Jump to content

Gr_God

Premium Members
 • Posts

  203
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gr_God

 1. Δίσκο καλύτερα να πάρεις κάποιον "Green" οποιασδήποτε εταιρίας, αυτοί ζεσταίνονται λιγότερο. Θήκη όποια και να βάλεις δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα, εγώ προσωπικά έχω Icy Box και είναι μία χαρά (35€ αγορά).
 2. 400W δεν φτάνει η κατανάλωση του PC του ούτε κατά διάννοια. Μαζί με όλα τα περιφερειακά και την οθόνη, το πολύ 250W, άντε 300W μέγιστο στο παράδοξο ότι όλα θα δουλέψουν στο φουλ και ταυτόχρονα. Τόσο δεν φτάνει το δικό μου που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά και έχω 40" LED τηλεόραση, όχι 22". Απλώς το 650VA θα του δώσει αυτονομία 5 λεπτών ενώ το 1200VA τουλάχιστον 35-40. Η αυτονομία μειώνεται γεωμετρικά σε σχέση με το φορτίο.
 3. Dungeon Siege 3 Όχι εντυπωσιακό μα περνά η ώρα...
 4. Το 2 είναι υπέρ-αρκετό για το σύστημά σου, δεν καταναλώνεις πάνω από 250-300W μέγιστο μαζί με την οθόνη. Αλλά αφού είναι να αγοράσεις καλό UPS θα ήταν αμαρτία να μην πας για ένα τέτοιο για 50-60€ διαφορά: Msystems.gr - Προϊόντα - APC Back UPS Pro 1200VA LCD 230V Θα σου δώσει τρομερό headroom για το μέλλον και πολύ, πολύ μεγαλύτερη αυτονομία.
 5. Οι δίσκοι είναι ή τα καλώδια SATA τους. Δοκίμασε άλλα καλώδια και αν δεν φτιάξει λυπούμεθα μα πας είτε για δίσκους, είτε για μητρική...(πιθανότερα το πρώτο) Είναι απλό να βεβαιωθείς - μετακίνησε μία ταινία στον EAR και αν δεν κολλήσει το PC τότε οι EAL έχουν θέμα. Πιθανότατα ένας από τους 2, για να έχουν και οι 2 μαζί κάπως περίεργο θα ήταν. Τροφοδοτικό δεν είναι, τα τροφοδοτικά δεν κάνουν τέτοια νούμερα, αν το τροφοδοτικό ζοριστεί παραπάνω από ότι μπορεί να δώσει απλώς θα κλείσει. Εκτός αυτού το τροφοδοτικό που έχεις είναι 4 φορές πάνω από τις απαιτήσεις του συστήματος.
 6. Σε παρούσα φάση καλύτερα να μην κάνεις τίποτα. Αλλιώς καλύτερα μία ζυγισμένη αναβάθμιση με ένα i5 2500k και μία μέση κάρτα γραφικών.
 7. Υπάρχουν πολλά στο eBay, σε διάφορα μήκη και πλάτη.
 8. Gr_God

  Reservoirs....

  Βασικά τι reservoir έχεις κατ'αρχάς και έχεις προβλήματα; Όλα είναι σχετικά. Ένα καλό reservoir μπορεί να είναι οποιουδήποτε τύπου και από οποιοδήποτε υλικό. Δεν είναι ούτε όλα τα acetal καλά, ούτε όλα των 5.25" καλά.
 9. Όχι, δεν θα στο έκαναν και οι 2 απαραιτήτως. Όχι, η θερμοκρασία των μνημών δεν είναι 35 βαθμοί. Όχι, δεν δίνει ΚΑΝΕΝΑ ρεύμα. Το ρεύμα σήματος που δίνει στην οθόνη είναι απειρογελοία, της τάξης των μΑ. Τώρα από εκεί και πέρα, ότι θέλεις πιστεύεις...
 10. Eάν ήταν το τροφοδοτικό θα στο έκανε στο πρώτο ζόρισμα, όχι μετά από ώρες, και το τροφοδοτικό απλώς θα έσβηνε (ή θα έσκαγε) αν υπερφορτωνόταν. Επίσης το τροφοδοτικό δεν δίνει στις οθόνες, οπότε το ότι όταν σβήνεις την μία διορθώνει και η άλλη το αποκλείει αυτομάτως. 99% είναι η κάρτα. Λωρίδες, κουκίδες και λοιπά artifacts είναι στο 99% των περιπτώσεων υπερθέρμανση των τσιπ μνήμης της ή του RAMDAC.
