Jump to content

Dorian

Premium Members
  • Posts

    747
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Dorian

  1. 10 hours ago, suboy said:

    Πριν κάνεις οτιδήποτε δες εδώ. Το είδα στα γρήγορα δεν ξέρω αν όντως ισχύει ή αν έχει άλλο fw ο 1TB.

     

     

     

    Eχει τις μετρήσεις εδώ σχεδόν ίδιες  με τις δικές μου στο before. οπότε είναι θέμα firmware, για 1ΤΒ δεν υπάρχει πουθενά τίποτα, ούτε το παραμικρό στην ΗP. Μου έκατσε σαβουροδίσκος, σε 4-5 review κανείς δεν είπε τίποτα.

    spacer.png

  2. On 12/28/2020 at 9:07 PM, jax7480 said:

    Το performance mode των windows σε τι ρυθμιση ειναι; αν δεν ειναι High Performance αλλαξε το και δοκιμασε παλι.

    To ίδιο βγάζει. 

    On 12/28/2020 at 10:10 PM, GeorgeVasil said:

    Παντως και σε dell και σε lenovo μου εχει τυχει να παιζει σε 2x για να κραταει περισσοτερο μπαταρια...και δυστυχώς αλλαζει μονο με πειραγμενο bios...

     

    το hwinfo τι link βγαζει?

     

    4Χ και τρέχει σε 4χnvme4x.thumb.jpg.86c681ca00b9fb5ad5868d77dee260df.jpg

    Σε live linux καλύτερες επιδόσεις αλλά πάλι κάτω από το write1609279573093.thumb.jpg.f2747c6c45286a222910efef11ca52be.jpg

    Δεν ξέρω τι άλλο κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και φορματ με rst στο uefi και βλέπουμε αν και μάλλον μου κατσε πατάτα.

  3. 8 hours ago, suboy said:

    ποιο laptop έχεις? Στο δικό μου με H370 είναι εγκατεστημένοι οι 17.9.1.1009

    Μόνο η samsung έχει drivers για NVMe. Λογικά θα πρέπει να δεις τους rst στο "storage controllers"

    Lenovo Legion Y540-15IRH-PG0, i5 9300h HM370 Μητρική, 1650. είχε ένα noname 128gb NVMe 1,χρόνο και κατι ούτε που τον είχα τεστάρει. Νομίζω βρήκα το θέμα, στις ρυθμίσεις UEFI storage options έχει ACHI mode και RST mode. οταν πάω να το αλλάξω βγάζει μήνυμα προειδοποίησης ότι θα διαγραφούν τα δεδομένα όλων των δίσκων. Οπότε για αυτό δεν εγκαθήείσταται ο 17 RST σε premium mode Που λογικά θα παίρνει drivers και για nvme controller. Φορματ δεν παίζει τώρα να κάνω. Εσας σε RST premium βάζει driver και για NVME, κάνει διαφορά στις επιδόσεις; ουσιαστικά είναι ο πρώτος NVME Που έχω. 

    8 hours ago, gdp77 said:

    Επιμένω να τεστάρεις τον nvme εκτός windows. Είναι 5 λεπτά υπόθεση. Μετά μπορείς να είσαι σίγουρος αν είναι θέμα windows ή hardware. Μπορεί να είναι άλλη μια περίπτωση nvme που η εταιρεία αλλάζει controller ή nand flash και οι επιδόσεις είναι άλλες από τις διαφημιζόμενες. 

    Δεν μπορώ για κάποιο ανεξήγητο λόγο να μπουτάρω από usb stick. προσπαθούσα 3 μέρες να τρέξω memtest γιατι πρόσθεσα και άλλο ένα στικάκι 8 γιγα μνήμη δεν το έβλεπε με τίποτα το usb για να μπουτάρει από αυτό . τελικά έβαλα το τεστ των windows μνήμης

    • Like 1
  4. 14 hours ago, suboy said:

    To AHCI έχει να κάνει με sata drives. Λογικά θα έχεις και δεύτερη sata θύρα και μάλλον εκεί απευθύνεται. Δοκίμασε να εγκαταστήσεις RST drivers ή τσέκαρε αν είναι εγκατεστημένοι. Νομίζω για το 370 οι τελευταίοι είναι 17.9.1.1009.

