Jump to content

sornok

Premium Members
  • Posts

    71
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by sornok

  1. Που να ζούσατε σε καμιά χώρα με 50 ευρώ μισθό το μήνα... Ελληνάρες μάθατε και τα ακριβά hobby, τσουτσέκια ρίχνετε και κατάρες. Α ρε κάρμα.

    • Like 1
  2. 1 hour ago, petranGRE said:

    Μακάρι όσοι ασχολούνται με τα κλεπτονομισματα να χάσουν ότι έχουν. Το εύχομαι πραγματικά. 
    Και όποιος δοκιμάζει να εξορυξει σπίτι του να του καουν οι GPU.

    Πρέπει επίσης ο ΔΕΔΗΕ εδώ να χρεώνει τρελά πόσα αν ανακαλυφθεί απότομα μεγάλη κατανάλωση.

     

    Ρε φίλε είσαι σοβαρός ? Πόσο σκατόψυχος ? Όσοι έχουν crypto κάνουν mining ? Την παλεύεις ? Τι διαβάζω θεέ μου...

  3. 37 minutes ago, gdp77 said:

     

    Μαζί σου. Διαφώνησα με την αγορά 144Hz λόγο ηλικίας και μικρού διαθέσιμου χρόνου. Προσπικά παίζω πολύ περιστασιακά και υπό περιτώσεις. Δεν έχω χρόνο για gaming, επομένως δεν επενδύω και με εξπλισμό σε αυτό. Λίγα πραγματάκια ίσα να μπορώ να τρέξω με αξιοπρέπεια κάποια παιχνίδια. Αλλά αν ασχολείσαι με competitive, τότε εννοείται να πας σε 144Hz.

     

    Την έχω πάρει ήδη, όπως είπα παραπάνω, δεν ήταν ερώτηση ! Άντε ψήσου !

  4. 4 minutes ago, gdp77 said:

    Βασικά θα σε αποτρέψω από το να πας σε 144Ηz monitor. Τα υποσυστήματα που θα θες θα σου ρουφήξουν το αίμα και θα στο ρουφάνε συνεχώς. Πολλοί τίτλοι δεν φτάνουν τα 144 FPS 1080p, ακόμα και με RTX 3070 και 9900Κ. 

     

    Εκτός αν παίζεις μόνο 1-2 συγκεκριμένους τίτλους και θες σε αυτούς 144 FPS, οπότε μπορούμε να το δούμε εξατομικευνένα.

     

    Δες το συγκεντρωτικό από techpower review της RTX 3070

     

    Average per-Game FPS FPS 1920x1080

     

    Και όλα αυτά με 9900Κ @ 5 GHz, όχι με 4790K που έχεις.

     

    Δεν έχεις παίξει fps σε 144hz να υποθέσω. Ειδικά αν σου αρέσει να παίζεις σε ανταγωνιστικό επίπεδο, there is no going back. Seeing is believing, αξίζει μέχρι τελευταίας δεκάρας. Τα υπόλοιπα είναι απλά, charts :D Τα competitive titles είναι φτιαγμένα για να φτάνουν 144hz no worries. Εγώ προσωπικά δεν παίζω single player πλέον όπως και να έχει. Το competitive gaming είναι μια κατηγορία μόνο του και οι περισσότεροι κανόνες που ξέρουμε για το hardware δεν ισχύουν σε αυτό. Άλλες οι απαιτήσεις, άλλο το αποτέλεσμα. 

    • Like 2
  5. 14 minutes ago, gdp77 said:

     

    Να δεις σήμερα στις 6 το event της AMD για τις νέες RADEON. Νομίζω ότι η RX 6700XT θα ταιριάξει υπέροχα στην περίπτωσή σου. Δεν έχει νόημα (πέρα από το οικονομικό) να πας σε παραπάνω κάρτα, καθώς θα αρχίσει να σε κόβει ο επεξεργαστής (λογικά).

     

    Το έχω σε ανοιχτό ταβ εδώ και κανά διώρο. Αυτή τη στιγμή "9,940 waiting". Κυνηγάω πλέον μετά και την αγορά 144hz monitor, τα 144fps, οπότε θα δείξει :D Θα αλλάξει και η cpu σύντομα, απλά όχι όλα μαζί ! Εκτός αν με ψήσεις ?