 11. Αν όντως το Pico μπορεί να βγάλει 150W καθαρά που πολύ αμφιβάλλω, ναι θα δουλέψει. Άλλο το Wait State και άλλο οι κανονικές συνθήκες. Και εμένα ο υπολογιστής μου σε Wait State καίει 60W (με μετρητή ενέργειας) και όταν ξεκινήσει κανένα Dragon Age "φεύγει" στα 200W+.
 12. Δεν χρειάζεται να έχει ίδιους χρονισμούς. Και αυτοί που έχουν οι δικές σου είναι ήδη πολύ αργοί, οπότε αποκλείεται να βρεις πιο αργές μνήμες στην αγορά. Πάρε τις φτηνότερες που θα βρεις.
 13. Όχι, θα παίξουν όλες στην ταχύτητα και τους χρονισμούς της πιο αργής.
 14. Όλες θα είναι, η "συμβατότητα" είναι παρατραβηγμένο κομμάτι. Ότι μνήμη DDR2 667 και πάνω βάλεις, θα παίξει. Πάρε τις φτηνότερες που θα βρεις.
 15. Ναι, απλά θα δουλεύουν όλες στα 667.
 16. Μάλλον η μητρική φταίει, το τροφοδοτικό αν κάνει τσαφ δεν ανάβει ξανά στο 99% των περιπτώσεων. Μπορείς να κάνεις jump start το τροφοδοτικό με ένα καλωδιάκι χωρίς να είναι συνενδεμένο πουθενά και με ένα πολύμετρο να μετρήσεις όλες τις γραμμές. Απλό και εύκολο τσεκάρισμα. [ame=http://www.youtube.com/watch?v=WoIMkx6Uuzg]YouTube - How to jump start your power supply unit![/ame]
 17. Δεν θα έχεις πρόβλημα να προσθέσεις 2 ακόμα στικ, αρκεί οι προδιαγραφές τους να συμβαδίζουν με αυτές που ήδη έχεις (δηλαδή DDR2 667MHz ή καλύτερες). Μην πληρώσεις ακριβές και πολύ γρήγορες μνήμες, το σύστημα δουλεύει στην ταχύτητα της πιο αργής πάντα.
 18. Kαι πάλι εγώ, 6 χρόνια μετά το πρώτο μου post... Ίσως να μην πηγαίνει κάτι καλά με τους γιατρούς σας, με αυτά που ακούω. Την εγχείρηση την είχα κάνει εγώ πριν 9 χρόνια από σήμερα (σε δραχμές τότε ακόμα), δεν έβαλα φακούς ούτε τίποτα μετά, κολύριο έβαλα 5 μέρες μόνο, δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα/πόνο και ούτε έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τον ήλιο/φως. Μάλιστα ποτέ δεν φοράω γυαλιά ηλίου. Χτύπα ξύλο, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, οποιουδήποτε τύπου.
 19. Άρα συμφωνούμε στο ότι έχεις μπερδευτεί. Δεν μας αφορά η μεριά της πρίζας στην συγκεκριμένη περίπτωση, μας αφορά μόνο η μεριά του φορτίου του τροφοδοτικού. To να μου λέει ένας, έστω εκκολαπτόμενος, μηχανικός να "αφήνω τους τύπους γιατί είναι περιττοί" το βρίσκω στην καλύτερη των περιπτώσεων τραγελαφικό... Θεώρησέ το συμβουλή από κάποιον που έχει ήδη περάσει από εκεί που ήσουν, όταν θέλεις να αποδείξεις κάτι είτε σε γραπτό είτε σε εργασία είτε σε άσκηση, πάντα να χρησιμοποιείς ορισμούς και τύπους. Είναι ο μόνος τρόπος να είναι επιστημονικά αποδεκτό αυτό που λες, συν του ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνεις λάθος αν έχεις καταλάβει αυτό που έχεις διαβάσει. Και αν πρώτα ο Θεός φτάσεις σε επίπεδο μεταπτυχιακού, ότι και να δίνεις θα έχει λεπτομερή ανάλυση μέσω των αντίστοιχων ορισμών και τύπων αλλιώς δεν θα γίνεται καν δεκτό. Οι αρμονικές δεν περνάνε ποτέ μέσα στο φορτίο του τροφοδοτικού. Θα γινόντουσαν όλα κάρβουνο. Οι αρμονικές επιστρέφουν στο δίκτυο. Τα μεταβατικά φαινόμενα πυκνωτών-πηνίων λίγο-πολύ -μάλλον, νομίζω- τα έχεις καταλάβει