Jump to content

JohnG

Premium Members
  • Posts

    192
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    Αθήνα, αμπελόκηποι

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JohnG's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. JohnG

    Πρόγραμμα για video editing

    Έχω windows XP, και απ' ότι βλέπω δεν τρέχει σε XP (εκτός αν δεν τα αναφέρει γιατί δεν χρησιμοποιούνται πια). Θα προτιμούσα αν κάποιος έχει κάποιο πρόγραμμα που να είναι ελαφρύ (και παλιά έκδοση) και μπορεί να μου το στείλει. Για win XP, με 4MB ram.
  2. Ποιό πρόγραμμα προτείνετε για επεξεργασία video? Όχι για απαιτητική χρήση, μόνο crop, resize, συνένωση video, άντε και κανένα απλό εφέ μετάβασης. Γενικά προτιμώ αν είναι ελαφρύ. Δεν χρειάζεται για μετατροπές video format, π.χ. mp4 σε avi κλπ.
  3. JohnG

    Αγορά καινούριου υπολογιστή

    Σκέφτηκα να μην βάλω κάρτα γραφικών. Έτσι από που καθορίζονται οι αναλύσεις της οθόνης? Κοίταξα και το motherboard αλλά και τον επεξεργαστή αλλά δεν βρήκα όλες τις υποστηριζόμενες αναλύσεις. Βρήκα για το motherboard μέγιστες αναλύσεις π.χ. 4096χ2160 στο HDMI και 1920χ1200 στο DVI-D.
  4. JohnG

    Αγορά καινούριου υπολογιστή

    Από που καθορίζεται η ανάλυση του video (display resolution)? Από τον επεξεργαστή ή το motherboard? Θέλω να δω αν υποστηρίζεται η ανάλυση 1680 χ 1050 της οθόνης μου.
  5. JohnG

    Αγορά καινούριου υπολογιστή

    Θα κρατήσω μόνο την οθόνη LG 32LD450 (1680 x 1050). Αργότερα ίσως να προστεθεί μνήμη. Η χρήση είναι κυρίως σε δουλειές γραφείου. Αλλά έχω πολλά ανοιχτά παράθυρα σαν "σημειώσεις" (αυτή τη στιγμή έχω 40 tabs ανοιχτά στον Firefox!). Photoshop, dreamweaver, ίσως λίγη επεξεργασία video (αλλά δεν με νοιάζει η ταχύτητα). Το σημαντικό είναι πως θέλω να το κρατήσω χρόνια χωρίς προβλήματα και χωρίς format. Τώρα με εκτυπωτή (Epson SX435 inkjet) και scanner (ένα παλιότατο Epson perfection V100) δεν ξέρω αν θα δουλέψουν, αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει πολύ για την ώρα. Ένα εσωτερικό modem πολύ θα το ήθελα για fax, αλλά πάλι το αφήνω για το μέλλον. Ναι, τελικά είδα πως γύρω στα 700 ευρώ θα είναι. Στην αρχή πίστευα λιγότερο. Πολύ θα με βόλευε το 800 σε αυτή την τιμή, αλλά θα είναι δύσκολο αφού θα αγοραστεί από ένα κατάστημα. Δοκίμασα να προσαρμόσω τα εξαρτήματα σε άλλο κατάστημα, σε κάποια δεν υπήρχαν, και στο You το συνολικό κόστος δεν διαφέρει τελικά. Ένα θέμα που με απασχολεί, θα δουλέψει με μια 8Gb μνήμη? Παραμένουν προς αλλαγή κουτί και ίσως τροφοδοτικό. Βλέπω ότι το ένα δίνει εγγύηση 7 χρόνια και το άλλο 5 χρόνια. Δηλαδή πολύ κοντά. Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο κάποιος να καταλάβει από τα χαρακτηριστικά πόσο καλό είναι κάτι. Μόνο κάποιος που δουλεύει σε μαγαζί με αρκετές πωλήσεις θα μπορούσε να ξέρει βλέποντας στατιστικά.
  6. JohnG

