Jump to content

jimacid

Premium Members
  • Posts

    57
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

jimacid's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. jimacid

    Αποσταγμενο Νερο Για Υδροψυξη

    οταν λετε παιδια να μην εχουμε διαφορετικα μεταλα τι εννοειετε ακριβως? να μην ειναι το block χαλκινο και το radiator αλουμινιου? τι ακριβως παιζει δηλαδη αν εχω χαλκινο block και αλουιμινενιο radiator? και τι ακριβως περαν αυτων των δυο θα μπορουσε να ειναι μεταλικο και διαφορετικο μεταλλο απο αυτα? υπαρχει περιπτωση δηλαδη και η αντλια να εχει μεταλικη φτερωτη?
  2. jimacid

    Αποσταγμενο Νερο Για Υδροψυξη

    Πρωτα απο ολα να σας ευχαριστησω για την συμετοχη σας στο thread αλλα και για το οτι μπηκατε στον κοπο να γραψετε τις εμπειριες σας. οταν εκανα το ποστ ειχα ηδη ρωτησει σε καμια 10αρια φαρμακεια και γενικα οι φαρμακοποιοι δεν γνωριζανε πολλα επι του θεματος. καποιοι μου λεγανε οτι δεν εχουν καν και δεν μπορουν να βρουν καποιοι αναρωτιοντουσαν αν το απεσταγμενο νερο ειναι το water for injection που λενε αυτοι καποιοι αλλοι μου ειπαν πως το water for injection μαλλον δεν μου κανει γιατι παιζει ειτε να εχει και αλλες προσμυξεις μεσα ειτε να εχει δεχτει ειδικη επεξεργασια για μικροοργανισμους και τετοια και να ειναι αυτο που λεμε sterile water. το αστειο της υποθεσης ητανε οταν με ρωτουσαν τι το χρειαζομαι και τους ελεγα για χρηση σε ηλεκτρονικο υπολογιστη εκει να δειτε γελιο! γουρλωνανε ολοι τα ματια και με κοιτουσανε σαν να ειδαν καναν εξωγηινο :lol: το sterile water τωρα δεν ξερω μηπως ειναι ακομα καλυτερο για υδροψυξη γιατι εμεις υποτιθετε βαζουμε biocide για να μην αναπτυσετε αλγη και μικροοργανισμοι το sterile water εχει ηδη δεχτει επεξεργασια για να μην επιτρεπει αλγη και μικροοργανισμους οποτε μηπως ειναι καλη περιπτωση? αυτην την ερωτηση την κανω εγκυκλοπαιδικα απλα για να μαθουμε τι παιζει. για την δικια μου την περιπτωση τελικα με πηρε τηλεφωνο ενας φαρμακοποιος και μου ειπε οτι μου βρηκε αποσταγμενο νερο οποτε θα παω οπου ναναι να το παρω, η υδροψυξη μου ειναι ηδη γεματη με ετοιμο διαλυμα που εχει και biocide μεσα οποτε αν συμπληρωσω 20-30 ml με αποσταγμενο νερο δεν νομιζω οτι θα κανω ζημια, και θα το παρω μολις 1,70ευρω το λιτρο. δεν ξερω ακριβως τι παιζει δεν εχω πολυ εμπειρια με την υδροψυξη αλλα ο λογος που εγραψα οτι εγραψα στο προηγουμενο μου ποστ ειναι επειδη ειχα βρει ενα ποστ στο overcloack.net αν θυμαμαι καλα που ειχε βγαλει φωτο ενας το block του το οποιο ηταν ολο καταμαυρο καλυμενο απο μια ουσια σαν γρασο και ειχε χρησιμοποιησει ενα γνωστο ετοιμο διαλυμα, ειχε γινει μεγαλο θεμα και εκει διαβασα ολα τα σχετικα με το αποσταγμενο νερο επισης εκει λεγανε πως τα ετοιμα διαλειματα ειναι αποσταγμενο νερο που εχει αναμηχθει με biocide. τωρα το θεμα ειναι ομως οτι δεν μπορω να ξεθαψω το συγκεκριμενο ποστ να στο δειξω να μου πεις την αποψη σου αλλα θεωρησα πιο ασφαλη επιλογη να προσθεσω 20ml αποσταγμενο νερο απο το να αναμειξω 2 διαφορετικα ετοιμα δυαληματα, (αυτο που εχει ηδη η υδροψυξη μου με το καινουριο που θα επρεπε να παρω τωρα, + οτι θα μου εβγαινει 15ευρω το κοστος αν βαλεις και τα μεταφορικα και ολο αυτο για 20-30ml μονο)
  3. jimacid