αλλά πάλι μπερδεύεσαι. Σε DC τάση τα μεταβατικά φαινόμενα υπάρχουν αλλά δεν καταναλώνουν ισχύ, μόνο το ωμικό μέρος των στοιχείων καταναλώνει ισχύ. Σε AC τάση που προκαλούν στροφή φάσης αλλάζει εντελώς το πράγμα. Σε DC κυκλώματα χρησιμοποιούνται για διάφορες εφαρμογές, εντελώς διαφορετικές από αυτές που χρησιμοποιούνται σε AC τάση. Η "παρόμοια συμπεριφορά" που λες και ισχύει στο DC μόνο κατά το 1/4 του πρώτου ημιτονοειδούς τόξου του AC είναι πράγμα άσχετο με το θέμα, δεν προκαλεί κανένα από τα φαινόμενα του εναλλασσόμενου ρεύματος στο κύκλωμα (πόσο μάλλον άεργη ισχύ). Το DC είναι πάντα DC. Εναλλασσόμενο δεν θα γίνει ποτέ όσο κάτι λειτουργεί σωστά, μα που να χτυπάς τον πισινό σου στο πάτωμα. 100% σταθερό δεν είναι ποτέ και δεν γίνεται να είναι (το λεγόμενο ripple-καμία σχέση με τις αρμονικές που περιγράφεις και αφορούν AC κυκλώματα, έχει μπερδευτεί πάλι) το οποίο είναι το γιατί τα παιδιά θέλουν παλμογράφο. Ότι διακυμάνσεις (=ripple) και να έχεις σε DC τάση η συχνότητα παραμένει 0, συνεπώς Q=0 και S=P. Και πάμε άλλη μία φορά τα ίδια που είπα παραπάνω. Και επειδή τα ίδια θα ξαναπώ, ας μην τα ξαναλέω...το αφήνω εδώ. Θα κουράσω και τους υπόλοιπους. Εγώ αυτά που έγραψα, τα έγραψα για να μάθουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται και όχι για εσένα προσωπικά. Εσύ αν θέλεις να διαβάσεις λίγο το τι γράφω και τα βιβλία της σχολής σου, έχει καλώς. Αν θέλεις να νομίζεις ότι σε DC κύκλωμα υπάρχει έστω και υπόνοια άεργης ισχύος, δικαίωμά σου. Εγώ είτε έτσι είτε αλλιώς, το μεσημέρι θα φάω.
 20. Έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου μου φαίνεται. Εσύ αναφέρεσαι στο ίδιο το τροφοδοτικό ως φορτίο, όχι στο φορτίο που έχει αυτό. Επίσης μου δίνεις την εντύπωση ότι κάπου μιλάς για μετασχηματιστές και όχι για τροφοδοτικά, αφού ξεκίνησες να μου λες για αρμονικές και τα τροφοδοτικά έχουν (πλέον) διόρθωση για αυτές και δεν μας αφορούν. Και στο τέλος για το PF πάλι μου μιλάς για το τροφοδοτικό που ναι διορθώνει τον εαυτό του όπως κάθε συσκευή που προκαλεί στροφή φάσης. Σωστά είναι τα περισσότερα που λες, αλλά έχεις μπερδευτεί και μιλάς για το πως βλέπει τον υπολογιστή ως φορτίο το δίκτυο της ΔΕΗ και όχι το τι βλέπει το τροφοδοτικό του υπολογιστή ως φορτίο. Η διαφορά του ιδανικού στοιχείου από το πραγματικό είναι ότι δεν έχει ωμικό στοιχείο, άρα δεν θα είχε απώλειες και καμία κατανάλωση ισχύος σε ιδανικό DC κύκλωμα. (Z=Lω & Z=1/Cω) Άρα ναι, το πηνίο θα ήταν σαν να μην υπήρχε και ο πυκνωτής θα ήταν ανοιχτόκύκλωμα (=διακόπτης). Όταν έβαλα ωμικό μέρος στον τύπο ήταν ξεκάθαρο ότι μιλούσα για πραγματικά στοιχεία. Και φυσικά σας έχουν μάθει πως ιδανικό στοιχείο στην φύση δεν υπάρχει. "Παρόμοια αυτής σε εναλλασσόμενο ρεύμα", που αν και δεν είναι απολύτως σωστό, δεν σημαίνει πως είναι και ίδια. Τα πηνία και οι πυκνωτές χρησιμοποιούνται στην DC τάση για άλλους λόγους και σε ουδεμία περίπτωση δεν έχουν ίδια εφαρμογή ή συμπεριφορά σε οποιαδήποτε εναλλασσόμενη τάση. Τέλος, αν συνεχίζεις να μου μιλάς για VAR σε DC τάση τότε