    Στα setting του diskmark βάλε nvme.

    οντως εχει δευτερο κανονικό σκληρό. Δεν ήταν εγκατεστημένο το rst. μπερδεύτηκα γιατί κοίταξα στις συσκευές και είδα τους sata/achi controller εγκατεστημενο. Το 18 rst δεν υποστηρίζεται. Το 17 εκανε επανεκκίνιση σε safe mode αλλά δε εγκαθιστά τίποτα ούτε το σημαντικότερο drivers για ελεγκτές NVME. ΄τωρα έχει ένα default του 2006 της Microsoft. Παλαιότεροι rst εγκαθίστανται αλλά δεν βάζουν drivers για NVME. 

     

  5.  spacer.png

    1797891385_hpex9501tb.jpg.81b1f714617124afb7d73d22e8a6dbb3.jpg 1TB. 

    Eίναι ο ΗP ex950 1Tb. Δεν απασχολεί κάτι άλλο το δίσκο και CPU από επιδόσεις στην διαχείριση εργασιών είναι στο 0-1-2% η χρήση. στο τέστ πιάνει 100% ο δισκος. Χρειάζεται κάποιο software/driver για τις εκδόσεις NVME; αυτός λεει ειναι NVME 1.3 . Το SMART λέει 100% health. ΠΡαγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί δεν παει καλύτερα.

  6. Γεια σας. Αλλαξα τον δισκο NVME του λαπτοπ σε HP ex950 1TB. κλωνοποίησα το λειτουργικό χωρίς φορμάτ, ίσως κάνω το καλοκαίρι. ετρεξα ενα τεστ και μου βγάζει κάπου 1600ΜΒ/s κάτω τo read από τις επιδοσεις που δινει ο κατασκευαστής. Το write λίγο κάτω αλλά παραδόξως μεγαλύτερο από το read. Η μητρική είναι Intel HM370 drivers oλα ενταξει, το uefi ρυθμισμένο σε ACHI.  Είναι φυσιολογικές οι επιδόσεις; είναι κάποια ρύθμιση ή driver πχ του nvme που δεν ΄'εχω υπόψη. Ευχαριστώ.

    hp ex950 1tb.jpg

  7. Να ρωτήσω και γω γιατί δεν τα καταλαβα πλήρως. Σε σπίτι με μία πρίζα PSTN χωρίς εσωτερική καλωδίωση τηλεφωνικών γραμμών, ποια είναι η βέλτιστη σύνδεση; Λογικά υπέθεσα και έκανα την εξής αν και αλλά γράφει στο μανουαλ: 1) μπρίζα χωρίς φίλτρο ή σπλίτερ απευθείας στην dsl του router. 2) απευθειας σύνδεση μέσω των phone 1 και phone 2 se δύο τηλεφωνικές συσκευες, χωρίς φίλτρο. Το voip τρώει από την ταχύτητα του ιντερνετ πόσο περίπου;

  8. Xθες το ξεκίνησα το είχα πάρει από τα steam sales.  Aπό ότι είδα για να έχει κάποιο βάθος πρέπει να φτιάχνεις settlements με crafting κλπ. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω τον ρακοσυλλέκτη και να διαχειρίζομαι τόνους αντικείμενα, φόρτωσε ξεφόρτωσε. Υπάρχει κάποιος κωδικός ή Mod να σου δίνει πρώτες ύλες που ζητάει, cloth iron και δεν ξέρω και γω πιο μετά;

  9. Ένα νέο μυστήριο στους υπολογιστές. Τα windows 7 32bit βλέπουν * μόνο 1 giga RAM από 3 συνολικά. 1 με ένα τα τρια Modules δουλεύουν, και συνολικά με όλα μαζί μπουτάρει τοποθετημένα κανονικά το σύστημα και μπαίνει στα windows Και είναι σταθερότατα και διαγνωστικά βγάζει αλλά τα windows επιμένουν ότι υπάρχει 1 giga Μνήμη. Και στις ιδιότητες συστήματος και στον task manager. Προγράμματα όπως το cpuz και sisoftsandra βλέπουν κανονικά και τα τρία Modules, δίνουν το SPD τους, αλλά είναι ανύπαρκτα. 

