Jump to content

SpawNerGR

Premium Members
  • Posts

    705
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by SpawNerGR

  1. SpawNerGR

    Το Χρηματιστήριο τι είναι?

    Thx!
  2. SpawNerGR

    Το Χρηματιστήριο τι είναι?

    Να το χαλάσω τώρα το θέμα, μιας και δεν έχει σχέση με το Χρηματιστήριο, αλλα έχει σχέση με την οικονομία και αφού έχετε τις γνώσεις να αναλύσετε τις αγορές, θέλω να ρωτήσω. Τι γίνεται με την δικιά μας οικονομία? Πότε χρεοκοπούμε? Χρεοκωπήσαμε ήδη? Πλέον είναι παιχνίδια εντυπώσεων του ισχυρού κρίκου και παιχνίδια πολιτικών εντυπώσεων? Μιας και απο ότι καταλαβαίνω η δικιά μας μετοχή πήρε τον πάτο και επενδυτές πλέον δεν παίζουν, πουλάμε,κρατάμε τι κάνουμε?
  3. SpawNerGR

    Το Χρηματιστήριο τι είναι?

    Γιατί τότε(και τώρα) άκουγα τον κόσμο να λέει ότι τους κατέστρεψε ο Σημίτης, αλλα δε κατάλαβα ποτέ γιατί...
  4. SpawNerGR

    Το Χρηματιστήριο τι είναι?

    Ο ρουφιάνος ο Γιώργος ή ο Σημίτης?
  5. SpawNerGR

    Το Χρηματιστήριο τι είναι?

    Τώρα που τα παιδιά δεν έχουν βιβλία και πρέπει να τα κατεβάσουν απο το νετ, γιατί όχι θα το κατεβάσω να δω τι λέει.
  6. SpawNerGR

    Το Χρηματιστήριο τι είναι?

    Ο γενικός δείκτης είναι πως κυμάνθηκαν οι μετοχές κατα μέσο όρο?
  7. SpawNerGR

    Το Χρηματιστήριο τι είναι?

    Οπότε καλά είπα!!! Έπαθε ότι τις αξίζει και καλά που έφυγες, ελπίζω ολόκληρος.
  8. SpawNerGR

    Το Χρηματιστήριο τι είναι?

    Οπότε το χρηματιστήριο είναι για μετόχους εταιριών που θέλουν να πουλήσουν τις μετοχές τους. Βάζουν τις μετοχές του στο χρηματιστήριο, σε διάθεση όλων, είναι δηλαδή σαν αγγελία για την μετοχή του που βασικά δεν είναι μετοχή σύμφωνα με τα προηγούμα, αλλα χρήματα που έβαλε η εταιρία/μέτοχος για να πάρει σαν αντάλλαγμα χρήματα. 1)Απο τι εξαρτάται αν ανεβαίνει ή κατεβαίνει η μετοχή μιας εταιρίας? 2)Γιατί να αγοράσει κάποιος μετοχές αν είναι ζημιογόνες και έπειτα να έχει στην κατοχή του ένα ποσοστό/μετοχή μιας εταιρίας που είναι ζημιογόνα? 3)Το κράτος τι σχέση έχει με τους μετόχους? 4) Στο ντοκυματέρ που βλέπω (δεν το έχω τελειώσει ακόμα) λέει ότι το 1912 (νομίζω για την χρονολογία) η Γερμανία είχε κραχ και έτσι ξέσπασε ο Παγκόσμιος πόλεμος. Αυτό γιατί έγινε? Είχαν άλλοι επενδυτές/κράτη μετοχές απο Γερμανία και αφού η Γερμανία δεν τα πήγε τότε καλα με την οικονομία της, χάσαν οι ξένοι επενδυτές τα λεφτά τους απο τις μετοχές τους?
  9. Έτσι ακριβώς, τζάμπα χώρος. Έχουνε βγεί και κουτιά που δεν διαθέτουν ούτε θέση για CD πόσο μάλλον για δισκέτα. Άσε που χρειάζεσαι θήκες και ντουλάπια για να αποθηκεύσεις όλα αυτά τα μέσα. Δε λέω μπορεί να κρατήσει κάποιος μια δισκέτα ή CD αλλα μόνο για να θυμάτε τα παλιά!
  10. SpawNerGR

    Το Χρηματιστήριο τι είναι?

