Jump to content

Rayden

Premium Members
  • Posts

    494
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Rayden

  1. Rayden

    10700K+Z490 vs R7 3800x+X570

    Ευχαριστώ πολύ όλους για τις έως τώρα απαντήσεις, είναι πολύ χρήσιμες. Αν υποθέσουμε ότι αποφασίζω να δώσω κάτι παραπάνω για τον 5800x, με ποια μητρική θα μπορούσα να τον συνοδεύσω για να μη με περιορίσει στο μέλλον? Το ρωτάω γιατί θεωρούσα τις Χ570 μονόδρομο, οπότε η τελική διαφορά θα πάει κάπου 130€ + ότι αν δεν κάνω λάθος ο R7 θα "ζητήσει" και πιο γρήγορες μνήμες.
  2. Rayden

    10700K+Z490 vs R7 3800x+X570

    Εξαρτάται απ' το τι κερδίζεις σε κάθε περίπτωση. Πάντως οι motherboards που κοιτάζω δεν είναι οι ακριβές, μιλάμε γι' αυτές που είναι περίπου στα 150€ για τα συγκεκριμένα chipset. Ασφαλώς θα ήθελα overclocking headroom και δυνατότητα ν' αναβαθμίσω σε καλύτερο επεξεργαστή χωρίς να την αλλάξω.
  3. Καλημέρα σε όλους, μετά από 7 χρόνια νομίζω ήρθε η ώρα να αναβαθμιστεί ο πιστός 4770 και να πάμε σε κάτι που ελπίζω να κρατήσει άλλα 7 χρόνια. Κοιτάζοντας την αγορά, βλέπω ότι σε επίπεδο τιμής για mobo+CPU+RAM (16GB) το κουστούμι πάει περίπου 550€ αλλά έχω ελαφρώς προβληματιστεί με το αν θα πρέπει να κάνω ξανά τη μετάβαση σε AMD. Οι 2 επικρατέστεροι συνδυασμοί (10700K+Z490 vs R7 3800x+X570) έχουν κοντινή τιμή και στα διάφορα benchmarks βλέπω μια ελαφριά υπεροχή της Intel overall. Οι εφαρμογές που τρέχω δεν είναι συγκεκριμένες, δλδ κάνω τα πάντα: gaming, programming, editing, business software. Η GPU είναι μια 1070 με όχι άμεση προοπτική ν' αλλάξει, αλλά μπορεί να γίνει σε 1-2-3 χρόνια. Αν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που παραβλέπω και θα προκαλούσε μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις, παρακαλώ τους ειδικούς να με διαφωτίσουν! Thank you
  4. Rayden

    Πρόβλημα με το Sleep σε Windows 7 & 10

    Τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά, δοκίμασα μόνο με τον SSD (Win7) ή μόνο με τον WD (Win10), άλλαξα καλώδια αλλά τίποτα. Κάτι παράξενο που συνέβη όταν είχα μόνο τον SSD, ήταν ότι μετά από reboot τον έχανε τελείως! Και δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ήταν αυτό που τον έκανε να τον ξαναβρίσκει. Άλλαξα και καλώδια και SATA θύρα αλλά τίποτα. Απλά έπαιζε μετά από μερικές προσπάθειες. Με όλους τους δίσκους μαζί, δεν το έχει κάνει ποτέ! Πάντως το sleep δεν έστρωνε σε καμία περίπτωση!
  5. Rayden

    Πρόβλημα με το Sleep σε Windows 7 & 10

    Αυτή η συμπεριφορά (3 προσπάθειες μέχρι να ανοίξει) σε διάφορα forum δείχνει σε ελαττωματική μνήμη, αλλά αφενός έτρεξα memtest επιτυχώς, αφετέρου δοκίμασα να παίξω και με λιγότερα dimmάκια αλλά δεν είδα διαφορά.
  6. Rayden

    Πρόβλημα με το Sleep σε Windows 7 & 10

    Το δοκίμασα, άφησα επάνω μόνο πληκτρολόγιο και ποντίκι, αλλά πάλι τα ίδια.
  7. Καλημέρα στην παρέα, ένα μάλλον περίεργο πρόβλημα: Σε σύστημα με ASROCK Z87-PRO4, i7 4770, 4x4GB Ripjawx παρουσιάζεται το εξής: Όταν το σύστημα ξυπνάει από sleep (είτε hybrid είτε απλό), ανάβει στιγμιαία (οι δίσκοι κάνουν spin up), σβήνει αμέσως, ξανανάβει στιγμιαία, σβήνει αμέσως και την 3η φορά ξεκινάει! - Αυτό το κάνει σε Windows 7 (φορτωμένα σε SSD), τα οποία συνήθως (αν όχι πάντα) θα βγάλουν τελικά μήνυμα ότι δεν ήταν "properly shutdown" και κάνουν κανονικό restart. - Δοκίμασα να εγκαταστήσω Windows 10 σε άλλο δίσκο (WD Black - GPT) και κάνει ακριβώς το ίδιο, με τη διαφορά ότι δεν κάνει τελικά restart αλλά επανέρχεται στη φάση που ήταν όταν έγινε sleep. - Το Hibernate λειτουργεί κανονικότατα! - Εννοείται δοκίμασα νέους drivers κλπ, αλλά μιλάμε ότι έκανα και φρέσκια εγκατάσταση. Καμμιά ιδέα τι μπορεί να "έσπασε" το sleep? Additional info: - Για πολύ καιρό, το sleep (hybrid sleep για την ακρίβεια) λειτουργούσε κανονικά. - Τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται όταν άλλαξα κουτί. Οι μόνες αλλαγές ουσιαστικά όμως ήταν οι ανεμιστήρες του νέου κουτιού, οι οποίοι κούμπωσαν στα αντίστοιχα fan control της μητρικής (παλιά έπαιρναν απ'ευθείας απ' το τροφοδοτικό) καθώς και το νέο USB hub του νέου κουτιού --> δοκίμασα όμως να τα αποσυνδέσω όλα και δεν άλλαξε τίποτα! - Ίιιισως να ενεργοποιήθηκε κάπου εκεί και το VT-d της CPU --> Δοκίμασα να το απενεργοποιήσω, μάλιστα εγκατέστησα εκ νέου τα Windows 10 με απενεργοποιημένο το VT-d αλλά και πάλι τίποτα. Bonus: κάπου πήρε το μάτι μου ότι ένα νέο update των Windows το χάλασε και σε άλλους αλλά εκεί μιλάνε αποκλειστικά για Windows 10... Any ideas?
  8. Rayden

