Jump to content

SirGeorge

Premium Members
 • Posts

  1,240
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SirGeorge

 1. Βάλε όλα τα Windows updates και στον RDP client και στο RDP host και θα παίξει, είναι κλασσικό πρόβλημα....
 2. Δεν με ενδιαφέρει να τα πω σε κανέναν για Ελλάδα μίλησα αποκλειστικά όπου η πραγματικότητα με επιβεβαιώνει πανηγυρικά, από το 800.000 επιχειρήσεις που διαθέτουν μέχρι 10-15 υπολογιστές δεν νομίζω να υπάρχει πάνω από 0,1% που να χρησιμοποιεί Linux για επαγγελματική δραστηριότητα, στην Β.Ελλάδα δε όπου και δραστηριοποιούμαι έχω δει από κοντά πάνω από 1000 δίκτυα Η/Υ μια φορά είδα Linux και αυτό σε ένα σχολείο όπου ένας κακόμοιρος πληροφορικός έχει φάει την ζωή του να το στήσει και τρέχει όλη την μέρα να υποστηρίζει καθηγητές που δεν μπορούν να το δουλέψουν. Ειλικρινά δεν νομίζω να υπάρχει τουλάχιστον σε εγγύτητα δική μου (ίσως στην Αθήνα να υπάρχει) οποιοσδήποτε οικονομικός οργανισμός με σκοπό το κέρδος που να βασίζει τα συστήματα πληροφορικής του σε Linux, δεν ξέρω γιατί ίσως να κάνω και λάθος αλλά άμα ήταν κάτι αξιόλογο κάπου θα το έβλεπα και ειλικρινά βλέπω εκατοντάδες συστήματα καθημερινά, μαγαζιά/retail/γραφεία/επιχειρήσεις/παραγωγικές επιχειρήσεις/οργανισμοί ούτε ΕΝΑΣ που θέλει Η/Υ για σοβαρή δουλειά δεν το χρησιμοποιεί, νομίζω αυτό είναι ενδεικτικό. Η αλήθεια είναι πολλοί μιλάνε για αυτό με ρωτάνε για αυτό αλλά επι της ουσίας μηδέν.
 3. "Οι άνθρωποι θέλανε απλά να κάνουν τη δουλειά τους όχι να παιδεύονται, τους πήρε λίγο καιρό να το καταλάβουν αλλά ποτέ δεν είναι αργά" Μετά από 15 χρόνια επαγγελματικής τεχνικής υποστήριξης στην Ελλάδα έχω διαπιστώσει απλά το παραπάνω, όπου έχεις απλούς χρήστες που ΔΕΝ ξέρουν ήδη Linux και τεχνικούς που δεν είναι εκπαιδευμένοι σε αυτό το κόστος προσαρμογής και διατήρησης είναι πολλαπλάσιο του να διατηρείς ένα περιβάλλον Windows που πλέον με τα refurbished το κόστος τους είναι αστείο, δεν υφίσταται καν ζήτημα σύγκρισης με τα παλαιότερα φοβερά κόστη.
 4. Όταν το μέσο κόστος ενός καινούριου αντίστοιχου εκτυπωτή είναι ελάχιστο, θεωρώ ότι γενικώς δεν αξίζει το να κάτσει κάποιος να ασχοληθεί με μια τέτοια επισκευή.