    Συγνώμη φίλε narta για τις αγάπες, ελπίζω να έπαθε ότι τις αξίζει. Να τα πούμε σιγά-σιγά, γιατί είναι πολλές λέξεις και καινουργιες, αν έχεις όρεξη. Εταιρίες, βάζουν λεφτά στο χρηματιστήριο για να τα κάνουν μετοχές και σύμφωνα με αυτές τις μετοχές, πάνε στους υπόλοιπους που είναι ήδη στο χρηματιστήριο και ζητάνε οι εταιρίες που έχουν μετοχές να πάρουν σαν αντάλλαγμα χρήματα και οι επενδυτές που αγοράζουν? ή δανείζονται? μέχρι να γίνουν δικές τους? Ή κρατάνε σαν ενέχυρο μέχρι να αποπληρωθούν τα λεφτά που πήραν οι εταιρία που πήγε και έβγαλε τα χρήματά της σε μετοχές, οπότε εφόσον η εταιρία πάει καλά οι μετοχές τις ανεβαίνουν, αρα αυτός που έχει στην κατοχή του τις μετοχές είναι κερδισμένος εφόσον η εταιρία κερδίζει. Αν χάνει τότε χάνει και την αξία της η μετοχή, οπότε αυτά που έταξε η εταιρία σαν μετοχές στο χρηματιστήριο χάνει ο επενδυτής που πήγε και πήρε αυτές τις μετοχές. Στο θέμα της ζημιάς και του κέρδους καταλαβαίνω ότι αν η μετοχή ανεβαίνει είναι καλό για τον επενδυτή που επένδυση σε αυτή τη μετοχή γιατί μπορεί να πάει σε άλλους επενδυτές και να τις πουλήσει σε αντάλλαγμα χρήματος. Αν χάνει η μετοχή θα προσπαθήσει ο επενδυτής να την πουλήσει πριν πάρει την κατηφόρα. Ο άλλος που θα την πάρει μπορεί και να κερδίσει γιατί η μετοχή που ανήκει στην εταιρία, αν ανακάμψει θα έχει ο καινούργιος επενδυτής μετοχή που είναι κερδοφόρα, οπότε στην συνέχεια πάει σε άλλους επενδυτή και την πουλάει. Έτσι πάει? Κάτι που δεν κατάλαβα είναι, η αρχική εταιρία που αποφασίζει να βάλει κάποια λεφτά στο χρηματιστήριο για να τα κάνει μετοχές και να πάρει σαν αντάλλαγμα χρήματα απο τους επενδυτές, πέρα απο τον φόβο που έχει να χάσει τα λεφτά της γιατί λόγω της αξίας που θα έχει μέσα στο χρηματιστήριο η μετοχή θα είναι ζημιογόνα, τι σχέση άμεση έχει με την φυσική εταιρία και όχι με την εταιρία που είναι η ίδια αλλα είναι στο χρηματιστήριο?
  11. SpawNerGR

    Το Χρηματιστήριο τι είναι?

    [MENTION=14120]narta[/MENTION] To αρχικο κεφάλαιο που λες είναι η προυπόθεση για να μπει κανεις στο χρηματιστήριο, δηλαδή να μοιράσει τις μετοχές σε κεφάλαιο, δηλαδή να βγάλει το ποσοστό των μετοχών του σε τιμή δλδ ονομαστική αξία? Ομόλογα ευμεταβλητα τι είναι? Αφου τα ομόλογα είναι σαν δάνεια απο ότι καταλαβαίνω, τι βάζουν ενέχυρο για να του δώσει ο άλλος ομόλογα και τι τα κάνει τα ομόλογα? Παίρνει χρήματα έναντι ομολόγων? Τα Συμβόλαια Μελοντικής Εκπλήρωσης έχουν να κάνουν μάλλον άμεσα με τον δείκτη, οπότε από οσο κατάλαβα μέχρι τώρα, αν λένε ότι ο δείκτης είναι -5% σημαίνει ότι αυτά τα συμβόλαια σήμερα που έκλεισαν ημερολογιακά, είχαν απώλεια -5% Σωστά? Οι μονάδες τι είναι που λένε στις ειδήσεις? Βασικά στην τελευταία παράγραφο κατάλαβα, οτι κάποιος εισέρχεται στο χρηματιστήριο με σκοπό να πάρει χρήματα, απο κάποιον που μπορεί να του τα δώσει, δεσμεύοντας ότι αν δεν πληρώσει θα πτωχεύσει. Και γιατί αυτό? Οι κερδοσκόποι και τα golden boys που λέτε γιατί αισχροκερδούν. Την ταινία θα την δώ. Βασικά στην πρώτη ερώτηση μπορώ να έχω μια απάντηση, χωρίς να πλατιάζουμε γενικότερα περι του χρηματιστηρίου?
  12. Πως καταλαβαίνεις ότι ο άλλος είναι hardcore hacker? Οδηγάει αυτό το super mobil:
  13. SpawNerGR

    Το Χρηματιστήριο τι είναι?

