Jump to content

coolman

Premium Members
  • Posts

    212
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About coolman

  • Γενέθλια 23/04/1977

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

coolman's Achievements

  1. coolman

    Ανέβασμα FSB

    Oχι βεβαια. Ουτε και αντιμετωπιζω σοβαρα προβληματα, δλδ οσοι κανουν o/c ειναι διοτι αντιμετωπιζουν προβληματα? Δεν εχεις παρακολουθησει το θρεντ, ειπα τις προλλες οτι δε θα με ενδιεφερε το o/c αν υπαρχει κινδυνος για τους σκληρους, δλδ το πιο σημαντικο εξαρτημα σε ενα htpc. Ναι, αν μου το αγορασεις δε θα πω οχι Πως γινεται να θες να συγκρινεις συγχρονο με παλιο επξστη και με ανομοια χαρακτηριστικα? Οσο για το ρευμα που καταναλωνεται, συμπληρωσε κι εσυ εναν psu calculator και να δουμε τι χαλας. Ο 8πυρηνος 65ρης μπορει να δουλεψει fanless? αυτο με ενδιαφερει εμενα. Εξυπακουεται. Εχουμε φυγει προ πολλου απο το θεμα του θρεντ και τωρα γινεται συναφης συζητηση.
  2. coolman

    Ανέβασμα FSB

    Και σου δειχνει πόσα watt χαλανε τα εξαρτηματα σου. Aς μη παιζουμε με τις λεξεις. Απο κει και περα παιζει ρολο και το τρφ/κο, αλλο να εχεις ενα gold και αλλο ενα ανωνυμο χωρις σημανση που θα σε χρεωνει επιπλεον. Συζητηση κανουμε, εκφρασεις τυπου "αντε παλι", "τι καταλαβες τωρα" δε βοηθανε και σε υποβιβαζουν. 148w χαλαει μόνο το συστημα σου?? Τι τροφοδοτικο εχεις? Δε περιμενα οτι θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις κι εσυ το συγκεκριμενο site, συγχρονο υλικο δεν εχεις? Μπορεις να μου πεις τα εξαρτηματα σου να τσεκαρω κι εγω, μηπως εχει γινει καποιο λαθος?
  3. coolman

    Ανέβασμα FSB

    Mιας και το ειπες, χρησιμοποιησα παλι ενα psu calculator. Mε παλιο υλικο, εδω. Βαζω ολα τα εξαρτηματα Sempron x2 198 (δεν εχει 190 η λιστα αλλα τα χαρακτηριστικα τους ειναι ιδια) 2x2 + 2x4 DDR3 (μεχρι προσφατα ειχα μόνο 2x2, +8w υπολογιζονται τα νεα) Raden HD 6450 2 sata σκληροι 1 pci+xpress καρτα (wlan) 1 usb 2.0 (ασ. ποντικι) 1 fan 120" (χρησιμοποιειται το καλοκαιρι) Αυτα λοιπον αν δουλευουν ολο το 24ωρο, full load 90% TDP δινουν Το δικο σου τι νουμερα δινει? Πως κολλαει αυτο με το quote? Nα μη κανω τιποτα, τι εννοεις? Ειπα οτι προκειται να κανω κατι?
  4. coolman

    Ανέβασμα FSB

    Eχει κλεισει αυτο το θεμα, ειπα οτι δε το σκεφτομαι πλεον εφοσoν το κερδος ειναι ασημαντο και υπαρχει (γενικα με το o/c) κινδυνος φθορας για τους ssd. Και το μΤοrrent και qBittorrent που δοκιμασα στο μεταξυ απασχολουν πολυ το svchost. Πρεπει να βαλω ηλ.μετρητη για να δω το λιγοστο ρευμα που θα καταναλωσει το συστημα για σερφαρισμα, playback βιντεο και κινησεις του win explorer? Δηλαδη μπορει ενας επεξστης με TDP 125-140 και μια ενεργοβορα καρτα να ειναι πρασινα? Εχω τσεκαρει με τους psu calculators που υπαρχουν στο ιντερντετ ποσο ρευμα χαλαει το συστημα μου σε full load, ακομα και ενα 250ρι τροφ/κο θα αρκουσε. Παρολ αυτα θεωρεις οτι δεν ειναι πρασινο?
  5. coolman