μάλλον είναι αργά όταν απάντησες ή δεν το σκέφτεσαι καλά το τι θα πεις. Δεν υπάρχουν VAR σε κανένα DC κύκλωμα και δεν θα υπάρξουν ποτέ. Επαναλαμβάνω πως κανείς άνθρωπος δεν ανακάλυψε στροφή φάσης σε DC τάση, ούτε και είναι δυνατόν να έχεις άεργη ισχύ με 0 συχνότητα. Κατανάλωση ισχύος σε DC τάση υφίσταται μόνο σε Watt. Να το κάνουμε και αυτό εμπεριστατωμένα; Φαινόμενη ισχύς : S = VA (VA) Πραγματική ισχύς : P = VAcosφ (W) Άεργος ισχύς : Q = VAsinφ (VAR) Είναι μαθηματικώς πασιφανές ότι όταν η συχνότητα γίνει 0 και η γωνία φ με την σειρά της γίνει 0 (DC τάση), το Q=0 και S=P. Αυτά είχα να πω, ότι και να πω πέρα από αυτά θα επαναλαμβάνω τον εαυτό μου συνέχεια. Είναι αδύνατον να εξηγήσω τους βασικότερους ορισμούς πιό απλά. Άσε που...:offtopic2::offtopic2:
 21. Χωρίς παρεξήγηση, αλλά αν συνεχίσεις να σκέφτεσαι έτσι δεν θα πάρεις πτυχίο ποτέ. Αλλά αν είσαι και στο ΕΜΠ έχεις και δικαιολογία το ότι ηλεκτροτεχνία σε DC κυκλώματα δεν σας κάνουν και καθόλου... Σε DC κύκλωμα δεν υφίσταται επαγωγική ή χωρητική συμπεριφορά. Δεν ανακάλυψε κανείς άνθρωπος ακόμα στροφή φάσης σε συνεχή τάση. Το τροφοδοτικό αυτό που θα δει είναι καθαρά ωμικό φορτίο. Το τροφοδοτικό το ίδιο είναι που είναι επαγωγικό φορτίο για το δίκτυο και αυτό γιατί προκαλεί στροφή φάσης στην AC τάση του δικτύου όπως κάθε switching συσκευή. Το PFC διορθώνει την στροφή φάσης που προκαλεί το ίδιο το τροφοδοτικό στην τάση του δικτύου, όχι αυτή που (δεν την) προκαλεί το φορτίο του. Και αν το θες και πιο εμπεριστατωμένα, η σύνθετη αντίσταση ενός πηνίου σε σειρά είναι Z = R + ωL και ενός πυκνωτή είναι Z = R + 1/ωC. Όταν η συχνότητα γίνει 0 (DC τάση) το πηνίο λειτουργεί σαν αντίσταση και ο πυκνωτής ως διακόπτης. Σε τάση DC όλα τα φορτία έχουν ωμική συμπεριφορά. Τα πηνία και οι πυκνωτές πέρα από τις ωμικές τους απώλειες το μόνο που προκαλούν είναι μεταβατικά φαινόμενα. Στο βιβλίο της ηλεκτροτεχνίας πρώτης βαθμίδας θα βρεις τα πάντα για τα παραπάνω. Στο κάτω κάτω οι αντιστάσεις wirewound που πήραν τα παιδιά και ψύκτρες έχουν ενσωματωμένες και κατασκευαστικά δεν είναι παρά σύρμα τυλιγμένο(=πηνία). Και ακόμα πιο κάτω, αν υπήρχε έστω και υπόνοια ότι τα μέρη του υπολογιστή θα είχαν επαγωγική ή χωρητική συμπεριφορά τότε τα τροφοδοτικά θα είχαν προδιαγραφές σε VA όπως τα UPS και κάθε άλλη συσκευή που παρέχει AC τάση, και όχι σε W. Κατασκευαστικά ο faganas δείχνει μία χαρά και μπράβο στα παιδιά που τον δημιούργησαν.
 22. Όντως το 4ο έκανε μεγάλη ζημιά και μόλις το κατάλαβα μου ήρθε να βάλω τα κλάμματα. Άντε να δούμε μπας και βρούμε και τα 10. Καλή χρονιά και πάντα επιτυχιές.
 23. Όσες ευχές απλόχερα οι άλλοι θα σας πούνε, εγώ εύχομαι ολόψυχα αληθινές να βγούνε! Να είναι γερό και δυνατό όλο το staff και να ακολουθεί η σελίδα. :dance3:
 24. Σωστός και είναι και από το ποντίκι που έχω...γράφει γύρω performance laser. Και το έκανα και λάθος. :tongue:
 25. To 1 το βρήκα...αλλά το έχω στείλει λάθος. Γίνεται να πιάσει μισή μονάδα; :baby::suicide2:
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.