    * Δεν βλέπει 3 γιγα και αναφέρει μόνο το 1 ως usable, γράφει σκέτο 1 giga.

  10. Cm n300, απλο λιτο

    ενδιαφέρουσα πρόταση και φθηνό, δεν το είχα πετύχει ψάχνοντας. Μόνο το εσωτερικό μοιάζει λίγο προηγούμενη δεκαετία. χωρίς θέση για ssd 1 usb 3, θυμίζει παλιό stacker Που είχα κάποτε. το corsair carbide spec 3 τί λέει; είναι νομίζω ίδιες διαστάσεις ύψος και μήκος αλλά πιο παχύ γιατί έχει τους δίσκους πλάγια. 

     

    Πάνω κάτω σαν αυτό που έγραψε ο das υπάρχουν. Ποιο μικρά δεν... Στη θέση σου πουλούσα την μητρική και θα έπαιρνα μια micro/mini και θα την έβαζα σε αυτό. Θα σου βγει περισσότερο το κόστος βέβαια αλλά θα μεταφέρεται πολύ πιο εύκολα.

    είναι δελεαστικό, το είχα κάνει παλιά επί 775. τελικά ήταν πολύ δεσμευτικό και με μικρή ευελιξία σε επιλογές hardware ειδικά μητρικές. έτσι και αλλιώς αποκλείεται να βρω z77 m-atx πλέον και αναβάθμιση πλατφόρμας δεν παίζει τουλάχιστον για 1-2 χρόνια ακόμη. 

  11. Καλές γιορτές καταρχήν. Τι παίζει αυτό τον καιρό με midi Κουτιά; ψάχνω ένα εύκολο στην μεταφορά (με αυτοκίνητο βέβαια) Midi tower, προς το μικρό. Χαρακτηριστικά που θα ήθελα να είχε 1) οπωσδήποτε υποστήριξη ΑΤΧ μητρική 2) οπωσδήποτε να χωράει μεγάλες GPU τώρα έχω μία Gtx 770 msi 260 mm. 3)50-80€.4) 2-3 εξωτερικές θέσεις 5 1/4, 5) usb 3 στο κουτί 6) 12ρηδες ανεμιστήρες οι μικρότεροι 7)καλό θα είναι να είχε φίλτρα. 

    οc δεν θα γίνεται, μόνο αυτόματο μέσω εφαρμογής της MSi της GPU.. 

  12. Σε Ζ77 τι driver έχετε βάλει για ΑHCI; Με αυτόν της Microsoft; ο τελευταίος rapid storage που είναι συμβατός με 10 δεν πρέπει να υποστηρίζει z77 ή τουλάχιστον αρνήθηκε σε μένα.

  13. Πολύ ενδιαφέρουσες και με τεκμηρίωση όλες οι απόψεις. Προσωπικά δεν άντεχα πια το σαράβαλο Moto g με παγωμένα updates, restore κάθε 2-3 μήνες. πήγα και τσέκαρα σε μαγαζί την οθόνη κυρίως, του 640 xl καθώς φοβόμουν ότι θα πιξελιάζει. Δεν είδα τίποτα τέτοιο. Έγινε παραγγελία στα 199. ταυτόχρονα συνειδητοποίησα ότι γλιτώνω το κόστος του τάμπλετ. Έχω ένα nexus 7 2012 το οποίο καλό και άγιο αλλά δεν πρόκειται να αντικαταστήσω όταν αχρηστευτεί ή παλιώσει υπερβολικά. Αν δεν υπάρχει κάποιο σοβαρότατο σενάριο χρήσης που ένα τάμπλετ έχει μεγάλη ανταποδοτικότητα, είναι άλλο ένα βάρος στους ήδη προβληματικούς προυπολογισμούς η περιοδική αντικατάσταση τους, χώρια τη μανουρα να κουβαλάς δύο συσκευές σε δουλειά ταξίδια. 

  14. όταν λές έπιασαν τα 10 εννοείς για pc, υποθέτω. Για βασικό τηλέφωνο λέω το 640xl. ΄τωρα έχω ένα Motog 1gen κάπου 2 χρόνια, πολλά προβλήματα. δεν παίρνει microsd, χάνει συχνά την κάρτα sim, θέλει συχνά restore γιατί σέρνεται με τον καιρό, σταμάτησε ήδη η ενημέρωση του λειτουργικού.