    Ανέβασμα FSB

    O cpu δεν εχει προβλημα με τη θερμοκρασια, και το χειμωνα τoν αφηνω fanless. Φοραει μια Scythe Mugen 2. Θερμοκρασια ανεβαζει η καρτα γραφικων οταν παιζω ταινιες, αλλα απ οτι εχω ακουσει οι καρτες αντεχουν, ακομα και 70-80οC. Για το 100% του cpu το διευκρινησαμε, ευθυνεται το μΤοrrent και συγκεκριμενα το svchost (διεργασια των Win 7).
  6. coolman

    Ανέβασμα FSB

    To να βριζεις και να απαξιωνεις τον αλλο επειδη δε μπορεις να κανεις συζητηση, δεν ειναι "βοηθεια". Ειναι χαμηλο επιπεδο. Ενας μόνο μου επιτεθηκε, οχι "ολοι οσοι προσπαθησαν". Αυτο που εχω τωρα δεν ειναι μια πλαστικη μινιατουρα, εχει πυργο μεταλλικο, ειναι πρασινο και εντελως αθορυβο. Οι επιδοσεις-τερας δεν ειναι το θεμα μου.
  7. coolman

    Ανέβασμα FSB

    Σαπακι ειναι ο ετοιματζιδικος τενεκες με το πλαστικο κουτι μινιατιουρα και τον χαμηλων δυνατοτητων επξστη που θα παρει μονο καποιος ανιδεος ή αποκλειστικα σινεφιλ. Εγω τη δουλεια μου τη κανω με αυτο που εχω, το δικο σου ζορι που τραβας ποιο ειναι? Και μονο ο Intel ssd μου αξιζει περισσοτερο απο ολοκληρο τον τενεκε σου. Εγω καταλαβα οτι εσυ τρολαρεις γιατι ενω βλεπεις μια συζητηση με επιχειρηματα προσπαθεις να προσβαλεις το συνομιλητη σου. Οι κοτσανες ειναι απο σενα που πας να πλασαρεις εναν ετοιματζιδικο πλαστικο τενεκε χαμηλων δυνατοτητων ως σουπερ-ντουπερ συστημα. Τα λινκ που μου εδωσες λενε 0,8 και 1,0 το αλλο, μη με βαλεις να σου κανω image. Kατσε στον ακριβο τενεκε σου, μη κανεις ο/c και λεγε οτι ειναι 10 φορες πιο γρηγορος και πας για 10.1 Ρωτησα κατι συγκεκριμενο. Περι TDP, ολοι καταλαβαινουν οτι οσο πιο μικρο, τοσο πιο "πρασινο" το συστημα. Υποψη οτι τη μεγαλη καταναλωση τη κανει η καρτα, οχι ο επεξστης, και παιζει ρολο και το τροφοδοτικο που εχεις.
  8. coolman

    Ανέβασμα FSB

    Mα δεν ειπε κανεις οτι το συστημα μου ειναι μοντερνο. Βασικα δε με ενδιαφερει αν ειναι μοντερνο ή αρχαιο, αλλα να κανει τη δουλεια που θελω και να ειναι οπως το θελω. Ενας επεξστης με ΤDP 45W και μια πρασινη καρτα γραφικων φυσικα και δε καινε τα αντερα τους. Εξαλλου ποσο να καψουν με ενα fanless τροφοδοτικο στα 450W? Oντως εσυ ειχες βαλει μόνο επεξστες, για πληρη συστηματα μιλαγαμε. Tα λινκς που εβαλες τωρα δεν εξυπηρετουν και μόνο απο το μεγεθος τους. Στριμωξιδι, αρα δυσκολια προσβασης, προσθεσης/αλλαγης υποσυστηματων, πολυ θορυβος απο τα κακης ποιοτητας μικρα φουρφουρια και φυσικα μεγαλες θερμ/σιες. Και το πιο αστειο... επεξστης στο 0.8GHz!! Ποιος θα δωσει 250€ για να παρει εναν τετοιο τενεκε? Μονο σινεφιλ που θελουν μια κομψη συσκευη στο σαλονι τους για να βλεπουν ταινιες. Γενικα στα ετοιματζιδικα βαζουν σαβουροϋλικο, οπως θα ξερεις. Ευχαριστημενος ειμαι αλλα παντα υπαρχει το καλυτερο. Αν μπορουσα να ανεβασω τη συχνοτητα, γιατι οχι. Δλδ οσοι κανουν o/c σημαινει οτι δεν ειναι ευχαριστημενοι με το pc τους? Ποιο χρονοντουλαπο? δε με ενδιαφερει να εχω τη τελευταια λεξη της τεχνολογιας, για htpc μιλαμε. Ναι, αλλα μου εκανε εντυπωση που ειπες οτι ενας επεξστης 65ρης θα ζοριστει λιγοτερο απ εναν 45ρη για να κανει τις ιδιες δουλειες, αρα θα χαλασει και λιγοτερο ρευμα. Δηλαδη το μTorrent ανεβαζει το λογ/σμο της ΔΕΗ?
  9. coolman

