Jump to content

idis

Members
  • Posts

    15
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About idis

  • Γενέθλια 07/11/1982

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Πτολεμαΐδα
  • Επάγγελμα
    Χημικός Νηχανικός

idis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Και εγώ έτσι ακριβώς τα έχω. Με το που συνδέεις το sata οι ανεμιστήρες στροφάρουν στο 100% και ο θορυβος πάει στο θεό. Η Phanteks στο manual λέει να συνδέσεις το hub στο cpu fan header της μητρικής και εκεί πάνω όλους τους ανεμιστήρες, αλλά δεν το ρισκάρω για κανένα λόγο. Γι' αυτό ο ανεμιστήρας της ψύκτρας είναι στο cpu fan header, και οι άλλοι δύο του κουτιού στο hub, το οποίο συνδέεται σε μια θέση pwm header της μητρικής.
  2. Καλημέρα παιδιά.... Χθες έκανα την αλλαγή του τροφοδοτικού μου με το seasonic ενός φίλου αλλά δεν είδα και τεράστιες διαφορές. Οπότε το τροφοδοτικό μπαίνει στην άκρη τουλάχιστον προς το παρών. Από διάφορες δοκιμές που έκανα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο ανεμιστήρας της ψύκτρας κάνει τον περισσότερο θόρυβο. Οπότε θα προχωρήσω σε πρώτη φάση σε αλλαγή αυτού του ανεμιστήρα. Όσον αφορά στους ανεμιστήρες που μου προτείνατε, για τους noctua τα πράγματα είναι σχετικά συμβατά και λίγο πολύ γνωστά, αλλά όσον αφορά στους bequiet που μου πρότεινε ο φίλος Seafalco, πέρα από το γεγονός ότι και εγώ έχω ακούσει τα καλύτερα για θόρυβο και απόδοση, με προβληματίζει το πώς θα στηριχθεί επάνω στην ψύκτρα (όπως αναφέρθηκε). Νομίζω βέβαια ότι με την χρήση των πλαστικών mountings που περιλαμβάνονται στην συσκευασία θα κουμπώσει στην ψύκτρα μια χαρά. Επειδή όμως δεν είμαι σίγουρος, προσανατολίζομαι περισσότερο στην αγορά των noctua όσον αφορά στον ανεμιστήρα της cpu, κυρίως λόγω του ότι δεν θέλω να βρεθώ με έναν ακριβό ανεμιστήρα στο χέρι. Όπως και να έχει η παραγγελία θα γίνει περίπου προς το τέλος του μηνός οπότε μέχρι τότε υπάρχει τροφή για σκέψη.
  3. Καλημέρα παιδιά... Καταρχάς συγγνώμη που δεν απάντησα πιο πριν, αλλά όλο το Σ/Κ δεν είχα πρόσβαση σε pc και internet. Με βάζετε σε σκέψεις, τουλάχιστον όσον αφορά στο τροφοδοτικό και ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί, καθώς θεωρούσα ότι είναι ποιοτικό και αθόρυβο το corsair. Θα βγάλω όλους τους ανεμιστήρες και θα αφήσω μόνο το τροφοδοτικό, για να δω αν κάνει αρκετό θόρυβο. Επίσης ένας φίλος έχει ένα seasonic (όπως ανέφερε παραπάνω ο φίλος das), οπότε λέω να το βάλω στο δικό μου μηχάνημα για δοκιμή και να δω σχετικά με το αν το corsair κάνει θόρυβο. Μετά θα δω την υπόθεση αλλαγή ανεμιστήρων. Πάντως από ότι κατάλαβα η υπόθεση θόρυβος, τουλάχιστον απο τους ανεμιστήρες, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Εξαρτάται δηλαδή ποιος θα "κάτσει" καλύτερα στο δικό σου αυτί.
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Από ότι μπορώ να καταλάβω, όντως ο ανεμιστήρας της ψύκτρας είναι που κάνει τον πιο πολύ θόρυβο. Όσον αφορά στο τροφοδοτικό θεωρώ ότι είναι σχετικά ποιοτικό ή τουλάχιστον με αυτό το σκεπτικό αγοράστηκε. Είναι ένα corsair cx 430 (80 PLUS Bronze). Η gpu δεν έχει ανεμιστήρα είναι τύπου passive cooled. Οπότε μάλλον είναι καλή ιδέα η σταδιακή αντικατάσταση των ανεμιστήρων, ξεκινώντας από αυτόν της ψύκτρας, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο θορύβου. Παραμένουμε δηλαδή σε Noctua NF-F12 PWM μέχρι νεοτέρας.
  5. Καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Οι εργοστασιακοί ανεμιστήρες σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι είναι υποφερτοί. Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και θα αλλάξω σε πρώτη φάση τον ανεμιστήρα της ψύκτρας.Το noctua που ανέφερα δεν είναι καθόλου δεσμευτικό, απλά το ανέφερα γιατί έχω ακούσει ότι είναι ιδιαίτερα αθόρυβοι και αποτελεσματικοί. Τώρα αν υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές άλλων εταιρειών, να τις δω και αυτές. Στο μέλλον σχεδιάζω να βάλω και ανεμιστήρα οροφής.
  6. Καλημέρα παιδιά. Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος είμαι σε αναζήτηση ανεμιστήρων ουσιαστικά για όλο το σύστημα μου. Δηλαδή για το case που είναι ένα Phanteks Entoo Pro και για την ψύκτρα της cpu που είναι μια Thermalright Truespirit 120M (BW). Θέλω να γίνει το σύστημα όσο το δυνατόν πιο ήσυχο διατηρώντας παράλληλα και ένα αξιοπρεπές επίπεδο ψύξης (κυρίως για το καλοκαίρι). Το κουτί μπροστά φοράει έναν 200 mm ανεμιστήρα από το εργοστάσιο και πίσω έναν 140 mm, η δε ψύκτρα φοράει έναν 120 mm επίσης από το εργοστάσιο. Η χρήση που κάνω στο pc είναι αρκετά light κυρίως για εργασίες στο μεταπτυχιακό με λίγη χρήση κάποιων σχετικά βαριών προγραμμάτων όπως πχ autocad, aspen plus, autodesk plant 3d, για office, για ίντερνετ και ταινίες. Επίσης δεν έχει γίνει ποτέ overclocking και ούτε θα γίνει ποτέ. Από πλευράς οικονομικού θα μπορούσα να δώσω περίπου 100 ευρώ για όλα. Το ξαναλέω με ενδιαφέρει κυρίως η ησυχία του συστήματος. Έλεγα να πάω προς noctua αλλά υπάρχουν πολλά μοντέλα και επειδή είμαι σχετικά άπειρος δεν ξέρω ποιούς να διαλέξω. Γι' αυτό θέλω τα φώτα σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. idis

    Αγορά Full Tower

    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.. Θα πάω μάλλον για το Phanteks, ήταν και για μένα η πρώτη επιλογή. Νομίζω ότι είναι είναι απίστευτο κουτί για την τιμή του... Ευχαριστώ και πάλι...
  8. idis

    Αγορά Full Tower

    Παιδιά καλησπέρα... Θα ήθελα την συνδρομή σας στην αγορά ενός full tower. Συγκεκριμένα διαθέτω μέχρι 150 ευρώ και δεν έχω κάποιους περιορισμούς όσον αφορά το χρώμα, μάρκα κτλ. Τι θα μου προτείνατε?
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.