    @swatoner, Πέρα από το να θέλει κανείς κάποια απαραίτητη για αυτόν εφαρμογή τελικά δεν βλέπω ¨οσο το ψάχνω να έχει πλεονέκτημα το android. βέβαια δεν έχω δουλέψει windows phone.

  15. Kαι γω το σκεφτόμουν πρόσφατα για μετάβαση σε windows smartphone. 5-6 χρόνια τώρα με ανδροιδ το βαρέθηκα και συνειδητοποίησα ότι οι μόνες εφαρμογέςπου σοβαρά χρησιμοποιώ είναι εκτός από email, office στο android, cloud, και οι .... χάρτες here της nokia. Customization δεν κάνω πλέον τίποτα, όλα παίζουν όπως μετά το restore.  Τι λέτε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στην μετάβαση και ακόμα το 640 xl αξίζει αυτή τη στιγμή; Tα windows 10 phone είναι ένα ρίσκο, και θετικό επειδή έρχεται κάτι νέο, αλλά και αρνητικό ϊσως να μας κρεμάσει η microsoft όπως έκανε στα 7, αν δεν πιάσουν τα 10.

  16. Κάτι πρέπει να παίζει με τα boot records των δίσκων ενεργά partition κλπ που δεν κατάλαβα ακριβώς πως αλλά με διάφορες εντολές DOS, Diskpart και άλλες έφτιαξε και με φόρματ. Τελικά πήγα να κάνω αναβάθμιση σε 10 για να κατοχυρώσω την άδεια και μετά το update ξαναρχίσε ακριβώς το ίδιο

    ?

  17. ναι. μετά το Uefi bios post μία σκέτη μαύρη οθόνη. χωρίς να φαίνονται να λειτουργούν δίσκοι ή οτιδήποτε. αν πατήσω το reset κουμπί από το κουτί ξανακάνει ποστ και μπαίνει επιτυχώς στα windows. το pc είναι asrock z77 xtreme4, i5 3570K, 2X4 RaM corsair, nvidia 770, τροφοδοτικό 650w seasonic. δεν είναι τίποτα κλοκαρισμένο. δεν είναι εποχές για απώλειες, ούτε χρόνος για αστάθειες.

  18. Εδώ και λίγο καιρό συνεβαινε κάτι περίεργο, μετά από κάθε εκκίνηση και επανεκκίνηση του PC, έκανε κανονικά το Post του uefi bios, και μετά μαύρη οθόνη πριν δείξει τίποτα από τα windows. Με το κουμπί reset από το κουτί ξαναέκανε ποστ και έμπαινε στα windows κανονικά. Επειδή είχα διάφορες υποχρεώσεις δεν το είχα ψάξει. Τώρα όμως έκανα και load bios defaults (εκτός από AHCI) και φορματ στην εγκατάσταση και πάλι κάνει το ίδιο. Καμία ιδέα; είναι ενοχλητικό και νομίζω συσσώρευσε σφάλματα, η προηγούμενη εγκατάσταση δεν κράτησε πολύ. windows 7

  19. Αμα πας σε 1080 θα σου φανει οτι εκανες υποβαθμιση, κριμα που ο αντικαταστατης της ειναι στα 2πλασια κοντα $

    δεν έχει βέβαια και άδικο αλλά έχω την υποψία ότι θα ανέβουν οι τιμές όταν πέσει η παραγωγή λόγω νέων 4Κ που θα είναι αυτές ακριβές. Βρήκα και το απόλυτο review για την εν λόγω LG/.