  6. 57 minutes ago, gdp77 said:

     

    Συμφωνώ. Πάντως υπάρχουν και περιπτώσεις που υπήρχε διαφορά και από cpu σε cpu άνω των 5 FPS. π.χ. από Ryzen 1600 (και 2600) σε ryzen 3600, υπήρχε σημαντικό κέρδος στα FPS, όπως σημαντικό κέρδος αναμένουμε και με τον 5600. Λεχθέντος τούτου, κάποιος gamer εννοείται ότι πρέπει να επιλέξει να αναβαθμίσει GPU και όχι CPU. Π.χ. θές περίπου 600 ευρώ για αναβάθμιση cpu+mobo (middle range), ενώ με τα ίδια χρήματα παίρνεις πολύ καλή κάρτα γραφικών που θα σου δώσει πολύ μεγαλύτερο κέρδος σε FPS (εφόσον σε ενδιαφέρουν μόνο τα παιχνίδια και όχι productivity).

     

    https://ownsnap.com/ryzen-5-3600-vs-ryzen-5-2600-vs-ryzen-5-1600-comparison-with-10-games-at-1440p-resolution/

     

    Ναι μιλούσα κυρίως για Intel, στην AMD σίγουρα είχαμε περισσότερη βελτίωση από γενιά σε γενιά λόγω της προσπάθειας να γίνει catch-up με την Intel σε βάθος χρόνου (όπως και έγινε). Όσον αφορά αυτό που λες περί GPU/CPU, ακριβώς αυτό θα κάνω σύντομα αγοράζοντας είτε AMD είτε Nvidia. Παρότι έχω έναν ταπεινό i7-4790k (με 1060gtx). Βέβαια πάντα όλα εξαρτώνται το budget του καθενός για να μην πω και την ηλικία. Που είναι οι εποχές που κάναμε αναβάθμιση κάθε χρόνο και ρίχναμε ένα σωρό λεφτά στο PC ?

    • Like 1
  7. 7 minutes ago, gdp77 said:

     

    Αυτό πάντα ίσχυε. Αλλά η κουβέντα γίνεται για τον καλύτερο "gaming cpu" που μέχρι τώρα ήταν η καραμέλα στο marketing της Intel που πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί (να δούμε και τα reviews βέβαια).

     

    Όντως είμαι off-topic ? Ναι ήταν καραμέλα. Όποιος περιμένει να του κάνει τη διαφορά η cpu στο gaming είναι λίγο στον κόσμο του. Εκτός αν έχεις 240hz οθόνη και κυνηγάς τα 5 frames που σου λείπουν και δεν έχεις από που να τα πάρεις. Με λίγα λόγια όχι συμφωνώ ότι ήταν καραμέλα, αλλά και επαυξάνω λέγοντας ότι ήταν ένα αδικαιολόγητο marketing που δημιουργούσε ένα fake hype όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα.

    • Like 1
  8. On 10/27/2020 at 6:52 AM, gdp77 said:

     

    Δεν έχει σχέση με το πότε ανακοίνωσε η AMD τους Zen 3. Από την εποχή των πρώτων Ryzen η Intel είχε το στέμμα στην 1T απόδοση και η AMD στο multi-threading. Αυτό που αλλάζει τώρα είναι ότι για πρώτη φορά (τα τελευταία 15 χρόνια) η AMD περνάει μπροστά και σε 1Τ, ενώ διαθέτει και περισσότερους πυρήνες και μικρότερο TDP και καλύτερη κλίμακα ολοκλήρωσης και συμβατότητα (με προς τα πίσω μητρικές) και PCIe 4.0. 

     

    Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι αγοράζουμε το καλύτερο που μπορούμε (και όχι το καλύτερο που υπάρχει), όταν το χρειαζόμαστε. Η τεχνολογία συνεχώς μας φέρνει νέα και συναρπαστικά προϊόντα. Εγώ για παράδειγμα θα είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος με τον 3700Χ. Τον χαλβαδιάζω καιρό και περιμένω να φτάσει σε μια ακόμα καλύτερη τιμή για να προχωρήσω σε αγορά (δεδομένου ότι έχω και συμβατή μητρική).