    Αγορά καινούριου υπολογιστή

    Αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα. Από που θα πρότεινες να γίνει η αγορά? Βρίσκομαι στην Αθήνα. Γιατί ανάλογα από το που θα γίνει η αγορά θα επιλεγούν και τα εξαρτήματα. Στην αρχή σκεφτόμουνα γι' αυτό, αλλά μετά θέλησα να μειώσω το κόστος. Μήπως να προτιμήσω λοιπόν το Aerocool? Το μόνο που δεν θα ήθελα να αλλάξω είναι το τροφοδοτικό. Επειδή θέλω να μην έχω προβλήματα με ΔΕΗ, το διάλεξα με μεγάλη προσοχή. Ελπίζω να έκανα καλά. Επίσης προτίμησα αυτό (80+ Gold αντί 80+ Bronze), γιατί έχει λίγο μεγαλύτερη απόδοση και έτσι σε βάθος χρόνου (ίσως σε 5-6 χρόνια) θα κάνει απόσβεση το κάπως υψηλότερο κόστος του. Μάλλον θα κάνω εγκατάσταση τα Windows 10. Γενικά όμως δεν θέλω να δώσω αρκετά χρήματα στον SSD που η ταχύτητά του είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη. Επίσης δεν έχω εμπειρία με ssd, αλλά απ' ότι καταλαβαίνω η αντοχή του δεν είναι μεγάλη. To μόνο που με απασχολεί σε αυτό το θέμα, είναι αν τυχόν αργότερα γίνει αλλαγή του (γιατί χάλασε ή για άλλο λόγο) να μην χρειαστεί να γίνει πάλι εγκατάσταση των Windows 10. Είναι εφικτό αυτό, αν με κάποιο τρόπο κρατήσω image του ssd?
  7. Διάβασα λίγο στο forum (άλλες προτάσεις) και κατέληξα στην παρακάτω σύνθεση. Είναι εντάξει? Είναι ένα "ισορροπημένο" σύστημα? Υπάρχουν αλλαγές που θα μπορούσα να κάνω? Σημείωση, δεν ασχολούμαι και έτσι δεν ξέρω να συγκρίνω αν αξίζει ο i5-6500 ή ο i5-5200. Μπορεί να έχω επιλέξει και λάθος επί μέρους μονάδες. Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι κυρίως η αξιοπιστία, δηλαδή η πιθανότητα βλάβης να είναι μικρή. Και επίσης να μην χρειαστεί αναβάθμιση, εξαιρουμένων κάτι απλού που δεν θα απαιτεί εγκατάσταση λειτουργικού (π.χ. προσθήκη μνήμης).
  8. Αρχικά να πω ότι στη Ζήτηση του TheLab.gr υπάρχει λίστα με τα μελάνια (laser/inkjet) που με ενδιαφέρουν να αγοράσω και τα περισσότερα σε καλύτερες τιμές. Αλλά είναι μόνο αυτά που θέλω, για άλλα δεν ενδιαφέρομαι. http://www.thelab.gr/showthread.php?t=62902 Τώρα, ο λόγος που τα μαγαζιά αγοράζουν τα άδεια σε φθηνότερες τιμές είναι κύρια γιατί υπάρχει μεγάλος αριθμός κωδικών μελανιών και αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Από την άλλη όλοι είναι περισσότερο επιφυλακτικοί σε γεμισμένα/συμβατά αφού τα ορίτζιναλ είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, π.χ. το Πλαίσιο δεν αγοράζει ούτε τα δικά του συμβατά/αναγομωμένα, αγοράζει μόνο ορίτζιναλ!
  9. Είναι λογικό τα μαγαζιά που αγοράζουν τα άδεια μελάνια να τα αγοράζουν σε χαμηλή τιμή, αφού τα αγοράζουν χωρίς επιλογή ποιότητας (μπορεί να είναι και κατεστραμένα) και χωρίς επιλογή τύπων (δηλαδή όλους τους κωδικούς). Πάντως για όποιον θέλει, εγώ ενδιαφέρομαι μόνο για συγκεκριμένα που αγοράζονται σε πολύ καλή τιμή http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=41600
  10. JohnG

    Περί ρακόρ ο λόγος

    Ρακόρ πλαστικά και πολύ μικρά (1/4" ή 1/8") έχει βρει κανείς; Αν ναι, που;
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.