Jump to content

sornok

Premium Members
  • Posts

    71
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by sornok

  1. Που να ζούσατε σε καμιά χώρα με 50 ευρώ μισθό το μήνα... Ελληνάρες μάθατε και τα ακριβά hobby, τσουτσέκια ρίχνετε και κατάρες. Α ρε κάρμα.
  2. Ρε φίλε είσαι σοβαρός ? Πόσο σκατόψυχος ? Όσοι έχουν crypto κάνουν mining ? Την παλεύεις ? Τι διαβάζω θεέ μου...
  3. Μια παρατήρηση, για όσους κοιτάνε Gaming Benchmarks για CPU. Ειδικά σε benchmark του τύπου "4790k vs 10900k". Και σου δείχνει μια διαφορά 10%, και λες, γαμάτος ο 4790k. Δεν είναι όμως καθόλου έτσι, γιατί συνήθως το benchmark σου έχει ένα τύπο που τρέχει σε κάτι λιβάδεια πάνω σε ένα άλογο και κοιτάζει γύρω γύρω σαν τουρίστας. Πας μετά, παίρνεις τον 4790k (ή όποιον άλλο) και παρατηρείς ότι εκεί που τον χρειάζεσαι, πχ σε μάχες με πολλά πυρά και πολλούς εχθρούς και διάφορα εφφέ από πολλές κατευθύνσεις, σε πουλάει και σου βγάζει τα μίσα fps. Με λίγα λόγια, πάλι εξαρτάται αν θα κράτησεις παλιά cpu, από τι games (είδος fps, και είναι fast/slow paced) παίζεις, με τι τρόπο τα παίζεις (high skilled player?) και αν αυτά τα games έχουν πολύ splatter και clutter από εφφέ. Imo, πάρε μια καλή κάρτα και η νεκροψία θα δείξει, εφόσον ξεκαθάρισες ότι θα μείνεις στα 60hz, όλα γίνονται πιο εύκολα, ελπίζω οριακά να σε καλύψει. Απλά out of topic άποψη από μένα. 144hz for the win and you never go back. Seeing is believing.
  4. Κατα τη γνώμη μου, το θέμα δεν είναι το bottleneck. Ναι μεν θα έχεις ΣΙΓΟΥΡΑ bottleneck ΑΛΛΑ, το θέμα είναι τι fps στοχεύεις. Αν έχεις 60hz monitor, τότε ο 4790k θα στα βγάζει μια χαρά, ακόμα και όταν είχα 4790k +1060gtx ήμουνα οκ στα περισσότερα games, δεν έπεφτα κάτω από 60fps. Αν πας για 144hz, τότε πρέπει να δεις τι games θέλεις να παίζεις. Τα esports games είναι σχεδιασμένα για να βγάζουν χαμηλά fps ώστε να είναι προσιτά σε όλο τον κόσμο που τα παίζει. Πιστεύω λογικά Warzone, Fortnite, Apex κτλπ, o 4790k θα σου βγάλει πάνω από 100fps, ίσως 120fps. Αν θές να παίζεις τίτλους με βαριά γραφικά σε 144hz, κάνε ολική αναβάθμιση Α, ξέχασα να αναφέρω ότι όλα τα παραπάνω αναφέρονται για 1080p που για μένα σε ένα στανταρ 24άρι monitor δεν έχει διαφορά με τις μεγαλύτερες αναλύσεις. Αν θες μεγαλύτερη οθόνη + μεγαλύτερη ανάλυση, τότε λόγικα ο κακομοίρης ο 4790k να μην είναι αρκετός ούτε 60fps να βγάλει. Γενικότερα αποφάσισε πρώτα πως ΑΚΡΙΒΩΣ θες να παίζεις τα games σου, να σου πούμε πιο αναλυτικά !