 5. Παιδιά απορώ όταν κάποιος ρωτάει για Η/Υ για επαγγελματική χρήση γιατί αρχίζουνε κάποιοι και του δείχνουνε συνθέσεις από eshop πλαίσιο κτλ......αυτά είναι αστειότητες που μόνο εμείς οι έλληνες τα κάνουμε ως fanboys του είδους κτλ.Και εγώ τα έκανα αυτά δεν λέω όταν ξεκίνησα την καριέρα μου και έλεγα αυτές τις "χαζομάρες", βάλε τάδε μητρική, τάδε τροφοδοτικό.....δεν υπάρχουνε αυτά ξυπνήστε !!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ. Ας το χωνέψουμε επιτέλους, όλα τα υπόλοιπα είναι ερασιτεχνισμοί από άτομα που ΔΕΝ γνωρίζουνε ή ΔΕΝ έχουνε υποστηρίξει επαγγελματικούς Η/Υ σε αρκετή ποσότητα ώστε να γνωρίζουνε τι πρέπει να υλοποιηθεί σε τέτοιες καταστάσεις. Το παιδί λοιπόν ας πάρει ένα Dell Optiplex και αυτός που θα το υποστηρίξει (και μόνο αυτός) γιατί αυτός θα έχει την ευθύνη της υποστήριξης ας αποφασίσει την μέθοδο backup. Χαίρομαι πάντως γιατί όλο και περισσότερες απαντάνε για τους επαγγελματικούς Η/Υ σε αντίστοιχα thread η αλήθεια να λέγεται..... Δεν θέλω να θίξω απολύτως κανέναν απλά θέλω να τονίσω ότι εμείς οι έλληνες πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε "ερασιτεχνικά" και να προχωρήσουμε μπροστά και να κάνουμε όλα τα πράγματα όπως γίνονται στο εξωτερικό, και είμαι 1000% σίγουρος ότι όποιος είναι επαγγελματίας θα συμφωνήσει μαζί μου.
 6. Παιδιά είπαμε δεν είναι σοβαρή λύση να μιλάμε για επαγγελματική λύση και custom pc δεν υπάρχει πουθένα αυτό το πράγμα Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτόμαστε και να μιλάμε σαν επαγγελματίες όταν πρέπει (γιατί το παιδί μιλάει για επαγγελματικό χώρο και όχι για σπίτι) ....η συναρμολόγηση Pc είναι ωραίο σπορ αλλά σε καμιά σοβαρή εταιρία στο εξωτερικό (και θα έπρεπε και στην Ελλάδα) δεν υπάρχει PC συναρμολογούμενο στο χέρι πόσο μάλλον κάποιο κεντρικό storage.....μιλάμε για έγκλημα άμα δεν το κάνει με κάτι επώνυμο. Ξέρω ασφαλώς ότι υπάρχει ο παράγοντας του κόστους αλλά μπορείς να κάνεις κάτι έξυπνο με ενδιάμεσες λύσεις. Ενδεικτικά αναφέρω: Refurbished Server Dell PowerEdge T110/Quad Core/4GB = 199 + ΦΠΑ + 3 δίσκοι WD RED 1ΤΒ σε RAID 5 = 255 + ΦΠΑ ε δηλαδή για τέτοια κόστη απλά ΔΕΝ πας σε Custom σύστημα είναι τουλάχιστον λάθος να προτείνεις κάτι τέτοιο.
 7. Παιδιά δεν υπάρχει σοβαρή λύση για επαγγελματικό χώρο και να συζητάμε για να συναρμολογήσει κάτι στο χέρι........αυτό απλά δεν υπάρχει.... Πρέπει να σκεφτείς κάτι σε επώνυμο (οτιδήποτε) workstation/server είτε καινούριο είτε refurbished και να βάλεις ότι δίσκους θέλεις..... Από εκεί και μετά σίγουρα μιλάμε για καινούριους δίσκους WD Red ή RE3 ή κάτι σε SAS κτλ,,RAID 5 οπωσδήποτε...ή καλύτερο ας πούμε RAID 6......και για Image Backup σε Acronis ή StorageCraft γενικώς αυτά.....
 8. Για να παίξει με τριφασικό θα πας αποκλειστικά και μόνο σε Devolo. Είναι τα ακριβότερα απλά είναι τα μόνα που παίζουνε σίγουρα και εγγυημένα σε εγκαταστάσεις τριφασικού ρεύματος.