     

    Ναι αυτό εννοούσα "το καλύτερο που υπάρχει για το budget που έχουμε". Κατά τα άλλα ναι συμφωνώ για το τι συνέβη στο παρελθόν, έτσι ήταν. Εγώ απλά προέβλεψα τι θα γίνει από εδώ και πέρα, κάθε 6 μήνες ο επεξεργαστής μας θα "παλιώνει" άρα λογικά το "θα περιμένω να βγει η επόμενη γενιά" σταματάει πλέον σιγά σιγά να ισχύει, εκτός και αν οι εταιρίες αλλάξουν πολιτική και δεν βγάζουν πλέον νέες cpu τόσο συχνά. Στην αγορά την οποία κινούμαι, πλέον οι πωλήσεις cpu προηγούμενης γενιάς είναι πλέον πολύ κοινές, ακόμα και στις επώνυμες συνθέσεις τύπου dell, hp κτλπ, και πωλούνται στον καταναλωτή ως "καινούριοι". Και λογικά, γιατί και υπάρχουν σε στοκ, και οι διαφορές στην απόδοση δεν είναι μεγάλες, ειδικά στους low range. Επίσης αν το πάμε στο gaming, το μεγαλύτερο ποσοστό της διαφοράς την κάνει η gpu, ειδικά όταν κάποιος παίζει 60hz/1080p η cpu μπορεί να είναι και πενταετίας.

    • Like 1
  9. Μόνο που αυτό έγινε (η πρωτιά της AMD) αρκετούς μήνες μετά την κυκλοφορία των Intel, και σε κανά 3μηνο μπορεί να βγάλει η Intel νέα CPU που θα ξαναπαίρνει τα σκήπτρα, και το γαϊτανάκι μπορεί να συνεχιστεί. Ας κοιτάξει κανείς απλά να παίρνει το καλύτερο που υπάρχει, τη στιγμή που θέλει να αγοράσει, γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι λίγο απρόβλεπτα.

  10. To "intelιζει άσχημα" παρότι δεν μπορεί να το πει κανείς ακόμα, μπορεί και να γίνει. Άλλωστε όσοι είμαστε αρκετά παλιοί ώστε να ξέρουμε την ιστορία της Nvidia, θα θυμηθούμε τον τότε κολοσσό 3DFX και την μικρή Nvidia που όλοι αγαπούσαν και υποστήριζαν και αγαπούσαν. Πως αλλάζουν τα πράγματα ε; Aλλάζουν ΕΥΚΟΛΑ και δεν αξίζει κανείς μας να είναι fanboy κανενός. It is all business, και το πιο πιθανό είναι ότι αν η AMD έχει την ευκαιρία να γίνει Intel στη θέση της Intel, θα το κάνει. Ως consumers απλά αν μην επιτρέψουμε την επιστροφή σε μονοπώλια.

     

    p.s. Από τον ταπεινό μου 4790K θα δω καλή διαφορά ε ? ;)

    • Like 7
  11. Για όσους παίζουν Destiny 2 στο XBoX μια πολύ θετική ανακοίνωση στη πορεία της παρουσίασης ήταν ότι οι κάτοχοι του game pass θα έχουν δωρεάν το expansion που βγαίνει το Νοέμβριο (Destiny 2 : Beyond Light) μαζί με όλα τα προηγούμενα expansions. Δεν συμπεριλαμβάνονται τα seasons στην προσφορά. Μετά από χρόνια Microsoft και Bungie έρχονται ξανά κοντά, χωρίς βέβαια να είναι το Halo που τους ενώνει.

  12. Από πάντα, στις κάρτες γραφικών αυτό που μέτραγε ήταν το end result, δηλαδη τα fps στα games. Η παλιά γενιά καρτών παρότι είναι "παλιά", ουσιαστικά κρατάει αξία γιατί τα fps κάποιων καρτών από τις 2 εκάστοτε γενιές συνήθως έκαναν overlap. Πχ 2080 ~ 3060 (παράδειγμα τυχαίο). Άρα οι τιμές μπορούν να προσαρμοστούν με μια απλή μέθοδο των τριών. Βέβαια αυτό δεν ίσχυσε στην μετάβαση από GTX σε RTX λόγω της νέας τεχνολογίας, αλλά τότε είχαμε την γενιά 1600 anyway. Τώρα νομίζω θα γυρίσουμε λογικά στην παλιά λογική.

     

    p.s. Χαιρετισμούς στον gdp77 από ένα φίλο από τα παλιά ! Πότε θα κολλήσουμε σε κανά northbridge ψύκτρα με εποξική ??????

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.