    Αποσταγμενο Νερο Για Υδροψυξη

    φιλε μου διαβαζα ξενα φορουμ σχετικα με την υδροψυξη και απο οτι καταλαβα οι περισσοτεροι συμφονουνε στο οτι αν παρεις ετοιμο διάλυμα παιζει να ειναι καλο η και εντελος μουφα και να σου κανει ζημια αναλογως με το πιο διαλυμα θα παρεις (μαρκα κλπ) σιγουρα ολα οσα εχουν χρωμα αφηνουν κατάλοιπα στις σωληνωσεις και γενικα συμφωνουσαν πως το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις αποσταγμενο νερο και να συμπληρωσεΙς biocide (δεν εχω ιδεα πως λεγεται στα ελληνικα) η να βαλεις και ενα kill coil μεσα στο λουπ. τωρα συγκεκριμενα η δικια μου υδροψυξη ειναι ηδη γεματη με ετοιμο διαλυμα αλλα θελω να συμπληρωσω λιγα ml και εννοω πραγματικα πολυ λιγα. απο την μια φοβαμαι να παω να παρω διαλυμα και να παιξω με την τυχη μου στο αν θα βγει καλο η οχι και απο την αλλη για τοσα λιγα ml που θελω να βαλω ισος ουτε καν 40ml δεν αξιζει να παω να δωσω 10 ευρω για ετοιμο διαλυμα. οποτε το να συμπληρωσω αποσταγμενο νερο ειναι μαλλον η καλυτερη λυση για την περιπτωση μου αλλα το θεμα ειναι που το βρισκεις το ριμαδι.
  4. Γεια σας παιδια ψαχνω να βρω αποσταγμενο νερο για να συμπληρωσω στην υδροψυξη μου αλλα δεν μπορω να βρω απο που να παρω. ρωτησα σε φαρμακεια και μου ειπαν πως αποσταγμενο νερο πρεπει να ειναι αυτο που αποκαλουν αυτοι water for injection το συγκεκριμενο νερο πρεπει να ειναι ενεσιμο απλα θελω να επιβεβαιωσω πρωτα πριν το παρω αν οντως ειναι αυτο ακριβως και οχι κατι αλλο. εχετε καθολου ιδεα? γιατι πηρε το ματι μου και το sterile water το οποιο απο οτι καταλαβα περαν της αποσταξης εχει λαβει και ακομα μια ειδικη επεξεργασια ωστε να μην επιτρεπει μικροοργανισμους να αναπτυσσονται. αλλα αν το water for injection ειναι τελικα sterile water δεν ξερω αν ειναι καλο να χρησιμοποιηθει σε υδροψυξη η οχι ξερει κανεις τιποτα επι του θεματος?
  5. jimacid

    κλιματιστικό: Τι? που? ποσο?

    α ωραια. thanks ζαχο, ησουν κατατοπιστηκοτατος. εννοεις πριν απενεργοποιησεις το κλιματιστικο να κλεισεις τον συμπιεστη του ομως να αφησεις για λιγη ωρα ανοιχτη την ανακλυκλωση του αερα ωστε να στεγνωσει η μοναδα?
  6. jimacid

    κλιματιστικό: Τι? που? ποσο?

    μια ερωτηση σχετικα με τον ιονιστη. επειδη ακομα δεν εχει εγκατασταθει το δικο μου και δεν ξερω τι παιζει με τον ιονιστη. ο ιονιστης δουλευει συνεχεια οταν δουλευει το air condtion και αμα θελεις τον κλεινεις? η ειναι συγκεκριμενο mode του κλιματιστικου που αν το εχεις στο mode του ιονιστη τοτε δεν βγαζει ψυξη και απλα καθαριζει την ατμοσφαιρα? επισης αν ισχυει η δευτερη περιπτωση και οχι η πρωτη, αυτο το πραμα καιει τα μαλιοκερατα του? η μπορεις να το εχεις να δουλευει συνεχεια για να εχεις παντα ωραια ατμοσφαιρα και να το κλεινεις μονο οταν θελεις να βγαλει το κλιματιστικο ψυξη
  7. jimacid

    κλιματιστικό: Τι? που? ποσο?

