρτα ήχου δεν έχει, αλλά νομίζω έχει ethernet και USB κάρτες επέκτασης στον δίαυλο PCI. Παραλαβή αποκλειστικά από το σπίτι μου στην Λάρισα. Για συνεννόηση, στείλτε PM. Σηκώνει λειτουργικό & software που κυκλοφόρησαν από το 1997 και νωρίτερα. Append: Έτσι για το μαμώτο, το 1997 με μηχάνημα της κλάσης που ανέφερα πριν, κάποιος μπορούσε να συνθέσει μουσική αποκλειστικά in the box με software synths, effects, όλα τα στάδια της παραγωγής μέχρι την πρέσα CD/Βινυλίου. To ίδιο και με τα Autocad, 3D Studio Max... Τότε αργούσε το μηχάνημα και είχαμε περισσότερο χρόνο να σκεφτούμε τί θα κάνουμε στην συνέχεια και πώς. Σήμερα νιώθω πού και πού ότι με κυνηγάει το μηχάνημα να με μπουγελώσει τόσο αργός που είμαι. Είμαι μόνος; WTF...
 6. Από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι όπως λές, με VBA το κάνουν το split. Έπεσα όμως και πάνω σ'αυτό: Split Excel Worksheets, Split Excel Lists, Split Excel Data with EZ-Split for Excel. Κάνει split με 2-3 click.
 7. Τα φώτα σας programmers thelabίτες, Έστω ο πίνακας στο EXCEL με πεδία: cust_Code, cust_Name, cust_City, cust_Phone περιέχει πάνω από χίλιες εγγραφές τύπου: thelab_001, "Χατζηνάσιος Βασίλειος", "Αθήνα", "6996-456123" ... ... ... Θέλω να διαμοιράσω τους πελάτες σε ξεχωριστά αρχεία .xlsx ανά πόλη. Δηλαδή, το αρχείο split_cust_Athens.xlsx να περιέχει εκείνους μόνο τους πελάτες για τους οποίους το πεδίο cust_City είναι "Αθήνα". Αυτό που σκέφτομαι είναι script σε Perl που θα επεξεργάζεται ένα tab deli-metered αρχείο κειμένου με τις εγγραφές του πίνακα. Το αρχείο αυτό θα είναι sorted ανά πόλη. Κάθε φορά που το script θα εντοπίζει αλλαγή στο πεδίο της πόλης θα κλείνει το προηγούμενο αρχείο και θα δημιουργεί καινούριο. Ιδέες/διορθώσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Νίκος.
 8. Καταλαβαίνω το point σου Wizard ! Οι υποθέσεις είναι παραπλήσιες, όχι όμως ίδιες. Η μία αφορά διαμοιρασμό πορνογραφικού υλικού. Η άλλη διαμοιρασμό copyrighted υλικού. "Baker said the court wouldn't support "fishing expeditions" for users' information without evidence that it has jurisdiction over the defendants. Hopefully this decision will prevent future shakedowns." Την δεύτερη πρόταση στο προαναφερθέν quote την εκλαμβάνω ως εικασία. Επιπλέον: "The infringer might be the subscriber, someone in the subscriber's household, a visitor with her laptop, a neighbor, or someone parked on the street at any given moment," he said. Ο δικαστής δεν έχει αποκλείσει τον subscriber από την λίστα των πιθανών παραβατών.
 9. H IP κατοχυρώνεται και συσχετίζεται με το username & το password κατά την διάρκεια του login, αμέσως μετά τον συγχρονισμό του Router. Αν παραχωρείται από την IP pool, διεύθυνση στο router, χωρίς username & password, μάλλον αυτό συμβαίνει με επικύρωση της τηλεφωνικής γραμμής. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποδειχθεί ότι οι συγκεκριμένες IP, πράγματι τράβηξαν πακέτα από το swarm της ταινίας. Απ'όσο γνωρίζω, το Router στέλνει το δικό του Mac Address όταν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Δεν μπορούν να συσχετίσουν συγκεκριμένο PC με το Swarm της ταινίας. Μόνο τα router. Οπότε υπεισέρχεται ο παράγοντας <<συμβόλαιο>>, οι πόσες σελίδες υπογράφουμε, χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στου όρους του συνήθως. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο το ξεκλείδωτο wifi. Στο κατηγορητήριο ο ισχυρισμός θα πρέπει να είναι "κλειστό wifi". Πώς αποδεικνύεται το αντίθετο;
 10. Ευχαριστώ LLLEFTERIS , co-savior. Tης έστειλα το link με τους drivers. Προχθές ήμασταν Τρίκαλα με το φιλαράκι μου. Στο κέντρο είδαμε πολλούς χαμογελαστούς ανθρώπους
 11. Καλησπέρα, Ψάχνω το μοντέλο της κάρτας ήχου του laptop Turbo X Diablo M665s. Δεν έχω πρόσβαση στο μηχάνημα για να τρέξω κάποιου είδους hardware probe. Βρίσκεται στο Βέλγιο, μαζί με την φίλη μου που το αγόρασε από το Πλαίσιο, η οποία δεν έχει καμία παντελώς εμπειρία πέραν του web surfing, MS Word & skype. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει, καλώς, ειδάλως θα την στείλω σε κάποιου είδους repair shop στην χώρα της. Just a wild hope, ότι πιθανόν θα το έχει κάποιος εδώ. Ευχαριστώ.