 9. Έχεις δίκιο για το κινητό απλά από το κινητό ποτέ δεν κάνω κάτι σημαντικό ή επισφαλές στο Internet γιατί απλά δεν το εμπιστεύομαι.. Για το άλλο σκέλος δεν υπάρχει κάποιο μυστικό που να κραταώ....προφανώς εννοώ ότι και υπάρχει επιλογή να μην ασχοληθείς με το εν λόγω λειτουργικό......τουλάχιστον όχι για τα επόμενα χρόνια....εάν τώρα φτάσει και γίνει μονόδρομος το ξανασυζητάμε. Δεν υπάρχει ούτε μια ουσιαστική αλλαγή η βελτίωση σε σχέση με τα Win 7 η οποία να σου βελτιώνει ή να σου διευκολύνει την ζωή με οποιονδήποτε τρόπο, ίσα ίσα στην κάνει πιο δύσκολη πιο περίπλοκη και προβληματική.....ε αυτό δεν είναι εξελιγμένο λειτουργικό είναι βάσανο....και μην ακούσω την γνωστή καραμέλα της ταχύτητας με SSD δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά.
 10. Κινητό έχω αλλά δεν έχω περάσει κανένα από αυτά ούτε πρόκειται....δηλαδή οι 10 εκ. χρήστες κινητών στην Ελλάδα κάθονται και ασχολούνται με guides για βελτιστοποίηση?? Δεν υπάρχουνε αυτά το κινητό είναι κάτι απλό δεν δουλεύει βάζεις την SIM σε άλλο κανείς δεν κάθεται να ασχοληθεί....και προφανώς υπάρχει επιλογή από το να παιδεύσαι με κάποιο μη σοβαρό λειτουργικό.......απλά δεν ασχολείσαι !!! Δεν είναι δυνατόν κάθε 2-3 χρόνια να καθόμαστε να παιδευόμαστε με τις "παραξενιές" οποιοδήποτε λειτουργικό συστήματος.....
 11. Το δέχομαι αλλά σκέψου και αυτό ότι για να έχεις ένα λειτουργικό πρέπει να ακολουθήσεις 2-3 non official guides που βρίσκονται υπό εξέλιξη (γιατί ποιός ξέρεις τι άλλο θα βρεθεί στην πορεία) για να έχεις ομαλή λειτουργία και privacy??? Δηλαδή σε ποιό σοβαρό λειτουργικό σύστημα θα γινότανε αυτό ?
 12. κάθε φορά που ρίχνω μια ματιά στο forum των Windows 10 το ίδιο συμπέρασμα βγάζω.....ρε παιδιά έχετε τόσο ελεύθερο χρόνο να παιδεύστε?? Τόσες χαζομάρες μαζί σε λειτουργικό δεν έχω δει...μια το hardware μια οι drivers μια το Licensing (τεράστιο θέμα) μια το privacy.....και πόσα άλλα.......ήμαρτον !
 13. Χρόνια Πολλά ολόψυχα και συγχαρητήρια σε όσους αφιερώνουνε τον χρόνο τους στο να τρέχει εδώ και τόσα χρόνια αυτή η προσπάθεια. Θα ήθελα να εδώ να επανέλθουνε οι αγγελίες όπως ήτανε....
 14. Ότι πιο σωστό έχει ειπωθεί....τέλος.
 15. καλά το GTA ξέχνα το γενικώς. το σύστημά σου ΔΕΝ είναι gaming είναι καθαρά σύστημα επαγγελματικής χρήσης και εάν προσπαθήσεις να το κάνεις απλά θα το χαλάσεις. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις μια απλή καρτούλα VGA για βελτιωμένες επιδόσεις.....όπως σου είπανε και παραπάνω..... Οτιδήποτε παραπάνω πας να κάνεις θα έχεις τους περιορισμούς του μικρού τροφοδοτικού και του μικρού case....αυτά τα business PC απλά δεν είναι για games...
 16. Τι τροφοδοτικά δοκίμασες??