    σε μια γρηγορη αναζητηση στο ιντερνετ με φιλτρο ενεργειακης αποδοσης Α και με οριο τα 300ευρω βρηκα τα εξης : με λειτουργεια αφυγρανσης, sleep/timer ΚΑΙ ΙΟΝΙΣΤΗ : HAIER 09HEA03/R2 9000 btu με θορυβο L/M/H 28/33/37στα 275 ευρω http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?37783 Με λειτουργεια αφυγρανσης, sleep/timer χωρις ιονιστη : Haier HSU 12HEK03/R2 12000 BTU με θορυβο L/M/H 31/34/39 στα 265 ευρω http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?37654 Haier HSU 09HEK03/R2 9000 BTU με θορυβο L/M/H 29/33/38 στα 244 ευρω http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?37653 SAMSUNG AQ09UGD Max 9000 btu με θορυβο L-H 24/32 στα 280 ευρω http://www.net-electric.gr/catalog/samsung-aq09ugd-max-p-8750.html και παιζουν και 2 excel με περισσοτερο θορυβο ομως στα 230ευρω και 249 ευρω http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?37806 http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?37812 φυσικα υπαρχουν πολλα περισσοτερα μοντελα ειτε με χαμηλοτερες τιμες ειτε με τα ιδια η και καλυτερα τεχνικα χαρακτηριστικα και αποκλιεται το μοντελο που εγραψα ποιο πανω να ειναι το μοναδικο φθηνο με ιονιστη...
  8. jimacid

    κλιματιστικό: Τι? που? ποσο?

    πηρα το toyotomi A28IV απο mediamarkt 600ευρω. 9000 BTU/h EER 3.62 COP: 3.74 730 watt σε ψυξη 830 watt σε θερμανση Όρια Ψυκτικής Ικανότ. INVERTER : 4440 - 10600 BTU/h Ψυκτική Ικανότητα σε KW : 2.64 KW Ρεύμα λειτουργίας σε Ψύξη: 3.5A Παροχή Αέρα ( L / M / H ) : 7.83 m3/min Στάθμη θορύβου (εσωτερικό) : 25/32/38 dB (A) Στάθμη θορύβου (εξωτερικό) : 42 dB(A) επειδη πρεπει να παω τωρα στην δουλεια δεν προλαβαινω να ψαξω αυτην την στιγμη για να σου δειξω φθηνα μοντελα με χαρακτηριστικα που εγραψα παραπανω αλλα αμα μπορεσω απο την δουλεια θα ποσταρω. αλλιος αυριο
  9. jimacid

    κλιματιστικό: Τι? που? ποσο?

    αυτο ακριβως απαντουσα σε οσους φιλους μου με κραξανε που εδωσα τοσα λεφτα για τοσο μικρο κλιματιστικο... που ξερω δηλαδη αν το κινεζικο θα την παλευει να κρυωνει το δωματιο η αν θα χρειαζετε να καιει ολη μερα... ειδικα αν ειναι να μυριζει κιολας, ενας λογος παραπανω... (αυτο δεν το ηξερα να σου πω την αληθεια) εδω παντως νομιζω καλα το ειπες και μονος σου ΠΑΛΙΑ στο δωματιο σου μπορει οντως να ειχες ενα φτηνιαρικο κλιματιστικο κινεζικο που να ηταν χαλια εντελος. ΤΩΡΑ ομως δεν νομιζω οτι νοειται κλιματιστικο χωρις sleep/timer, αφυγραντηρα, ισως και turbo δεν ξερω. εχω δει φτηνιαρικο να εχει μεχρι και ιονιστη! δηλαδη στην τελικη καλα ολα αυτα που λες αλλα μηπως αυτα ητανε καποτε στο τεξας που λεμε? και οχι τωρα που εχει προχωρησει αρκετα η τεχνολογια και ακομα και η κουτση μαρια των κλιματιστικων εχει τα παντα πανω της και σε πολυ καλο επιπεδο μαλιστα?
  10. jimacid

    κλιματιστικό: Τι? που? ποσο?