 12. 100k euros, δεσμευμένα σε προθεσμιακή για 3 μήνες. Από τράπεζα σε τράπεζα, με διαφορά επιτοκίου 0.4% & 1% αντίστοιχα, το όφελος μεταφράζεται σε ευρώ ως εξής: 0.4/100 * 100.000 * 3/12 = 100 euro. 1/100 * 100.000 * 3/12 = 250 euro. Για 10.000 ευρώ, αναλογικά, το όφελος της μεταφοράς, στο ως άνω παράδειγμα είναι 10 ευρώ και 25 ευρώ αντίστοιχα. Ο καθένας βάζει κάτω το κόστος σε μετακίνηση, αναμονή στο γραφείο/γκισέ, etc και αποφασίζει κατά πόσο αξίζει. Όπως το βλέπω εγώ, περιορισμένοι σε μικρό κεφάλαιο μόνο με shortselling και συναφείς στρατηγικές μπορούμε να μιλάμε για αξιοσημείωτο κέρδος.
 13. Μπορείς να το βιώσεις και ως συνοδηγός. Για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα προτείνω ο δρόμος να έχει δέντρα τριγύρω (βοηθάνε στο focus). Δές και τις πίστες από το racing game. Ελπίζω να απάντησα, έστω ικανοποιητικά στην ερώτηση σου.
 14. Αυτό ακριβώς.
 15. τώρα αν σας πώ ότι με λένε Μορφέα και σας γράφω από ένα άσπρο δωμάτιο με το iphone, κλειδωμένο, χωρίς να υπάρχει πόρτα τί συμπέρασμα θα βγάλετε; (1) Ο τύπος είναι στο τρελάδικο. (2) Ο τύπος είναι στον λευκό οίκο. (3) Ο τύπος είναι στο τρελάδικο του λευκού οίκου. ... ... ... Good luck all.
 16. Δεν είμαι σίγουρος αν στο έδωσα να καταλάβεις: Το Matrix για μένα είναι το Internet και πάσης φύσεως διασυνδεδεμένο σ'αυτό δίκτυο. To αντιλαμβάνομαι ως ψηφιακή αντανάκλαση της "Πραγματικότητας κατά Μοντέλο" (Περισσότερα στο τελευταίο βιβλίο του Stephen Hawking "To μεγάλο Σχέδιο". Υπόψιν, δεν έχω χρόνο να διαφωνήσω με τους εραστές της Κβαντομηχανικής Ο βαθμός εξομοίωσης της πραγματικότητας εντός Matrix, ρυθμίζεται βάσει του νόμου του Moore. Σε μια οθόνη CRT (interlaced), παίζοντας Sega Rallly, o εγκέφαλος προσαρμόζεται στο refresh rate και μας δίνει μια προσέγγιση της τρισδιάστατης εμπειρίας (ομολογώ μου είναι, το λιγότερο, αρεστή). Με την ίδια λογική, μπορεί κανείς, να αναπαράγει αυτή την εμπειρία, προσαρμόζοντας τον ρυθμό παροχής interlaced οπτικού σήματος στον εγκέφαλο, εκτός του Matrix. Ελπίζω να έγινα κατανοητός και είμαι διαθέσιμος για κάθε είδους απορία.
 17. Σας μεταφέρω πρόσφατη εμπειρία: Οδηγώ με 40km/h σε επαρχιακό δρόμο. Με Ανοικτές στροφές και δέντρα τριγύρω. Ανοιγοκλείνω τα μάτια με μεταβλητή συχνότητα. Voila Σας προτείνω να το δοκιμάσετε μόνοι.
 18. mini-display port Επιταγές του Marketing, δεν γίνεται να πάμε κόντρα στην επιστήμη, γίνεται;
 19. Δουλεύει μεν, αλλά μόνο στο terminal session.
 20. Σύμφωνα με τα posts στα links που παραραθέτεις, Το workaround θα πρέπει να είναι εδώ. Προϋπόθεση, τα :devil: rights για το sudo.
 21. Αν μέσα στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα πήρες την κάρτα σου πίσω, δεν υπάρχει λόγος να παραπονιέσαι. Αντιθέτως υπάρχει λόγος να αναρωτιέσαι τί σχέση μπορεί να έχει η ψυχική σου κατάσταση με την ψυχική κατάσταση του κάθε υπαλλήλου που συναντάς καθημερινά και να προσπαθήσεις να αποστασιοποιηθείς. Αν ήμουν υπάλληλος στο Πλαίσιο δεν θα έδινα τίποτα και σε κανέναν άμεσα πίσω, παρά μόνον αν δεν είχα απολύτως τίποτα να κάνω και ήμουν σίγουρος ότι είναι θέμα πέντε λεπτών. Όμως καταλαβαίνω την ταλαιπωρία σου, όπως καταλαβαίνω και την κούραση και τις προτεραιότητες που πρέπει ανά πάσα στιγμή να κουμαντάρει ο κάθε υπάλληλος. Μπορεί η κούραση να είναι μεγάλη, αλλά δεν κάνουμε κάτι λιγότερο όλοι οι υπόλοιποι σαν εσένα που μας βλέπεις καθημερινά να τρέχουμε δίπλα σου στους δρόμους. Το πολύ-πολύ με κάνα ρεμπέτικο στο ipod να πάρουμε χορευτά την γωνία.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.