 17. Οκ ευχαριστώ για την απάντηση με καλύψατε συνεχίστε την πολύ καλή προσπάθεια....ξέρω ότι όλα αυτά είναι από τον προσωπικό χρόνο του καθενός και δεν αμείβεται, αυτό από μόνο του είναι αξιέπαινο. Εάν γίνει κάτι και για τις αγγελίες (εγώ προτείνω να ξαναγίνουνε ακριβώς όπως πριν) στα πλαίσια της πλατφόρμας φυσικά νομίζω ότι θα αγγίζουμε το τέλειο...
 18. Καταρχάς θέλω να πω ότι αντιλαμβάνομαι την δυσκολία μετάβασης σε καινούρια πλατφόρμα...υλοποιώ πολλά έργα πληροφορικής σε παρεμφερείς τομείς και ξέρω πόσες παραμέτρους έχει...δεν αμφισβητώ ότι έγινε καλή δουλειά και σίγουρα το forum είναι λειτουργικό. Ωστόσο οφείλω να αναφέρω μετά από τόσους μήνες που το χρησιμοποιώ ότι το παλαιότερο lab μου άρεσε περισσότερο και περνούσα περισσότερο χρόνο εκεί, τώρα ακόμη δεν με "ενθουσιάζει" το Interface και γενικώς προτιμώ το παλιό.... Επίσης σήμερα επειδή στις δικές μας αγγελίες "δεν κουνιέται φύλλο" πλέον αναγκάστηκα να γραφτώ στο "διπλανό" φόρουμ αποκλειστικά για να βάζω καμιά αγγελιούλα και μόνο. Ωστόσο δεν μπορούσα να μην παρατηρήσω την απίστευτη ομοιότητα στο στήσιμο του site......να ρωτήσω για ποιόν λόγο ισχύει αυτό είχανε αυτοί την ίδια πλατφόρμα και μετά έγινε η μετάβαση του thelab ή ισχύει κάτι άλλο?? Για ποιόν λόγο το thelab.gr ως (θέλω να πιστεύω) το 1ο site στον τομέα του (που θεωρητικά έχει και κάποιους πόρους) δεν έστησε κάτι διαφορετικό έτσι ώστε να ξεχωρίζει ως όφειλε??? Όλα τα παραπάνω τα γράφω με εντελώς καλή θέληση και η απορία μου είναι γνήσια δεν θέλω να υπονοήσω κάτι.....Επίσης το τονίζω ότι ΔΕΝ γνωρίζω από στήσιμο φόρουμς, το μόνο που έχω ως εμπειρία από web design είναι η αγορά και παραμετροίηση απλών templates σε wordpress....οπότε ζητώ την κατανόησή σας εάν η ερώτησή μου είναι ανούσια....
 19. Ο WD RED δεν κάνει για primary parition δίσκος. H εταιρία τον παρουσιάζει αποκλειστικά ως storage δίσκο δηλαδή για NAS ή για δευτερεύοντα δίσκος/δίσκους σε storage server. Αυτό σημαίνει ότι στις πολλαπλά I/O functions του λειτουργικού θα παρουσιάσει και μεγαλύτερη κόπωση αλλά και μειωμένες επιδόσεις κυρίως λόγω της μεταβλητής ταχύτητας περιστροφής το οποίο όπως ξέρουμε είναι τρομέρα αρνητικό για Primary partition volume. Για χρήση desktop προτείνεται ξεκάθαρα κάποιος της σειράς blue/black. Σαφώς ο black είναι η προτιμότερη επιλογή. Και οι hybrid είναι καλή επιλογή απλά επειδή είναι παλιό το μοντέλο του laptop το cpu δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητές του.
 20. απλούστατο........ρε δεν πάμε καλά...............κάτι που κάνεις με ένα κουμπί σε όλα τα προηγούμενο νορμάλ λειτουργικά εδώ θέλει ένα thread να ανοίξουμε..........απορώ τι άσχετοι υπάρχουνε εκεί στην microsoft......6 χρόνια μετά τα Win 7 με τόσο χρόνο για έρευνα και ανάπτυξη οδηγηθήκαμε στα Win 8 και 8.1 και εν τέλει στα 10 που φτάσανε να τα δίνουνε δωρεάν για να τσιμπήσουνε πελάτες.......