    Ανέβασμα FSB

    Iσχυριζεσαι οτι υπαρχουν συστηματα αποδοτικα και λιγοτερο ενεργοβορα απο το δικο μου, αλλα δε ξερεις κανενα να μου δειξεις? Λινκς εβαλες ηδη προχτες, αλλα σου ειπα οτι πρεπει να ειναι ελληνικα. Αν ειναι ν αγορασει κανεις ασφαλως δε θα παραγγειλει απο το εξωτερικο. 1. Ασφαλως. Επιδιωκω οσο το δυνατον μικροτερο TDP ωστε να τον δoυλευω fanless και με μικρης ισχυος psu. 2. Σημερα υπαρχουν 4πυρηνοι 65ρηδες στα htpc, απ οτι εχω καταλαβει. Aσφαλως αυτοι αποδιδουν καλυτερα απ τον Sempon, δεν αμφιβαλλει κανεις. Μπορει ομως ο 65ρης, εστω και με μια θηριωδη ψυκτρα να δουλεψει fanless? Θα τραβηξει λιγοτερο ρευμα ο 65ρης απο τον 45ρη? Οπως και να' χει, κι εφοσον πωλουνται χωριστά, για να βαλω εγω εναν τετοιο θα πρεπει να αλλαξω mobo και ram. 3. Ναι, η λειτουργια Cool & Quiet, δυστυχως ομως δεν δουλευει σε ολους τους επξστες.
  10. coolman

    Ανέβασμα FSB

    Και οι αλλοι ποσο εχουν? Δειξε μου να ελεγξω ενα συστημα που εχει αριστες επιδοσεις και χαμηλο ενεργειακο/θερμικο φορτιο(ελληνικο site).
  11. coolman

    Ανέβασμα FSB

    Tι λες φιλε μου?? δεν ειπα οτι εσυ το ειπες, για τον εαυτο μου μιλησα. Διευκρινησα/διορθωσα κατι που χρεωσες σε μενα. Εκει ειναι το quote, γιατι μπερδευτηκες? Ειχες πει " ο ξαφνικος θανατος των SSD, προσωπικα... δεν θεωρω, οτι εχει -τουλαχιστον- αμεση σχεση με τους υπερχρονισμους των επεξεργαστων ". Aυτο το ειπες προφανως γιατι νομιζες οτι εγω θεωρω πως ο ξαφνικος θανατος των ssd σχετιζεται με το o/c. Ριχνοντας μια γρηγορη ματια στα links που δοθηκαν, ειδα καπου ΤDP 65W (ο Sempron 190 εχει 45W).
  12. coolman

    Ανέβασμα FSB

    Εξαρταται τι παραθυρα ειναι, αν προκειται απλα για σελιδες απo browsers εκει θες ram. Προσφατα την ανεβασα απο 4 σε 12GB, οπότε δε μου εμφανιζεται πια το μηνυμα "κλειστε τα παραθυρα γιατι τελειωνει η μνημη σας"
  13. coolman