    τελικα το πηρα σημερα το πρωι. οντως δικο μου λαθος 730 watt λεει σε ψυξη. 830 σε θερμανση. 9000 BTU/h EER 3.62 COP: 3.74 Όρια Ψυκτικής Ικανότ. INVERTER : 4440 - 10600 BTU/h Ψυκτική Ικανότητα σε KW : 2.64 KW Ρεύμα λειτουργίας σε Ψύξη: 3.5A Παροχή Αέρα ( L / M / H ) : 7.83 m3/min Στάθμη θορύβου (εσωτερικό) : 25/32/38 dB (A) Στάθμη θορύβου (εξωτερικό) : 42 dB(A) εγγυηση εξωτερικης μοναδας 5 χρονια και εσωτερικης 2 χρονια. τι λετε? αξιζει τα 600ευρω του? η τα 800 αρχικης τιμης? παντως απο την μια ψιλο ξενερωσα που το πηρα γιατι, εχω την εντυπωση οτι επεσα στην καταναλωτικη μανια που σε βαζει το ιντερνετ. δηλαδη ολοι λενε μην παρεις κινεζικο μην παρεις το ενα μην παρεις το αλλο η μια μαρκα δεν κανει η αλλη μαρκα δεν ρανει. και στην τελικη εδωσα 600ευρω για ενα ινβερτερ κλιματιστικο 9,000 btu το οποιο μεσα σε μια 10ετια δεν θα βγαλει την διαφορα των χρηματων του σε ρευμα απο οτι ενα κινεζικο φτηνιαρικο (και αυτο εαν κρατησει 6 χρονια και δεν παθει τιποτα) ενω θα μπορουσα να ειχα παρει 1) ενα μη ινβερτερ 9000btu ενεργειακης κλασης Α η Β με 150-250max ευρω (που σε μια δεκαετια δεν θα μου εχει κοστισει οσο αυτο που πηρα μαζι με το ρευμα που θα εχει καψει) 2) η να αγοραζα αυτο που εγραψα παραπανω και αν χαλουσε η παθαινε κατι ακομα και μεσα στα πρωτα 1-2 χρονια αγοραζα ακομα 2 ιδια για τα επομενα 2-4 χρονια 3) ενα μη ινβερτερ 18000 btu με 600 ευρω 4) 3 μη ινβερτερ ενεργειακης κλασης Α η Β 9000btu για τα 2 υπνοδωματια και το σαλονι δηλαδη ρε παιδια να σας ρωτησω κατι? θελω να μου δωσετε την καλυτερη σας απαντηση. ποιος ο λογος να πας να δωσεις 600 800 και 1000 ευρω για ενα 9,000btu κλιματιστικο? και αυτο με τα 200 ευρω κρυο αερα δεν βγαζει? υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα? και μην μου πειτε την καταναλωση. η διαφορα αναμεσα στα κλασης C με κλασης A ειναι τοσο μικρη που σε καμια 7 χρονια τα κλασης A inverter βγαζουν τα λεφτα τους. Για συγκριση με κλασης Α και κλασης Α inverter ουτε λογος. παιζει να θελουν καμια 25αετια για να βγαλουν τα 200 ευρω επιπλεον. και αυτο δυστηχως το εμαθα αφου το αγορασα... περιμενω μια πολυ καλη απαντηση σε αυτο που ρωτησα γιατι εχω ψιλοξενερωσει.
  11. jimacid

    κλιματιστικό: Τι? που? ποσο?

    Καλησπερα παιδια, βγηκα σημερα μια βολτα για κλιματιστικο. τους ζητουσα καποιο ενεργειακης κλασης Α με τεχνολογια Inverter, ιαπωνικης κατασκευης και το μονο που βρηκα σε νορμαλ λεφτα ειναι το A28IV της toyotomi. http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?10858 εχει κανεις ιδεα αν αξιζει τα λεφτα του? 600ευρω βγαινει... απο καταναλωσει νομιζω 830watt πρεπει να λεει... ελπιζω να μπορεσει καποιος να βοηθησει
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.