    Κάθομαι βλέπω ένα ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ και προσπαθώ να καταλάβω γενικότερα τι σημαίνει. Πληροφορίες που έχω μαζέψει μέχρι στιγμής είναι ότι αφορά σημείο συνάντησης εμπόρων/επαγγελματιών (με την απλή ένοια) και πουλάνε λέει πράγματα που δεν έχουν ακόμα αποκτήσει, αλλα μπορεί να βγούνε κερδισμένοι γιατί αν τελικά δεν θέλουν να αγοράσουν κάνουν απόριψη της προσφοράς τους... Σαλάτα το κεφάλι μου... :hang3:
  14. SpawNerGR

    Το Χρηματιστήριο τι είναι?

    Το άρθρο του kyuubiii είναι καλό, αν και με δυσκολεύουν πολύ οι ορολογίες που χρησιμοποιούν για να αναλύσουν και να περιγράψουν, βέβαια είναι και ελάχιστα μεγαλύτερο απο μια παράγραφος που ήθελα, αλλα δε πειράζει, διάβασμα. Απλά ήθελα να ξέρω, τι είναι οι μονάδες που μας λεν στις ειδήσεις, πόσο πρέπει να είναι, δηλαδή με ένα απλό παράδειγμα, αν έβλεπα τον καιρό και έλεγε η κοπέλα "Θα κάνει αύριο -20 βαθμούς" θα έλεγα "Ωχ, θα τον δαγκώσουμε"... Οπότε αυτό ήθελα βασικά, απλά να καταλαβαίνω το ποσοστό αυτό και τις μονάδες που λέει γιατί τις λέει. Τι μας νοιάζει βασικά εμένα και σένα, αν δεν είμαστε Α.Ε. ή επενδυτές.
  15. SpawNerGR

    Το Χρηματιστήριο τι είναι?

    Ωραία και τα νούμερα που λένε στις ειδήσεις τι σημαίνουν? Τα κεφάλαια τι είναι? Τα ομόλογα? Τι σχέση έχουν να κάνουν όλα αυτά με το χρηματιστήριο και πως εξαρτάται αν ο δείκτης είναι θετικός ή αρνητικός? Αφορά μόνο Α.Ε. ?
  16. Θέλω να με πει κάποιος με απλά λόγια (δλδ μια παράγραφος) τι είναι το χρηματιστήριο και γιατί οι εταιρείες συμμετέχουν σε αυτό? Ας πούμε ακούω στις ειδήσεις ο γενικός δείκτης είχε απώλειες -5% και έκλεισε στις 5,000 μονάδες... Τι θέλει να μας πει δηλαδή? Δε κατάλαβα ποτέ και δε νομίζω να με απασχολήσει άμεσα, αν βλέπω τα οικονομικά μου:fist:
  17. Φαντάζομαι μιλάς φίλε SirGeorge για drivers για SATA σωστά? Μια άλλη χρήση, όχι τόσο σε σχέση με τους υπολογιστές, είναι τα samplers στον χώρο της μουσικής που φορτώνεις ήχους midi (μικρά αρχεία δηλαδή). Αλλα βέβαια υπάρχουν και καινούργια μοντέλα με USB.
  18. Να σταματήσουν οτιδήποτε μαγνητικό μέσο και να καταλάβουν ότι το Universal Serial Bus ήταν αυτό που έδιωξε απο την αγορά όλα αυτά τα παλιά αποθηκευτικά μέσα, οπότε δε χρειάζεται να παράγουν τίποτα άλλο πλέον. Η μεγαλύτερη αποτυχία κατ εμέ τα Blue Ray...
  19. Το πρόβλημα είναι οι γονείς μέχρι μια ηλικία, ας πούμε μέχρι το γυμνάσιο. Μετά το παιδί έχει αναπτύξει κάποια ιδιοσυγκρασία γύρω απο ορισμένα βασικά θέματα, οπότε δεν είναι συνεχώς υπεύθυνοι οι γονείς, αλλα και τα άτομα τα ίδια.
  20. Βασικά αφού ξεκινάνε όλα απο το σπίτι, πρέπει πρώτα να μάθουν οι γονείς που είναι στο PC το ΟΝ και OFF. [ame=http://www.youtube.com/watch?v=8hJpgtJMNBc]Σε ποιο κόσμο ζεις; - YouTube[/ame] Όποιος ζει μόνο για τον ψηφιακό κόσμο, έχει πάψει να ζει στον πραγματικό.
  21. Έλα Γιώργο μου, δώσε φώτο στον λαό!! Πάντα πίστευα ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα και ότι βρίσκεται εκεί έξω κάποιο μηχάνημα κάπου που λειτουργεί 10+ χρόνια.
  22. Σωστός! Είναι το αγγλικό το σύστημα της ώρας, οπότε όντως είναι 03-11-05 δλδ 11 Μαρτίου το 2005
  23. Ωραία θα ταν να δούμε καμια εγκατάσταση Win2000 Server. Σίγουρα σε κανα σχολείο υπάρχουν ακόμα.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.