  5. sornok

    Μάλλον CPU bottleneck. Συμφωνείτε;

    Στο δικό μου το μυαλό είναι πολύ ξεκάθαρη η αναβάθμισή σου, και μοιάζει πολυ και με την δική μου που μαζί κάναμε. Δύο ερωτήματα. 1) H μητρική, είναι επιπέδου των 70 ευρώ καινούρια max, αξίζει πραγματικά να επενδύσεις πάνω της 250 ευρώ και να κλειδωθείς εκεί ? 2) To warzone, δεν είναι ούτε το πιο βαρύ game, ούτε με τα καλύτερα γραφικά. Σε μια αναβάθμιση νομίζω πρέπει να είναι κριτήριο και το κάτι παραπάνω; Αν απαντήσεις σε αυτά τα δύο ερωτήματα στο εαυτό σου, τότε από μόνος σου θα θέσεις ένα τρίτο, το οποίο είναι : Πόσο μεγαλυτερο budget μπορώ να διαθέσω από όσο σχεδίαζα; Και εκεί, θα πας ή σε 5600x ή 5800x, ή θα περιμένεις για Intel να δεις τι γίνεται. Άσε που μπορεί να καταλήξεις ότι θες και GPU. Σαν γενικότερη ιδέα, τα περισσότερα fps θα στα δώσει η κάρτα γραφικών, ο επεξέργαστης θα σε γλυτώσει κυρίως από fps drops και θα σου δώσει ένα μικρό fps boost, τα ξέρεις αυτά άλλωστε. Έτσι όπως σε βλέπω τώρα, ακόμα και στο warzone, χλώμο να έχεις 144hz minimum fps . Και λέω minimum γιατί αυτό είναι που ουσιαστικά θες για ένα competitive fps όπως το warzone. 144fps κολλημένα, με limiter στα 144fps, χωρίς gsync, freesync ή άλλου τύπου input lag. Γενικότερα το σπορ των 144hz νομίζω ανήκει στο πακέτο των ~900-1300 ευρώ για cpu-mobo-gpu-ram μακάρι να αλλάξει στο μέλλον γιατί είναι too much, αλλά προς το παρόν είναι χλωμό να πάει πιο κάτω οικονομικά, και αν το πας θα είσαι ΠΟΛΥ οριακά, θα είναι οκ για συγκεκριμένα games, και με πιθανά fps drops. Εκτός αν παίζεις κανά CS:GO...Keep in mind ότι τα περισσότερα competitive games είναι σχεδιασμένα να έχουν πιο χαμηλά fps για να είναι προσιτά στο ευρύ κοινό, αν αποφασίσεις να παίξεις κάτι πιο "single player" τότε εκεί θα είναι ακόμα πιο σκούρα τα πράγματα. p.s. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μια άλλη λύση είναι να φερθείς στο minitor σου σαν να είναι 120hz, με ένα limiter στα 120 fps, λογικά όποια αναβάθμιση και να κάνεις 120fps minimum πρέπει ΛΟΓΙΚΑ να τα πιάσεις στο warzone. Ίσως είναι και αυτό μια λύση. ---- Όσον αφορά κάποια σχόλια του τύπου ότι 144hz δεν φαίνονται κτλπ, τι να πω. Παιδιά πριν κάνετε σχόλια, δοκιμάστε πρώτα, γιατί αν δεν το δεις κάτι, δύσκολα να το καταλαβεις. Άσε που το lag, δεν έχει καμία σχέση με τα fps/hz. Βάλε ένα game και κάτσε στατικός σε ένα σημείο και κούνα το mouse προς όλες τις κατευθύνσεις στα 144hz, τότε θα καταλάβεις τα 144hz. Όσον αφορά το ανθρώπινο μάτι, βλέπω ότι πλέον υπάρχει και μύθος για τα 60hz όπως παλιότερα για το 25fps; Σαφώς και το ανθρώπινο μάτι βλέπει ΠΟΛΥ παραπάνω, παίξε μια βδομάδα σε 144hz, και προσπάθησε μετά να γυρίσεις στα 60fps, θα βρεθείς προ εκπλήξεως !!! Όσον αφορά τα παιχνίδια στα 60 fps, ΝΑΙ αν βάλεις ένα κόφτη στα 60fps, θα παίζεις κολλημένα 60fps και δεν πέφτει αν έχεις το κατάλληλο hardware, αδυνατώ να καταλάβω το ερώτημα. Και ναι θα ΕΧΕΙ διαφορά από τα 144fps/hz.