 21. Για το 3) η εμφάνιση πόρων στο αρχικό μενού πιστεύω ότι πρέπει να είναι κάπως απλή, θεωρώ ας πούμε τον task manager των Win 8 τραγικό......μακράν καλύτερος ο προήγούμενος κτλ... Για το 6) δεν ξέρω άμα λέμε το ίδιο αυτή την στιγμή είμαι με XP και έχω τον κέρσορα επάνω στο παράθυρο και σκρολάρω κανονικά, όταν τον μετακινήσω πάνω από ένα άλλο παράθυρο χωρίς να πατήσω κλικ επίσης σκρολάρει κανονικά με το wheel. Δεν ξέρω άμα εννοείς κάτι διαφορετικό.....
 22. Πιστεύω ότι το post "βελτιώσεις των 10 σε σχέση με τα 7" είναι άτοπο ως τίτλος από μόνος του.....Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια ουσιαστική ή πραγματική βελτίωση δηλαδή κάτι με το οποίο στην πράξη ο μέσος χρήστης θα κάνει πιο εύκολα ή πιο γρήγορα την δουλειά του.... Και για να απαντήσω στον φίλο: 1) Υποκειμενικό, τα 7 με SSD είναι το ίδιο γρήγορα με οτιδήποτε άλλο 2) Εντελώς υποκειμενικό, σαν το Aero δεν έχει..... 3) Αυτό υπάρχει και σε ΌΛΟΥΣ τους task manager από τα Win2000 με τις κατάλληλες ρυθμίσεις 4) Βλ. σημείο 1, με SSD όλα γίνονται στιγμιαία 5) Άχρηστο στον μέσο χρήστη 6) Εάν το κατάλαβα καλά αυτό γίνεται και σε όλα τα άλλα Windows 7) Επίσης άτοπο βλ σημείο 1 8) Άχρηστο για τον μέσο gamer για να παίξει κάτι τόσο High End ήδη έχει κάτι πολύ ισχυρότερο.... και δεν τον ενδιαφέρουνε τα 1,3 γίγα. (Πέραν τούτου η κατανάλωση μνήμης είναι δυναμική και αλλάζει συνεχώς οπότε πρέπει να το παρακολουθείς συνέχεια και όχι μόνο μια στιγμή νομίζω)
 23. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παιδεύται ο κόσμος......δηλαδή πραγματικά ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί να μπει σε τόσο παίδεμα όχι το ένα δεν δούλεψε το άλλο δεν δούλεψε έκανα clean install δεν έκανα όχι το ένα update όχι το άλλο....πραγματικά πρέπει κάποιος να έχει πολύ ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθεί με ένα OS που μόλις κυκλοφόρησε.......και με βάση την πρόσφατη ιστορία της MS μόνο αποτυχίες παταγώδεις μας έχει προσφέρει μετά τα Win 7. Να σας πω ένα απλό παράδειγμα: σκεφτείτε πόσα threads γράψαμε πόσο παιδευτήκαμε πόσο ψάξαμε πόσο ταλαιπωρηθήκαμε για να στήσουμε ένα Win 8 να δουλεύει....ξαφνικά μετά από 2,5 ετή έτσι ξαφνικά...........πουφ δεν υπάρχει αυτό το λειτουργικό δεν υπάρχει πάμε στο επόμενο...... Εγώ προσωπικά αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή την παρωδία θα ασχοληθώ μόνο όταν πρόκειται να κερδίσω χρήματα από αυτό...και επειδή κανείς μα απολύτως κανείς πελάτης σε αυτό το αστείο σύμπαν της ελληνικής πραγματικότητας δεν πρόκειται να μου ζητήσει από μόνος του Win 10 δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ σοβαρά κάθομαι και διαβάζω με ένα απλό μειδίαμα πόσο παιδεύονται οι λοιποί power users..... και χαίρομαι γιατί εγώ δεν πρόκειται να παιδευτώ με αυτά.....είμαι ξεκούραστος.....
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.