    [ame=http://www.youtube.com/watch?v=0Aj3VtFCguM]Видео-обзор монитора LG 24MP76HM-S - YouTube[/ame]

    εμένα με έπεισαν:happy2:. πότε θα δούμε κάτι ανάλογο σε reviews και στο thelab;

  20. κάνε τη χάρη στον εαυτό σου να πάρεις 16:10

    1920X1200 έχω τώρα μία παλιά ΤΝ. έχει τα θετικά του αλλά μειώνονται πολύ οι επιλογές και οι τιμές μετά ξεκινάνε από 250+ για ips. πλην της Dell UltraSharp U2412M, δεν ξέρω, όμως κάπως παλιά δεν είναι;

    Με αυτές τις φθηνές benq με τρελά χαμηλούς χρόνους 2-1!!! ms τι παίζει; ΤΝ λογικά θα είναι

  21. έχει κανείς εμπειρία χρήσης/δει από κοντά την LG IPS 24MP76HM ; δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα στο ιντερνετ για αυτή. είναι από τις φθηνότερες 24άρες με ips από όσο έψαξα. + πολύ μικρό πλαίσιο,+precalibrated (τώρα πως γίνεται αυτό χωρίς την κάρτα γραφικών δεν ξέρω) +για μένα reader mode με ένα κουμπί + πρωτότυπο μινιμαλιστικό σχέδιο.

    είμαι 6+ χρόνια με ΤΝ 24αρα, οπότε θέλω κάτι με όσο εντυπωσιακή ποιότητα χρωμάτων γίνεται, για φώτο, surfing διάβασμα, ταινία και απλώς αξιοπρεπές gaming καθώς gaming χαλαρό στα όρια του casual,, οπότε 120Hz κλπ νέα κόλπα... δεν. 4Κ 1400p οθόνες κλπ εκτός από το ότι είναι οι ίδιες τσιμπημένες θα ανατινάξουν τον προϋπολογισμό σε γενικότερες αναβαθμίσεις cpu vga, εκτός και αυτές.

    LG 24MP76HM | Skroutz.gr

    LED ΟΘΟΝΕΣ LG 24MP76HM | LG Electronics Greece

  22. μέσω του razer synapse ήρθε gift code για το razer suround pro. Razer Surround Personalized 7.1 Gaming Audio Software - Razer United States

    δεν ξέρω ποιοι το δικαιούνται. εγώ έχω deathadder 2013. όποιος έχει κάποια συσκευή razer και τον ενδιαφέρει το πρόγραμμα ας δοκιμάσει.

  23. το Msi live update Μου έβγαλε για την 770 nvidia ότι υπάρχει διαθέσιμο νέο bios αλλά είναι hybrid και ένα σωρό προειδοποιήσεις ότι μπορεί να μην δείχνει τίποτα στο boot. τι παίζει με αυτό; να το βάλω; έχω i5 σε Ζ77 Και windows 7 64bit.

  24. Tρεξε και ένα Valley να τις πεταξεις από το παραθυρο μετα! Με 110 tmus και τοσο χαμηλο texture fill rate τι περιμενες ?

    Οι καλυτερες καρτες είναι οι Τιτάνες! Το εχω πει χίλιες φορες!

    Oi δικες μου 780gtx ειχαν 22.500 firestrike σε Windows 7 και 85 fps Metro last light!

    Untitled.jpg

    Untitled2.jpg

    Untitled3.jpg

  25. καλα λεει ο συναδελφος..

    ΜΑΛΛΙΑΣΕ Η ΓΛΩΣΣΑ μας!!

    πώς στο καλο θα κλεισει το eshop αν συνεχιζετε να αγοραζετε απο εκει?

    αν είσαι επαρχία είναι δυστυχώς μονόδρομος. με το σύστημα με τα eshop points έχει πιάσει τα 2/3 της χώρας. πλαισιο ακόμα και να είσαι κοντά σε κεντρική μεγάλη πόλη έχει πάρει την κα΄τω βόλτα σε ποικιλία και έχει γεμίσει τουρμποχ, multirama ονειρεύεται να γίνει κάτι σαν apple store σε τιμές και προϊόντα, μικροί ντόπιοι μηδενική ποικιλία, trust και κινέζικη σαβούρα, περιμένουν να ζήσουν από υπηρεσίες να γδάρουν κανένα όχι τόσο σχετικό, σε βλέπουν σαν ενόχληση αν τους ζητάς περίεργα και εξεζητημένα. Προς Θεού δεν το δικαιολογώ και μένα πριν 3-4 μήνες σε επιστροφή εντός 10 ημερών συσκευής επειδή δε έμεινα ικανοποιημένος μου έβαλαν αυθαίρετη ποινή 8-9 ευρώ για απροσδιόριστους λόγους, απλώς εξηγώ γιατί συνεχίζει ακάθεκτο.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.