  6. Τα fps έχουν να κάνουν με την ηλικία αλλά και το optimization ενός game. Για παράδειγμα. 1) CS:GO 400fps λόγω που είναι αρχαίο 2) Doom Eternal 300 fps γιατί μπορούν και είναι θεοί 3) Fortnite 200fps γιατί φτιάχτηκε έτσι επίτηδες, για τους πολλούς 4) Rest of the games 100-120 fps με το ζόρι To warzone λογικά ίσως οριακά τα χτυπήσει τα 144fps, ΠΟΛΥ οριακά στις χαοτικές μάχες με πολλούς εχθρούς.
  7. Για competitive fps gaming, αν είναι σε γραφείο : 1) Ξεκαθαρα 24άρα, γιατί απλά η παραπάνω ανάλυση δεν φαίνεται στα games σε 24αρα στις αποστάσεις αυτές. Σε όποιον του φαίνεται μικρή η 24άρα, να την φέρει πιο κοντά. Ειναι φιλική και προς τους πρεσβύωπες. 2) 144hz, and you never go back, seeing is believing. 3) 1080p γιατί δεν έχουμε μισθούς πεντοχίλιαρου για να βγάλουμε 144fps σε μεγαλύτερες αναλύσεις. 4) 1ms, και προσοχή να είναι native και να μπορεί να παίξει ΜΑΖΙ με το gsync/freesync (κάποιες οθόνες έχουν πραγματικά 4ms και έχουν μια τεχνολογία anti-ghosting που την μαρκετάρουν 1ms, η οποία καλή είναι, αλλά δεν παίζει μαζί με το gsync/freesync) p.s. ΝΑ θυμίσω ότι το μεγάλο challenge του εγχειρήματος είναι να έχεις το hardware, που θα ΕΧΕΙΣ 144fps sta games, σταθερά. Το να έχεις κανείς 144hz monitor και να παίζει games με τα μισά fps, είναι παράλογο. Επίσης ΜΗΝ κοιτάτε benchmarks στο youtube η και γενικά, που οι τύποι κάνουν μια βόλτα στο πάρκο πανω στο άλογο και βγάζουν average fps. Το πραγματικό benchmark είναι σε συνθήκες gaming με enemies γύρω σου, εκεί που συνήθως γίνονται τα fps drops και καταλαβαίνουμε τα bottleneck.
  8. Πλέον που δεν έχουμε μονοπώλιο, και πιο συχνές κυκλοφορίες από δύο "ισάξιες" εταιρίες, προκύπτει πρόβλημα με το "στρώσιμο" της αγοράς στις τιμές. Πχ σε δύο-τρεις μήνες, η Intel βγάζει την σειρά 11, αν καταφέρει και πάρει ξανά το προβάδισμα σε αποδόσεις, και μπορέσει ν γεμίσει με στοκ την παγκόσμια αγορά σε κανονικές τιμές, η AMD κινδυνεύει να έχει κάνει όλη αυτή την τιτάνια προσπάθεια για το τίποτα, μόνο και μόνο για το κακό availability και το overpricing. Πλέον είναι τόσο κοντά σε κυκλοφορία μεταξύ τους οι νέοι επεξεργαστές, που όποτε και να αγοράσεις, σύντομα θα έχει βγει κάτι καλύτερο, και εννοείται ότι γινόταν και πιο παλιά αυτό αλλά τώρα είναι πιο έντονο. Να σημειώσω και ένα άλλο πρόβλημα που για μένα έχει παίξει ρόλο, είναι η έλλειψη ανακοίνωσης του 5700x που δημιουργεί κενό στο συγκεκριμένο price range, από τα 299$ του 5600x πηγαίνουμε στα 449$ του 5800x, βάλε και φπα, άστα. Αν η ανακοίνωση του 5700x αργήσει περισσότερο, βλέπω να κάνει καλό comeback η Intel, ειδικά αν χτυπησει καλή βελτίωση IPC.