    Ανέβασμα FSB

    Eγω το εχω μπροστα στο κρεβατι μου. Ξαπλωμενος το χειριζομαι , με ασυρματο ποντικι και το εικονικο πληκτρολογιο. Και με remote desktop οταν θελω να μπω απ το main pc μου. Λινκ με πληρες συστημα ζητησα, οχι τον επξστη μόνο του. 1. Δεν ειπα οτι ο ξαφνικος θανατος εχει αμεση σχεση με το o/c [Mπορει να συμβει οποτεδηποτε. Γιαυτο και πρεπει να εχουμε καλης ποιοτητας ssd. Ο hdd πρωτου τα τιναξει σου δινει σημαδια, ο ssd οχι, ετσι εχω διαβασει στο ιντερνετ]. Και εφοσον μου ειπες οτι το o/c μπορει να τον φθειρει, ειναι ενας πολυ σημαντικος λογος να μην προχωρησω σε αυτο εδικα κι αφου, οπως ειπαμε, θα εχει φτωχα αποτελεσματα. 2. Ασφαλως θα ηθελα να αντικαταστησω τον Sempron με αλλον γρηγοροτερο επξστη, αλλα δε κυκλοφορουν πια σε ΑΜ3 και θα πρεπει να ειναι με χαμηλο ΤDP, δλδ να μη χρειαζεται fan το χειμωνα, ουτε να ζοριζει τo psu. Το ποιους υποστηριζει η mobo το ξερω/μπορω να το βρω φιλε μου, δε χρειαζεται να βαλω εσενα να το ψαξει για μενα. Aρχικα ετρεχα τον Sempron υποχρονισμενο, αλλα μετα τoν εβαλα στο κανονικο του (VCore 1.37) για να μπορω πιο ανετα να ανοιγω τα δεκαδες παραθυρα που συνηθιζω. 3. Παρομοιως! Ελληνικα λινκς δεν υπαρχουν? Αν ειναι "ετη φωτος μπροστα σε επιδοσεις" για πραγματα που δε χρειαζομαι, δε λεει κατι. Οπως ειπα δε σκοπευω να πεταξω το επιλεγμενο υλικο μου για να αγορασω αλλο συστημα, ελεγχο και συγκριση θελω να κανω. Πχ. τι ανεμιστηρες εχει το συστημα που λες, τι επεκτασιμοτητα, τι ρευμα καιει, τι δυνατοτητες εχει ο cpu, που ασφαλως θα εχει μια ψυκτρουλα της πλακας και το φουρφουρι θα κανει σαν κομπρεσερ. Το ιδιο και το τροφοδοτικο. Παροχημενο για καποιον που θελει να παιζει παιχνιδια ή να κανει benches, ναι. Για αθορυβο htpc, σερφαρισμα και αποθηκευτικο χωρο ειναι οτι πρεπει. Γιατι να ριξω... χρ/ες? Δε μιλαμε για pentium της δεκαετιας του '90
  14. coolman

