Jump to content

SirGeorge

Premium Members
  • Posts

    1.240
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by SirGeorge

  1. πριν 8 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

     

    Μάλιστα, ο υπάλληλος που ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ δεν μπορεί να μάθει σε 14 !!!!! χρόνια το libreoffice, αλλά στο MS office είναι μανούλα. 1) Ο εν λόγω υπάλληλος είναι ζώο και άχρηστος και το λέω μετά λόγου γνώσεως (χρήστης για πάνω από 10 χρόνια ms office και μια 4ετία ΜΟΝΟ libre). 2) Ο εργοδότης του εν λόγω υπάλληλου είναι απείρως μεγαλύτερο ζώο και ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ να βρίζετε Έλληνες δημόσιους υπαλλήλους. Προφανώς είναι παγκοσμίως ανεπρόκοποι. 3) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ LINUX για να δουλέψεις την οποιαδήποτε εφαρμογή web ή local, καθώς φαντάζουμε οι ως άνω υπάλληλοι δεν καλούνται να κάνουν administration στο Linux. 

     

     

    Φαντάζομαι ότι ανάμεσα σε 1.43 εκατομμύρια των κατοίκων του Μονάχου, οι τεχνικοί του project θα έπρεπε να είναι καταρτισμένοι στο linux. Εκτός και αν οι Γερμανοί πλασάρονται σαν δουλευταράδες και οργανωτικοί αλλά στην πράξη είναι επίσης ανεπρόκοποι και άχρηστοι όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοί τους που δεν μπόρεσαν μετά από 14 χρόνια να μάθουν το libreoffice.

     

     

    Πέστα αυτά στην google, facebook, Amazon και χιλιάδες άλλους μεγάλους "παίκτες". Τι χαζοί που είναι να πληρώνουν πολλαπλάσια όπως λες...

     

     

     

    Δεν με ενδιαφέρει να τα πω σε κανέναν για Ελλάδα μίλησα αποκλειστικά όπου η πραγματικότητα με επιβεβαιώνει πανηγυρικά, από το 800.000 επιχειρήσεις που διαθέτουν μέχρι 10-15 υπολογιστές δεν νομίζω να υπάρχει πάνω από 0,1% που να χρησιμοποιεί Linux για επαγγελματική δραστηριότητα, στην Β.Ελλάδα δε όπου και δραστηριοποιούμαι έχω δει από κοντά πάνω από 1000 δίκτυα Η/Υ μια φορά είδα Linux και αυτό σε ένα σχολείο όπου ένας κακόμοιρος πληροφορικός έχει φάει την ζωή του να το στήσει και τρέχει όλη την μέρα να υποστηρίζει καθηγητές που δεν μπορούν να το δουλέψουν.  

     

    Ειλικρινά δεν νομίζω να υπάρχει τουλάχιστον σε εγγύτητα δική μου (ίσως στην Αθήνα να υπάρχει) οποιοσδήποτε οικονομικός οργανισμός με σκοπό το κέρδος που να βασίζει τα συστήματα πληροφορικής του σε Linux, δεν ξέρω γιατί ίσως να κάνω και λάθος αλλά άμα ήταν κάτι αξιόλογο κάπου θα το έβλεπα και ειλικρινά βλέπω εκατοντάδες συστήματα καθημερινά, μαγαζιά/retail/γραφεία/επιχειρήσεις/παραγωγικές επιχειρήσεις/οργανισμοί ούτε ΕΝΑΣ που θέλει Η/Υ για σοβαρή δουλειά δεν το χρησιμοποιεί, νομίζω αυτό είναι ενδεικτικό. 

     

    Η αλήθεια είναι πολλοί μιλάνε για αυτό με ρωτάνε για αυτό αλλά επι της ουσίας μηδέν. 

    • Like 1
  2. "Οι άνθρωποι θέλανε απλά να κάνουν τη δουλειά τους όχι να παιδεύονται, τους πήρε λίγο καιρό να το καταλάβουν αλλά ποτέ δεν είναι αργά"

     

    Μετά από 15 χρόνια επαγγελματικής τεχνικής υποστήριξης στην Ελλάδα έχω διαπιστώσει απλά το παραπάνω, όπου έχεις απλούς χρήστες που ΔΕΝ ξέρουν ήδη Linux και τεχνικούς που δεν είναι εκπαιδευμένοι σε αυτό το κόστος προσαρμογής και διατήρησης είναι πολλαπλάσιο του να διατηρείς ένα περιβάλλον Windows που πλέον με τα refurbished το κόστος τους είναι αστείο, δεν υφίσταται καν ζήτημα σύγκρισης με τα παλαιότερα φοβερά κόστη.

    • Like 4
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.