    Samsung 256gb η Samsung 250 gb

    Νομίζω πως ειδικά για τέτοια χρήση δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να πας σε PRO αντί για EVO, αν επιμείνεις στη Samsung.
  9. Αν οι συσκευές που ανέφερες είναι όλες στα usb 2.0 και στο ένα απ' τα 2 usb 3.0 έχεις μόνο το δίσκο λογικά δε νομίζω ότι τίθεται θέμα υπερφόρτωσης. Σ' εμένα ο Adata HV650 δεν έχει πρόβλημα ούτε στα μπροστινά USB με το δικό του καλώδιο. Μήπως να δεις αν υπάρχουν ακόμα πιο καινούργιοι drivers απ' τη NEC για τον usb 3.0 controller? Αυτοί στο site της ASUS είναι απ' το 2010... Δυστυχώς δεν ξέρω ποιος ακριβώς είναι για να σε βοηθήσω, αλλά πιστεύω ότι μπορείς να το βρεις απ' τον device manager. Εδώ πάντως αναφέρονται ακόμα και σε firmware upgrade αλλά προσοχή γιατί δεν ξέρω αν είναι για το δικό σου controller.
  10. Rayden

    Live For Speed

    Ααααα άμα τα θες όλα αυτά θα πληρώσεις! http://www.thomas-superwheel.com/prods.html#tsw
  11. Rayden

    Live For Speed

    Γιατί το λες? Στο site λέει ότι δεν είναι διαθέσιμα και θα είναι σε 6-8 εβδομάδες, δε νομίζω ότι λέει για κατάργηση.
  12. Rayden

    Live For Speed

    http://www.act-labs.com/race12.htm
  13. Rayden

    Live For Speed

    Πολύ καλό το παιχνιδάκι. Και μη γίνεστε υπερβολικοί με τα γραφικά. Είναι καλύτερα απ' όσο θα περίμενε κανείς! ’σε που χώνεις άνετα όλα τα φίλτρα και δεν καταλαβαίνει μία! Πάμε για τιμόνι με οπτικούς αισθητήρες!
  14. Rayden

    Ψηφιακες ζαβολιες μεσω του cheat engine

    Εεε! Εσύ το πήγες πολύ πίσω! Θ' αρχίσουμε να λέμε και για το Action Replay και θα βγούμε τελείως off-topic!!! (Λες και δεν έχουμε ήδη βγει... σόρι...) Αν και το Multiface ήταν πιο παλιό, νομίζω έβγαινε και για Spectrum!
  15. Rayden

    Ψηφιακες ζαβολιες μεσω του cheat engine

    Μου θυμίζει το πολύ καλό και ιστορικό Elixir-of-Life που έφτιαχνε ένας Έλληνας προγραμματιστής (Καλύβας?) για λογαριασμό του PC Master, πριν από πολλάαααα χρόνια (σε δισκέτες 5.25" να φανταστείτε παίζαμε!)
  16. Rayden

    Εδώ ζητάμε συγγνώμη

    Ρε hipro5, έχεις καμμία σχέση με την Κούρκουλα? :flower: (Για όσους δε θυμούνται, παρουσίαζε τη δακρύβρεχτη, ανθρώπινη, συγκινητική, ουσιώδη, ειλικρινή, ρεαλιστική, ανιδιοτελή και συνάμα πρωτότυπη εκπομπή "Συγγνώμη" στο MEGA...) :cry:
  17. Rayden

    Τι παίζετε αυτόν τον καιρό;

    Ακόμα Brothers in Arms... Αλλά δεν το βλέπω για πολύ...
  18. Rayden

    Τι παίζετε αυτόν τον καιρό;

    Σε LAN το έχει παίξει κανείς παιδιά το Act of War?
  19. Rayden

    Τι παίζετε αυτόν τον καιρό;

    Πρόσφατα έπαιξα Battle for Middle Earth σε LAN και το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον. Γίνεται βέβαια αρκετός χαμός στην πίστα, αλλά θέλει τα spells του, η στρατηγική "buluki" μπορεί να μην αποδώσει απέναντι σε αντίπαλο που ξέρει να τα χειρίζεται...
  20. Rayden

    Εσείς πως υπηρετήσατε τη μαμά πατρίδα?

    ’λλη μια "μοδίστρα"! Α'04, Η πρώτη σειρά 12μηνιτών στην ΠΑ... 124ΠΒΕ, 9η ΜΣΕΠ, ΜΑΚ (ουουουουου), ΚΕΔΑ/Ζ Και μπορεί ο καιρός να μειιώνεται, το πήξιμο όμως μεγαλώνει...
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.