    Ανέβασμα FSB

    Περι συγχρονων εφαρμογων μιλησε ο αλλος φιλος. Στο τερμα δουλευει στιγμιαια και κατα διαστηματα, το απο πανω image δε δειχνει μια σταθερη μετρηση, ειναι αυτη που κοιταξα να πιασω οταν ηρθε με το "print screen". Για να δουλεψει στο τερμα σταθερα θα πρεπει να ανοιξω ταυτοχρονα δεκαδες παραθυρα και εφαρμογες. Γιατι να μην τη βρω, σου εχω δωσει την εντυπωση αρχαριου? Δεν πειραζω τις διεργασιες των win. Nαι, Win 7-64 SP1 και δε σκοπευω να το αλλαξω. Eχει περασει προ πολλου ο καιρος που ειχαμε αργες συνδεσεις και αφηναμε 24/7 ανοιχτο το... κατεβαστηρι οπως το λεγαμε. Κατα μ.ο. δουλευει 2-3 ωρες καθημερινα. Δωσε ομως λινκ να εξετασω αυτο το συστημα που λες. Το μεγεθος δε με ενδιαφερει, αλλα πραγματα με ενδιαφερουν. Φανταζομαι οτι θα εχει καποιους κακης ποιοτητας μικρους ανεμιστηρες που θα βουϊζουν σαν ερκοντισιον που θελει σερβις Ο επεξστης του τι δυνατοτητες εχει, μπορει να ανταπεξελθει στην απαιτητικη χρηση που κανω? Πχ. να παιζει 5 βιντεο απο browsers εστω και με κολληματα, ταυτοχρονα να παιζει ενα live δελτιο ειδησεων χωρις κολληματα και να ανοιγει 20 ιντερνετικες σελιδες μαζι με παραθυρα του windows explorer? 1. & 3. Κοιταξε, αν μου δινανε ενα αλλο συστημα, δωρεαν, καλυτερο και οπως το θελω, ευχαριστως να ξεβολευομουν. Εξαρχης δεν ηθελα ασταθειες, μονο για ασφαλη αυξηση fsb αν μπορει να γινει μιλησα. Και βεβαια δεν ηξερα οτι τιθεται θεμα φθορας δισκου. 2. Για το ξαφνικο θανατο των ssd λες? Αυτο δεν ειναι θεμα αποψης, ειναι δεδομενο. Στο ιντερνετ μπορει ο καθενας να το τσεκαρει. Και να δει περιπτωσεις χρηστων που δε κανανε μπακαπ και μια ωραια πρωϊα ξαφνικα και απροειδοποιητα ο ssd τους δε λειτουργουσε και τρεχανε αλλοφρονες στα ειδικα εργαστηρια για να ανακτησουν επ αμοιβης οτι μπορουσαν απο τα πολυτιμα δεδομενα τους. Για τα "ρευματα" δε καταλαβα τι εννοεις.
  15. coolman

    Ανέβασμα FSB

    Εβαλα λοιπον το qBittorent, φαινεται καλυτερο στη καταναλωση πορων απ το μΤοrrent αν και μου φανηκε πιο αργο στη download ταχυτητα. Mιλας για τη διαχειριση εργασιων, δε θα δεις κατι ιδιαιτερο εκει, oτι βλεπω κι εγω. Σου δειχνει τις εφαρμογες και τις διεργασιες των windows. Το παραραθυρο ειναι μεγαλο και δε χωραει να μπει στο image που θα του τραβηξω οταν στιγμιαια παει στο 100%. Ξερουμε κατι παραπανω για το svchost? Παντα τρεχει με τα τορενταδικα-πιο πολυ στο μTοrrent νομιζω, οπου φτανει, στιγμιαια παντα, ως το 49%. Στο ιντερνετ δε βρηκα σαφες info, αλλου λεγεται οτι ειναι διεργασια των win και αλλου οτι ειναι μαλγουερ. Υπαρχουν αλλες συσκευες που σχετιζονται με sata contrοllers, πλην δισκων? (dvd drive δεν εχω) Αφου λοιπον υπαρχει κινδυνος ζημιας στους σκληρους το ξεχναμε, δε θελω να ρισκαρω καθολου. Μα δεν ειπα oτι παιρνουν αυθαιρετα νουμερα, απλα ανεφερα τα διαθεσιμα προς κατεβασμα νουμερα του ΕasyTune6. 1. Δεν εχει σημασια τι θελω εγω?? τι ειδους ανεκδοτα ειναι αυτα? Δεν ειναι συγχρονη εφαρμογη το τορενταδικο ή ο mpc. 2. Ηθελα να κανω ενα ελαφρυ o/c σε εν γνωση μου κλειδωμενο cpu, εφοσον γινεται και χωρις να επηρεαστουν αλλα υποσυστηματα. Τωρα που εμαθα οτι ειναι επικινδυνο δε θελω πλεον. 4. Εχεις υποψη σου οτι στους ssd ισχυει παντα ο κινδυνος του ξαφνικου θανατου? Μπορει το διαγνωστικο να σου τον δειχνει αριστο και την επομενη μερα να μη δουλευει πια και να τα εχεις χασει ολα. Μα εχω ηδη το καταλληλο για μενα συστημα εδω και 10 χρονια, fanless psu, aftermarket heatsink, DDR3 12GB, full tower αψογο, vga HD με εξτρα ψυκτρακια, mobo & cpu να τα πεταξω ολα για να παρω νεο συστημα? Για ποιο λογο? Μια χαρα βολευομαι και τωρα σε αυτα που κανω.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.