Jump to content

Delijohn

Premium Members
  • Posts

    5.188
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    4

Blog Comments posted by Delijohn

  1. πριν 2 ώρες, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Μήπως στις βασικές αρχές προστασίας πρέπει να προστεθεί και "6. Βάλτε linux αν δεν είστε κλειδωμένοι σε windows only proprietary λογισμικό"; Μήπως λέω... Αλλά μάλλον δεν συμφέρει τις εταιρείες antivirus...

    οι λέξεις heartbleed και shellshock σου λένε κάτι;;

    Επίσης για το 2013, 16-24 ΧΙΛΙΑΔΕΣ linux hosted site ΤΗ ΜΕΡΑ, έπεφταν θύματα νέων vulnerabilities και zero day exploits.

    Τη πρώτη βδομάδα του Μαρτίου του 2015, αυτός ο αριθμός ήταν 190 ΧΙΛΙΑΔΕΣ.

    Ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς.

    α διάβασε κι αυτό 

    α κι αυτό από το δεκέμβρη του 2014

     

    πριν 27 λεπτά, το μέλος icy20 έγραψε:

    Το θεμα ειναι τι κανει καποιος αν το φαει. Μου εχουν δωσει δισκο απο ενα pc που εχει κανει ολα τα αρχεια mp3 και βεβαια αν τα γυρισεις στο κανονικο τους δεν δουλευουν...

    σταθμίζεις το κόστος της ανάκτηση που θα σου ζητήσει κάποιος ειδικός ή παίζεις με την πιθανότητα να τα χάσεις, αν δεν το ψάξεις καλά πριν βάλεις χέρι.. το κυριότερο είναι να κάνεις έρευνα γύρω από το τι ακριβώς το προκάλεσε κ μετά θα βρεις σίγουρα στο internet και τη λύση.. όλα αυτά θέλουν ελεύθερο χρόνο προφανώς κι όρεξη για διάβασμα.. οπότε ή πληρώνεις τον ειδικό ή φορμάτ

  2. Το κυριότερο είναι πως ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Κι επίσης ψαχνόμαστε γιατί στα περισσότερα τέτοια ransomware, υπάρχουν ήδη βιβλιοθήκες με τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης, που ξεκλειδώνουν τα αρχεία μας.. 

    Τέλος, ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΞΕΝΑ ΦΛΑΣΑΚΙΑ στο pc μας.. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ! Είτε μας τα χάρισαν, είτε τα μοίρασαν κάπου, είτε τα βρήκαμε κάπου πεσμένα κάτω κι έχουν όνομα "sonya's photozzzz".

     

    Τέλος επειδή συμβαίνει κ κάτι άλλο κατά κόρον, όταν μας πουν ότι "μας πήραν" τα αρχεία κ θα μας τα δώσουν αφού πρώτα πληρώσουμε, τραβάμε το pc από το ρεύμα (πρίζα κατευθείαν) και κάνουμε τα εξής:

    1) τηλέφωνο στον ISP να επιβεβαιώσει ότι όντως έγινε traffic ανάλογο των δεδομένων μας (σε upload)

         Μπορεί απλά να τα έσβησαν κ να μας δουλεύουν (το πιο πιθανό)

    2) κάνουμε image του σκληρού από άλλο μηχάνημα κ κοιτάμε να σώσουμε ότι μπορούμε από το image (υπάρχουν απίστευτα εργαλεία που μπορούν να βρουν αρχεία ακόμα κι από χαλασμένα raid 0 πολλών δίσκων, ακόμα και ssd που είναι ΠΙΟ δύσκολο)

    • Like 2
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.