  9. Εμφανίστηκε ένας στο bestprice.gr που δίνει τον 5600x στα 360ευρώ, αλλά με παράδοση 10-30 ημέρες, ότι ναναι. AMD Ryzen 5 5600X Box 100-100000065BOX – JMCtech.gr WWW.JMCTECH.GR Το 299$ είναι 310 ευρώ με φπα, εγώ θα το συγχωρούσα μέχρι 350ευρώ, παραπάνω είναι τραγικοί.
  10. Γνωρίζει κανείς αν τα νούμερα της Nvidia στα charts είναι με DLSS ή όχι;
  11. Την έχω πάρει ήδη, όπως είπα παραπάνω, δεν ήταν ερώτηση ! Άντε ψήσου !
  12. Δεν έχεις παίξει fps σε 144hz να υποθέσω. Ειδικά αν σου αρέσει να παίζεις σε ανταγωνιστικό επίπεδο, there is no going back. Seeing is believing, αξίζει μέχρι τελευταίας δεκάρας. Τα υπόλοιπα είναι απλά, charts Τα competitive titles είναι φτιαγμένα για να φτάνουν 144hz no worries. Εγώ προσωπικά δεν παίζω single player πλέον όπως και να έχει. Το competitive gaming είναι μια κατηγορία μόνο του και οι περισσότεροι κανόνες που ξέρουμε για το hardware δεν ισχύουν σε αυτό. Άλλες οι απαιτήσεις, άλλο το αποτέλεσμα.
  13. Το έχω σε ανοιχτό ταβ εδώ και κανά διώρο. Αυτή τη στιγμή "9,940 waiting". Κυνηγάω πλέον μετά και την αγορά 144hz monitor, τα 144fps, οπότε θα δείξει Θα αλλάξει και η cpu σύντομα, απλά όχι όλα μαζί ! Εκτός αν με ψήσεις ?
  14. Ναι μιλούσα κυρίως για Intel, στην AMD σίγουρα είχαμε περισσότερη βελτίωση από γενιά σε γενιά λόγω της προσπάθειας να γίνει catch-up με την Intel σε βάθος χρόνου (όπως και έγινε). Όσον αφορά αυτό που λες περί GPU/CPU, ακριβώς αυτό θα κάνω σύντομα αγοράζοντας είτε AMD είτε Nvidia. Παρότι έχω έναν ταπεινό i7-4790k (με 1060gtx). Βέβαια πάντα όλα εξαρτώνται το budget του καθενός για να μην πω και την ηλικία. Που είναι οι εποχές που κάναμε αναβάθμιση κάθε χρόνο και ρίχναμε ένα σωρό λεφτά στο PC ?
  15. Όντως είμαι off-topic ? Ναι ήταν καραμέλα. Όποιος περιμένει να του κάνει τη διαφορά η cpu στο gaming είναι λίγο στον κόσμο του. Εκτός αν έχεις 240hz οθόνη και κυνηγάς τα 5 frames που σου λείπουν και δεν έχεις από που να τα πάρεις. Με λίγα λόγια όχι συμφωνώ ότι ήταν καραμέλα, αλλά και επαυξάνω λέγοντας ότι ήταν ένα αδικαιολόγητο marketing που δημιουργούσε ένα fake hype όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα.
  16. Ναι αυτό εννοούσα "το καλύτερο που υπάρχει για το budget που έχουμε". Κατά τα άλλα ναι συμφωνώ για το τι συνέβη στο παρελθόν, έτσι ήταν. Εγώ απλά προέβλεψα τι θα γίνει από εδώ και πέρα, κάθε 6 μήνες ο επεξεργαστής μας θα "παλιώνει" άρα λογικά το "θα περιμένω να βγει η επόμενη γενιά" σταματάει πλέον σιγά σιγά να ισχύει, εκτός και αν οι εταιρίες αλλάξουν πολιτική και δεν βγάζουν πλέον νέες cpu τόσο συχνά. Στην αγορά την οποία κινούμαι, πλέον οι πωλήσεις cpu προηγούμενης γενιάς είναι πλέον πολύ κοινές, ακόμα και στις επώνυμες συνθέσεις τύπου dell, hp κτλπ, και πωλούνται στον καταναλωτή ως "καινούριοι". Και λογικά, γιατί και υπάρχουν σε στοκ, και οι διαφορές στην απόδοση δεν είναι μεγάλες, ειδικά στους low range. Επίσης αν το πάμε στο gaming, το μεγαλύτερο ποσοστό της διαφοράς την κάνει η gpu, ειδικά όταν κάποιος παίζει 60hz/1080p η cpu μπορεί να είναι και πενταετίας.
  17. Μόνο που αυτό έγινε (η πρωτιά της AMD) αρκετούς μήνες μετά την κυκλοφορία των Intel, και σε κανά 3μηνο μπορεί να βγάλει η Intel νέα CPU που θα ξαναπαίρνει τα σκήπτρα, και το γαϊτανάκι μπορεί να συνεχιστεί. Ας κοιτάξει κανείς απλά να παίρνει το καλύτερο που υπάρχει, τη στιγμή που θέλει να αγοράσει, γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι λίγο απρόβλεπτα.
  18. To "intelιζει άσχημα" παρότι δεν μπορεί να το πει κανείς ακόμα, μπορεί και να γίνει. Άλλωστε όσοι είμαστε αρκετά παλιοί ώστε να ξέρουμε την ιστορία της Nvidia, θα θυμηθούμε τον τότε κολοσσό 3DFX και την μικρή Nvidia που όλοι αγαπούσαν και υποστήριζαν και αγαπούσαν. Πως αλλάζουν τα πράγματα ε; Aλλάζουν ΕΥΚΟΛΑ και δεν αξίζει κανείς μας να είναι fanboy κανενός. It is all business, και το πιο πιθανό είναι ότι αν η AMD έχει την ευκαιρία να γίνει Intel στη θέση της Intel, θα το κάνει. Ως consumers απλά αν μην επιτρέψουμε την επιστροφή σε μονοπώλια. p.s. Από τον ταπεινό μου 4790K θα δω καλή διαφορά ε ?
  19. Είμαι σε φάση για αναβάθμιση και ανυπομονώ !!! Με 'χει ψήσει η 3070 αλλά η λογική λέει να περιμένουμε λίγο.
  20. sornok

    H Microsoft παρουσίασε το μέλλον του gaming στο οικοσύστημά της

    Για όσους παίζουν Destiny 2 στο XBoX μια πολύ θετική ανακοίνωση στη πορεία της παρουσίασης ήταν ότι οι κάτοχοι του game pass θα έχουν δωρεάν το expansion που βγαίνει το Νοέμβριο (Destiny 2 : Beyond Light) μαζί με όλα τα προηγούμενα expansions. Δεν συμπεριλαμβάνονται τα seasons στην προσφορά. Μετά από χρόνια Microsoft και Bungie έρχονται ξανά κοντά, χωρίς βέβαια να είναι το Halo που τους ενώνει.
  21. Από πάντα, στις κάρτες γραφικών αυτό που μέτραγε ήταν το end result, δηλαδη τα fps στα games. Η παλιά γενιά καρτών παρότι είναι "παλιά", ουσιαστικά κρατάει αξία γιατί τα fps κάποιων καρτών από τις 2 εκάστοτε γενιές συνήθως έκαναν overlap. Πχ 2080 ~ 3060 (παράδειγμα τυχαίο). Άρα οι τιμές μπορούν να προσαρμοστούν με μια απλή μέθοδο των τριών. Βέβαια αυτό δεν ίσχυσε στην μετάβαση από GTX σε RTX λόγω της νέας τεχνολογίας, αλλά τότε είχαμε την γενιά 1600 anyway. Τώρα νομίζω θα γυρίσουμε λογικά στην παλιά λογική. p.s. Χαιρετισμούς στον gdp77 από ένα φίλο από τα παλιά ! Πότε θα κολλήσουμε σε κανά northbridge ψύκτρα με εποξική ??????
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.